| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Wycie szpery a stan oleju
alexil - 2007-09-28, 09:27 Temat postu: Wycie szpery a stan oleju Czy stary olej może powodować, że szpera wyje? Nie jest to jeszcze tragiczne wycie, szpera w miare trzyma więc chciałbym się dowiedzieć czy zmiana oleju coś pomoże czy poprostu nie ma już dla niej ratunku....
Pozdrawiam
yoshi - 2007-09-28, 10:06
raczej nie pomoże
proponuję wymienić łożyska - koszt ok 180-250zł
duchPW - 2007-09-28, 10:52
a od dawna wyje? sprawdź czy olej w ogóle tam jest
Gasper - 2007-09-28, 11:32
U kolegi w szperze pojawiły się dziwne dźwięki przy jeździe z maksymalnym skrętem kół. Miał wtedy zalany zwykły olej. Jak wlał dedykowany do szpery to przeszło.
Jeśli u Ciebie cały czas wyje to nie wróżę jednak nic dobrego. Olej chyba nie pomoże.
CyRyL - 2007-09-28, 17:21
u mnie jak jechalem ze skreconymi kolami np rondo to słychac bylo jakies stuki, buczynie
jak spuscilem olej z mostu <syf> zalalem prawidlowym juz jest jak nalezy
z tym ze jak zaczelo buczec to po tygodniu to zostalo zrobione nie czekalem na dalsze skutki
to moze warto sprobowac zalac swiezym
jak nie pomoze to wtedy rozebrac
pozdro
Prosiak - 2007-09-29, 08:23
...jak mi "mechaniki" zalali olej do szpery to buczała ale tylko przy skręcie i nawet juz przy delikatnym,natomiast przy jezdzie na wprost było cicho.Gdy już wlałem odpowiedni olej do szpery to ucichło.Ktoś wcześniej pisał coś o wymianie łożysk,o które łożyska chodzi?Kiedyś inny mechanik powiedział mi ze gdy padają łożyska kół to buczenie może sie przenosić na most i ma sie wrażenie jakby to właśnie most padał,ale ile w tym jest prawdy..... ALEXIL napisz w jakiej sytuacji twój most wyje.
Pzdr.Prosiak
duchPW - 2007-09-29, 17:17
| CyRyL napisa³/a: | | u mnie jak jechalem ze skreconymi kolami np rondo to sÅ‚ychac bylo jakies stuki, | a u mnie piski i coÅ› Å›mierdziaÅ‚o gumÄ…
alexil - 2007-10-01, 10:31
| Cytat: | | ALEXIL napisz w jakiej sytuacji twój most wyje |
Generalnie mój most wyje sobie raczej cały czas, bez wzgledu na to czy jadę prosto czy skręcam. Musze sprawdzić stan oleju
Pozdrawiam
|
|