BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E30] FURMAN ->> 328

FURMAN - 2008-02-24, 18:42
Temat postu: [E30] FURMAN ->> 328
Ponizej moja E 30:
Silnik narazie 2,0 l polerowana kolktor i kapa zaworów
(mocniejsze serce zakupione i czeka na swapa)
M tech II bez nakladek na drzwi bo tak chcialem
zawias gwint FK wariant 2 (regulacja twardosci i wysokosci od serii 80-170 mm w dół )
zabudowa na najnowszym Rockfordzie Punch nieskonczona jeszcze (subwoofery 2 x500 RMS+ monoblock 1000 RMS + 4 kanaly po 85 RMS) obszyte oczywiscie bedzie biala skora z detalami cieszacymi oko
felgi Azev 7,5 - 9 na 16 cali (czekaja juz inne na nastepny sezon)
rozpórki przód/ tył D&W
wnetrzne czarna skóra M technik + lusterko od M-technika z lampkami
czarna podsufitka M-technik jeszcze nie zamontowana
2 kompuery (przy szyberdachu i OBC 2)
kierownica RAID polerowana na lustro wraz z nabą...
nakladki na pedały i podnóżek Ac schnitzer + reczny Ac schnitzer
gałka zmiany biegów od BMW M3 E46 SMG
xenon
czarne lampy black hella z krzyrzami czekaja
obecnie czarne Hella bez:)
tylne lampy MHW
stroboskopy w halogenach... przydaja sie szczególnie na autostradzie i przy POM...
wydech DTM
lakier widac na fotkach...
AHA wszystko robione z serii tzw golasa E30 320i diamantschwarz...
wiele detali nie widocznych na pierwszy rzut oka... np tylne nadkola poszerzone z dwóch nadkoli , brak listew, brak zamka w drzwiach, usunięta lotka z bagaznika, usuniete znaczki BMW... trzeba sie przypatrzec róznych detali nie widocznych na pierwszy rzut oka...:) i o to chodziło...
Brak zbędnych spoilerów, które tylko szpeca piękna linie BMW E30....
Jako nowy widze ze nie moge wystawiac zdjec mojej E30 Blue_Light_Colorz_PDT_13

[img] [/img]

kolejne foty poniżej.... rok 2006

[/quote]

Jacek E30 - 2008-02-24, 19:29

Witam sąsiada!! Kolor 1sza klasa :brawo: co do kól to okey tylko szkoda, że nie ma z przodu 9 cali oraz płaskich dekli :wink: auto zrobione w moim guście i takie coś lubie... Fakt diabeł twki w szczegółach i o to chodzi :tak: Jest naprawde dobrze, musimy się gdzieś zobaczyć na mieście :D , serdecznie pozdrawiam.
Cypisek - 2008-02-24, 19:33

Bardzo ładne auto...... tylko ten kolor. Jaki silniczek będziesz wkładał?
tomcat944 - 2008-02-24, 19:33

hej,
powiem krotko...... DOBRE AUTO!!

Bizona opinia jest podobna...

Jacek E30 - 2008-02-24, 19:38

Cypisek napisa/a:

Przecież kolor jest najlpeszy jaki może być-takiego nei ma nikt :prosze:

BARABUS - 2008-02-24, 19:40

.... heheeeee, aż dziwne ze z jednego miasta i się jeszcze nie widzieliśmy :tak: , no ale sezon niebawem więc może będzie okazja :]
Sobek - 2008-02-24, 19:40

Witam na forum...
Auto poprostu miodzio...
tak trzymac...
pozdro

sherifff - 2008-02-24, 19:44

no widać że sprzęcik lalka. Gratulacje dla właściciela za doprowadzenie auta do takiego stanu. :spoko:
FURMAN - 2008-02-24, 22:07

Cypisek napisa/a:

Jezeli chodzi o serce to bylo wiele pomysłow...
Chcialem 4,0 V8 lub 4,4 V8 286 kucy...:)
ale po roku zastanawiania sie i wielu pytan ludzi przerabiajacych E30 stwierdzilem ze po pierwsze zbyt duze koszty, za dzuo przeróbek a podobno E30 z takim ciezkim silnikiem nie prowadzi sie zbyt dobrze (ciezki przód)...

Teraz w trakcie przeróbek i wsadzany bedzie motor z BMW E36 328i (193 km) M52B28 + w przyszlym roku troche przeróbek i ...
I stage 220 kucy..

