| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Sam montujÄ™ sterownie cenralnego z domykaniem.
kafarek - 2007-11-21, 14:23 Temat postu: Sam montuję sterownie cenralnego z domykaniem. Zakupiłem sobie sterownie centralnego z funkcją komfort i teraz muszę to wsadzić do swojej siódemy
Jakieś pomysły?
Jak mi nikt nic nie doradzi, to wysadzÄ™ sobie auto... ObiecujÄ™
Za wszelkie rady, a najlepiej instrukcję będę wdzięczny
Pozdro
Kafar Elektryk
High-Tech - 2007-11-21, 15:41
co to za sterowanie?!
co to jest funkcja komfort?!
RoboCop - 2007-11-21, 15:45
funkcja komfort to zdajesie domykanie szyb i szyberdachu "z kluczyka" - dziwne, że Kafarek tego nie masz...
napisz może do robertbmw (czasem tu zagląda)- powinien orientować się w temacie jak to przerobić....
[ Dodano: 2007-11-21, 15:46 ]
ps.zakładasz do e32? bo nie napisałeś do czego:?
henry - 2007-11-21, 18:04 Temat postu: ster .Witam Marek Ale schemat do tej Twojej "sterownii" pewnie dostałeś ? Przecież tam wszystko jest narysowane od "a" do "z" , tylko jeszcze schemat Twojego autka jest Ci do szczęścia potrzebny...........PZDR - henry
PS. Szkoda ,że tak daleko do Ciebie.....bo mógłbym Ci pomóc coś podłączyć.
kafarek - 2007-11-21, 21:46
| High-Tech napisa³/a: |
co to jest funkcja komfort?! |
Domykanie szyb z kluczyka, oraz niezależne otwieranie/zamykanie bagażnika
| RoboCop napisa³/a: | | funkcja komfort to zdajesie domykanie szyb i szyberdachu "z kluczyka" - dziwne, że Kafarek tego nie masz... |
Mam Robercie, mam. Tylko działa mi z kluczyka, a nie ze sterowania pilotem.
| Cytat: | | ps.zakładasz do e32? bo nie napisałeś do czego:? |
siedem siedem
henry, mam instrukcję dość jasno opisaną. Moim problemem jest jednak fragment dotyczący sterowania + i -, bo nie wiem jak było w modelach mojego rocznika
Druga sprawa, to że nie mam schematu fabrycznego centrala, więc będę szedł na ślepo Rozplączę wiązkę i będę szukał sygnały zamykania/otwierania.
Nie bardzo wiem jak mam sie do tego zabrać.
Pozdro
henry - 2007-11-22, 20:00 Temat postu: schemat ...............Marek Śpiesz sie powoli ! Naprawdę Przecież to chyba żaden problem dorwać schemat Twojej fury> Nie rób nic "na czuja" , łatwo wtedy coś bezwiednie uszkodzić lub spalić. Rób to ze schematem w ręku..................Pozdrawiam - henry
kagema - 2007-11-23, 15:30
domykaniem steruje alarm sygnałem zamykania nalezy ustawic tylko czas impulsu zamykania
kafarek - 2007-11-24, 18:21
| kagema napisa³/a: | | domykaniem steruje alarm sygnaÅ‚em zamykania nalezy ustawic tylko czas impulsu zamykania |
A nie
W moim przypadku sterowanie domykaniem szyb jest osobna wiązką. Poszperałem jednak w sieci, znalazłem schemat modułu i wpiąłem się w moduł
Żółte złącze pod tylną kanapą 26-cio pinowe. Trzeba się wpiąć w 7 i 16-ty pin licząc od góry.
Poniżej mały schemacik
Wszystko działa poprawnie i się opłaciło
|
|