| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - przeplywomierz ??
KeMoT... - 2007-12-19, 08:22 Temat postu: przeplywomierz ?? Witam.Mam taki problem ostatnio strzelil mi gaz ... po czym samochod jest bardzo ciezko odpalic na benzynie a jak juz zlapie to do 4 tys sie dlawi i nie raaguje na gaz czasami przejdzie na wyzsze obroty i jest ok aaa i nie ma wolnych obrotow .. po odpieciu przeplywki zapala normalnie i sa wolne obroty ale tez czasem sie dlawi. na gazie jest OK czy to wina przeplywomierza?
adrian e30 - 2007-12-19, 09:36
tak na 100%..........
kafarek - 2007-12-19, 10:45
Na 100% Ja już 3 przepływki gazem zabiłem Łączny koszt 1000 zł
KeMoT... - 2007-12-19, 11:22
ok a moze mi ktos poweidziec jak go rozebrac? aaa i czy mozna jezdzic z odlaczonym na gazie?
MAJSU - 2007-12-19, 11:54
| KeMoT... napisa/a: | ok a moze mi ktos poweidziec jak go rozebrac? aaa i czy mozna jezdzic z odlaczonym na gazie? |
A co ty tam chcesz rozbierać ? Wykręcić i do kosza !
adrian e30 - 2007-12-19, 16:40
wykrec i do smieci kup nastepna, jak na gazie tomozna bez przeplywki jezdzic.
KeMoT... - 2007-12-19, 20:06
heheee okej
kamilix - 2007-12-19, 20:26
u mnie tez gaz strzelił i skrzywila sie przeplywka dałem do znajomego mechesa i wyprostowal mi ja pogrzebal i jest idealnie nie musialem kupowac nowej to juz drugi raz mi prostowal i jest ok wiec nie odrazu do kosza juz sie o nia nie musze martwic bo odlaczylem szambo...;p
alexil - 2007-12-20, 00:23
Nie wiem co wy robicie, że ten gaz wam tak strzela.....Mi przez ponad rok czasu gaz strzelił RAZ i to jak go do tego mocno sprowokowałem....
Pozdrawiam
Gepard - 2007-12-20, 01:24
Jak tak wyrzucacie te przeplywki to ja chetnie przyjme je za symboliczne piwko i zwrot kosztow przesylki
KeMoT... - 2007-12-20, 07:25
| alexil napisa/a: | Nie wiem co wy robicie, że ten gaz wam tak strzela.....Mi przez ponad rok czasu gaz strzelił RAZ i to jak go do tego mocno sprowokowałem....
Pozdrawiam |
Mi 1 raz gaz strzelil jak dojezdzalem do skrzyzowania na luzie ale na szczescie nic sie nie rozwalilo a teraz to przy zmianie biegu moze to wina gazu? bo zauwazylem ze wlasnie po zmianie stacji zzaczelo mi strzelac ? mozliwe to?
Artur C. - 2007-12-20, 09:04
Możliwe mają letnią mieszankę (za mała prężność par)i jest za niskie ciśnienie w zbiorniku.
Norbi - 2007-12-20, 12:57
Jedynym sposobem na rozwalajaca sie przeplywke jest oderwac spod przepływki pokrywke( tam sa takie nity) i przykleic ja np na poxipol albo inne swinstwo.
W przypadku strzału odpada tylko ta blaszka spodnia od przepływki, wtedy ja kleimy i montujemy ponownie.
Ale szczerze to nie polecam tego jako rozwiazania problemu, ale jako alternatywe do zrobienia przegladu instalacji gazowej a w rezultacie to załozenia BLOSa.
W sumie opisałem moja historie a i tak woze w zapasie druga przepływke mimo BLOSa.
Pozdr
KeMoT... - 2007-12-20, 21:07
| Norbi napisa/a: | Jedynym sposobem na rozwalajaca sie przeplywke jest oderwac spod przepływki pokrywke( tam sa takie nity) i przykleic ja np na poxipol albo inne swinstwo.
