| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E34 525 ciagla praca silnika na bogatej mieszance
roki101 - 2007-10-18, 16:37 Temat postu: E34 525 ciagla praca silnika na bogatej mieszance Witam problem trwa dalej juz 4 sady wlozylem i nic dalej tak samo 2 razy na kompie bylem i pisze ze blad sady wykasuje mi przejade sie podlanczamy kompa i dalej blad no co sie stalo z tym autem co moglo zrobic to zwarcie ktore bylo na kablach od sady wszystkie kable sie zetknely do masy i ja tak 2 trygodnie jezdzilem dopuki nie pojechalem 1 raz na kompa okazalo sie ze blad sady i zwarcie do masy wchodze w kanal patrze wszystkie kable przetarte i zwarte z masa zainzolowalem nic nie pomoglo juz 3 sady zalozylem i nic.Auto stoi na wolnych obrotach silnikiem trzesie buta nie ma benzyny pali jak smok czemu ona pracuje caly czas na bogatej mieszance sprawdzilem dzisiaj 2 kable od grzania sady w kostce sa OK elektronik mi caly miesiec obiecal ze dzisiaj weznie auto a teraz mi mowi ze za 2 trygodnie juz miesiac chce postawic auto u niego i nie moge bo on w hu... tnie ja juz teraz mysle ze chyba cos sie w sterowniku spalilo nie mowcie mi tylko zebym sobie od kogos pozyczyl bo bym to dawno juz zrobil ale nie mam od kogo,nikogo nie znam zeby mil tego kompa co ja z koncowka 405
[ Dodano: 2007-10-18, 16:51 ]
moze znacie jakies dobrego elektronika samochodowego ktory by to zrobil gdzies w Jarosławi okolicach Rzeszowa,Rzeszowie ?
Piotr_1 - 2007-10-20, 01:24
100% sprawny silnik może pracować i bez sondy poprawnie, także przypuszczam że niepotrzebnie ujadasz na sondę. Jest kilka czujników w silnikach i to dosyć skomplikowane ustrojstwo. Poza tym nawet nie wiemy czy masz m50 czy m20, tak więc jakie jest pytanie? I jakim cudem doszedłeś do wniosku że mieszanka jest zawsze za bogata? Myślę że fachmanów jest mało od tego, natomiast wszyscy na pewno się rwą żeby wymieniać sprawne części
roki101 - 2007-10-20, 17:03
mam M50 2,5 L bez vanosa to czego komp wyswietla blad sady??
tomcat944 - 2007-10-20, 22:50
hej,
sprawdz wiazke do sondy... cala.... czy nie ma uszkodzen.
potem sprawdz glowne gniazdo polaczeniowe wiazki silnika z wiazka samochodu... moze byc sniedz na stykach...
winien moze byc jeszcze czujnik temp. (ten niebieski), ktory podaje sygnal temp do kompa...
roki101 - 2007-10-21, 09:42
sprawdzilem wiazke jest ok grzalka i 2 kable ktore ida do kompa tez sa wpozadku
|
|