Przyspieszenie ponizej 7 s w serii no i 250km/h to powinno narazie wystarczyc..:)

[ Dodano: 2008-02-24, 22:11 ]
Jacek E30 napisa/a:
Witam sąsiada!! Kolor 1sza klasa :brawo: co do kól to okey tylko szkoda, że nie ma z przodu 9 cali oraz płaskich dekli :wink: .

Ponizej moje felgi na sezon 2008 :rotfl:

2 pary felg BBS Rs i ACT sa do robienia i zastanawiam sie jak je zrobic :hyhy:

Mauser - 2008-02-24, 22:20

Baardzo przyzwoicie 8-)
tylko te kominy z tyłu? do czego to jest?

Yakuzatti - 2008-02-24, 22:23

gruby sezon się szykuje :)
wiechue30 - 2008-02-25, 01:12

Jeden z kilku najlepiej zrobionych sedanów, kolorek super - chyba z palety Standoxa, Azevy w full polerce wyglądają mega grubo - gratulacje :jupi: :spoko:
adamwsb - 2008-02-25, 01:24

zakochalem sie chyba !! :P
kiloff - 2008-02-25, 07:53

ile cali maja parapety przy tych RS-ach (albo jakie szerokosci i ET ?)

co do samochodu to nie pasuje mi tyko jedno - brak znaczkow .. ;) tak wiem ze to stara szkla GS .. ale jednak znaczki powinny byc .. ;)

BARABUS - 2008-02-25, 08:07

kiloff napisa/a:

co do samochodu to nie pasuje mi tyko jedno - brak znaczkow .. ;) tak wiem ze to stara szkla GS .. ale jednak znaczki powinny byc .. ;)

8/10x16" 5x120.... prawda :] , przecież to te fele z Gorzowa jak dobrze kojarzę co za 2500 wisiały na allegro z oponami, 3" na tyle ma rancik, na przodzie 2"

tylko ja powiem tak,że te felgi będzie barrrrrrrrrrrdzo trudno wcisnąć w e30, bo męczy sie z takim samym kompletem (który zresztą kupił ode mnie) mój znajomy z Puszczykowa, i jest bardzo ciężko, bo zakładając zawias od compacta na tył niestety powoduje zmniejszenie ET, tzn piasta wychodzi coś koło 1-2 cm bardziej na zewnątrz.... a te 10x16" mają et11 :mg:

luk325 - 2008-02-25, 08:22

a ja znam fajny patencik na ten zawias od compacta zeby zwiekszyc et na tyle :D

E30 poprostu pieke wszystko mi pasuje. jak z obrazka.

Tymon - 2008-02-25, 08:25

Piękna :spoko:
Ja bym zostawił ori światło a nie xenon :P

GERMAN BOY - 2008-02-25, 11:14

Witaj FURMAN na forum.
Piekna e30.Widać ze Poznań to Poznań.Same piekne e30.Felgi co jedne to lepsze.wiesz o co w tym chodzi.Szeroko ,nisko i brak znaczków.To to co powinno towarzyszyc prawdziwemu niemieckiemu stylowi.Te znaczki do niczego nie sa potrzebne a tylko rozjasniaja maske,.Tak to jest na maksa ciemna cała.Bravo bravo. :brawo:

Pietrek - 2008-02-25, 12:37

BBSy z płaskim deklem mi się spodobały :)

Już chyba widziałem tą e30 na tym forum :) Odbłyski w długich masz malowane ? :|

mattim_bmw - 2008-02-25, 16:51

Dla mnie ten kolor to porazka... zupełnie nie pasuje do e30, ale nie mnie ma sie podobac, jeszcze kierunki moim zdaniem sa tragiczne... :roll:
FURMAN - 2008-02-25, 17:02

[quote="BARABUS"]
kiloff napisa/a:

8/10x16" 5x120.... prawda :] , 3" na tyle ma rancik, na przodzie 2"

tylko ja powiem tak,że te felgi będzie barrrrrrrrrrrdzo trudno wcisnąć w e30, bo męczy sie z takim samym kompletem bo zakładając zawias od compacta na tył niestety powoduje zmniejszenie ET, tzn piasta wychodzi coś koło 1-2 cm bardziej na zewnątrz.... a te 10x16" mają et11 :mg:

