BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Czy jest takie auto?

kfas - 2008-02-02, 08:32
Temat postu: Czy jest takie auto?
Chodiz mi o to czy spotkał sie ktoś z e30 kombi Alpina z silnikiem 3.0 (co do tego 3,0 to też nie jest pewien) Turbo w automacie
Czy raczej kuzyn który siedzi w Holandii ma wybujałą wyobraźnie.
Twierdzi, że stoi tam takie autko gdzieś w garażu i jest do sprzedania za 2 tys euro??? Tym niemniej słyszę to już od prawie 3 lat
Czy warto było by to za tyle wziąść i jak poznać czy jest to oryginał a nie jakiś swap zrobiony przez Holendra :mg:

LUKAS - 2008-02-02, 09:38

Jesli tam siedzi takie cos to to napewno jest SWAP ponieważ Alpina w E30 takiego motoru niemiała.
kfas - 2008-02-02, 10:10

Ok dzwoniłem do troszkę bardziej kumatego kumpla który juz ogladał to auto i podjedzie ogladnąć to autko jeszcze raz, zrobi mi fotki.
Wiem, że siedzenia sa z logo alpina,felgi kierownica,gała , dokładki,znaczek na masce, i na silniku pisze ALPINA reszty dowiem się w przyszłym tygodniu rocznik to cos koło 90"
I na 100% bez APK więc dla tego nie ma chętnych na takie auto w HOLANDII

Jak coś się dowiem to dam znać :spoko:
Gdzie jest tabliczka i czy wogóle jest jakas tabliczka która potwierdza jakiś nr serji

brain69 - usunięty - 2008-02-02, 10:24

tabliczka jest w tym miejscu co normalnie w e30 czyli za prawą lampą tylko że ma logo alpiny

i do tego takÄ… tabliczkÄ™

deska powinna mieć takie gadżety

do tego alpina silnik z turbo montowała w większych modelach

aha i alpina nie dawała w e30 swoich znaczków zamiast znaczka BMW

kfas - 2008-02-02, 13:27

No więc czekam na fotki i potwierdzenia czy turbo tam jest czy go nie ma, jak dostane jakieś foty to wrzucę 8-)
RoboCop - 2008-02-02, 14:08

kfass myślałem, że to auto już dawno poszło...
silnik to mi się zdaje, że to będzie rozwiercone M50, bo zdajesie takie kity były...
ktoś na Zlocie w Rzemieniu miał e36 z takim nietypowym motorem na felach Racing Dynamics...

kfas - 2008-02-02, 15:48

RoboCop napisa³/a:
kfass myślałem, że to auto już dawno poszło...
silnik to mi się zdaje, że to będzie rozwiercone M50, bo zdajesie takie kity były...
ktoś na Zlocie w Rzemieniu miał e36 z takim nietypowym motorem na felach Racing Dynamics...

tyle, że to jest e30 a nie e36
a rozmawiałem o tym aucie z Borysem w pn powinien podjechać oglądnąć dokładniej to autko

RoboCop - 2008-02-02, 20:44

spoko wiem, że chodzi o e30- też mi mówił o nim Borys, tylko mnie zastawia ta dziwna pojemnosć silnika... poczekamy na foty...
rogaś318 - 2008-02-04, 22:45

na tabliczce we wnetrzu jest namazane ze to alpina b6 czyli taka jaka mial kirek. ale z tego co wiem to tam byl m30b35 a nie b30..
wiec cos jest nie do konca tegez..chyba..

kfas - 2008-02-06, 00:20

Po temacie auta już nie ma sprzedane ;/
można spokojnie zamknąć