BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - MigajÄ…ca kontrolka AIRBAG E36

SOER - 2007-12-24, 13:55
Temat postu: MigajÄ…ca kontrolka AIRBAG E36
Wymontowałem zegary żeby wymienić spaloną żarówkę i po podłączeniu ich z powrotem miga kontrolka od puszki.. miga tak z 10 min i potem pali się ciągle.. co zrobić ?? trzeba coś wykasować jakiś komputer zresetować ?
Jasiek1 - 2007-12-24, 14:22

Może poducha jest wyjęta albo wtyczka nie wpięta.

Jak będziesz rozbierał kierownicę to proponuje rozłączyc akumulator lub robic to z miejsca pasażera :D

SOER - 2007-12-24, 14:52

Czytałeś co napisałem ? było dobrze do czasy gdy wyciągnąłem zegary.
Ale poszukałem na google na innych forach i wyczytałem że po prostu dałem ciała.. ;/ nie wypiąłem akumulatora przed ta operacja i teraz serwis.. nie da się czegoś zmostkować samemu jak np. przy inspekcji ?

Jasiek1 - 2007-12-24, 14:57

Czytałem czytałem ale napisałes tak, jakbys zmieniał żarówkę od tej własnie kontrolki.

Whatever ..... zeby wyjąć zegary musiałes wyjąć też kiere, może wtyczka nie kontaktuje albo komp odczytał brak poduchy, jeśli nie rozłączyłes wcześniej akumulatora.

Próbowałeś odłączyć teraz akumulator na jakiś czas? Dalej to samo ?

Pozdrawiam.

Grzesiek - 2007-12-24, 15:00

jesli nie odlanczyles klemy przy odpinaniu poduszki to byc moze dlatego swieci,moze jeszcze byc ze uszkodziles tasme przy kierownicy i jest jakies zwarcie lub poprostu nie ma styku ale sa to tylko moje przypuszczenia wiec moge sie mylic pozdrawiam
SOER - 2007-12-24, 15:23

Jasiek1 napisa³/a:
zeby wyjąć zegary musiałes wyjąć też kiere

i tu się mylisz :mg: kierownica przecież jest regulowana zrobiłem na max w dół i wyjąłem bez problemu. Wyciągałem tylko zegary do wymiany żarówki podświetlenia paliwomierza no i nie odłączyłem akumulatora :doh:

Jasiek1 - 2007-12-24, 15:28

Cholera, to moja druga E36 bez regulowanej kierownicy :cry:

A jesli u Ciebie jest regulacja to respect i zwracam honor :wink:

Spróbuj tak jak pisałem odłączyć aku na troche, jak to nie pomoże to niedobrze.

RoboCop - 2007-12-24, 15:59

ja bym sprawdził żarówkę -może coś nie styka... jak mi wyskoczył błąd poduchy(po zerwaniu taśmy), to migła pare razy a potem już się paliła cały czas, tak samo na 2 pozycji kluczyka, wszystkie ciemne a poducha świeci...
do wyciągnięcia zegarów nie trzeba zdejmować kierownicy - nawet jak nie ma regulcji wysokości, troche wprawy...

worek - 2007-12-24, 21:49
Temat postu: airbag
siemasz ja dokladnie zrobilem tak samo u siebie w e36 i niestety musialem jechac do serwisu , wykasowal błąd poduchy i smigam dalej koszt za wykasowanie jakies 150 zł