| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Akcja Świąteczna dla Domu Dziecka
ChriS - 2007-12-04, 18:50 Temat postu: Akcja Świąteczna dla Domu Dziecka Wzorem lat ubiegłych organizujemy Gwiazdkę dla dzieciaków.Mamy na koncie prawie 2000zł zebrane w ciągu roku.Kto chętny jeszcze wpłacić to podaję konto naszego skarbnika Brunera :
Michał Kamiński
ul.Brzozowa 1b/5
83-110 Tczew
02 2030 0045 1130 0000 0532 9510
Koniecznie z dopiskiem Akcja Świąteczna i nick jak ktoś chce.
Termin wpłat do 11.12.2007
Za zebrane pieniądze kupimy potrzebne artykuły,upominki i słodycze dla dzieciaków.
Wyjazd do Domu Dziecka planujemy na 16.12.2007.Zbiórka w Warszawie i wspólny wyjazd.
Jeśli ktoś ma jakieś rzeczy do ofiarowania to też oczywiście może przywieźć.
Pozdrawiam
tomcat944 - 2007-12-05, 08:34
hej,
ode mnie poszlo, moze nie za duzo ale cos...
lesiek - 2007-12-05, 15:26
Po wypłacie coś może ode mnie przyjdzie Tak jak Tamcat - moze niewiele, ale zawsze coś
MAJSU - 2007-12-05, 15:46
No to pięknie !
Belisama - 2007-12-05, 16:06
i od nas też jeszce troszkę
marvin-86 - 2007-12-05, 22:54
To ja dorzuce zawse cos bedzie za te pieniazki, dzieki za taka akcje ! pozdrawiam i sciskam
center - 2007-12-05, 23:57
poszlo i ode mnie, tez skromnie ale wlasnie wyczyscilem sobie konto..
Bruner - 2007-12-09, 23:17
Co taki slaby odzew w tym roku? Nie spac tylko wplacac
Rozmawialem z dyrektorem i w tym roku najbardziej potrzebuja wszelkiego rodzaju srodkow czystosci (proszki do prania, mydlo, szampony, chemia do podlog itp) oraz zywnosci (najlepiej z dlugim terminem przydatnosci, np makaron, platki, herbata, soki, cukier, ryz itp).
Troche ciezko sie dopasowac z terminem, najbardziej pasowala by im niedziela 16.12 po godz 18 (chyba ze z naszej strony wchodzi w gre przyjazd w srodku tygodnia). Jesli ktos jeszcze chce sie przylaczyc do akcji to niech sie spiszy, jesli mamy tam jechac w niedziele to najpozniej w piatek bede musial robic zakupy zeby zdazyc wszystko przygotowac, wiec mysle ze zbierac kase bedziemy max do srody tak zeby przelewy zdazyly dojsc.
Pscolka - 2007-12-10, 21:08
To moze juz czas zeby ustalic gdzie sie dokladnie spotkamy i zaczac deklarowac kto jedzie do domu dziecka
Panie i Panowie kto chetny odwiedzic dzieciaki z prezentami w tym roku
Jezeli nie macie kaski to mozecie przywiesc cos co macie w domu, tak jak napisal Bruner makaron, platki czy herbata duzo nie kosztuje, jak bedzie nas duzo i kazdy zabierze cos ze soba to sie tego troche uzbiera
Sciskam mocno i czekam na odzew
Melis - 2007-12-10, 22:10
udało się kaska wpłacona
henry - 2007-12-11, 19:21 Temat postu: akcja ...........Przepraszam , cos ostatnio mam "refleks szachisty" .......Przed chwila symbolicznie wplacilem , jutro rano będzie u Michała na koncie . Sorry za zwłokę........PZDR - henry
Gasper - 2007-12-11, 19:33
Ja jeszcze dzisiaj troche przeleje. Oby do jutra doszlo!
ChriS - 2007-12-11, 21:19
Rozmawiałem z Brunerem,jutro i pojutrze robi zakupy.Transportem z Tczewa do Warszawy zajmę się ja.W Domu Dziecka mamy być w niedzielę ok. 19.00 czyli zbiórka chętnych w Warszawie o godzinie 18.00-w jakim miejscu nie wiem,może ktoś z Wa-wy kto jedzie niech określi?Nie znam miasta i nie chcę wymyślać.
BADYL - 2007-12-11, 21:30
Stacja NESTE na krzyżówce WISŁOSTRADY i TRASY TORUNSKIEJ
ChriS - 2007-12-11, 21:33
Ok.Spotykamy się na stacji NESTE niedziela godzina 18.00
P.S.Jedzie ktoś z Pomorza ?
