BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

STYLIZACJE WEWNĘTRZNE - Produkcja rolet bocznych do E32.

kafarek - 2008-03-01, 18:02
Temat postu: Produkcja rolet bocznych do E32.
Jako, że posiadanie rolet w bocznych drzwiach jest cool, postanowiłem sobie takowe sprawić. :] No i pojawił sie problem... NIE MA takowych na rynku wtórnym. A jeśli już, to cena z kosmosu (dosłownie), lub sa porwane, nie sprawne, lub tapicerka w kolorze nie takim jak akurat potrzeba.

Znalazłem więc na fotach rolety zrobione w bardzo dobrym stylu.. I co najważniejsze... bardzo łatwe w odtworzeniu metodami garażowymi :] Popatrzcie..

Kilka pytań w związku z tym..

1. będzie wieś?
2. z jakiego materiału zrobić zasłonę?
- skóra
- czarny zamsz
- inny materiał (jaki?)
3. prowadnice robić lepiej z plastiku, czy cienkiej rurki?

I generalnie co wy na to?

Ostry - 2008-03-01, 18:17

Jezeli beda w elektryce to ja klepie pierwsze miejsce u Ciebie w garazu na zrobienie czegos takiego... :wink:

Ale swoja droga to do kompletu trzeba by zrobic i na tylna szybe w tym samym stylu...

kafarek - 2008-03-01, 18:40

No jest coś takiego, ale ja wiem czy warto rezygnować z elektrycznej oryginalnej?

Fakt, że nie wygląda źle...

Co do roboty, to najpierw obaczę u siebie jak mi to wyjdzie. Nie chcę druciarstwa. Policzę koszta, czas i zastanowię się nad rozwiązaniem sterowania elektrycznego. Potem dam znać, czy się to opłaca.. ;)

Ostry - 2008-03-01, 19:30

Masz moje pelne poparcie...dzialaj dzialaj...i dawaj znac o efektach... :wink:
kamil.k - 2008-03-01, 20:52

o w morde :shock: :lol:
a po co ci takie firanki w samochodzie :?:

nie lepiej zainwestowac i przyciemnic szybki :?: :)

kafarek - 2008-03-01, 20:59

kamil.k napisa³/a:
a po co ci takie firanki w samochodzie

Kamil, nie w samochodzie tylko w kanapie ;) I już masz odpowiedź ;)
Poza tym te co na fotkach to oryginał montowany w wersjach L7.

Dla mnie auto z czarną szybą traci swoja dostojność, a zyskuje agresję.. Ja idę w pierwsza uliczkę ;)

735Pawel - 2008-03-01, 22:57

Dzialaj, dzialaj... Jak fajnie wydzie to mi recepte sprzedaz ;) . Ja z koleji pracuje nad panelami drzwiwymi takimi jak w tej L7
kafarek - 2008-03-02, 20:37

Ok, wizja jest :] Projekt stelażu, prowadnic też :]

ZakupiÅ‚em już prowadnice po których bÄ™dzie naciÄ…gana żaluzja. 2 metrowe prÄ™ty mosiężne, polerowane o ø3mm. MateriaÅ‚ jest na tyle plastyczny, że da siÄ™ bez problemu wyprofilować do krzywizny okiennej i na tyle sztywny, że na odcinku szyby wystarczÄ… 2 podparcia.

Tym samym mamy odcinek roboczy żaluzji. Nie ma potrzeby stosowania cudów. Mechanizm bardzo prosty, a co najważniejsze ukryty wewnątrz żaluzji po jej zasłonięciu. Efekt taki sam jak na fotce powyżej. Planuję zastosować plastikową osłonę na prowadnice z materiału takiego samego co wewnętrzne plastikowe okucie okienne.

Później pokażę fotkę i projekt mocowania do boczków i szczytów.

kafarek - 2008-03-15, 15:56

Etap drugi zakończony :D

Prowadnice zamontowane na okuciu okiennicy ;) Wg mnie to lepsze rozwiązanie niż pokazane na fotkach powyżej, gdyż po założeniu materiału i zasłonięciu nie będzie widać nic poza materiałem. I o to mi chodzi.

Nie mam jeszcze fotek na aucie, ale po założeniu obu prowadnic wygląda to kozacko :D

Na razie foty na samym okuciu.

yoshi - 2008-04-13, 17:53

pokaż postępy, bo jestem bardzo ciekawy efektów :)