| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - swiatła cofania
Anonymous - 2004-11-01, 17:29 Temat postu: swiatła cofania Witam serdecznie, mam mały problem ze śwoatłami cofania. Koło dźwigni lewarka zmiany biegów znalazłem kostkę połączeniową (jak doczytałem z forum jest to kostka od świateł). Wchodzi sobie w osłone dźwigni, lecz przewód kończy się pop kilku centymetrach. Pomóżci,e gdzie szukać reszty przewodu.
Pozdrawiam
Murek
Go¶æ - 2004-11-01, 17:47 Temat postu: Luk@s Witam! Przewody idÄ… pod samochodem zerknij pod autko i pomiÄ™dzy skrzyniÄ… a podwoziem bÄ™dzie maÅ‚a wtyczka która odpowiada za Å›wiatÅ‚a cofania - sprawdź czy jest dobrze podłączona czy nie jest zabrudzona lub czy przypadkiem nie siadÅ‚ czujnik! Pozdro
Anonymous - 2004-11-01, 17:51 Temat postu: światła cofania Dzięki za info. Czyli pomiędzy złączką koło dźwigni a skrzynią powinna być jakaś jeszcze kostka? Zaglądałem pod autko i była pustka. Kabelki gdzieś sobie poszły. Złącza na skrzyni od tego czujnik gdzie dokładnie szukać. (mmuszą się z tym uwinąć szybki, za kilka dni przegląd )
Marcin e30 - 2004-11-01, 19:11
Koło dźwigni lewarka jest jedna wtyczka, która łączy się z instalacją samochodu a w strone skrzyni idzie przewód na którego końcu jest wtyczka, która powinna być wsunięta na czujnik od wstecznego. Czujnika szukaj w górnej przedniej części skrzyni i chyba z prawej strony ( ale moge sie mylić ). Aby to sprawdzić wystarczy wjechać na kanał bez wymowania skrzyni. Jak wszystko znajdziesz to najpierw sprawdź przewód a później czujnik. Może wystarczy tylko wszystko przeczyścić.
Anonymous - 2004-11-02, 10:24 Temat postu: światła cofania Dzięki Marcin, u mnie wchodzi tylko w gre nowy kabelek. Część od strony czujnika kończy mi się ok 4 cm za złączką koło dżwigni zmiany biegów
pozdrawiam
Murek
Marcin e30 - 2004-11-02, 11:24
To musisz znaleść czujnik i dosztukować kawałek przewodu i bedzie oki
Anonymous - 2004-11-02, 12:53 Temat postu: światła cofania Dzięki za info, zabieram się do grzebania
|
|