| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Nie dosuwa siÄ™ szyba e36 coupe
Gelo - 2007-08-19, 13:00 Temat postu: Nie dosuwa się szyba e36 coupe Witam mam problem z szybą od strony kierowcy w e36 coupe, pewnego dnia jadąc sama z siebie się zasunęła tyle ile się zsuwa podczas otwierania drzwi. Od tamtego momentu jak zamykam drzwi nie chce się dosunąc pod uszczelkę. Szyba sama w sobie pracuje dobrze zsuwa i wsuwa się dobrze, problem jedynie w tym że się nie dosuwa sama co prowadzi do tego że auto po zamknięciu się otwiera tak jak by było nie domknięte drzwi. Co to może być za problem??
Shreku - 2007-08-19, 13:09
sprawdzałeś czy z czujnikiem tym przy zamku wszystko ok?
jeśli nie to naciśnij go czymś np. śrubokrętem, jeśli szyba się ruszy to znaczy że czujnik jest dobry ale mógł się wytrzeć i nie przylega do drzwi.
Gelo - 2007-08-19, 13:43
OK, dzięki sprawdziłem ten czujnik i faktycznie to była jego wina prysnołem WD40 i teraz jest już dobrze. Serdeczne dzięki Shreku
SOER - 2007-12-10, 10:28
Mam taki problem: szyba od kierowcy nie działa, słychać jak klika jakiś przekaźnik chyba ale nie śmiga szumi w czasie jazdy bo jest lekko opuszczona tak jak sie opuszcza po otwarciu drzwi. Silnik będzie po gwarancji ? czy co ?
Shreku - 2007-12-10, 14:16
SOER, a domyka Ci się szyba po zamknięciu drzwi?
jeśli tak to szumi bo trzeba szybe ustawić, bardzo fajna rzecz choć na początku dwa dni się z tym męczyłem....
klika bo pewnie dochodzi sygnał do silniczka ale coś go blokuje
SOER - 2007-12-12, 21:41
Jest cały czas na gorze nie opada po otwarciu i przy słupku jest duża szpara ..
Shreku - 2007-12-12, 23:12
czyli tak jak pisałem wyżej...
jeśli nie to naciśnij go czymś np. śrubokrętem, jeśli szyba się ruszy to znaczy że czujnik jest dobry ale mógł się wytrzeć i nie przylega do drzwi.
jezierek - 2007-12-13, 13:15
Shreku, a jak ustawic szybe tez mam szczeline przy słupku no i opuszcza mi sie szyba od kierowcy dopiero jak otworze drzwi na maxa jakby dostaje prąd i dopiero opuszcza i podnosi jesli zamkne to nic nie regauje a od pasażera otwiera mi tylko co 2cm
Shreku - 2007-12-13, 13:42
CarF, od drzwi do do karoserii idzie wiązka przewodów, dobrzy by było jakbyś je sprawdził, podejrzewam ze coś sie przełamało.
szybę mozna regulować na różne sposoby, aby bardziej wchodziła w uszczelkę albo bardziej ją pochylic.
jak to odsuwa sie tylko 2cm? wciśniej włącznik i tylko tyle sie rusza?
jezierek - 2007-12-13, 14:04
wciskam przycisk zeby mi spuszczało szybe do samego dołu to schodzi te 2cm w dół póxniej znowu musze kliknac i znowu 2cm w doł tak do końca i to samo dzieje sie jak do góry robie
a z tymi przewodami przełamanymi zobacze dzis
SOER - 2007-12-13, 16:22
| Shreku napisa³/a: | czyli tak jak pisaÅ‚em wyżej...
jeśli nie to naciśnij go czymś np. śrubokrętem, jeśli szyba się ruszy to znaczy że czujnik jest dobry ale mógł się wytrzeć i nie przylega do drzwi. |
No właśnie szukałem tego "czujnika" ale nic takiego w zamku nie widziałem, normalny zamek .. jakieś foto
jezierek - 2007-12-13, 16:44
boczek zdejmij jest tam jakie cos zółtego
Shreku - 2007-12-13, 20:26
CarF, nie przesadzaj..... Soer masz coupetÄ™ mam nadzieje?
ta część zamka która jest przykręcona do karoserii, jest tak taki mały czujnik, przycisk...
a u Ciebie CarF myśle że albo prowadnice krzywe albo moduł poszedł sie pier....
SOER - 2007-12-16, 11:36
Shreku, Tak mam coupete szyba się nie opuszcza po otwarciu drzwi i oświetlenie wnętrza też się nie zapala po otwarciu drzwi od strony kierowcy wiedz zapewne przez ten sam czujnik idzie szyba i oświetlenie ... szukałem go i w zamku w drzwiach i w zamku w błotniku i go nigdzie widzę no nie mogę go znaleźć. mógłbyś na jakimś foto wskazać ?
Shreku - 2007-12-16, 11:56
tylko takie foto na allegro znalazłem
SOER - 2007-12-23, 22:11
Shreku, a co powiesz na takie zamki jak z foto nie mam takich czujników jak na Twoim foto. Mam 93 rok może to coś ma wspólnego
|
|