Darek W-wa 735 - 2007-12-11, 22:56
Pieniążki wysłane.jutro będą na koncie.niestety raczej nie pojadę z wami(sobota-praca)
pozdrofki dla dzieci od DZIADKA
Gasper - 2007-12-12, 00:27
Poszło i ode mnie
BADYL - 2007-12-12, 11:52
Pełne zainteresowanie
High-Tech - 2007-12-12, 13:37
Poszło - rzutem na taśmę.
pozdro
slawo - 2007-12-12, 14:51
ja tez sie dorzucilem
kolczasty - 2007-12-12, 19:28
Witam,
mnie w tym roku, reprezentanta śląska nie bedzie
Pieniazki wlasnie przelalem, mam nadzieje ze do jutra dojda - wiem wiem termin do 11.12.2007.
Pozdrawiam,
JK
PS.
Chyba ze ktos ze slaska jedzie, to moge jeszcze jakies zakupy zrobic i wrzucic temu komus do auta. Jakby co, prosze o kontakt.
Bruner - 2007-12-12, 19:48
W tej chwili mam na koncie wplaty od nastepujacych osob:
Tomcat 944
Marvin 86
Center
Belisama
Chris
Melis
Henry
Gasper
Darek 735
Nokerman
High-Tech
Slawo
Trigger
Ubott
Kosa
Lesiek
Cypisek
Jacaj + Stokrotka
Jesli ktos wplacal a nie ma go na liscie niech da znac.
Razem 1370 zl*
Slabiutko w tym roku Na szczescie mamy jeszcze kase zbierana w wakacje, za koszulki w Rzemieniu i niedoszly zlot w Radomiu - razem 2078 zl. Oprocz tego firma Gemalto w Tczewie tak jak w zeszlym roku dolozyla do naszej akcji 1000 zl. Razem mamy 4448 zl. Jutro zaczynam robic zakupy. W tym roku w domu dziecka jest 29 dzieci, tak jak w zeszlym roku dla kazdego chce zrobic paczke ze slodyczami, a za reszte kupic to czego im najbardziej w tej chwili potrzeba, czyli srodki higieniczne, srodki czystosci i zywnosc. Zobaczymy ile tego bedzie, moze uda sie jexzszcze wykombinowac np jakis sprzet sportowy itp.
W tym roku niestety nie dam rady przyjechac - 16 i 17 mam egzaminy, ale Chris odbiera ode mnie towar w niedziele rano tak jak pisal, wiec wszystko pod kontrola
*w miare pojawiania sie przelewow na koncie bede na bierzaco aktualizowal liste
nokerman - 2007-12-13, 03:40
ale kiszka na forum jest 2060 użytkowników
gdyby chociaż 10% wpłaciło po 10zł kasy byłoby 4x więcej
WSTYDŹCIE SIĘ UŻYTKOWNICY, WSTYDŹCIE
10zł to: 3 piwa w sklepie, albo 2 w kanjpie, albo 2 paczki fajek, albo 2.3 ltr paliwa, albo pół pizzy, albo 6 gałek lodów, albo .....
BM 6 - 2007-12-13, 07:53
| nokerman napisa/a: | ale kiszka na forum jest 2060 użytkowników
gdyby chociaż 10% wpłaciło po 10zł kasy byłoby 4x więcej
WSTYDŹCIE SIĘ UŻYTKOWNICY, WSTYDŹCIE
10zł to: 3 piwa w sklepie, albo 2 w kanjpie, albo 2 paczki fajek, albo 2.3 ltr paliwa, albo pół pizzy, albo 6 gałek lodów, albo ..... |
...Tak czułam i dlatego zbiórkę pieniędzy rozpoczęłam od pierwszego naszego zlotu w czerwcu...
Pozdrowienia i całuski dla wszystkich o czułym sercu - M.
Bruner - 2007-12-13, 18:18
Dzis pojawily sie jeszcze przelewy, zaktualizowalem liste ofiarodawcow i sumy w poprzednim poscie
Wlasnie zakupilem chemie - proszki, plyny, mydla, szampony itp itd, wydalem na to ok 1430 zl, wiec zostaje nam jeszcze ok 2600 zl. Tak sobie mysle, ze bez sensu kupowac makaronow za ponad 2600 zl, poza tym Chris sie z tym wszystkim do Sierry kombi nie zapakuje, moze kupilibysmy im cos innego? Podpytalem troche dyrektora, kompy dostali nowe w zeszlym roku wiec narazie nie potrzebuja, ale np z elektroniki przydala by im sie kamera (maja jakis zabytek), aparat fotograficzny (nie maja wcale - na wyjazdy zabieraja prywatny sprzet wychowawcow) lub konsola do gier (maja 1 do podzialu na 2 budynki i dzieciaki non stop sie kluca). Co myslicie o tym zeby im kupic np X-Boxa 360, czy cyfrowke pod choinke (albo jedno i drugie)? Dzieciaki napewno sie z tego uciesza bardziej niz z 40 kg cukru i 20 kg ryzu
Piszcie szybko co myslicie na ten temat i ewentualne sugestie na temat sprzetu jesli wam sie ten pomysl podoba, bo jutro bede musial to wszystko kupic (w sobote jestem na uczelni i nie dam rady juz nic zalatwic).
