| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - zgasła w czasie jazdy i koniewc... pomocy
Gr390R - 2007-08-02, 21:37 Temat postu: zgasła w czasie jazdy i koniewc... pomocy
po przejechaniu 6km nagle samochód zaczoł wzalniać i nie reagował na dodawanie gazu takjakby nie było paliwa albo iskry. odkręciłem dwie świece 1 i 3 od wentylatora i zaczołem kręcic iskra jest... ale palić nie chce... zaczołem odpinac i wpinać wtyczki myślałem że coś nie łaczy... Co ciekawe jak odłącze wtyczke od krokowca i zaczne kręcić to zaskakuje ale niechce samodzielnie chodzić jak na rozruszniku kręce to słychać że łapie ale po odłączeniu rozrusznika odrazu gaśnie co to może być ? jutro pierwsze co sprawdze pompe paliwa
maaaad - 2007-08-02, 22:35
Sprawdź przekaźnik pompy paliwa - o ile się nie mylę, to jest ten środkowy. Miałem podobne objawy u siebie, rozebrałem wspomniany przekaźnik, podgiąłem delikatnie blaszkę, żeby lepiej łapał i auto pali bez problemu.
Pozdrawiam.
Gr390R - 2007-08-02, 22:37
teraz po ceimku sprawdzałem bezpieczniki wszystkie OK jutro sprawdze przekaźnik... ale który to numer bo tam jest chyba 5 ?
[ Dodano: 2007-08-02, 22:45 ]
chyba pompa albo jak pisałeś przekaźnik bo nie słysze jak pompa chodzi ( bo chidzła dośc głośno a teraz cisza )
BIZON - 2007-08-02, 22:58
| Cytat: | | teraz po ceimku sprawdzałem bezpieczniki wszystkie OK jutro sprawdze przekaźnik... ale który to numer bo tam jest chyba 5 ? |
to nie tam gdzie bezpieczniki tylko pod plastikową pokrywką koło zbiorniczka wyrównawczego i przepływomierza...
tak samo stawiam... albo przekaźnik albo pompa... w najlepszym przypadku "styki" do pompy...
Gr390R - 2007-08-02, 23:03
ok tylko który to... NAPISZCIE JAK MOŻECIE BO POTRZEBUJE JECHAĆ
orzel811 - 2007-08-02, 23:34
ja mówie że pompa, miałem to samo jak wracałem kiedyś do domu szlak ja trafił ale dobrze było bo wcześniej zbiornik zmieniałem a tam w nim była sprawna pompa.
richi2001 - 2007-08-03, 00:46
W swojej miałem ostatnio to samo tylko że wcześniej id jakiegoś czasu przerywała.
Mi padła pompa i myślę że u Ciebie też tak może być, sprawdź ją.
Adi - 2007-08-03, 09:05
| Adi napisa³/a: | | Na lewym kielichu obok puszki filtra powietrza, jest przykryty plastikowÄ… osÅ‚onÄ…, pod niÄ… sÄ… trzy przekaźniki i ten najbliżej kielicha jest od pompy. Åšrodkowy jest od sondy a ten niżej poÅ‚ożony jest od DME. |
| Piotr_1 napisa³/a: | | u mnie Å›rodkowy byÅ‚ od pompy. |
Gr390R - 2007-08-03, 10:25
gra i buczy jak sie okazało po sprawdzeniu nap na pompie którego nie było zaczołem szukać po bezpiecznikach i przekaźniku i wszystko ok. podpiołem pompe do aku i pompuje więc zaczołe szukać winy w przewodach i jak się okazało odpieła się masa która była przykręcona pod kierownicą... oczyściłem przykręciłem i działa... fakt pompa na wykończeniu bo głośno chodzi więc trzeba się rozglądać za inną
dzięki za pomoc
pozdro
|
|