BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Czy jest jakiś sposób na usunięcie kleju do szyb?

--==maly==-- - 2007-07-29, 15:36
Temat postu: Czy jest jakiś sposób na usunięcie kleju do szyb?
Witam
Jak w temacie planuje zdjąć blędę z tylnej szyby jednak poprzedni właściciel przykleił ją na klej do szyb.
Czy ktoś ma pomysł jak można to usunąć?
Blendę można wyciąć ale nadal zostaje ten klej a nie mam pomysłu jak go zdrapać, żeby nie porysować szyby.
Pozdrawiam

Grzesiek - 2007-07-29, 15:48

podskocz do warsztatu ktory zajmuje sie wklejaniem szyb oni napewno maja jakies rozpuszczalniki ktorymi zmywaja stary klej z szyby mozesz tez sprobowac domowymi sposobami np benzyna ekstrakcyjna albo jakis rozpuszczalnik
BADYL - 2007-07-29, 15:50

Żyletka np techniczna - albo w kompletach nozyków sa takie płaskie chyba własnie do szyb.
--==maly==-- - 2007-07-29, 15:50

kirek napisa³/a:
Żyletka np techniczna - albo w kompletach nozyków sa takie płaskie chyba własnie do szyb.

Tym można by chyba porysować szybę a tego nie chcę.

Rafaellllo - 2007-07-29, 17:01

--==maly==-- napisa³/a:
kirek napisa³/a:

Tym można by chyba porysować szybę a tego nie chcę.

ÅšcigaÅ‚em u kolegi klej w golfie po lotce nożem „ostrze Å‚amane” (można kupić w każdym prawie sklepie z narzÄ™dziami budowlanymi w cenie nie wiÄ™kszej niż 2,50zl) i nie zostaÅ‚o żadnego Å›ladu po kleju a tym bardziej zadniej rysy tylko trzeba uważać :!: :wink:

Albo przejedz się do serwisu gdzie zakładają szyby tam Ci to ściągną bez problemu...

Pozdro

lokiecgb - 2007-08-02, 15:23

NIE MA ZADNYCH ROZPUSZCZALNIKOW ANI ZMYWACZY DO KLEJU DO SZYB!!
niestety nozyk j/w i duzo cierpliwosci i delikatnosci zycze :)

BADYL - 2007-08-02, 15:30

lokiecgb napisa³/a:
NIE MA ZADNYCH ROZPUSZCZALNIKOW ANI ZMYWACZY DO KLEJU DO SZYB!!
niestety nozyk j/w i duzo cierpliwosci i delikatnosci zycze :)

Ja tam w robocie mam cos takiego MECK sie nazywa (i nie ma ze boli) a jak nie to w spraju do usuwania wszelkiego rodzaju uszczlniaczy i silikonów itp.

kangurczak - 2007-08-02, 16:43

lokiecgb napisa³/a:
nozyk i duzo cierpliwosci i delikatnosci zycze :)

Najlepiej jakbyś do obojętnie jakiej rękojeści dokupił ostrza nierdzewne, wtedy ryzyko zarysowania jest zmniejszone. Jednak ostrza takie do tanich nie należą.
Wysyłkowo można kupić TUTAJ, a tak na mieście to zależy...

BADYL - 2007-08-03, 08:00

Polecam skrobaczki stosowane w lotnictwie - sa ala plastikowe i napewno nie rysuja bo do tego zostały stworzone aby nie robic mikto pękniec i innych uszkodzen materiałów.
zaq1982 - 2007-08-03, 11:18

Boll sprzedaje taki wynalazek na wiertarke lub wkrętarke: Krążek gumowy do oczyszczania elementów karoserii z kleju

Mam takie coś we firmie i działa.Polecam. :spoko:

sarna1 - 2007-08-05, 13:00

tyz mam takie cos w ofercie - sciaga klej az milo i nie rysuje a przy tym pachnie slicznie toffi :D dlatego nazywam to tofik :)
puz - 2007-08-05, 19:06

w koncu :spoko: mowilem Dzikusowi, zeby tej trzody nie zakładal

pozdro

--==maly==-- - 2007-08-05, 19:14

puz napisa³/a:
w koncu :spoko: mowilem Dzikusowi, zeby tej trzody nie zakładal

pozdro

Nabroił jeszcze bardziej bo pod tym nie jest przyciemniona tylna szyba i trzeba będzie jeszcze raz ją przyciemniać.