| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] FURMAN ->> 328
FURMAN - 2008-02-24, 18:42 Temat postu: [E30] FURMAN ->> 328 Ponizej moja E 30:
Silnik narazie 2,0 l polerowana kolktor i kapa zaworów
(mocniejsze serce zakupione i czeka na swapa)
M tech II bez nakladek na drzwi bo tak chcialem
zawias gwint FK wariant 2 (regulacja twardosci i wysokosci od serii 80-170 mm w dół )
zabudowa na najnowszym Rockfordzie Punch nieskonczona jeszcze (subwoofery 2 x500 RMS+ monoblock 1000 RMS + 4 kanaly po 85 RMS) obszyte oczywiscie bedzie biala skora z detalami cieszacymi oko
felgi Azev 7,5 - 9 na 16 cali (czekaja juz inne na nastepny sezon)
rozpórki przód/ tył D&W
wnetrzne czarna skóra M technik + lusterko od M-technika z lampkami
czarna podsufitka M-technik jeszcze nie zamontowana
2 kompuery (przy szyberdachu i OBC 2)
kierownica RAID polerowana na lustro wraz z nabą...
nakladki na pedały i podnóżek Ac schnitzer + reczny Ac schnitzer
gałka zmiany biegów od BMW M3 E46 SMG
xenon
czarne lampy black hella z krzyrzami czekaja
obecnie czarne Hella bez:)
tylne lampy MHW
stroboskopy w halogenach... przydaja sie szczególnie na autostradzie i przy POM...
wydech DTM
lakier widac na fotkach...
AHA wszystko robione z serii tzw golasa E30 320i diamantschwarz...
wiele detali nie widocznych na pierwszy rzut oka... np tylne nadkola poszerzone z dwóch nadkoli , brak listew, brak zamka w drzwiach, usunięta lotka z bagaznika, usuniete znaczki BMW... trzeba sie przypatrzec róznych detali nie widocznych na pierwszy rzut oka...:) i o to chodziło...
Brak zbędnych spoilerów, które tylko szpeca piękna linie BMW E30....
Jako nowy widze ze nie moge wystawiac zdjec mojej E30 Blue_Light_Colorz_PDT_13
[img] [/img]
kolejne foty poniżej.... rok 2006
[/quote]
Jacek E30 - 2008-02-24, 19:29
Witam sąsiada!! Kolor 1sza klasa co do kól to okey tylko szkoda, że nie ma z przodu 9 cali oraz płaskich dekli auto zrobione w moim guście i takie coś lubie... Fakt diabeł twki w szczegółach i o to chodzi Jest naprawde dobrze, musimy się gdzieś zobaczyć na mieście , serdecznie pozdrawiam.
Cypisek - 2008-02-24, 19:33
Bardzo ładne auto...... tylko ten kolor. Jaki silniczek będziesz wkładał?
tomcat944 - 2008-02-24, 19:33
hej,
powiem krotko...... DOBRE AUTO!!
Bizona opinia jest podobna...
Jacek E30 - 2008-02-24, 19:38
| Cypisek napisa/a: | | Bardzo ładne auto...... tylko ten kolor. Jaki silniczek będziesz wkładał? |
Przecież kolor jest najlpeszy jaki może być-takiego nei ma nikt
BARABUS - 2008-02-24, 19:40
.... heheeeee, aż dziwne ze z jednego miasta i się jeszcze nie widzieliśmy , no ale sezon niebawem więc może będzie okazja
Sobek - 2008-02-24, 19:40
Witam na forum...
Auto poprostu miodzio...
tak trzymac...
pozdro
sherifff - 2008-02-24, 19:44
no widać że sprzęcik lalka. Gratulacje dla właściciela za doprowadzenie auta do takiego stanu.
FURMAN - 2008-02-24, 22:07
| Cypisek napisa/a: | | Bardzo ładne auto...... tylko ten kolor. Jaki silniczek będziesz wkładał? |
Jezeli chodzi o serce to bylo wiele pomysłow...
Chcialem 4,0 V8 lub 4,4 V8 286 kucy...:)
ale po roku zastanawiania sie i wielu pytan ludzi przerabiajacych E30 stwierdzilem ze po pierwsze zbyt duze koszty, za dzuo przeróbek a podobno E30 z takim ciezkim silnikiem nie prowadzi sie zbyt dobrze (ciezki przód)...
Teraz w trakcie przeróbek i wsadzany bedzie motor z BMW E36 328i (193 km) M52B28 + w przyszlym roku troche przeróbek i ...
I stage 220 kucy..
Przyspieszenie ponizej 7 s w serii no i 250km/h to powinno narazie wystarczyc..:)
[ Dodano: 2008-02-24, 22:11 ]
| Jacek E30 napisa/a: | Witam sąsiada!! Kolor 1sza klasa co do kól to okey tylko szkoda, że nie ma z przodu 9 cali oraz płaskich dekli . |
Ponizej moje felgi na sezon 2008 :rotfl:
2 pary felg BBS Rs i ACT sa do robienia i zastanawiam sie jak je zrobic
Mauser - 2008-02-24, 22:20
Baardzo przyzwoicie
tylko te kominy z tyłu? do czego to jest?
Yakuzatti - 2008-02-24, 22:23
gruby sezon się szykuje
wiechue30 - 2008-02-25, 01:12
Jeden z kilku najlepiej zrobionych sedanów, kolorek super - chyba z palety Standoxa, Azevy w full polerce wyglądają mega grubo - gratulacje
adamwsb - 2008-02-25, 01:24
zakochalem sie chyba
kiloff - 2008-02-25, 07:53
ile cali maja parapety przy tych RS-ach (albo jakie szerokosci i ET ?)
co do samochodu to nie pasuje mi tyko jedno - brak znaczkow .. tak wiem ze to stara szkla GS .. ale jednak znaczki powinny byc ..
BARABUS - 2008-02-25, 08:07
| kiloff napisa/a: | ile cali maja parapety przy tych RS-ach (albo jakie szerokosci i ET ?)
co do samochodu to nie pasuje mi tyko jedno - brak znaczkow .. tak wiem ze to stara szkla GS .. ale jednak znaczki powinny byc .. |
8/10x16" 5x120.... prawda , przecież to te fele z Gorzowa jak dobrze kojarzę co za 2500 wisiały na allegro z oponami, 3" na tyle ma rancik, na przodzie 2"
tylko ja powiem tak,że te felgi będzie barrrrrrrrrrrdzo trudno wcisnąć w e30, bo męczy sie z takim samym kompletem (który zresztą kupił ode mnie) mój znajomy z Puszczykowa, i jest bardzo ciężko, bo zakładając zawias od compacta na tył niestety powoduje zmniejszenie ET, tzn piasta wychodzi coś koło 1-2 cm bardziej na zewnątrz.... a te 10x16" mają et11
luk325 - 2008-02-25, 08:22
a ja znam fajny patencik na ten zawias od compacta zeby zwiekszyc et na tyle
E30 poprostu pieke wszystko mi pasuje. jak z obrazka.
Tymon - 2008-02-25, 08:25
Piękna
Ja bym zostawił ori światło a nie xenon
GERMAN BOY - 2008-02-25, 11:14
Witaj FURMAN na forum.
Piekna e30.Widać ze Poznań to Poznań.Same piekne e30.Felgi co jedne to lepsze.wiesz o co w tym chodzi.Szeroko ,nisko i brak znaczków.To to co powinno towarzyszyc prawdziwemu niemieckiemu stylowi.Te znaczki do niczego nie sa potrzebne a tylko rozjasniaja maske,.Tak to jest na maksa ciemna cała.Bravo bravo.
Pietrek - 2008-02-25, 12:37
BBSy z płaskim deklem mi się spodobały
Już chyba widziałem tą e30 na tym forum Odbłyski w długich masz malowane ?
mattim_bmw - 2008-02-25, 16:51
Dla mnie ten kolor to porazka... zupełnie nie pasuje do e30, ale nie mnie ma sie podobac, jeszcze kierunki moim zdaniem sa tragiczne...
FURMAN - 2008-02-25, 17:02
[quote="BARABUS"] | kiloff napisa/a: | ile cali maja parapety przy tych RS-ach (albo jakie szerokosci i ET ?)
8/10x16" 5x120.... prawda , 3" na tyle ma rancik, na przodzie 2"
tylko ja powiem tak,że te felgi będzie barrrrrrrrrrrdzo trudno wcisnąć w e30, bo męczy sie z takim samym kompletem bo zakładając zawias od compacta na tył niestety powoduje zmniejszenie ET, tzn piasta wychodzi coś koło 1-2 cm bardziej na zewnątrz.... a te 10x16" mają et11 |
Zgodze sie z powyzsza wypowiedzia Kolegi ze fele BBS Rs przod 8x16" i tyl 10x16". Wiec toche duzo jak na tyl do E30....
ale ja mam tylnie nadkola rozklepane i zrobione z dwoch nadkoli jedno wiec powinny wejsc te 10x16" . AZEVY 9x16" ET 15 + 2 cm dystans sie miesci spokojnie
[ Dodano: 2008-02-25, 17:09 ]
| Pietrek napisa/a: | BBSy z płaskim deklem mi się spodobały
Już chyba widziałem tą e30 na tym forum Odbłyski w długich masz malowane ? |
TO nie sa BBSy!!!!!!
Drugie felgi to ACT 3 czesciowe, skrecane, KUTE
Brakuje do nic dekielkow ale bede juz nie dlugo bo jeden Niemiec ich szuka dla mnie Mam nadzeje ze je znajdzie
Felgi sa bardzo rzadkie bo w Europie trudno je dostac
Niemiec jak je zobaczyl to padl z wrazenia po tym co napisal.
Te lampy sa tylko zastepcze bo w garazu czekaja juz ori BLACK HELLA z krzyzami w stanie perfekcyjnym.
W garazu takze czeka ori tempomat na zamontowanie z przelacznikiem pod kiera a takze ori wycieraczki na lampy BLACK HELLA ze spryskiwaczami sterowane takze pod kiera
[ Dodano: 2008-02-25, 17:49 ]
| Tymon napisa/a: | Piękna
Ja bym zostawił ori światło a nie xenon |
Dzieki...
A ja wole dobry xenon niz ori swiatlo i ciemnosc przed maska w nocy
lesiek - 2008-02-25, 18:50
oooo kurka, sedan ale piękny
G-R-Z-E-Ś - 2008-02-25, 20:00
Śliczny kolorek wogólę fajnie zrobiona sztuka A co do świateł to masz rację
Mlody - 2008-02-25, 21:33
Wszystko ladnie i pieknie ale kolor to pomylka
FURMAN - 2008-02-25, 21:53
| Mlody napisa/a: | Wszystko ladnie i pieknie ale kolor to pomylka |
Wiesz kolego jak mi sie znudzi kolor to se zmienie na inny
Granat taki jak wystepowal w AUDI RS6 albo niektorych modelach Porsche.... albo inny jakis szary albo modny w tym sezonie bialy, ktory akurat tak se pasuje do E30
Wiec kolor zawsze mozna zmienic jak sie znudzi
e30domin - 2008-02-25, 22:03
SAMOCHOD WIDZIAŁEM OSOBIŚCIE NA OTWARCIU ZEZONU TUNINGOWEGO W POZNANIU
POD KINEPOLIS. PANOWIE NIE MA ŻARTÓW.WRACAJĄC DO TYCH RS TO JUŻ WIEM KTO MNIE WYPRZEDZIŁ.OFEROWAŁEM KLIJENTOWI Z GORZOWA 300ZŁ WIĘCEJ ALE SIĘ NIE ZGODZIŁ MÓWIĄDZ ŻE GODZINE TEMU KTOŚ WYJECHAŁ Z POZNZNIA PO NIE GRATULUJE RS.
FURMAN - 2008-02-26, 22:35
| e30domin napisa/a: | SAMOCHOD WIDZIAŁEM OSOBIŚCIE NA OTWARCIU ZEZONU TUNINGOWEGO W POZNANIU
POD KINEPOLIS. PANOWIE NIE MA ŻARTÓW.WRACAJĄC DO TYCH RS TO JUŻ WIEM KTO MNIE WYPRZEDZIŁ.OFEROWAŁEM KLIJENTOWI Z GORZOWA 300ZŁ WIĘCEJ ALE SIĘ NIE ZGODZIŁ MÓWIĄDZ ŻE GODZINE TEMU KTOŚ WYJECHAŁ Z POZNZNIA PO NIE GRATULUJE RS. |
Dzieki kolego...
Life is brutal... Coz bylem szybszy z tymi felgami
Koles ktory sprzedawal te fele okazal sie bardzo uczciwy i poczekal az dojechalem do Gorzowa
Oplacalo sie bo felgi sa naprawde kozackie i do tego nigdy nie prostowane i nie spawane.
Szkoda ze 5x120 bo trzeba przerobic bedzie cala zawieche ale coz raz sie zyje.... Gwinta do E30 FK variant II z regulacja twardosci i wysokosci 80 do 170 mm trzeba bedzie sprzedac choc to mega rarytas!!!!!!!!!!
Na aukcjach jest sporo BBs Rs ale zawsze im cos dolega albo spawane albo cos innego...
Moje sa igly i sie bardzo ciesze z tego powodu i pozdrawiam
reso - 2008-02-27, 00:28
Ile za ten gwint???
piotrek528 - 2008-02-27, 08:54
własnie, ile za gwint ?
Melis - 2008-02-27, 09:16
Bardzo ładna!!! Jedyne co bym chyba zmienił to kierunki i koncówke wydechu...
Pozdrawiam!
Piotrw85 - 2008-02-27, 10:34
Śliczny sedanik widać że włożyłeś w niego dużo pracy no ale efekty powalają na kolana
Grigori/// - 2008-02-27, 15:43
| piotrek528 napisa/a: | własnie, ile za gwint ? |
to ile za ten gwint?jak cos to pw
FURMAN - 2008-02-27, 17:25
| Grigori/// napisa/a: | | piotrek528 napisa/a: | własnie, ile za gwint ? |
to ile za ten gwint?jak cos to pw |
Powiem szczerze i wprost nie oddam takiego rarytasu za byle jakie pieniadze
Wiec 1500-2000 zl nie wchodzi w ogole w gre... bo wole zeby sobie lezal i czekal na druga E30 bo jest w bardzo dobrym stanie i szukac takiego ze swieca.
Gwinty do E30 to mega rzadkosc a szczegolnie z pelna regulacja i z takim obnizeniem. (80-170 mm)
Seryjne zawieszenie gwintowane FK variant II (obnizenie przod 0-80 mm tyl 0-60 mm) z amorami Koni - regulacja twardosci to wydatek kolo 4500 zl, a z takim zakeresem regulacji jak u mnie to zawieszenie na specjalne zamowienie min 1500 Euro .
Bede wystawial zawieche na allegro na sprzedaz mysle, ze na przlomie marca, kwietnia jak juz uzbieram graty do zawiechy 5x120. Oczywiscie takze regulowane i gwintowane
W garazu mam takze druga zawieche Bilsteina B6 z springami Supersporta -65 mm przod i -55 mm tyl w bardzo dobrym stanie Pewnie tez pojdzie pod mlotek....
e30domin - 2008-02-27, 19:05
BĘDZIESZ ROZGINAŁ PRZEDNIE WACHACZE CZY ZAŁOŻYSZ OD M3 E36 321PS-BO TYLKO TE PASUJĄ.
daniel325 - 2008-02-29, 14:53
auto spoko, ale jest tak jak pisał brabus jak założysz zawias tył od compacta et sie troche posra flansza ma inne odsadzenie i wychodzi juz tak jakby felga była o kolejny cal większa i
1. bedzie mega ciężko wkomponowac tyle cali z takim et
2. jezeli juz wejdzie to jak kiedyś uważałem że nie może być za szeroko albo za nisko w germanie to jednak zmieniam zdanie jest tak szeroko że wyglada troche jak kalectwo
miałem do siebie wkładać zestaw flansz -piast pasujących p&p (wybija się ori. compacta i wkłada te ) ich budowa powoduje to że et na wahaczach od compacta pozostaje bez zmian w stosunku do e30 ale ostatecznie włożyłem oz mito w rozmiarze który mieści się nawet na et compakta tak że zestaw piast (prawa i lewa strona) jest do sprzedania komplet 230 zł
kamil328 - 2008-02-29, 17:50
bardzo piekne auto , byle wiecej takich w naszym kraju to moze wspolnymi silami zwalczymy stereotyp krazący na temat kierowcy bmw w Polsce.
FURMAN - 2008-02-29, 20:52
| daniel325 napisa/a: |
miałem do siebie wkładać zestaw flansz -piast pasujących p&p (wybija się ori. compacta i wkłada te ) ich budowa powoduje to że et na wahaczach od compacta pozostaje bez zmian w stosunku do e30 (prawa i lewa strona) jest do sprzedania komplet 230 zł |
Chyba mowisz kolego o zwyklych piastach od E36 przelozonych do compacta E36 Chyba ze sie myle to powiedz wprost....
Kolekcja felg moze niegdlugo sie powiekszy jeszcze Pozyjemy zobaczymy.....
Dzisiaj zdjalem oponki Fuldy 225/45 R16 z przodu i 245/45 R16 z tylu.
Jak zobaczylem te ranty bez oponek to dopiero RS wygladaja SZOK!!!
A jeszcze wiekszy szok ile to WAZY!!! Felgi KUTe i skrecane to dopiero jakosc :II
Bylem w szoku takie szeroki 10x16" a grubosc bebna normalnie jak "kartka papieru"!!!!!!! :wondering:
Oczywiscie felgi ACT tez bardzo lekkie w porownaniu do AZEVow albo KESKInow ale te RSy normalnie marzenie......... 8)
Okazlao sie ze dwie felgi sa delikatnie do prostowania jedna tylnie jedna przednia
Na wywazarce prawie nie widoczne i ale coz trzeba bedzie prostowac a potem polerka czeka ranty i suby centralne bo chyba srokdi zostawie w oryginale
Zastanawiam sie nad oponami do RS-ow :wondering:
Na przod 195 / 40 R16
na tyl 215 / 35 R16 jak wejda :unsure: albo 225 / 40 R16 Ciekawe czy wejda na 10 cali i sie nie zsuna
Jutro moze porobie foty jak bedzie ladna pogoda
Co sadzicie jak zrobic fele i jakie oponki?? Slyszalem ze bebny bardzo latwo pekaja takze przy prostowaniu....
Felgi raczje tylko na zloty
daniel325 - 2008-02-29, 23:39
| FURMAN napisa/a: | Chyba mowisz kolego o zwyklych piastach od E36 przelozonych do compacta E36 Chyba ze sie myle to powiedz wprost....
|
ale co mam ci powiedzieć w prost kolego ? gdyby flansze od e36 innej niż compakt pasowały nie było by mitów z tym komplikacjami et - problem w tym że flansze od compakta maja zupełnie inne łozysko dlatego też taki myk z orginalną flanszą od innego modelu bmw nie podejdzie, te flansze wytoczył mi kolega na wsk świdnik mocowanie łożyska maja takie jak w ori compa a odsadzenie jak ori e36, tłumaczenie pasuje?
[ Dodano: 2008-02-29, 22:40 ]
swoja drogą szkoda ze nie wybrałeś swapu na 4,4 mniej tego auto bardziej indywidualne by było ale działaj działaj
pozdro
BARABUS - 2008-03-01, 10:03
będzie bardzo fajnie jak je upchniesz i z całego serca ci tego życzę , ale nie będziesz pierwszy , jak w ogóle się to uda.... bo mój znajomy, być może i twój ma taki sam komplecik, też w idealnym stanie który kupił ode mnie
owy komplecik też próbuje wrzucić do e30 już przez całą zimę... i powiem ci ze nie jest to takie proste, dla porównania ja mam 10x16" ET21 Schmidty ML 3tlg, i te felgi jakoś się mieszczą, chociaż z oponką 225/40/16 czasem przycierają.... 215/40 była lepsza ale za to strasznie już rozciągnięta , w tych RS co masz ET ma 11 ile dobrze pamiętam, czyli tak jakbyś dołożył dystans 10mm..... i teraz jak zrobisz przeróbkę na compacta no to jeszcze bardziej wyjadą, czyli w sumie przynajmniej 20-30mm więcej niż moje Schmidty widoczne poniżej.... jako ciekawostka dodam że nawet jakby była możliwość to bardziej się nie schowają bo po prostu dochodzą do talerza pod sprężyną i właściwie koła dokręcam na opuszczonym aucie bo na podniesionym nie idzie
... ale tak czy siak trzymam kciuki
FURMAN - 2008-03-01, 19:36
| BARABUS napisa/a: | będzie bardzo fajnie jak je upchniesz i z całego serca ci tego życzę , ale nie będziesz pierwszy , jak w ogóle się to uda.... bo mój znajomy, być może i twój ma taki sam komplecik, też w idealnym stanie który kupił ode mnie
... ale tak czy siak trzymam kciuki |
No mam nadzieje ze ej upchne...
Ale zobaczymy... Obecnie mam AZEVy 9 cali na tle + dystans 2 cm i jeszcze troche miesjca jest Nadkola tylne oprocz tego ze byly poszerzane to skaladaja sie z dwoch nadkoli spawanych chociaz tego nie widac na pierwszy rzut oka
Wiec mysle ze oponki 215/40 R16 Goodyeara powinny byc dobrze naciagniete i powiino sie wszytsko zmiescic ....
Pozyemy zbaczymy...
Dzieki za rozne infoo...
Piotrek E-30 - 2008-03-01, 19:52
Napisz jakies info o silniku,jakies fotki wskazane
FURMAN - 2008-03-04, 18:40
| Piotrek E-30 napisa/a: | Napisz jakies info o silniku,jakies fotki wskazane |
Teraz w trakcie przeróbek wsadzony jest motor z BMW E36 328i M52B28 (193 km)
Przyspieszenie ponizej 7 s w serii no i 250km/h to powinno narazie wystarczyc....
Silnik siedzi juz w gablocie i czeka cierpliwie na elektryka, ktory ma go wzbudzic do zycia i bedzie sie dzialo..........
kolektory - barany...
Szpera od TDS'a e34
Skrzynia od 328 e36 M52B28
Zdjecia wrzuce jak juz bedzie wszytko poskladane....
slawo - 2008-03-04, 20:07
gdyby nie brak znaczkow to dla mnie...ideal!!!
chodz szkoda ze nie waska!!
gratuluje auta - widac ogrom pracy i kasy wlozonej
tylko jak tak patrze na silniki...to z poczciweym m20 chyba wstyd bedzie maske za jakis czas podnosic
BARABUS - 2008-03-04, 21:34
M20 jest dla mnie wystarczający, i niedługo to nie będzie wstyd, ale rarytasik, jak tak dalej pójdzie
e30domin - 2008-03-04, 21:46
Nie wiem czemu wszyscy maniacy e30 psują najbardzie orginalną rzecz jaką jest serce samochodu m20.Panowie nie tędy droga.Jeżeli to ma być GERMANSTYL.
slawo - 2008-03-04, 21:51
| e30domin napisa/a: | | jest serce samochodu m20.Panowie nie tędy droga.Jeżeli to ma być GERMANST |
no nie bardzo,to sie nazywa glod mocy - ja sie bronie jak moge przed tym....
ale przyjedzie ten czas ze m20 postoi w garazue na stojaku a autem zajmie sie puz motorsport hehe ale to ooooodlegle plany
nie sie co czarowac m52 to swietna jednostka z duzym potencjalem i m20 nie ma szans
m20 zostaje z sentymentu
m52 wchodzi z braku mocy
prosta sprawa!
reso - 2008-03-05, 00:02
| FURMAN napisa/a: |
Szpera od TDS'a e34
Skrzynia od 328 e36 M52B28
Zdjecia wrzuce jak juz bedzie wszytko poskladane.... |
Kurde gdzie zdobyłeś taki dyfer Przełożenie 3.23??
Masz może taki jeszcze jeden, bo potrzebuje
kiloff - 2008-03-05, 08:26
A jeszcze wiekszy szok ile to WAZY!!! Felgi KUTe i skrecane to dopiero jakosc :II
Bylem w szoku takie szeroki 10x16" a grubosc bebna normalnie jak "kartka papieru"!!!!!!! :wondering:
Oczywiscie felgi ACT tez bardzo lekkie w porownaniu do AZEVow albo KESKInow ale te RSy normalnie marzenie......... 8)
Okazlao sie ze dwie felgi sa delikatnie do prostowania jedna tylnie jedna przednia
Na wywazarce prawie nie widoczne i ale coz trzeba bedzie prostowac a potem polerka czeka ranty i suby centralne bo chyba srokdi zostawie w oryginale
Zastanawiam sie nad oponami do RS-ow :wondering:
Na przod 195 / 40 R16
na tyl 215 / 35 R16 jak wejda :unsure: albo 225 / 40 R16 Ciekawe czy wejda na 10 cali i sie nie zsuna |
wszystko pieknie .. owszem cienkosc RS-ow moze zachwycac .. jest tylko jedno "ale" .. te felgi pekaja .. w szczegolnosci jak sie zaklada na nie wlasnie tak nisikie oponki na polskie drogi .. ja tez sie najpeirw cieszylem ze sznycli a teraz mam rozkminke co dalej z nimi robic bo sie boje ze znowu pekna ..
Kujon - 2008-03-05, 08:43
a ja słyszałem od tych wszystkich RS-owców mity jakie to niby są mocne felgi , z jakimi to oni prędkościami w krawęzniki nie uderzali i nic sie nie stało....
slawo - 2008-03-05, 09:28
| Kujon napisa/a: | | a ja słyszałem od tych wszystkich RS-owców mity jakie to niby są mocne felgi , z jakimi to oni prędkościami w krawęzniki nie uderzali i nic sie nie stało.... |
no to chyba byly ich najpiekniejsze nocne sny po codziennych koszmarach
adrian e30 - 2008-03-05, 09:35
grrrrrruuuuuuuuuubooooooooooooo, strasznie grubo, a jak wejda te rs;y to wogole popuszcze chyba
BARABUS - 2008-03-05, 21:29
| Kujon napisa/a: | | a ja słyszałem od tych wszystkich RS-owców mity jakie to niby są mocne felgi , z jakimi to oni prędkościami w krawęzniki nie uderzali i nic sie nie stało.... |
każda felga 3-tlg niestety pęka na bębnie, a krzywi się na rancie zewnętrznym, a to dlatego że są lekkie i kute kosztem grubości , najwięcej pękają szerokie fele na extremalnych naciągach, choć nie zawsze jest to reguła
ale są takie jedne felgi, zwane Schmidt (moje niestety nie maja), które mają ranty RADINOX czyli z kutej nierdzewni, i naprawdę są nie do zajechania, ale też polerować je to ja dziękuję
dla niedowiarków parę filmików na stronie
http://www.german-wheels....ox/index.en.php
FURMAN - 2008-03-06, 00:55
[quote="BARABUS"] | Kujon napisa/a: |
ale są takie jedne felgi, zwane Schmidt (moje niestety nie maja), które mają ranty RADINOX czyli z kutej nierdzewni, i naprawdę są nie do zajechania, ale też polerować je to ja dziękuję
dla niedowiarków parę filmików na stronie
http://www.german-wheels....ox/index.en.php |
Widzialem wczensiej, z chyba rok temu te filmiki... i stwierdzilem ze na Polskie warunki to tylko na takich felgach mozna smigac bez opon Schmidty potrafia przeciac kostke i zniszczyc nie jeden kraweznik i nic im nie bedzie
Jak mi pekna BBS Rsy to chyba sie wku.... bo niby fele kute i super itp itd a takich shit bo pekaja bebny (na allegro prawie wszytskie spawane ).
Na Azevach smigam chyba 4 albo 5 rok i nic nie byly nigdy u prostowania... poprostu twarde aluminium.
W Reichu moze te Rsy tak nie pekaja ale tam mamy inne drogi - proste jak stol w 98%
u Nas na odwrot 2% dobrych reszta syf...choc w WLKP tak nie jest zle
Ja robie te Rsy na zloty, bo cos czuje ze pare przejazdzek w miesiacu przy mojej ciezkiej nodze nie wytrzymaja - z nowym silnikiem tym bardziej
[ Dodano: 2008-03-06, 01:14 ]
| e30domin napisa/a: | | Nie wiem czemu wszyscy maniacy e30 psują najbardzie orginalną rzecz jaką jest serce samochodu m20.Panowie nie tędy droga.Jeżeli to ma być GERMANSTYL. |
Kolego dobra ja jezdze M20 tzn wroc jezdzilem z silnikiem M20 przez 5 lat i dzwiek R6 niepowtarzalny... nic tylko sie zakochac ale nie w 2,0 M20B20 129 KM. Bo przeciez to za malo, chociaz krecil sie bardzo zwawo i mial ponizej 10 s do setki.
maniacy e30 psują najbardzie orginalną rzecz ?????????
Przeciez nie wsadzam motoru z innej marki tylko BMW!!!!
Druga sprawa chcialem stare poczciwe R6 3,5 ale zanim wsadzilbym to to chyba musialbym zorbic remont generalny bo igle w takiej pojemnosci to ze swieca szukac.....
Poszukaj sobie na roznych stronkach lub zlotach zagranicznych ze sa dwa sposoby albo robisz E30 na oryginala i dopieszczasz ja na maxa albo wsadzasz duzy silniczek M PoWERa i tu dopiero zaczyna sie zabawa...
Nasi zachodni sasiedzi z turbina spokojnie wyciagaja 500, 600 a nawet 900 koni w E30-stkach.
To dopiero zaczyna sie zabawa jak pogonisz na miescie BMW E39 M5, Porsche 911 juz nie wspomne jakies HONDy TYPE- R czy CRX, OPLE gsi, AUDI 1,8 turbo, VW g60 itp.......
A wrazenia jazdy taka E30 bezcenne....
A nie masz odpicowana E30 za kase E46 i objezdza Cie rodzinny kombi z dziecmi w fotelikach a Ty cieszysz sie ze masz stare poczciwe M20....
no ale widok M20 w polerce lub sikniety w jakis kolorek pod maska bezcenny...
A propo mam na sprzedaz kolektor M20 i kape zaworow w pelnej polerce
Bede wystawial na allegro... zapraszam zainteresowanych....
Kujon - 2008-03-06, 07:49
Oglądnąłem te filmiki ze schmitdami , takie felgi powinny być na standardowym wyposażeniu każdego samochodu sprzedawanego w polsce
daniel325 - 2008-03-06, 08:45
powiem ci że e30 z s50 nie robi żadnej furory a e30 s50T z 500+ konnym motorem na ośce czy u nas czy za odrą to typowe auto na 4-5 wypadów na tor i tyle samo niedzielnych spacerów bo zwykle nie da sie tym jeździć częściej ze względów technologicznych nie wspominając już o naszych drogach
FURMAN - 2008-03-09, 18:44
| daniel325 napisa/a: | powiem ci że e30 z s50 nie robi żadnej furory a e30 s50T z 500+ konnym motorem na ośce czy u nas czy za odrą to typowe auto na 4-5 wypadów na tor i tyle samo niedzielnych spacerów bo zwykle nie da sie tym jeździć częściej ze względów technologicznych nie wspominając już o naszych drogach |
Wiesz zalezy co masz na mysli ze nie robi furory???????
JAk dla Ciebie MPower nie robi furory to najlepiej przezucic sie na 911 Turbo albo LAmbo.
Dla mnie kolo 200-220 kucy w E30 to juz calkiem niezle. Kolo 6,5 do setki i 250 km/h. W miescie i na autobanie wystarczy. Jak chcesz smigac bokiem na torze to wiadomo ze malo...
Poza tym jezdze i tak od swieta tym samochodem, wiec jak bedzie malo, to sie wrzuci za pare lat turbo i bedzie spokojnie 300-350 kucy... Oczywiscie silnik wtedy zakuty...
A narazie nie stac mnie na M powera S50, S52 czy inne mocne motorki....
daniel325 - 2008-03-11, 17:00
Wiesz zalezy co masz na mysli ze nie robi furory??????? |
siadasz ruszasz wciskasz gaz do oporu i nic auto poprostu przyśpiesza zero brutalnej siły
slawo - 2008-03-11, 17:48
| daniel325 napisa/a: | | FURMAN napisa/a: |
Wiesz zalezy co masz na mysli ze nie robi furory??????? |
siadasz ruszasz wciskasz gaz do oporu i nic auto poprostu przyśpiesza zero brutalnej siły |
ja wiem ze apetyty rosnie w miare jedzenia..ale skoro s50 nie robi wrazenia to w takim razie co?
FURMAN - 2008-04-07, 23:47
Niedlugo juz wyjade swoja E30 znowu na drogi
Po długiej zimie, bardzo długiej zimie E30 prawie gotowa...
Ale pewnie wroci znowu do garazu i bedzie sie działo
Silnik E36 M52B28 włozony... elektryk podlacza na dniach...
Zmiana zaiweszenia od compacta E36 323 ti wraz z tarczami, klockami, piastami tylnymi wachaczmi wzmocnionymi...
Zawieszenie gwintowane KW variant II - pełna regulacja wysokosci + regulacja twardosci
No i w garazu czekaja felgi ... rozne felgi w tym Bbs RSy i inne...
Sprzedaje jeden komplet felg
Szczególy w linku do aukcji:
[url]
http://allegro.pl/item343..._rs_oz_rh_.html
[/url]
Pozdro
miroll - 2008-04-09, 17:01
Jeszcze raz pelen szacunek za zaangazowanie...
reso - 2008-07-05, 23:13
Odpaliło już to auto czy nie
|
|