| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - potrzeba porady.
orzel811 - 2007-09-04, 00:30 Temat postu: potrzeba porady. siema potrzebuje pilnie porady. Mam do kupienia bmw 730 e32 z 1992 r. stan prawie 100% sprawna na gazie z manualną skrzynią biegów 4 szyby elektryczne szyberdach elektryczny , 17 fele gwiazda, wspomaganie, el. lusterka, ringi w lampach, komputer pokładowy ( ma go w kokpicie ale nie wiem czy to jest pełny bo chyba powinien mieć w szyber jeszcze co nie ) drewno , blacha zdrowa tylko do pomalowania tylnia klapa i drzwi kirowcy.Koleś chcce za nie 6 tyś. czy warto I prosze o info. ile to pali takie auto jakie są wady tego e32 a jakie zalety i na co trzeba wzracać uwagę serdecznie dziękuje za pomoc mercy hehe
I mam jeszcze do tego pytanie, jakie ciśnienie powinien mieć taki silnik na cylindrach
kafarek - 2007-09-04, 01:33
Najpierw trzeba się dowiedzieć jaki silnik.. V8 czy R6? Jaki gaz, czemu sprzedaje, jaki przelot ma auto. Duży plus to fakt manuala.. Czy warto? Jeśli na cito potrzebuje kasy i ma nóż na gardle, to może i warto. Jeśli jednak jest inny powód, to nie. Za 6 tysięcy wpakujesz się i to zdrowo... Moje zdanie..
orzel811 - 2007-09-04, 10:59
silnik ma R6, 230 tyś. przebiegu , gaz za 3 tyś. , a sprzedaje bo niby chce kupić nowszy model siódemki.a z wygladu to jest piekna
Łukasz - 2007-09-04, 11:57
auto ma gaz i jeszcze pytasz ile pali?
Qba - 2007-09-04, 12:41
a może jakieś zdjęcia ?
BMW - 2007-09-04, 13:01
| Qba napisa/a: | a może jakieś zdjęcia ? |
popieram daj jakieś zdjęcia
orzel811 - 2007-09-04, 15:02
| Łukasz napisa/a: | | auto ma gaz i jeszcze pytasz ile pali? |
pytam bo ten koles co ma to auto powiedział mi że pali mu 18l./100km. gazu, i jestem ciekaw czy to prawda
| Qba napisa/a: | a może jakieś zdjęcia ? |
chcialbym ale nie mam
a bemka jest naprawde ladna, środeczek czysty zadnych przetarc a i najlepsze koles ma jej dokumetacje serwisowania w aso i wszystkie naprawy tam robil.
auto jest podobne do tego :
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3298818
nawet lakier ma taki sam kolor, ringi w lampach a fele cos takiego :
http://moto.allegro.pl/it...edes_5x112.html
Pietrek - 2007-09-04, 15:42
Bardzo fajnie że jest podobne
Nikt na odległość nie jest w stanie ocenić po opisie czy ładujesz sie w bagno czy nie, czy auto jest godne uwagi czy jednak to jakiś podpicowany śmieć
orzel811 - 2007-09-04, 17:05
| Pietrek napisa/a: | Bardzo fajnie że jest podobne |
hehe żle to może ujełem
ale ogólnie chodzi mi o to właściwie jak zawodne są e32 co się w nich naj częściej psuje, w silnikach czy może w zawieszeniu któreś części są "małej żywotności"
Karoserię to se sprawdze.Chodziło mi o to że by dowiedzieć się na co SZCZEGóLNIE mam zwracać uwage kupując e32
A jak bede miał możliwość zrobienia zdjęć to je zrobie
A i powtarzam pytanie: jaka powinna być kompresja na tłokach w 3. 0 silniku bo mam przyrząd do mierzenia ale niewiem dokładnie jakie powinno być
Łukasz - 2007-09-04, 17:12
kompresja powina być równa i to jest najważniejsze.
W M30 mało się psuje - to pancerny motor - 500 tys. to dla niego pierdnięcie, jeśli oczywiście dbano o niego.
Na gazie też dobrze sobie radzi.
"małej żywotności" są wszystkie te części zawieszenia co w innych samochodach jeżdżacych po polskich gładkich drogach.
zawodne bywa Nivo - jeśli to auto je ma - i dosc drogie w serwisie.
center - 2007-09-04, 18:23
dokladnie tak, najwazniejszy silnik zeby zaden parch to nie byl..
z tego co slyszalem to zawieche trzeba w 7 robic zawsze wiec lepiej zeby nie mial nivo
tak to wsiadac i latac i dbac o gaz oczywiscie
gazownia nawet jak Ci bedzie palic 20 to * 2zl daje Ci 40 zeta na 100km wiec co to za pieniadze w porownaniu do PB
6k z tego co patrze po allegro (a patrze za 7 juz dobrych kilka miesiecy) to taki sredniak cenowy, za 4k jest w nich duzo do zrobienia, za 8k wygladaja na sliczne, tylko tak naprawde jaka masz pewnosc ze kupujac ta za 8 nie bedziesz musial wladowac tyle co w ta za 4??
ja bym sie karnal z kims kto ma jakies wieksze pojecie o 7 zeby sie nie wpakowac..
chociaz z 2 strony silnik caly 1k zl, wiec nawet jak caly zdechnie to tragedii nie ma...
jak tylko fajna to bierz, zalowac nie bedziesz
orzel811 - 2007-09-04, 22:25
| center napisa/a: | | dokladnie tak, najwazniejszy silnik zeby zaden parch to nie byl.. |
silnik igła jest pali na tyk nic nie stuka nic nie puka w nim, czysty, bez wycieków itp.
A cena jest taka bo ten łepek co ją sprzedaje to mój bardzo dobry kolega którego znam już kupe czasu, i dlatego 6k bo normalnie woła za nią 1500 wiecej (podobno)
|
|