BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Sam montujÄ™ sterownie cenralnego z domykaniem.

kafarek - 2007-11-21, 14:23
Temat postu: Sam montujÄ™ sterownie cenralnego z domykaniem.
Zakupiłem sobie sterownie centralnego z funkcją komfort i teraz muszę to wsadzić do swojej siódemy :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jakieś pomysły? :D

Jak mi nikt nic nie doradzi, to wysadzÄ™ sobie auto... ObiecujÄ™ :D

Za wszelkie rady, a najlepiej instrukcję będę wdzięczny :beer: :beer:

Pozdro
Kafar Elektryk :P

High-Tech - 2007-11-21, 15:41

co to za sterowanie?!

co to jest funkcja komfort?!

RoboCop - 2007-11-21, 15:45

funkcja komfort to zdajesie domykanie szyb i szyberdachu "z kluczyka" - dziwne, że Kafarek tego nie masz...
napisz może do robertbmw (czasem tu zagląda)- powinien orientować się w temacie jak to przerobić....

[ Dodano: 2007-11-21, 15:46 ]
ps.zakładasz do e32? bo nie napisałeś do czego:?

henry - 2007-11-21, 18:04
Temat postu: ster
.Witam !! Marek !! Ale schemat do tej Twojej "sterownii" pewnie dostałeś ?? ? Przecież tam wszystko jest narysowane od "a" do "z" , tylko jeszcze schemat Twojego autka jest Ci do szczęścia potrzebny...........PZDR - henry
PS. Szkoda ,że tak daleko do Ciebie.....bo mógłbym Ci pomóc coś podłączyć.

kafarek - 2007-11-21, 21:46

High-Tech napisa³/a:

co to jest funkcja komfort?!

Domykanie szyb z kluczyka, oraz niezależne otwieranie/zamykanie bagażnika

RoboCop napisa³/a:
funkcja komfort to zdajesie domykanie szyb i szyberdachu "z kluczyka" - dziwne, że Kafarek tego nie masz...

Mam Robercie, mam. Tylko działa mi z kluczyka, a nie ze sterowania pilotem.

Cytat:
ps.zakładasz do e32? bo nie napisałeś do czego:?

siedem siedem ;)

henry, mam instrukcję dość jasno opisaną. Moim problemem jest jednak fragment dotyczący sterowania + i -, bo nie wiem jak było w modelach mojego rocznika :/

Druga sprawa, to że nie mam schematu fabrycznego centrala, więc będę szedł na ślepo :/ Rozplączę wiązkę i będę szukał sygnały zamykania/otwierania.

Nie bardzo wiem jak mam sie do tego zabrać.
Pozdro

henry - 2007-11-22, 20:00
Temat postu: schemat
...............Marek !! Śpiesz sie powoli !! ! Naprawdę !! Przecież to chyba żaden problem dorwać schemat Twojej fury> Nie rób nic "na czuja" , łatwo wtedy coś bezwiednie uszkodzić lub spalić. Rób to ze schematem w ręku..................Pozdrawiam - henry
kagema - 2007-11-23, 15:30

domykaniem steruje alarm sygnałem zamykania nalezy ustawic tylko czas impulsu zamykania
kafarek - 2007-11-24, 18:21

kagema napisa³/a:
domykaniem steruje alarm sygnałem zamykania nalezy ustawic tylko czas impulsu zamykania

A nie :]

W moim przypadku sterowanie domykaniem szyb jest osobna wiązką. Poszperałem jednak w sieci, znalazłem schemat modułu i wpiąłem się w moduł :]

Żółte złącze pod tylną kanapą 26-cio pinowe. Trzeba się wpiąć w 7 i 16-ty pin licząc od góry.

Poniżej mały schemacik ;)

Wszystko działa poprawnie i się opłaciło :]