| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - grubość minimalna szczęk hamulca ręcznego
buncu - 2007-11-16, 13:40 Temat postu: grubość minimalna szczęk hamulca ręcznego tak jak w temacie, wie ktoś jaka jest minimalna grubość szczęk hamulca ręcznego w tarczobębnie od 325i? mam słaby ręczny i obstawiam juz starte okładziny...
czy is i 325i miały taki sam układ hamulcowy?
pozdro
jaqub - 2007-11-16, 14:03
pewnie jest podobnie jak w e36... tam jest taka samo regulacja na mechanizmie... poza tym mozesz sobie podciagnac linke na samej dzwigni recznego (sa nakretki i nakretki kontrujace)... ja mam do wymiany te szczeki bo wogle skonczyla sie okladzina (zle cos lapalo i sie "odwarstwila")
Piter_325i - 2007-11-16, 14:41
podciaganie recznego na samej dzwigni raczej nic nie da...jedynie jego skok o pare zabkow... proponowalbym jak juz chcesz podciagac to przy samym mechanizmie
mattim_bmw - 2007-11-16, 15:26
Nówki okładziny maja koło 4mm pozatym z reguły najczesciej sie okładziny odrywaja zanim zdążą sie zuzyc
IS a 325i niby taki sam maja układ, ale wystepuja dwa rodzaje zaciskow, dwie rozne firmy ale nie pamietam jakie...
buncu - 2007-11-16, 19:51
dzieki za odpowiedzi, ściągnąłem tarczobęben, okazało się że szczęki są OK! rozkręciłem kilka obrotów górny rozpierak szczęk (pod dźwignią ręcznego miałem juz na maxa). teraz jest OK
pozdro
Teodor - 2007-11-17, 12:04
noi ładnie..w 99% przypadków jesli nie ma recznego w e30 trzeba podciągnąc po prostu początkowe położenie zacisku zeby było bliżej i podczas ciągnięcia dochodziło
|
|