| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - benzyna w oleju
Anonymous - 2004-11-05, 15:25 Temat postu: benzyna w oleju witam moge z niemca wziac e34 m20b25 ladne calkiem autko dobra cena tylko jest jedno ale na wolnych obrotach silnik chodzi tak jak naszprycowany tak twardo przy zimnym ciezko odpala okazalo sie ze po wyciagnieciu bagneta jest w oleju waha czy to moze byc problem wtryskiwaczy ew przeplywki lub kompa czy moze ktos wie co to moze byc bo przebieh ma 220 tys oleju nie bierze zbytnio zbiera sie tak jak ma sie zbierac nie dymi nie szarpie z gory dzieki za info pozdro
Bruner - 2004-11-05, 16:13
Moze to nie benzyna tylko plyn chlodniczy? Bo chyba jedyna mozliwosc to tak jak pisze Darco, przez mocno zuzyte pierscienie, ale byly by inne objawy.
Adzik - 2004-11-05, 16:35
W NAJLEPSZYM PRZYPADKU USZCZELKA PODGŁOWICA , ALE TO TEZ JEST NAJCŻĘSTSZA PRZYCZYNA , W NAGORSZYM PĘKNIĘCIE BLOKU
loko - 2004-11-05, 18:10
hmm a jak mozna rozpoznac benzyne w oleju? bo o ile mi wiadomo to oba sie ze soba mieszaja... pewnie woda/plyn chlodzacy... ewentualnie jesli rzeczywiscie jest tam paliwo to moze po prostu ktorys cylinder nie pracuje a leje sie benzyna...
lokop e30 320i - 2004-11-05, 18:47
Znam taki przypadek, nie w Bejcy coprawda ale paliwo tez dostawalo sie do oleju i winowajca byl zawieszony pierscien. A paliwo mozna w oleju rozpoznac po carakterystycznym zapachu takiej mieszanki i po tym ze olej robi sie coraz rzadszy.
KWKPiotr - 2004-11-05, 19:03
Widziałem takie przypadki - ale nigdy w Beemce ! Na pewno nie należy jeździc autem z olejem w takim stanie !
Przyczyną może być np nie palenie auta na jeden z cylindrów.
Może wtryskiwacze podają paliwo bez opamiętania ? almo zię któryś zacioł? moze zbyt wysokie ciśnienie paliwa na listwie ?
Auto ( silnik ) może być jeszcze do odratowania..... wykręć świece i je obejżyj - to może sporo powiedzieć o problemie.
Pozdro.
loko - 2004-11-05, 19:05
ano tutaj sie zgodze... ale go nie widac...
a o to mi chodzi ze chyba jedyna droga to zawieszony pierscien i tamtedy.. jeszcze jest taka glupia mozliwosc ktora wymyslilem.... pod kolektorem ssacym jest taka rura spustowa (silnik m20 oczywiscie) ktora splywa olej z glowicy prosto do miski olejowej... ta rura idzie na zewnatrz silnika i jesli teraz cieknie mu paliwo po bloku i do tego ta rura ma nieszczelnosc, a wiemy ze paliwo jest mocno penetrujace, to wtedy moze i tamtedy, przy zalozeniu ze jest wszystko w porzedku z samym silnikiem
kazik - 2004-11-05, 19:27
ciekawy przypadek .Jak dla mnie to niema innej morzliwości jak tylko przez padnięte pierścienie.No i oczywiście coś się musiało zjebać z elektroniką że podaje za dużo paliwa.Ale to i tak dziwna sprawa u mnie jak zrobiło się zwarcie na wtryskiwaczu rozruchowym i silnik dostawal za dużo paliwa to świece były czarne,z tumika niemal lało się paliwo,kopcił na czarno a i tak nie było benzyny w oleju .Pozatym auto nie miało mocy i chodziło jak ciągnik.
A pozatym łatwo w taki sposub zamęczyć panewki-bęzyna ma kiepskie właściwości smarujące .
A może to żeczywiście płyn chłodzący a nie benzyna
Jeśli olej jest żadki i śmierdzi paliwem to benzyna
Jeśli olej wygląda jak śmietana to płyn.
Anonymous - 2004-11-06, 16:29
panowie ta suka nie dymi zwija sie jak na ten silnik w tej budzie calkiem przyjemnie czuc masaz pleckow no i wlasnie po tym to obadalem ze bagnet wali benzynka i nie wiem co z nia robic a jezeliby byly pierscienie oki to przez jebniety wtryskiwacz moze chyba sie przelac tak durzo wachy ze przeleci przez uklad na zimny motor ciezko zapala i zalewa czesto swiece brac czy odradzacie trza podjac decyzje dlugo w tym dreznie nie postoi ktos mnie morze wyprzedzic
|
|