Cypisek - 2007-12-13, 18:27
Chociaż dorzucałem się w rzemieniu stwierdziłem że 11 zł które wysypałem z kieszeni to trochę mało. Można jeszcze wpłacać?
Yakuzatti - 2007-12-13, 18:29
Genialny pomysł z X360 lub cyfrówka.
Bruner - 2007-12-13, 18:34
Cypisek, jak wplacisz jeszcze dzis to jest szansa ze kasa jutro bedzie u mnie na koncie, ale w razie czego daj mi znac na PW ile przelales to wyloze w razie gdyby nie doszla.
Co do konsoli, to Xbox360, PLaytsation 2, Playstation 3, czy cos jeszczeinnego i dla czego? NIe znam sie na tym zupelnie, samych X-boxow jest pelno roznych wersji - jakies core, arcade, hdmi i nie wiem czym to sie od siebie rozni...
Malolaty co sie znaja na konsolach - pisac mi tu szybko co wybrac i dla czego
odnosnie aparatu tez dawajcie jakies propozycje - najlepiej zeby to byl rozbudowany kompakt (nie zupelna malpa) za ok 1000 z kawalkiem - do jutra musze wiedziec co kupic jesli to ma wypalic
lesiek - 2007-12-13, 18:39
Jak zdobęde cos pieniążków to wpłace, Bruner, a jak wpałacę np. za tydzień, to sie coś stanie, czy nie bo bardzo chciał bym pomóc dzieciakom, którym nie jest tak dobrze jak mi, czy moim kolegom .....
kolczasty - 2007-12-13, 18:42
| Bruner napisa/a: | np z elektroniki przydala by im sie kamera (maja jakis zabytek), aparat fotograficzny (nie maja wcale - na wyjazdy zabieraja prywatny sprzet wychowawcow) lub konsola do gier (maja 1 do podzialu na 2 budynki i dzieciaki non stop sie kluca). Co myslicie o tym zeby im kupic np X-Boxa 360, czy cyfrowke pod choinke (albo jedno i drugie)? Dzieciaki napewno sie z tego uciesza bardziej niz z 40 kg cukru i 20 kg ryzu
|
Jestem za zakupem cyfrowki, uwazam ze wiekszy z niej bedzie pozytek niz z zakupu xbox'a.
Co do konkretnego modelu - mam bardzo dobre doswiadczenia z Canon'ami. Niedawno z reszta robilem rozpoznaie dla kolezanki i w cenie do 1000 zl praktycznie wszyscy mowili - Canon.
Ten model wydaje sie byc bardzo sensowny:
http://www.recenzje.net.p..._powershot_a610
Aparat jest kompatybilny z kartami SD - chyba najtansze na rynku, kosc 1GB kosztuje 20 zl.
Cypisek - 2007-12-13, 18:50
| kolczasty napisa/a: | | Bruner napisa/a: | np z elektroniki przydala by im sie kamera (maja jakis zabytek), aparat fotograficzny (nie maja wcale - na wyjazdy zabieraja prywatny sprzet wychowawcow) lub konsola do gier (maja 1 do podzialu na 2 budynki i dzieciaki non stop sie kluca). Co myslicie o tym zeby im kupic np X-Boxa 360, czy cyfrowke pod choinke (albo jedno i drugie)? Dzieciaki napewno sie z tego uciesza bardziej niz z 40 kg cukru i 20 kg ryzu
|
Jestem za zakupem cyfrowki, uwazam ze wiekszy z niej bedzie pozytek niz z zakupu xbox'a. |
Też tak myślę, kupić jakąś grę na x boxa to tyle kasy co wyremontować pół beemki.
Kasę wysłałem mam nadzieję że jutro rano będzie na koncie.
Pscolka - 2007-12-13, 18:52
Ja uwazam ze cyfrowka fajna rzecz i warto zeby dzieciaki mialy aparat i nie musialy nikogo prosic o pozyczenie.
Tak samo x-box jest fajny, nie dosc ze mozna pograc w gierki to jest opcja ogladania filmow badz zdjec na plytkach... to sa dzieci niech tez maja frajde z prezentow
kolczasty - 2007-12-13, 19:05
A jaka oni teraz maja konsole? Patrzylem na ceny i Playstation 2 wypada calkiem calkiem - okolo 500 zl. Jakbysmy zdecydowali sie na ps2 to przelalbym jeszcze conieco na brunerowe konto.
