BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - chce wpisac nizsza kwote na umowiei PCC-co radzicie?

erikson - 2004-11-12, 12:28
Temat postu: chce wpisac nizsza kwote na umowiei PCC-co radzicie?
np: kupuje auto za duzo mniejsza cene,cena na picie bedzie nizsza niz te które maja w tabali eurotaxu,jak znam zycie to uzedniczka bedzie mi wciskac ze u niej tyle kosztują te auta i za tyle moze przyjac kwote na pcc,poradzcie co wpisac na umowie,lub jak sie tłumaczyc ze ta cena jest taka jak byc powinna,a moze w uni juz w uzedzach takie chwyty nie obowiazuja?,moze na umowie wpisac ze auto do malowanie(słabo wygladajacym mozna sie poruszac,mechnicznie uszkodzonym chyba nie bardzo).Auto juz zarejstrowane u nas,kwota na pcc prawie o połowe nizsza
Anonymous - 2004-11-12, 12:44

Teraz każdy żyje samochodami z zachodu i ludzie zapominają jak to jest u nas :D .Znajomy 4 miesiące temu sprzedał samochód drugiemu znajomemu z tej samej miejscowości za 10000 zł w umowie wpisali 6000 zł przeszło bez żadnych zastrzeżeń typu"a bo w w giełdzie jest inaczej"
Chyba jesteśmy już w tej unii ale ręki za to nie dam :twisted:
Ps. Jak napiszesz jakieś uszkodzenia to przecież nie zaszkodzi :wink:

Pawel-e30 - 2004-11-12, 12:53

nie zaszkodzi wpisać uszkodzenia ale tez bez zeczoznawcy to nie przejdzie :wink:
wjęc sprawa wygląda tak piszesz na umowie ze silnik kaput powiedzmy idziesz do skarbowego a oni ci mówią że auto jest warte 1000tys. a ty masz na umowie 900zl zeby nie płacic skarbowego.
wjec mówią ci dobrze nie będzie pan płacił ale ktoś musi stwierdzić to że silnik jest kaput czyli zeczoznawca za którego musisz zapłacić coś koo 200zł co i tak na jeden hu.. wyjdzie he :wink:

możesz troche zaniżyć cene ale jak zaniżysz za duzo i przejdzie ci to, to po jakimś czasie może ci przyjsc ze skarbowego o dopłaceniu i jakieś tam odsetki czy coś he :twisted:

BADYL - 2004-11-12, 15:09

A ja poszedłem do skarbówki i napisałem cene 7000 tys za swojego,pani namolnie szukała tego w EuroTaxie i znależc nie moga (było to jakies 1,5 miesiaca temu).

W poprzednim samochodzie nawet nikt nie sprawadzał co i za ile wpisałem tyle ile uwazałem dziekuje,kasa wpłacona i dowidzenia(rok i miesciac temu).

Wydaje mi sie ze to róznie jest z tymi kwotami raz sie przyczepia a raz oleja.

Anonymous - 2004-11-12, 17:17

dokładnie! Też wydaje mi się że BMW e30 nie ma w eurotaxie! I powiem wam że w moim wypadku babka w urzedzie zagladala w internet na strone autogieldy, a wiadomo ze teraz auta uzywane chodza tanio jak barszcz! znalazla 316 89' za np 3300 za 3700! U mnie generalnie chodziło o darowizne bez podatku (nie placi sie do 9600zł) wiec wiecej wiedziec nie musialem! Wogóle to jeżeli prawo co do aut polskich nie różni się zbytnio z tym od aut zagranicznych to teoretycznie mógłbyś sprzedać (kupić) auto za 20 euto tak jak zrobił to np moj znajomy!
Bruner - 2004-11-12, 17:19

U mnie niestety znalazla, i uparla sie ze mam zaplacic podatek od sumy o 2500 zl wiekszej niz na umowie. Nic nie pomoglo tlumaczenie ze uszkodzony, odrapany itd.
Pawel-e30 - 2004-11-12, 17:24

domin75 napisa³/a:
dokładnie! Też wydaje mi się że BMW e30 nie ma w eurotaxie! I powiem wam że w moim wypadku babka w urzedzie zagladala w internet na strone autogieldy, a wiadomo ze teraz auta uzywane chodza tanio jak barszcz! znalazla 316 89' za np 3300 za 3700! U mnie generalnie chodziło o darowizne bez podatku (nie placi sie do 9600zł) wiec wiecej wiedziec nie musialem! Wogóle to jeżeli prawo co do aut polskich nie różni się zbytnio z tym od aut zagranicznych to teoretycznie mógłbyś sprzedać (kupić) auto za 20 euto tak jak zrobił to np moj znajomy!

buahhahahhaha E-30 jest w erotaxie nie rób zamentu :P
W kirka przypadku jest tak że on ma Alpine kumasz?

Gixer - 2004-11-12, 23:13

Cytat:
buahhahahhaha E-30 jest w erotaxie nie rób zamentu

Jest ale tylko roczniki od 1989 w gore.

loko - 2004-11-13, 15:36

ja jak kupowalem motocykl to kupilem za 4tys a na umowie bylo 500zl :-) nikogo to nie obchodzi... pokazujesz pita, i placisz...
Gixer - 2004-11-13, 17:13

loko napisa³/a:
ja jak kupowalem motocykl to kupilem za 4tys a na umowie bylo 500zl :-) nikogo to nie obchodzi... pokazujesz pita, i placisz...

Jak ja kupilem motocykl za 25tys.zl i wpisalem na PCC-1 10.5tys.zl to mnie za 3 miesiace wezwali.Mialem wybor:albo doplacam albo pisza protokol i beda wyjasniac.Wolalem doplacic te 100 pare zlotych i miec spokoj z US.