Zgodze sie z powyzsza wypowiedzia Kolegi ze fele BBS Rs przod 8x16" i tyl 10x16". Wiec toche duzo jak na tyl do E30....
ale ja mam tylnie nadkola rozklepane i zrobione z dwoch nadkoli jedno :spoko: wiec powinny wejsc te 10x16" :P . AZEVY 9x16" ET 15 + 2 cm dystans sie miesci spokojnie 8-)

[ Dodano: 2008-02-25, 17:09 ]
Pietrek napisa/a:
BBSy z płaskim deklem mi się spodobały :)

Już chyba widziałem tą e30 na tym forum :) Odbłyski w długich masz malowane ? :|

TO nie sa BBSy!!!!!!
Drugie felgi to ACT 3 czesciowe, skrecane, KUTE 8-)
Brakuje do nic dekielkow ale bede juz nie dlugo bo jeden Niemiec ich szuka dla mnie :jupi: Mam nadzeje ze je znajdzie :roll:
Felgi sa bardzo rzadkie bo w Europie trudno je dostac 8-)
Niemiec jak je zobaczyl to padl z wrazenia po tym co napisal.

Te lampy sa tylko zastepcze bo w garazu czekaja juz ori BLACK HELLA z krzyzami w stanie perfekcyjnym.

W garazu takze czeka ori tempomat na zamontowanie z przelacznikiem pod kiera a takze ori wycieraczki na lampy BLACK HELLA ze spryskiwaczami :jupi: sterowane takze pod kiera :P

[ Dodano: 2008-02-25, 17:49 ]
Tymon napisa/a:
Piękna :spoko:
Ja bym zostawił ori światło a nie xenon :P

Dzieki...
A ja wole dobry xenon niz ori swiatlo i ciemnosc przed maska w nocy :brawo:

lesiek - 2008-02-25, 18:50

oooo kurka, sedan :shock: ale piękny :prosze: :prosze: :prosze: :prosze:
G-R-Z-E-Ś - 2008-02-25, 20:00

Śliczny kolorek wogólę fajnie zrobiona sztuka :D A co do świateł to masz rację :spoko:
Mlody - 2008-02-25, 21:33

Wszystko ladnie i pieknie :brawo: ale kolor to pomylka :maruda: :]
FURMAN - 2008-02-25, 21:53

Mlody napisa/a:
Wszystko ladnie i pieknie :brawo: ale kolor to pomylka :maruda: :]

Wiesz kolego jak mi sie znudzi kolor to se zmienie na inny :mg:
Granat taki jak wystepowal w AUDI RS6 albo niektorych modelach Porsche.... albo inny jakis szary albo modny w tym sezonie bialy, ktory akurat tak se pasuje do E30 :roll:
Wiec kolor zawsze mozna zmienic jak sie znudzi :beer:

e30domin - 2008-02-25, 22:03

SAMOCHOD WIDZIAŁEM OSOBIŚCIE NA OTWARCIU ZEZONU TUNINGOWEGO W POZNANIU
POD KINEPOLIS. PANOWIE NIE MA ŻARTÓW.WRACAJĄC DO TYCH RS TO JUŻ WIEM KTO MNIE WYPRZEDZIŁ.OFEROWAŁEM KLIJENTOWI Z GORZOWA 300ZŁ WIĘCEJ ALE SIĘ NIE ZGODZIŁ MÓWIĄDZ ŻE GODZINE TEMU KTOŚ WYJECHAŁ Z POZNZNIA PO :spoko: NIE GRATULUJE RS.

FURMAN - 2008-02-26, 22:35

e30domin napisa/a:
SAMOCHOD WIDZIAŁEM OSOBIŚCIE NA OTWARCIU ZEZONU TUNINGOWEGO W POZNANIU
POD KINEPOLIS. PANOWIE NIE MA ŻARTÓW.WRACAJĄC DO TYCH RS TO JUŻ WIEM KTO MNIE WYPRZEDZIŁ.OFEROWAŁEM KLIJENTOWI Z GORZOWA 300ZŁ WIĘCEJ ALE SIĘ NIE ZGODZIŁ MÓWIĄDZ ŻE GODZINE TEMU KTOŚ WYJECHAŁ Z POZNZNIA PO :spoko: NIE GRATULUJE RS.

