BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - silnik krokowy

Anonymous - 2004-11-07, 22:03
Temat postu: silnik krokowy
Zmienilem silnik i w tym co mam mam zardzewialy silnik krokowy i czy moge zmienic z tego starego silnika ten silniczek czy niczym sie nie rozni.I czy silnik krokowy jest od ssania(tzn wogole od obrotow silnika)?????????????????????????????pozdro :(
Go - 2004-11-07, 23:09

spoko jak tylko pasuje to zmieniaj a jak nie to wez ten stary i wymocz w benzynie aż będzie jak nowy
SmasherE30 - 2004-11-07, 23:14

zalezy co zardzewiało ... obudowa tak? to się nie przejmuj ... chyba ze jest przeżarta ... wtedy silnik do wymiany. Inna sprawa to to że rdza świadczy o sfatygowaniu silniczka ... podłącz pod 12v, sprawdź czy działa, jeśli tak to noł problem, zapodajesz, tylko go jakos zabezpiecz silikonem przy łapkach koło korpusu.

Pozdro

loko - 2004-11-13, 14:56
Temat postu: Re: silnik krokowy
Dziadzia napisa/a:
Zmienilem silnik i w tym co mam mam zardzewialy silnik krokowy i czy moge zmienic z tego starego silnika ten silniczek czy niczym sie nie rozni.I czy silnik krokowy jest od ssania(tzn wogole od obrotow silnika)?????????????????????????????pozdro :(

tak jak napisal Smasher...

silnik krokowy podaje ci powietrze do silnika w momencie gdy masz puszczony gaz i zamknieta jest przpeustnica... jest to jedyna droga jaka wtedy idzie powietrze potrzebne do pracy silnika na wolnych obrotach.

Anonymous - 2004-11-14, 14:24
Temat postu: dziadzia
dzieki sprobuje wymienic ten silniczek krokowy.Pozdro
Łukasz - 2004-11-14, 14:35

radzę wymienić na nowy, to nie są wielkie koszta, ja wymieniłem i stwierdzam, że warto.Pozdro
Zbychu - 2004-11-15, 08:18

Cześć. Ja mam odłączony silnik krokowy od prądu bo mi silnik gasł. I jakoś nie widzę problemów. A może to szkodliwe dla silnika? No i nie mam ssania, ale da się z tym żyć.