W przypadku strzału odpada tylko ta blaszka spodnia od przepływki, wtedy ja kleimy i montujemy ponownie.
Ale szczerze to nie polecam tego jako rozwiazania problemu, ale jako alternatywe do zrobienia przegladu instalacji gazowej a w rezultacie to załozenia BLOSa.
W sumie opisałem moja historie a i tak woze w zapasie druga przepływke mimo BLOSa.
Pozdr |
heheee szkoda sie bawic
aa i jeszcze jedno wlasnie po tym strzale jak zapalam zimny czy cieply silnik rroznicy nie ma to jakims cudem przelaczy mi sie na gaz ale nie zlapie wolnych obrotow i musze przez jakas minute wciskac caly czas pedal gazu bo sie dlawi i zgasnie... poczym zlapie ale sa wysokie 2 tys po przejechaniu kilku km obroty wracaja do normy
kfas - 2007-12-23, 12:17
| kafarek napisa/a: | Na 100% Ja już 3 przepływki gazem zabiłem Łączny koszt 1000 zł |
I dla tego Ja zawsze polecam wtrysk GAZU a nie mieszalnik czy Blos-a
Bo wychodzi zawsze taniej niz wymiana kilku przepływek
ps. mam przepływke z obudowa filtra do m20b20 z auta bez gazu 100% sprawna
[ Dodano: 2007-12-23, 12:20 ]
| Norbi napisa/a: | Jedynym sposobem na rozwalajaca sie przeplywke jest oderwac spod przepływki pokrywke( tam sa takie nity) i przykleic ja np na poxipol albo inne swinstwo.
Pozdr |
blos nie załatwia problemów z wystrzałami gazu on może pomagać w niektórych przypadkach gdy mieszanka w chwili dodania gazu staje sie zbyt uboga przy mieszalniku ale nie wyleczy reduktora ani instalacji zapłonowej-najlepszym rozwiazaniem jest wtrysk LPG
KeMoT... - 2007-12-23, 17:35
i przeplywka zrobiona rozwalilo ta klapke od dolu przykleilem przeczyscilem i jest OK i po co od razu do kosza
mareks - 2007-12-31, 19:17
a czy nie jest tak ze po ilustam takich "regeneracjach" trzeba jednak przeplywomierz wymienic? moja kilka razy strzelila i wlasnie w ten sposob przeplywomierz byl "naprawiany" i dziala ale dalej czasami niema wolnych obrotow i to juz chyba nie wina samej klapki a moze uszkodzonego potencjometru czy co tam jest na gazie chodzi i po odlaczeniu przeplywomierza tez.
chyba musze znalesc ochotnika ktory pozyczy mi na chwile swoj sprawny przeplywomierz zeby sie przekonac
KeMoT... - 2008-01-02, 19:04
hmmmm... u mnie po naprawie jest wszystko ok tak jak bylo przed strzalem ale widze ze poprzedniemu wlasicielowi tez strzelalo bo byla naprawiana hehee
MAJSU - 2008-01-02, 19:41
| KeMoT... napisa/a: | hmmmm... u mnie po naprawie jest wszystko ok tak jak bylo przed strzalem ale widze ze poprzedniemu wlasicielowi tez strzelalo bo byla naprawiana hehee |
Taaa... a potem się dziwisz że masz "zamulone M20"...
KeMoT... - 2008-01-03, 17:48
| MAJSU_WuWuA napisa/a: | | KeMoT... napisa/a: | hmmmm... u mnie po naprawie jest wszystko ok tak jak bylo przed strzalem ale widze ze poprzedniemu wlasicielowi tez strzelalo bo byla naprawiana hehee |
Taaa... a potem się dziwisz że masz "zamulone M20"... |
napewno nie jest zmulona przez przeplywke bo podmienialem i jest to samo
|
|