Dzieki kolego...
Life is brutal... Coz bylem szybszy z tymi felgami :wink:
Koles ktory sprzedawal te fele okazal sie bardzo uczciwy i poczekal az dojechalem do Gorzowa :P
Oplacalo sie bo felgi sa naprawde kozackie i do tego nigdy nie prostowane i nie spawane.
Szkoda ze 5x120 bo trzeba przerobic bedzie cala zawieche ale coz raz sie zyje.... Gwinta do E30 FK variant II z regulacja twardosci i wysokosci 80 do 170 mm trzeba bedzie sprzedac :cry: choc to mega rarytas!!!!!!!!!! :cry:
Na aukcjach jest sporo BBs Rs ale zawsze im cos dolega albo spawane albo cos innego...
Moje sa igly i sie bardzo ciesze z tego powodu i pozdrawiam :jupi:

reso - 2008-02-27, 00:28

Ile za ten gwint??? :mg:
piotrek528 - 2008-02-27, 08:54

własnie, ile za gwint ? :D
Melis - 2008-02-27, 09:16

Bardzo ładna!!! Jedyne co bym chyba zmienił to kierunki i koncówke wydechu...

Pozdrawiam!

Piotrw85 - 2008-02-27, 10:34

Śliczny sedanik widać że włożyłeś w niego dużo pracy no ale efekty powalają na kolana :spoko:
Grigori/// - 2008-02-27, 15:43

piotrek528 napisa/a:

to ile za ten gwint?jak cos to pw

FURMAN - 2008-02-27, 17:25

Grigori/// napisa/a:
piotrek528 napisa/a:

to ile za ten gwint?jak cos to pw

Powiem szczerze i wprost nie oddam takiego rarytasu za byle jakie pieniadze :roll:
Wiec 1500-2000 zl nie wchodzi w ogole w gre... :P bo wole zeby sobie lezal i czekal na druga E30 8-) bo jest w bardzo dobrym stanie i szukac takiego ze swieca.
Gwinty do E30 to mega rzadkosc a szczegolnie z pelna regulacja i z takim obnizeniem. (80-170 mm)
Seryjne zawieszenie gwintowane FK variant II (obnizenie przod 0-80 mm tyl 0-60 mm) z amorami Koni - regulacja twardosci to wydatek kolo 4500 zl, a z takim zakeresem regulacji jak u mnie to zawieszenie na specjalne zamowienie min 1500 Euro 8-) .
Bede wystawial zawieche na allegro na sprzedaz :cry: :cry: :cry: mysle, ze na przlomie marca, kwietnia jak juz uzbieram graty do zawiechy 5x120. Oczywiscie takze regulowane i gwintowane :jupi:
W garazu mam takze druga zawieche Bilsteina B6 z springami Supersporta -65 mm przod i -55 mm tyl w bardzo dobrym stanie :P Pewnie tez pojdzie pod mlotek....

e30domin - 2008-02-27, 19:05

BĘDZIESZ ROZGINAŁ PRZEDNIE WACHACZE CZY ZAŁOŻYSZ OD M3 E36 321PS-BO TYLKO TE PASUJĄ. :spoko:
daniel325 - 2008-02-29, 14:53

auto spoko, ale jest tak jak pisał brabus jak założysz zawias tył od compacta et sie troche posra flansza ma inne odsadzenie i wychodzi juz tak jakby felga była o kolejny cal większa i
1. bedzie mega ciężko wkomponowac tyle cali z takim et
2. jezeli juz wejdzie to jak kiedyś uważałem że nie może być za szeroko albo za nisko w germanie to jednak zmieniam zdanie jest tak szeroko że wyglada troche jak kalectwo

miałem do siebie wkładać zestaw flansz -piast pasujących p&p (wybija się ori. compacta i wkłada te ) ich budowa powoduje to że et na wahaczach od compacta pozostaje bez zmian w stosunku do e30 ale ostatecznie włożyłem oz mito w rozmiarze który mieści się nawet na et compakta tak że zestaw piast (prawa i lewa strona) jest do sprzedania komplet 230 zł

kamil328 - 2008-02-29, 17:50

bardzo piekne auto , byle wiecej takich w naszym kraju to moze wspolnymi silami zwalczymy stereotyp krazący na temat kierowcy bmw w Polsce.
FURMAN - 2008-02-29, 20:52

daniel325 napisa/a:

miałem do siebie wkładać zestaw flansz -piast pasujących p&p (wybija się ori. compacta i wkłada te ) ich budowa powoduje to że et na wahaczach od compacta pozostaje bez zmian w stosunku do e30 (prawa i lewa strona) jest do sprzedania komplet 230 zł

Chyba mowisz kolego o zwyklych piastach od E36 przelozonych do compacta E36 8-) Chyba ze sie myle to powiedz wprost....

