BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

STYLIZACJE WEWNĘTRZNE - Jak dobrze przyciemnić szyby?

indyk - 2008-03-01, 18:41
Temat postu: Jak dobrze przyciemnić szyby?
Wiatm. Jak przyciemnic szyby w e30 coupe? tak zeby nie pozostawaly pecheze z powietrzem i lepiej kupic drozsza folie wogole to rozni sie czyms taka drozsza folia od tanszej? :maruda:
driver - 2008-03-01, 18:49

najlepiej niebrac si samemu za to .Zeby niebylo pecherzy to trzeba grzec ja opalarka i rozciagac tzw.szpachelka ale z tego co wiem folie z allegro sa do bani ,przyciemnialem u takiego znajomego juz drugie auto i pytalem o te folie z allegro jak bym kupil i dal mu zeby zamontowal mi to powiedzial ze podczas grzania skurczy sie folia .Jak chcesz przyciemnic to niema co oszczedzac tylko jechac do dobrego zakladu gdzie zajmuja sie tym.pozdro :) :) :) :) :!: :!: :!: :!:
pabello - 2008-06-28, 15:42

po mojemu to zalezy jak kto umie zrobic
Kruczek - 2008-06-28, 20:53

jak miałem malucha to kupiłem 3 rolki folii z allegro i kilka razy rwałem z szyb, ale zrobiłem że pęcherzyka nie było... :D
duchX - 2008-06-28, 23:51

..................................................................
noname - 2008-06-29, 09:53

Tak jak napisał X_e_o_n . Boczne szyby robi sie szybko i bez wiekszego problemu , z tylnia trzeba sie troche pomeczyc , ale tak jak pisal wyzej kolega , najpierw kladziesz ja na tylnia szybe z zewnatrz ( bez odrywania folii ) docinasz , podgrzewasz opalarka miejsca gdzie sa tak zwanne "paluchy" zagiecia z powietrzem a pozniej wygladzasz( jesli folia juz w kazdym miejscu przylega do szyby bez powietrza i zagiec , sciagasz ja z szyby , odklejasz jedna warstwe i przykladadasz na szybe od wewnatrz ) Podczas sciagania 1 warsty z folii idruga osoba niech ci spryskuje ta strone gdzie jest klej , oraz spryskac szybe przed polozeniem folii , bedziesz mogl folie przesuwać po szybie , w celu rownego ulozenia. Szyby mozesz smialo zakladac po okolo 2h . Co do folii to lepiej kupic drozsza bo bedzie ci sie lepiej kladlo , no i przy pozniejszym zerwaniu odchodzi bez problemu w jednym kawałku i nic na szybie nie zostaje. Polecam folie SunGard .
Grzesiek - 2008-06-29, 15:05

a co robicie jak po nalozeniu foli i sciagnieciu wody pozostaja ryski od siagaczki???? polerujecie ?? ??
noname - 2008-06-29, 15:10

JEsli bedziesz wygladzal folie na mokro ( spryskiwal woda ) i uzyjesz do tego gumowego rygla to ryski ci nie powstana ( Przynajmniej nie powstaja na foli która wymienilem wyzej )
duchX - 2008-06-30, 09:34

..................................................................