| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Przekładka silnika z automatu na manual ??
BARABUS - 2008-01-04, 23:10 Temat postu: Przekładka silnika z automatu na manual ?? Witam, jak w temacie. Co muszę zrobić żeby silnik przełożony z automatu na manual odpalił. Chodzi o to że przekładamy z teściem silnik M20B25 który latał na automacie do jego cabrio w którym jest manual. Silnik przekładamy cały wraz z kompem. I teraz problem, bo słyszałem ze trzeba coś gdzieś połączyć - zmostkować bo inaczej nie odpali nam silnik na tym kompie, ponieważ jak to w automacie bywa musi być załączony PARK do odpalenia auta.
Jeżeli ktoś coś wie na ten temat to byłbym wdzięczny, bo nie chciałbym mieć sytuacji że silnik ładnie siedzi a nie chce odpalić. Mile widziane foto co z czym połączyć.
Z góry dzięki
brain69 - usunięty - 2008-01-05, 00:59
ja wkładałem silnik m40 z automata do manuala i nie miałem kompletnie żadnych przejść, jeśli już coś moze być to przy rozruszniku szukaj bo kompa raczej nie blokuje
BARABUS - 2008-01-06, 08:52
hm.... dziwne, bo słyszałem że coś trzeba zrobić, no cóż okaże się w praniu
Artur C. - 2008-01-06, 08:57
Problem a raczej temat istnieje tylko wtedy gdy usuwamy automat a wkładamy manual nie ruszając silnika a gdy przekładamy silnik z auta z automatem do budy z manualem niema żadnego kłopotu.
puz - 2008-01-06, 10:13
| BARABUS napisa³/a: | hm.... dziwne, bo sÅ‚yszaÅ‚em że coÅ› trzeba zrobić, no cóż okaże siÄ™ w praniu |
Ty słuchaj co się do Ciebie mówi (pisze) pyrus problem a właściwie żaden problem wystarczy założyć zworke jest przy zmianie automatu na manual
pozdro
BARABUS - 2008-01-06, 10:17
| puz napisa³/a: |
Ty słuchaj co się do Ciebie mówi (pisze) pyrus problem a właściwie żaden problem wystarczy założyć zworke jest przy zmianie automatu na manual
pozdro |
mów mi po polsku, jaką zworkę co i gdzie, poprowadź mnie za rękę , ja nie wkładam dwóch silników na dzień
puz - 2008-01-06, 10:23
| BARABUS napisa³/a: | | puz napisa³/a: |
pozdro |
mów mi po polsku, jaką zworkę co i gdzie, poprowadź mnie za rękę , ja nie wkładam dwóch silników na dzień |
czytaj ze zrozumieniem Ty nie robisz nic wkładasz, odpalasz, odjezdzasz
BARABUS - 2008-01-06, 10:34
| puz napisa³/a: |
czytaj ze zrozumieniem Ty nie robisz nic wkładasz, odpalasz, odjezdzasz |
ale w pewnym sensie jest to zmiana automatu na manual Bo silnik przekładam w całości wraz z wiązką i kompem, to tak jakbym do wymienił skrzynie automatyczną na manualną.... no nie mam racji
puz - 2008-01-06, 10:47
| BARABUS napisa³/a: | | puz napisa³/a: |
czytaj ze zrozumieniem Ty nie robisz nic wkładasz, odpalasz, odjezdzasz |
ale w pewnym sensie jest to zmiana automatu na manual Bo silnik przekładam w całości wraz z wiązką i kompem, to tak jakbym do wymienił skrzynie automatyczną na manualną.... no nie mam racji |
ano nie masz racji
problem polega na tym, ze auto ze skrzynia automatyczna mozesz odpalic wyłacznie gdy polożenie lewarka zmiany biegów pokazuje P w Twoim przypadku auto wczesniej mialo skrzynie manualna rozumiesz NIE MUSISZ NIC ROBIĆ
slawo - 2008-01-06, 10:57
| puz napisa³/a: | | problem polega na tym, ze auto ze skrzynia automatyczna mozesz odpalic wyÅ‚acznie gdy polożenie lewarka zmiany biegów pokazuje R w Twoim przypadku auto wczesniej mialo skrzynie manualna rozumiesz NIE MUSISZ NIC ROBIĆ |
CHLOPAKU!!! GDY POKAZUJE P LUB N a nie R
musisz zrobic zworke w polozeniu P czyli parking lub N czyli neutral - luz
kafarek - 2008-01-06, 11:20
Potwierdzam
Puz wierzę, żeś wczoraj pił i to literówka
puz - 2008-01-06, 11:24
| kafarek napisa³/a: | Potwierdzam
Puz wierzę, żeś wczoraj pił i to literówka |
pił bym chetnie ale od 3 dni peka mi łeb i jade na antybiotykach (uroki zycia w kanale) wybaczcie przyjaciele
slawo - 2008-01-06, 18:32
| puz napisa³/a: | | kafarek napisa³/a: | Potwierdzam
Puz wierzę, żeś wczoraj pił i to literówka |
pił bym chetnie ale od 3 dni peka mi łeb i jade na antybiotykach (uroki zycia w kanale) wybaczcie przyjaciele |
wiec to dlatego ze pisal po trzewemu hyhyhh
spoko przyjacielu zdarza sie najlepszemu
BARABUS - 2008-01-06, 18:45
| slawo napisa³/a: |
musisz zrobic zworke w polozeniu P czyli parking lub N czyli neutral - luz |
no ale gdzie trzeba zrobić tą zworkę w którym miejscu ?
duchX - 2008-01-06, 19:36
Nigdzie nie musisz dawac zworki musial bys to zrobic gdybys chcial do tego samochodu w ktorym byl automat wsadzic manuala a jak wkladasz do innego auta silnik to go przeloz i odpal po problemie
Artur C. - 2008-01-06, 19:37
Nic nie musisz robić tylko wsadź ten silnik z jego wiązką do auta z manualem i jazda. To w wiązce auta(nie silnika) z automatem trzeba robić zworkę w przypadku wymiany skrzyni na manual.
Wiązki silnika są takie same w obu przypadkach a inne są wiązki/instalacje wewnętrzne aut.
BARABUS - 2008-01-06, 19:45
aha, no teraz wszystko jasne
tomcat944 - 2008-01-07, 14:51
hej,
pamietaj o lozysku pod walek sprzeglowy, to na wale korbowym za kolem zamachowym...
|
|