Cypisek - 2007-12-13, 19:13
| kolczasty napisa/a: | | A jaka oni teraz maja konsole? Patrzylem na ceny i Playstation 2 wypada calkiem calkiem - okolo 500 zl. Jakbysmy zdecydowali sie na ps2 to przelalbym jeszcze conieco na brunerowe konto. |
Ostatnio w media były PS2 za sporo poniżej 500 zł, a ty kolczasty tak czy inaczej wpłacaj kasę.
kolczasty - 2007-12-13, 19:25
| Cypisek napisa/a: |
Ostatnio w media były PS2 za sporo poniżej 500 zł, a ty kolczasty tak czy inaczej wpłacaj kasę. |
No to poszlo. Mysle, ze jesli zdecydujemy sie na ps2 to polecam slima - standardowo ma karte sieciowa, dzieciaki beda mogly grac w sieci. Do tego co prawda trzeba miec karte pamieci minimum 8MB. Mozna kupic od razu albo pozniej.
Tu jest fajny zestaw z drugim kontrolerem w zestawie i karta pamieci:
http://www.sklep.psxextre...roducts_id=3219
Bruner - 2007-12-13, 20:12
W tej chwili dzieciaki maja Playstation 2, wiec pytanie czy kupujemy im druga playke (z jednej strony nie bedzie problemu z grami i o to kto ma wziasc ktora konsole, ale z drugiej juz taka maja, wiec to zadna nowosc), czy cos innego?
Rozejrzalem sie za aparatami w mojej okolicy i za ok 1000 zl moge kupic Panasonica FZ8. Sprzecik jest fajny, moja siostra ma cos takiego i mysle ze spelnill by ich oczekiwania. Wiem ze w necie mozna dostac ok 150 zl taniej, ale niestety nie mamy juz czasu na zakupy przez net, wysylki itp. Co myslilcie?
Co do kamer to kompletnie sie na tym nie znam ale wiem ze np najnizsze modele np Sony mozna kupic za ok 1000 zl
W tej chwili mamy tyle kasy ze mozemy spokojnie kupic:
a) Xbox 360 + Panasonic FZ8 (lub inny w podobnej cenie) + troche slodyczy
b) Playstation 2 + pare gier + aparat + slodycze
e) Playstation 2 + kamera + aparat
c) aparat + zywnosc + slodycze
d) kamera + zywnosc + slodycze
dalej wymieniac nie ma sensu, po prostu w gre wchodza wszelkie kombinacje wyzej wymienionych. Czekam na wasze sugestie.
Pamietajcie ze nie mozemy przesadzic z objetoscia, bo sie Chris nie zapakuje - sama chemia ktora dzis wiozlem ledwo zmiescila mi sie do E30, jesli dolozymy do tego jeszcze np zarcia za 1000 zl to na raz sie nie zabierze (sierra kombi), a niestety w niedziele nikt wiecej z pomorza nie da rady pojechac. Wiec elektronika byla by idealna - dzieciaki sie uciesza, przyda im sie to (pytalem dyrektora i to on mi to podsunal), a na dodatek zajmie malo miejsca i nie bedzie problemu z przewiezieniem
kolczasty - 2007-12-13, 20:41
| Bruner napisa/a: | W tej chwili dzieciaki maja Playstation 2, wiec pytanie czy kupujemy im druga playke (z jednej strony nie bedzie problemu z grami i o to kto ma wziasc ktora konsole, ale z drugiej juz taka maja, wiec to zadna nowosc), czy cos innego?
|
No wlasnie, obawiam sie, ze moglo by dochodzic do klotni o to, kto ktora konsole w danje chwili moze wziac. A tak beda mieli dwie jednakowe wiec problem z glowy. I tak jak wspomnial Bruner, odpada problem z wymiana gier.
Optowalbym za:
b) Playstation 2 + pare gier + aparat + slodycze
albo
Dobrze by bylo, gdyby wiecej osob sie wypowiedzialo.
JK
ChriS - 2007-12-13, 20:52
Wg. mnie opcja:
Playstation 2 +gry+aparat+słodycze
jest najlepsza,jeśli nie będzie sprzeciwu to Brunio rób taki zakup i jazda.
slawo - 2007-12-13, 20:56
popieram kupno konsoli - moze to byc PS2 lub xbox i kilka gier i aparat- tak jak mowilismy - super pomysl
BM 6 - 2007-12-13, 21:22
| ChriS napisa/a: | Wg. mnie opcja:
Playstation 2 +gry+aparat+słodycze
jest najlepsza,jeśli nie będzie sprzeciwu to Brunio rób taki zakup i jazda. |
Nie znam się na takim sprzęcie, ale popieram Krzysia.
Prześlijcie ode mnie pozdrowienia i całuski, bo nie dam rady z Wami jechać - M.
Yakuzatti - 2007-12-13, 22:08
Crisu i kolczasty mają rację.