Kolekcja felg moze niegdlugo sie powiekszy jeszcze :glupek: Pozyjemy zobaczymy.....

Dzisiaj zdjalem oponki Fuldy 225/45 R16 z przodu i 245/45 R16 z tylu.
Jak zobaczylem te ranty bez oponek to dopiero RS wygladaja :shock: SZOK!!!

A jeszcze wiekszy szok ile to WAZY!!! Felgi KUTe i skrecane to dopiero jakosc :II
Bylem w szoku takie szeroki 10x16" a grubosc bebna normalnie jak "kartka papieru"!!!!!!! :wondering:
Oczywiscie felgi ACT tez bardzo lekkie w porownaniu do AZEVow albo KESKInow ale te RSy normalnie marzenie......... 8) :roll: :wow:
Okazlao sie ze dwie felgi sa delikatnie do prostowania ;( ;( ;( jedna tylnie jedna przednia :sad: :sad:
Na wywazarce prawie nie widoczne i ale coz trzeba bedzie prostowac a potem polerka czeka ranty i suby centralne bo chyba srokdi zostawie w oryginale :P

Zastanawiam sie nad oponami do RS-ow :wondering:
Na przod 195 / 40 R16
na tyl 215 / 35 R16 jak wejda :unsure: albo 225 / 40 R16 Ciekawe czy wejda na 10 cali i sie nie zsuna :P

Jutro moze porobie foty jak bedzie ladna pogoda :D

Co sadzicie jak zrobic fele i jakie oponki?? Slyszalem ze bebny bardzo latwo pekaja takze przy prostowaniu....

Felgi raczje tylko na zloty :wink:

daniel325 - 2008-02-29, 23:39

FURMAN napisa/a:
Chyba mowisz kolego o zwyklych piastach od E36 przelozonych do compacta E36 8-) Chyba ze sie myle to powiedz wprost....

ale co mam ci powiedzieć w prost kolego ? gdyby flansze od e36 innej niż compakt pasowały nie było by mitów z tym komplikacjami et - problem w tym że flansze od compakta maja zupełnie inne łozysko dlatego też taki myk z orginalną flanszą od innego modelu bmw nie podejdzie, te flansze wytoczył mi kolega na wsk świdnik mocowanie łożyska maja takie jak w ori compa a odsadzenie jak ori e36, tłumaczenie pasuje?

[ Dodano: 2008-02-29, 22:40 ]
swoja drogą szkoda ze nie wybrałeś swapu na 4,4 mniej tego auto bardziej indywidualne by było ale działaj działaj
pozdro

BARABUS - 2008-03-01, 10:03

będzie bardzo fajnie jak je upchniesz i z całego serca ci tego życzę :) , ale nie będziesz pierwszy :mg: , jak w ogóle się to uda.... bo mój znajomy, być może i twój ma taki sam komplecik, też w idealnym stanie który kupił ode mnie :P

owy komplecik też próbuje wrzucić do e30 już przez całą zimę... i powiem ci ze nie jest to takie proste, dla porównania ja mam 10x16" ET21 Schmidty ML 3tlg, i te felgi jakoś się mieszczą, chociaż z oponką 225/40/16 czasem przycierają.... 215/40 była lepsza ale za to strasznie już rozciągnięta :cry: , w tych RS co masz ET ma 11 ile dobrze pamiętam, czyli tak jakbyś dołożył dystans 10mm..... i teraz jak zrobisz przeróbkę na compacta no to jeszcze bardziej wyjadą, czyli w sumie przynajmniej 20-30mm więcej niż moje Schmidty widoczne poniżej.... jako ciekawostka dodam że nawet jakby była możliwość to bardziej się nie schowają bo po prostu dochodzą do talerza pod sprężyną i właściwie koła dokręcam na opuszczonym aucie bo na podniesionym nie idzie :lol:

... ale tak czy siak trzymam kciuki :]

FURMAN - 2008-03-01, 19:36

BARABUS napisa/a:
będzie bardzo fajnie jak je upchniesz i z całego serca ci tego życzę :) , ale nie będziesz pierwszy :mg: , jak w ogóle się to uda.... bo mój znajomy, być może i twój ma taki sam komplecik, też w idealnym stanie który kupił ode mnie :P

... ale tak czy siak trzymam kciuki :]

