| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - ele. szyby w E34
Hajneken - 2007-09-24, 09:17 Temat postu: ele. szyby w E34 Cześć,
Słuchajcie szukałem instrukcji i porad jak zamontować ele. szyby w E34
Jednak znalazłem tylko tematy od E30
Powiedzcie mi proszę czy wystarczy ze dokupię same silniczki i je zamontuje czy tez muszę kupić nowe siłowniki z silniczkami od E34 Sedan
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
ubott - 2007-09-24, 09:52
z tego co ja sie orientuje to sa cale zestawy czyli silniki + mechanizm nozycowy
i najlepiej jabys jeszcze wiazke dokupil...
pozdro
Hajneken - 2007-09-24, 10:03
Czy to wystarczy
MECHANIZM
mariusz szkocja - 2007-09-24, 10:36
siemka piwosz
jezeli w tym zestawie co kupujesz jesz wsztystko wlacznie z przelacznikami , instalacja elektryczna to bedzie dzialalo.
sprawdz pod konsola czy jest wyprowadzona wiazka elek. do przelacznikow .
jezeli jest to masz wyprowadzona instalacje do kazdych drzwi ale tylko zlacz w slupkach
drzwiowych oraz odpowiedni modul "komfortu" pod tylnia kanapa.
najlepiej bedzie jak zalatwisz sobie jakies schematy elektryczne poniewaz czasami sie zdarza ze trzeba pozamieniac przewody w pinach ( kolory nie zawsze pasuja)
w razie jakis informacji pisz
ubott - 2007-09-24, 13:32
| Hajneken napisa³/a: | Czy to wystarczy
MECHANIZM |
powinno
kemot324 - 2007-09-24, 19:40
Jak nie masz oryginalnej wiązki w samochodzie to czeka Cię długa przeprawa z ta elektryką szyb.
Hajneken - 2007-09-25, 07:10
Podobnież instalacja pod ele. szyby jest w samochodzie tak mi powiedział koleś który przyciemniał mi w nim szyby ale jak będę miał wolną chwile to to sprawdzę tylko powiedzcie mi gdzie najlepiej jest to sprawdzić
sherifff - 2007-09-25, 10:31
po prostu zdejmij tapicerkę z drzwi i zobacz czy masz kostkę. U mnie kostki były zamontowałem mechanizm podłączyłem i chodziło bez problemu z domykaniem itd.
Hajneken - 2007-09-26, 10:36
Z tego co widzę nie pozostaje mi nic innego jak tylko sprawdzić to.
Dzwoniłem dziś do BMW Polska i niestety oni sami tego nie są w stanie sprawdzić powiedzieli że w niektórych instalacja była a w innych nie, powiedział mi też że jest możliwość wysłania zapytania ale na odp. czeka sie miesiąc
PS. dzięki za pomoc
mariusz szkocja - 2007-09-26, 14:52
hejni
najprosciej sprawdzic czy masz kostke do wlacznikow na centralnej konsoli, poniewaz w drzwiach moze nie byc instalacji bo prawdopodobnie jak jest to wyprowadzona jest tylko do slupkow-bardzo czesto tylko tak i jak zdejmiesz tapicerke z drzwi to mozesz sie zrazic ze nie ma instalacji.
zajrzyj pod konsole tam jest najpewniejsze miejsce
kemot324 - 2007-09-26, 19:41
Zajrzyj też pod kanapę z tyłu od strony kierowcy czy są tam dwa duże czarne moduły.
Hajneken - 2007-09-28, 12:55
Siemka,
Właśnie sprawdziłem kilka rzeczy wiec tak jeśli chodzi o miejsce przy ręcznym i drążku skrzyni to wchodzą tam 4 przewody jednak kostki nie widziałem.
Co do modułów pod kanapa to są dwa obok siebie jeden jest szeroki z dwoma wtyczkami a drugi mniejszy i wchodzi w niego jedna wtyczka i to tyle
mariusz szkocja - 2007-09-28, 14:59
kostka musi byc bo bo jak podlaczysz przelaczniki ?
jezeli nic nie znalazles to prawdopodobnie nie masz auta spreparowanego do elektrycznych szyb.
jezeli jestes uparty to szukaj calej instalacji elektrycznej.
|
|