Mariolko, ta kasa z Rzemienia też się liczy? Wybaczcie, za dużo fory zainwestowałem i będzie dopiero po nowym roku $...
Bruner - 2007-12-13, 22:17
Yaku, kasa z Rzemienia i z Radomia tez jest wliczona w ta kwote.
Czyli postanowione, Play 2 + gry + aparat (lub kamera) a za reszte slodycze. Napiszcie mi jeszcze co by warto dokupic (jakies karty pamieci czy cos w tym stylu) i pare tytulow jakichs dobrych gier - sprobuje sie dowiedziec co teraz maja i i jutro uderzam na zakupy
Cypisek - 2007-12-13, 23:29
| Bruner napisa/a: |
Czyli postanowione, Play 2 + gry + aparat (lub kamera) a za reszte slodycze. Napiszcie mi jeszcze co by warto dokupic (jakies karty pamieci czy cos w tym stylu) i pare tytulow jakichs dobrych gier - sprobuje sie dowiedziec co teraz maja i i jutro uderzam na zakupy |
Jeżeli aparat to+ karta 2GB bo to niewielka różnica ceny pomiędzy 1GB a 2GB i ładowarka z akumulatorkami dużej pojemności (taka wpinana do sieci z 4 akumulatorkami) i koniecznie pokrowiec!
nokerman - 2007-12-14, 00:08
Pierwszy raz w życiu spotykam się z sytuacją, gdzie mikołaje na forum się zmawiają jakie prezenty kupować
szczerze mówiąc/pisząc, miło się to czyta i aż łezka się w oku kręci
dobry pomysł z konsolą. dzieciaki muszą mieć coś od życia
PS. Bruniu przy zakupach rozgłaszaj że to prezenty dla domu dziecka od klubu, a nóż widelec zaproponują jakąś niższą cenę, jakiś rabacik, dodatkowe gratisy, i najlepiej zakupić w jednym miejscu - łatwiej coś urwać,
ale co ja ci tu piszę, nie pierwszy raz to robisz
ubott - 2007-12-14, 00:23
nie bede sie wiele wypowiadal bo decyzja co do zakupow zostala podjeta ale....
popieram ja w 100%
pozdro
center - 2007-12-14, 01:56
ps2 + aparat + slodycze bomba...
do ps2 warto kupic karte pamieci(40zl) pad orginal(80zl)
z gierek most popular to:
gt4, tekken5 (40zl sztuka w media)
pes 5 albo 6
mate do tanczenia albo eye toy albo buzz, wszysto w okoloicach 100zl a zabawa jest niewiarygodna..
osobiscie polecam mate
Kosa - 2007-12-14, 08:34
PS2 + pare gier dobra opcja, proponuje gry to moze typu singstar, guitar hero, dance revolution z mata (cos typu 2 playery)
co do apratu to chyba nie musza miec takiego za 1000 PLN, moznaby kupic spokojnie do 500 5 Mpix 3x zoom itp.
nie wiem co woziliscie wczesniej, a moze jakies DVD + filmy (np > Manta do 250 pln) my u siebie kupilismy mase gier planszowych, sprzetu sportowego typu: piłki, skakanki, gumy, badbington (czy jakos tak), oraz farbek, blokow, malowanek, wycinanek itp. zeby przed telewizorem nie siedzialy a zawsze jak jest cieplo to mozna sie z nimi pobawic tymi rzeczami , bo chyba nie tyle cieszą sie z prezentow co z tego ze ktos z nimi czas spedza, dobry bylby stolik z pilkarzykami..... kombinujcie kombinujcie
kolczasty - 2007-12-14, 12:30
No to z dodatkowych rzeczy ja bym proponowal: drugiego gamepada do konsoli, do aparatu rowniez dodatkowa karte, moze tez zapasowy akumulatorek?
Z gier: hmm... Colin McRae 2005 chyba ze jest nowasza wersja, Alone in The Dark, jakas czesc Prince of Persia, moze jakas sportowa np. Fifa 200x, To takie moje propozycje.
Bruner - 2007-12-14, 14:23
| Kosa napisa/a: |
co do apratu to chyba nie musza miec takiego za 1000 PLN, moznaby kupic spokojnie do 500 5 Mpix 3x zoom itp.
|
Wlasnie chodzi o to ze przydalo by im sie cos troche lepszego op typowej malpy, dlatego biore pod uwage rozbudowane kompakty (mocna lampa - czesto robia zdjecia duzych grup w ciemnych pomieszczeniach itp). Co do tych pilkarzykow to sweitny pomysl, tylko cholera gdzie ja to teraz u mnie na wiosce dostane? No nic bede kombinowal, za godzinke - dwie lece na zakupy. Ogolna koncepcje znacie, a co dokladnie kupie to sie pochwale jak wroce.