No mam nadzieje ze ej upchne... :jupi:
Ale zobaczymy... Obecnie mam AZEVy 9 cali na tle + dystans 2 cm i jeszcze troche miesjca jest :P Nadkola tylne oprocz tego ze byly poszerzane to skaladaja sie z dwoch nadkoli spawanych :wink: chociaz tego nie widac na pierwszy rzut oka :D
Wiec mysle ze oponki 215/40 R16 Goodyeara powinny byc dobrze naciagniete i powiino sie wszytsko zmiescic ....
Pozyemy zbaczymy...
Dzieki za rozne infoo... :spoko:

Piotrek E-30 - 2008-03-01, 19:52

Napisz jakies info o silniku,jakies fotki wskazane :wink:
FURMAN - 2008-03-04, 18:40

Piotrek E-30 napisa/a:
Napisz jakies info o silniku,jakies fotki wskazane :wink:

Teraz w trakcie przeróbek wsadzony jest motor z BMW E36 328i M52B28 (193 km)

Przyspieszenie ponizej 7 s w serii no i 250km/h to powinno narazie wystarczyc.... :jupi:

Silnik siedzi juz w gablocie i czeka cierpliwie na elektryka, ktory ma go wzbudzic do zycia i bedzie sie dzialo.......... :jupi:

kolektory - barany... :twisted:
Szpera od TDS'a e34
Skrzynia od 328 e36 M52B28

Zdjecia wrzuce jak juz bedzie wszytko poskladane....

slawo - 2008-03-04, 20:07

gdyby nie brak znaczkow to dla mnie...ideal!!!
chodz szkoda ze nie waska!!
gratuluje auta - widac ogrom pracy i kasy wlozonej

tylko jak tak patrze na silniki...to z poczciweym m20 chyba wstyd bedzie maske za jakis czas podnosic ;)

BARABUS - 2008-03-04, 21:34

M20 jest dla mnie wystarczający, i niedługo to nie będzie wstyd, ale rarytasik, jak tak dalej pójdzie :]
e30domin - 2008-03-04, 21:46

Nie wiem czemu wszyscy maniacy e30 psują najbardzie orginalną rzecz jaką jest serce samochodu m20.Panowie nie tędy droga.Jeżeli to ma być GERMANSTYL.
slawo - 2008-03-04, 21:51

e30domin napisa/a:
jest serce samochodu m20.Panowie nie tędy droga.Jeżeli to ma być GERMANST

no nie bardzo,to sie nazywa glod mocy - ja sie bronie jak moge przed tym....
ale przyjedzie ten czas ze m20 postoi w garazue na stojaku a autem zajmie sie puz motorsport hehe ale to ooooodlegle plany
nie sie co czarowac m52 to swietna jednostka z duzym potencjalem i m20 nie ma szans
m20 zostaje z sentymentu
m52 wchodzi z braku mocy
prosta sprawa!

reso - 2008-03-05, 00:02

FURMAN napisa/a:

Szpera od TDS'a e34
Skrzynia od 328 e36 M52B28

Zdjecia wrzuce jak juz bedzie wszytko poskladane....

Kurde gdzie zdobyłeś taki dyfer :twisted: Przełożenie 3.23??
Masz może taki jeszcze jeden, bo potrzebuje :mg:

kiloff - 2008-03-05, 08:26

FURMAN napisa/a:

A jeszcze wiekszy szok ile to WAZY!!! Felgi KUTe i skrecane to dopiero jakosc :II
Bylem w szoku takie szeroki 10x16" a grubosc bebna normalnie jak "kartka papieru"!!!!!!! :wondering:
Oczywiscie felgi ACT tez bardzo lekkie w porownaniu do AZEVow albo KESKInow ale te RSy normalnie marzenie......... 8) :roll: :wow:
Okazlao sie ze dwie felgi sa delikatnie do prostowania ;( ;( ;( jedna tylnie jedna przednia :sad: :sad:
Na wywazarce prawie nie widoczne i ale coz trzeba bedzie prostowac a potem polerka czeka ranty i suby centralne bo chyba srokdi zostawie w oryginale :P

Zastanawiam sie nad oponami do RS-ow :wondering:
Na przod 195 / 40 R16
na tyl 215 / 35 R16 jak wejda :unsure: albo 225 / 40 R16 Ciekawe czy wejda na 10 cali i sie nie zsuna :P

wszystko pieknie .. owszem cienkosc RS-ow moze zachwycac .. jest tylko jedno "ale" .. te felgi pekaja .. w szczegolnosci jak sie zaklada na nie wlasnie tak nisikie oponki na polskie drogi .. ja tez sie najpeirw cieszylem ze sznycli a teraz mam rozkminke co dalej z nimi robic bo sie boje ze znowu pekna .. ;)

