BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - zgasła w czasie jazdy i koniewc... pomocy

Gr390R - 2007-08-02, 21:37
Temat postu: zgasła w czasie jazdy i koniewc... pomocy
:help: po przejechaniu 6km nagle samochód zaczoł wzalniać i nie reagował na dodawanie gazu takjakby nie było paliwa albo iskry. odkręciłem dwie świece 1 i 3 od wentylatora i zaczołem kręcic iskra jest... ale palić nie chce... zaczołem odpinac i wpinać wtyczki myślałem że coś nie łaczy... Co ciekawe jak odłącze wtyczke od krokowca i zaczne kręcić to zaskakuje ale niechce samodzielnie chodzić jak na rozruszniku kręce to słychać że łapie ale po odłączeniu rozrusznika odrazu gaśnie :/ co to może być ? jutro pierwsze co sprawdze pompe paliwa :cry:
maaaad - 2007-08-02, 22:35

Sprawdź przekaźnik pompy paliwa - o ile się nie mylę, to jest ten środkowy. Miałem podobne objawy u siebie, rozebrałem wspomniany przekaźnik, podgiąłem delikatnie blaszkę, żeby lepiej łapał i auto pali bez problemu.
Pozdrawiam.

Gr390R - 2007-08-02, 22:37

teraz po ceimku sprawdzałem bezpieczniki wszystkie OK jutro sprawdze przekaźnik... ale który to numer bo tam jest chyba 5 ?

[ Dodano: 2007-08-02, 22:45 ]
chyba pompa albo jak pisałeś przekaźnik bo nie słysze jak pompa chodzi ( bo chidzła dośc głośno a teraz cisza )

BIZON - 2007-08-02, 22:58

Cytat:
teraz po ceimku sprawdzałem bezpieczniki wszystkie OK jutro sprawdze przekaźnik... ale który to numer bo tam jest chyba 5 ?

to nie tam gdzie bezpieczniki tylko pod plastikową pokrywką koło zbiorniczka wyrównawczego i przepływomierza... :wink:
tak samo stawiam... albo przekaźnik albo pompa... w najlepszym przypadku "styki" do pompy...

Gr390R - 2007-08-02, 23:03

ok tylko który to... NAPISZCIE JAK MOŻECIE BO POTRZEBUJE JECHAĆ :help:
orzel811 - 2007-08-02, 23:34

ja mówie że pompa, miałem to samo jak wracałem kiedyś do domu szlak ja trafił ale dobrze było bo wcześniej zbiornik zmieniałem a tam w nim była sprawna pompa.
richi2001 - 2007-08-03, 00:46

W swojej miałem ostatnio to samo tylko że wcześniej id jakiegoś czasu przerywała.
Mi padła pompa i myślę że u Ciebie też tak może być, sprawdź ją.

Adi - 2007-08-03, 09:05

Adi napisa³/a:
Na lewym kielichu obok puszki filtra powietrza, jest przykryty plastikową osłoną, pod nią są trzy przekaźniki i ten najbliżej kielicha jest od pompy. Środkowy jest od sondy a ten niżej położony jest od DME.

Piotr_1 napisa³/a:
u mnie środkowy był od pompy.

Gr390R - 2007-08-03, 10:25

gra i buczy :brawo: jak sie okazało po sprawdzeniu nap na pompie którego nie było zaczołem szukać po bezpiecznikach i przekaźniku i wszystko ok. podpiołem pompe do aku i pompuje więc zaczołe szukać winy w przewodach i jak się okazało odpieła się masa która była przykręcona pod kierownicą... oczyściłem przykręciłem i działa... fakt pompa na wykończeniu bo głośno chodzi więc trzeba się rozglądać za inną :)
dzięki za pomoc
pozdro :wink: