| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - (E36) pukanie zawieszenia - przod
tedi73 - 2007-10-04, 01:09 Temat postu: (E36) pukanie zawieszenia - przod witam mam pytanie odnosnie przedniego zawieszenia, cos mi puka przy zjezdzaniu lub wiezdzaniu na lagodne podjazdy, czasami przy hamowaniu i ruszaniu, wymienilem laczniki stabilizatora i koncowki drazka kierowniczego, mechanik mi powiedzial ze sa wywalone, co teraz ? :):)
Przemass - 2007-10-04, 07:04
sworznie może tuleje
GERMAN BOY - 2007-10-04, 07:17
sporo rzeczy tam jest które sie zużywają.Jak dawno wymieniałes amory.Może górne mocowania amorów tam są też gumy które potrafią sie zuzyc.Ale to na końcu jak bys nie miał pomysłu.Najlepiej wjedz na szarpaki i niech sprawdza ci na stacji diagnostycznej zawieszenie.
paradoxx - 2007-10-04, 10:54
Witam, miałem całkiem niedawno podobny problem. wymieniłem wszystko w zawieszeniu i dalej stukało. przyczyną była tak jak pisał Kamil była poduszka mocowania amortyzatora. dość łatwo to sprawdzić: otwierasz maskę, stajesz przy jednej z kolumn, łapiesz błotnik od strony komory silnika i z wyczuciem naciskasz i ciągniesz do góry. jak słyszysz jakiś nawet delikatny stuk (zwłaszcza przy podnoszeniu) to juz wiesz co wymienić.
Jest jeszcze jedna sprawa: możliwe że masz wyrobione również łączniki stabilizatora lub poluzowała się śruba mocująca ww łącznik.
Pzd
Gasper - 2007-10-04, 11:18
Ja w zeszłym roku wymieniłem cały przedni zawias i się okazało, że nadal stuka. Mechanik nie dokręcił mi jednego łącznika stabilizatora
tedi73 - 2007-10-04, 21:58
dzieki bardzo, jutro to sprawdze
|
|