Kujon - 2008-03-05, 08:43

a ja słyszałem od tych wszystkich RS-owców mity jakie to niby są mocne felgi , z jakimi to oni prędkościami w krawęzniki nie uderzali i nic sie nie stało....
slawo - 2008-03-05, 09:28

Kujon napisa/a:
a ja słyszałem od tych wszystkich RS-owców mity jakie to niby są mocne felgi , z jakimi to oni prędkościami w krawęzniki nie uderzali i nic sie nie stało....

no to chyba byly ich najpiekniejsze nocne sny po codziennych koszmarach ;)

adrian e30 - 2008-03-05, 09:35

grrrrrruuuuuuuuuubooooooooooooo, strasznie grubo, a jak wejda te rs;y to wogole popuszcze chyba :spoko:
BARABUS - 2008-03-05, 21:29

Kujon napisa/a:

każda felga 3-tlg niestety pęka na bębnie, a krzywi się na rancie zewnętrznym, a to dlatego że są lekkie i kute kosztem grubości :lol: , najwięcej pękają szerokie fele na extremalnych naciągach, choć nie zawsze jest to reguła

ale są takie jedne felgi, zwane Schmidt (moje niestety nie maja), które mają ranty RADINOX czyli z kutej nierdzewni, i naprawdę są nie do zajechania, ale też polerować je to ja dziękuję :lol:

dla niedowiarków parę filmików na stronie :]
http://www.german-wheels....ox/index.en.php

FURMAN - 2008-03-06, 00:55

[quote="BARABUS"]
Kujon napisa/a:

ale są takie jedne felgi, zwane Schmidt (moje niestety nie maja), które mają ranty RADINOX czyli z kutej nierdzewni, i naprawdę są nie do zajechania, ale też polerować je to ja dziękuję :lol:

dla niedowiarków parę filmików na stronie :]
http://www.german-wheels....ox/index.en.php

Widzialem wczensiej, z chyba rok temu te filmiki... i stwierdzilem ze na Polskie warunki to tylko na takich felgach mozna smigac bez opon 8-) Schmidty potrafia przeciac kostke i zniszczyc nie jeden kraweznik i nic im nie bedzie :jupi:

Jak mi pekna BBS Rsy to chyba sie wku.... bo niby fele kute i super itp itd a takich shit bo pekaja bebny (na allegro prawie wszytskie spawane :| ).
Na Azevach smigam chyba 4 albo 5 rok i nic nie byly nigdy u prostowania... poprostu twarde aluminium. :D
W Reichu moze te Rsy tak nie pekaja ale tam mamy inne drogi - proste jak stol w 98% :P
u Nas na odwrot 2% dobrych reszta syf...choc w WLKP tak nie jest zle 8-)
Ja robie te Rsy na zloty, bo cos czuje ze pare przejazdzek w miesiacu przy mojej ciezkiej nodze nie wytrzymaja - z nowym silnikiem tym bardziej :P

[ Dodano: 2008-03-06, 01:14 ]
e30domin napisa/a:
Nie wiem czemu wszyscy maniacy e30 psują najbardzie orginalną rzecz jaką jest serce samochodu m20.Panowie nie tędy droga.Jeżeli to ma być GERMANSTYL.

Kolego dobra ja jezdze M20 tzn wroc jezdzilem z silnikiem M20 przez 5 lat i dzwiek R6 niepowtarzalny... nic tylko sie zakochac ale nie w 2,0 M20B20 129 KM. Bo przeciez to za malo, chociaz krecil sie bardzo zwawo i mial ponizej 10 s do setki.

maniacy e30 psują najbardzie orginalną rzecz ?? ?????????

Przeciez nie wsadzam motoru z innej marki tylko BMW!!!! :P

Druga sprawa chcialem stare poczciwe R6 3,5 ale zanim wsadzilbym to to chyba musialbym zorbic remont generalny bo igle w takiej pojemnosci to ze swieca szukac..... :P

Poszukaj sobie na roznych stronkach lub zlotach zagranicznych ze sa dwa sposoby albo robisz E30 na oryginala i dopieszczasz ja na maxa albo wsadzasz duzy silniczek M PoWERa i tu dopiero zaczyna sie zabawa...
Nasi zachodni sasiedzi z turbina spokojnie wyciagaja 500, 600 a nawet 900 koni w E30-stkach.
To dopiero zaczyna sie zabawa jak pogonisz na miescie BMW E39 M5, Porsche 911 juz nie wspomne jakies HONDy TYPE- R czy CRX, OPLE gsi, AUDI 1,8 turbo, VW g60 itp.......
A wrazenia jazdy taka E30 bezcenne.... :jupi:
A nie masz odpicowana E30 za kase E46 i objezdza Cie rodzinny kombi z dziecmi w fotelikach a Ty :jupi: cieszysz sie ze masz stare poczciwe M20.... :wow:
no ale widok M20 w polerce lub sikniety w jakis kolorek pod maska bezcenny... 8-)
A propo mam na sprzedaz kolektor M20 i kape zaworow w pelnej polerce :P
Bede wystawial na allegro... zapraszam zainteresowanych....

Kujon - 2008-03-06, 07:49

Oglądnąłem te filmiki ze schmitdami :shock: , takie felgi powinny być na standardowym wyposażeniu każdego samochodu sprzedawanego w polsce :mg:
daniel325 - 2008-03-06, 08:45

powiem ci że e30 z s50 nie robi żadnej furory a e30 s50T z 500+ konnym motorem na ośce czy u nas czy za odrą to typowe auto na 4-5 wypadów na tor i tyle samo niedzielnych spacerów bo zwykle nie da sie tym jeździć częściej ze względów technologicznych nie wspominając już o naszych drogach :)
FURMAN - 2008-03-09, 18:44

daniel325 napisa/a:
powiem ci że e30 z s50 nie robi żadnej furory a e30 s50T z 500+ konnym motorem na ośce czy u nas czy za odrą to typowe auto na 4-5 wypadów na tor i tyle samo niedzielnych spacerów bo zwykle nie da sie tym jeździć częściej ze względów technologicznych nie wspominając już o naszych drogach :)

Wiesz zalezy co masz na mysli ze nie robi furory???????
JAk dla Ciebie MPower nie robi furory to najlepiej przezucic sie na 911 Turbo albo LAmbo.
Dla mnie kolo 200-220 kucy w E30 to juz calkiem niezle. Kolo 6,5 do setki i 250 km/h. W miescie i na autobanie wystarczy. Jak chcesz smigac bokiem na torze to wiadomo ze malo...
Poza tym jezdze i tak od swieta tym samochodem, wiec jak bedzie malo, to sie wrzuci za pare lat turbo i bedzie spokojnie 300-350 kucy... Oczywiscie silnik wtedy zakuty... 8-)
A narazie nie stac mnie na M powera S50, S52 czy inne mocne motorki....

daniel325 - 2008-03-11, 17:00

FURMAN napisa/a:

siadasz ruszasz wciskasz gaz do oporu i nic auto poprostu przyśpiesza zero brutalnej siły :?

slawo - 2008-03-11, 17:48

daniel325 napisa/a:
FURMAN napisa/a:

siadasz ruszasz wciskasz gaz do oporu i nic auto poprostu przyśpiesza zero brutalnej siły :?

ja wiem ze apetyty rosnie w miare jedzenia..ale skoro s50 nie robi wrazenia to w takim razie co?

FURMAN - 2008-04-07, 23:47

Niedlugo juz wyjade swoja E30 znowu na drogi :P
Po długiej zimie, bardzo długiej zimie E30 prawie gotowa...
Ale pewnie wroci znowu do garazu i bedzie sie działo 8-)
Silnik E36 M52B28 włozony... elektryk podlacza na dniach...
Zmiana zaiweszenia od compacta E36 323 ti wraz z tarczami, klockami, piastami tylnymi wachaczmi wzmocnionymi...
Zawieszenie gwintowane KW variant II - pełna regulacja wysokosci + regulacja twardosci :D
No i w garazu czekaja felgi ... rozne felgi w tym Bbs RSy i inne... :)

Sprzedaje jeden komplet felg :D

Szczególy w linku do aukcji:

[url]
http://allegro.pl/item343..._rs_oz_rh_.html
[/url]

Pozdro

miroll - 2008-04-09, 17:01

Jeszcze raz pelen szacunek za zaangazowanie...
reso - 2008-07-05, 23:13

Odpaliło już to auto czy nie :)