Lista wplat oczywiscie zaktualizowana
slawo - 2007-12-14, 14:32
| Bruner napisa/a: | | PROSZE O KONTAKT OSOBE KTORA PODPISALA PRZELEWY NICKIEM TRIGGER - |
to kolczasty - Jacku jestes wielki
tak dla wyjasnienia - Jacek w zeszlym roku przyjechal specjalnie az z Katowic do wawy jak tylko dowiedzial sie o akcji dla domu dziecka - przywiozl wiele rzeczy,nie liczac juz ile zrobil kilometrow
Jacka znam juz kilkanascie lat i jestesmy netowymi przyjaciolmi!!!
jeszcze raz Jacku - WIELKIE DZIEKI!!!
PS. wiem Jacku ze chciales zrobic to anonimowo - ale nie przejdzie, mozesz byc zly, uwazam ze naleza Ci sie podziekowania za to!
Bruner - 2007-12-14, 20:24
Zrobilem dzis nastepne zakupy, zostalo jeszcze pare groszy i sprobuje jutro cos dokupic, narazie lista zakupow wyglada tak:
chemia:
-proszek Bryza 9.4 kg biala - 3 szt
-proszek Bryza 9.4 kg kolor - 3 szt
-proszek E 7.2 kg kolor - 1 szt
-mydlo Fa kostka - 40 szt
-mydlo w plynie rumianek 5l - 1 szt
-Wirek plyn do prania 4l do czarnego - 2 szt
-Wirek plyn do prania 4l - 2 szt
-Ludwik 5l plyn do mycia mieta - 2 szt
-Ludwik 5l plyn do mycia cytryna - 2 szt
-Palmolive szampon 200ml (rozne rodzaje) - 20 szt
-Signal pasta 125 ml - 30 szt
-Bref WC zel 750 ml - 10 szt
-Clin plyn do szyb 750 ml cytryna - 8 szt
-Sidolux plyn uniwersalny 1l - 15 szt
-podpaski Bella rozne rodzaje - 120 op
-chusteczki higieniczne 10x10 - 48 szt
-Silan 1l koncentrat do plukania - 5 szt
-Yplon mleczko do czyszczenia 950g cytryna - 6.szt
-Yplon mleczko do czyszczenia 700g - 6 szt
-szczoteczki do zebow Blend-A-Med - 10 szt
-szczoteczki do zebow Oral-B - 20 szt
-Kret 1 kg do rur - 6 szt
-Brait spray do mebli 400 ml - 4 szt
slodycze:
29 paczek (tyle ile dzieci) po ok 1.3 kg, wartosc ok 23 zl, w kazdej paczce znajduje sie:
-Delicje szmpanskie Wedel morelowe
-zestaw swiateczny mikolaj czek. + 2 bombki czek. + batonik
-wafle Familijne waniliowe
-cukierki owocowe Brando
-cukierki Werthers Original
-cukierki Polari
-batonik Pawelek toffi
-batonik Lion
-czekolada mleczna Goplana
-cukierki Toffino
-Maltanki czekoladowe
-Mentos owocowy
-gumy rozpuszczalne Maoam
do tego 29 toreb z mikolajami do zapakowania slodyczy
inne
-mini bilard 24"
-gra planszowa Upwords (trojwymiarowy scrable)
-mini pilkarzyki (niestety "sprezynkowe" - na stolik z pilkarzykami z prawdziwego zdarzenia juz nie starczylo kasy)
-aparat Panasonic Lumix DMC FZ8
-karta pamieci Toshiba 2GB (szybka)
-konsola Sony Playstation 2
-drugi pad Sony Dual Shock 2
-karta pamieci Hama 16 MB
-gra Need For Speed Pro Street
-gra Sims 2
-gra Harry Potter - mistrzostwa swiata w quidditchu
-gra Dance Factory z mata do tanczenia
oprocz tego dostalismy zgrzewke (24 szt) napojow Lipton Ice Tea cytryna w puszce
NIestety nie dostalem pokrowca na aparat, wybor gier tez byl nieco ograniczony
Gasper - 2007-12-14, 20:29
COOL
kolczasty - 2007-12-14, 20:35
Suuuuuuper!!! Wejdzie to wszystko do tej sierry???
Bruner - 2007-12-14, 21:00
Troche sie zestresowalem, bo w domu okazalo sie ze brakuje akumulatora do aparatu (powinien byc w zestawie) - z jezorem na wierzchu ale zdazylem przed zamknieciem, na szczescie nie robili problemow tylko wyjeli akumulator z innego aparatu i zalatwione. Jeszcze wszystko posprawdzam zeby miec pewnosc ze sprzet dziala, zeby nie bylo potem problemow...
| kolczasty napisa/a: | | Suuuuuuper!!! Wejdzie to wszystko do tej sierry??? |
Musi Najwyzej Korzuch bedzie wiozl czesc rzeczy na kolanach - Chris pilnuj go zeby nie wyzarl dzieciom slodyczy
A tak przy okazji, to kto sie wybiera wreczyc to wszystko dzieciakom? Wiem ze napewno Chris, Korzuch i Kirek, ktos jeszcze? Przydalo by sie tam wpasc troche wieksza ekipa niz 3 osobowa, w zeszlym roku byl ladny konwoj beemek a w tym nie ma chetnych?
High-Tech - 2007-12-14, 21:17
Ja na pewno jadę, będę na neste w w-wie, no chyba, że z Korzuchem się zdzwonię i od nowego dworu polecimy do w-wy razem
BRUNER - jak zwykle twoja organizacja jest
pozdro
kolczasty - 2007-12-14, 21:23
Mnie niestety, jak juz informowalem wczesniej nie bedzie w tym roku.
BADYL - 2007-12-14, 21:24
| High-Tech napisa/a: | Ja na pewno jadę, będę na neste w w-wie, no chyba, że z Korzuchem się zdzwonię i od nowego dworu polecimy do w-wy razem
BRUNER - jak zwykle twoja organizacja jest
pozdro |
Hehe - napiszmy że to nie BK jedzie tylko ludzie
Melis - 2007-12-14, 21:35
SUPER!!! osobiscie dziekuje Ci Bruner za taki wkład! Szkoda tylko, że w tym roku nie bede mógł jechać do Równego, bo to co widziałem w tamtym roku... zaraz cieplej sie robi na serduchu jak widzi sie taki usmiech dzieciaków
ubott - 2007-12-14, 23:09
ja pewnie pojade
pozdro
Cypisek - 2007-12-14, 23:17
Bruner git zakupy! tylko zróbcie jakieś foty!
lokiecgb - 2007-12-14, 23:30
czestochowa nie moze pojechac ale jestesmy z wami duchem. bardzo fajne prezenty . pozdrawiamy
center - 2007-12-15, 03:25
bruner mate sprobuj w saturnie, ostatnio bylem i sa na bank
gr8 zakupy, genialna organizacja, przy takich akcjach normalnie was kocham
Bruner - 2007-12-15, 06:33
Problem w tym ze moge sie nie wyrobic - zaraz jade na uczelnie, a potem do roboty. Jak mi sie uda to bedzie mata, jak nie to trudno, wymysli sie cos innego
Yakuzatti - 2007-12-15, 07:26
Jesteście wielcy!
BM 6 - 2007-12-15, 10:46
| Yakuzatti napisa/a: | Jesteście wielcy! |
A nie lepiej jest napisać >>jesteśmy wielcy<<???
To przecież my, każdy z nas o czułym sercu jest WIELKI, że chce pomagać potrzebującym pomocy. Myślę, że ta pomoc rozwinie się i z roku na rok będzie większa a radość dzieci odpłaci Wam ten niewielki uszczerbek w kieszeni.
Pozdrowienia i całuski dla darczyńców - M.
Bruner - 2007-12-15, 19:21
Dokupilem dzis ostatnie graty:
-gra Dance Factory z mata do tanczenia
-gra planszowa Upwords (trojwymiarowy scrable)
-mini pilkarzyki (niestety "sprezynkowe" - na stolik z pilkarzykami z prawdziwego zdarzenia juz nie starczylo kasy)
Dopisalem to do listy w poprzednim poscie zeby wszystko bylo w jednym miejscu.
Wszystko juz sprawdzone, spakowane i gotowe do wysylki, jutro ok poludnia przyjezdza Chris z korzuchem, pakujemy scierke po dach i chlopaki smigaja do wawy, jak by ktos nie pamietal to przypominam ze spotkanie o 18 na Neste przy trasie torunskiej. Przyjezdzajcie zeby mial kto to wszystko wreczyc zieciakom. No i porobcie koniecznie zdjecia i wrzuccie na forum
casus maximus - 2007-12-15, 19:30
pełen szacun. super.
Bruner - 2007-12-15, 20:10
Jak juz mowa o zdjeciach...
Oto powod moich obaw o zdolnosci ladunkowe Chrisa Sierry (na zdjeciu wyglada to niepozornie, ale to wszystko zajmuje powierzchnie ok 2x2 m:
zabawki w zblizeniu:
a tak wyglada kazda paczka ze slodyczami:
MAJSU - 2007-12-15, 20:14
WIELKI SZACUNEK dla organizatorów ! Dzieciaki napewno będą zadowolone z prezentów...
ChriS - 2007-12-16, 07:19
| Bruner napisa/a: | | Oto powod moich obaw o zdolnosci ladunkowe Chrisa Sierry |
Michał nie bój się wszystko się zmieści.Jeszcze korzuch po drodze laski będzie zarywał
kolczasty - 2007-12-16, 10:05
Kiedys pisalem o tym ze slawo prywatnie - jestem pelen podziwu dla pomyslodawcow/organizatorow tej akcji. Ciesze sie, ze znalazo sie wiecej osob - z Waszego klubu choc nie tylko - ktorzy pospieszyli z pomoca.
Przyznam, ze rzadko zdarza sie ze ktos ma tak wielki gest, sam z siebie chce pomoc. W wiekszosci - niestety - zapatrzeni jestesmy na koniec wlasnego nosa. A tak naprawde nikt z nas nie wie, jakie bedzie jutro.
Jestescie WIELCY!!!
lesiek - 2007-12-16, 12:25
Wielki szacunek Mam nadzieje że dzieciki będą z tym szczęśliwe
High-Tech - 2007-12-16, 22:53
No to ja już w domku jestem.
Wyjazd udany jak zwykle, mimo, że w tym roku coś liczba beemek nie dopisała
Mowę w imieniu BK wygłosił MIKOŁAJ UBOTT.
Dzieciaki rozwrzeszczane, rozgadane, rozbiegane...
I na pewno zadowolone z naszej wizyty i prezentów.
Jako, że nie ma śniegu, to moja biała się strasznie im w oczy rzuciła
Jeszcze raz dzięki dla Brunera za elfią robotę, oraz dla reniferów Chrisa i Korzucha, którzy wrócą pewnie nad ranem.
ps. Korzuch się spodobał jednnemu takiemu... i mało co nie został na dłużej w Równem.
Belisama - 2007-12-16, 23:24
My też już w domku. Bardzo miła świąteczna atmosfera. Dzieciaki sa niesamowite pełne energii. Bardzo było sympatycznie i szkoda, że tak mało ludzi zdecydowało się pojechać
BADYL - 2007-12-16, 23:54
I ja dziekuje wszystkim którzy sie przyczynili do tego wyjazdu za mega kozackie prezenciochy z karciochą pamieciochy.
Dzieki Bruner za zakupy - dzieki tym co przybili :
- UBOTT
- MADZIA
- HIGHTECH
- KORZUCH
- CHRIS
- BOB vel RAFAŁ
- BELISIMA
- PLYWAK
- OLGA
PS.Mamy zaproszenie na ferrie do dzieciaków i mam nadzieje ze przyjedzie Nas tam więcej - wierzcie mi że nawet twradzielowi się łezka w oku zakręci.
Pozdro740
ChriS - 2007-12-17, 09:07
Było bardzo sympatycznie.W imieniu Pana Dyrektora i Dzieciaków dziękuję wszystkim którzy przyczynili się do zorganizowania tej akcji i poświęcili trochę grosza.
P.S.Dzięki Bruner za dodatkową benzynę na wyjazd.
lesiek - 2007-12-17, 09:39
Są jakieś zdięcia
Pscolka - 2007-12-17, 12:49
| High-Tech napisa/a: |
Wyjazd udany jak zwykle, mimo, że w tym roku coś liczba beemek nie dopisała
ps. Korzuch się spodobał jednnemu takiemu... i mało co nie został na dłużej w Równem. |
No Korzuch vel wujek dobra rada jak wiadomo ma doswiadczenie z laskami, a chlopak byl ciekawy jak sie je podrywa
Dzieciaki pytaly czemu nas tak malo jest i kiedy znow przyjedziemy... z prezentow byly bardzo zadowolone i odrazu je testowaly hihihihihihi
Zdjec niestety nie ma bo tym razem to dzieciaki robily zdjecia nam a nie my im hehe
pozdrawiam
ubott - 2007-12-17, 16:46
no no było zajebiście
jak zwykle zostałem wkręcony w jakieś gadki i rozdawanie prezentów ale to była przyjemność
widząc te uśmiechniete mordki nie miałem żadnych wątpliwości że takie akcje są potrzebne
spaliłem 15 litrów pb i połowę bieżnika z wczoraj założonych zimówek hehehe ale dzieciaki miały banany na twarzach jak latalismy bokami po wszystkich zakretach
pozdro
lesiek - 2007-12-17, 16:48
hehehe jak to napisałaś, aż mi się cieplej zrobiło Ciesze się że mogłem pomóc, co prawda nie za dużą kwotą, ale zawsze to coś
Kurcze, zrobiłem pierwszy raz w zyciu takie coś i jestem mega szczęśliwy
PS Dziękuję Bruner W sobotę będę już miał
korzuch - 2007-12-17, 18:05
yo!
następnym razem jedziemy troche szybciej żeby z tymi dzieciakami pobyc troche bo z tego co zauważyłem i nie tylko ja to brakuje im poprostu rozmów z innymi organizacyja wypas i dziekuje za towarzystwo
nokerman - 2007-12-19, 00:09
korzuch - mówisz jak po resocjalizacji
|
|