| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - kupić to auto czy nie?
orzel811 - 2007-07-19, 00:15 Temat postu: kupić to auto czy nie? Witam wszystkich.Mam pytanko co sadzicie o tej bwm
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3059449
bo chcem ja kupic z kolesiem na pol (sie składamy) podobno bleche ma w zaj... stanie
klient jak z nim gadałem może nawet zejść do 1000zł.
i takie pytanie mam do was bo moze sie orjetujecie. czy jak kupie to auto to bede mogł przełożyć silnik itp. do tego
jak to muszę zrobić. swojego zezłomować czy wyrejstrować przełozyc silnik i tego zarejstrować ile by mnie to mniej więcej kosztowało??
prosze o pomoc.
Łukasz - 2007-07-19, 08:55 Temat postu: Re: kupić to auto czy nie?
| orzel811 napisa/a: | Witam wszystkich.Mam pytanko co sadzicie o tej bwm
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3059449
bo chcem ja kupic z kolesiem na pol (sie składamy) podobno bleche ma w zaj... stanie
klient jak z nim gadałem może nawet zejść do 1000zł.
i takie pytanie mam do was bo moze sie orjetujecie. czy jak kupie to auto to bede mogł przełożyć silnik itp. do tego
jak to muszę zrobić. swojego zezłomować czy wyrejstrować przełozyc silnik i tego zarejstrować ile by mnie to mniej więcej kosztowało??
prosze o pomoc. |
chcę a nie "chcem"
nie ma to jak zrzuta na auto
piewsze słysze, żeby ktoś chciał kupić stary zje...dzony silnik do swapa (znaczy przekładki)
myślę, że będziesz musiał zezłomowaź, ...ale to co kupicie jak sie złożycie
P.S daj spokój
Wiesz każdy jakoś zaczyna, nieważne czy sie składają w pięciu czy w dziesięciu, ważne że wybrali e30 a nie jakiegoś golfa itp.
Lord Lukasz - 2007-07-19, 08:56
Ściąg najpierw głowice i zobacz co jej dolega i czy będzie sie opłacało robić i nie słuchaj sprzedawcy nawet jak jest nim kumpel, tak czy tak jak buda żyje jeszcze to dasz mu 1000 i za drugi 1000 kupisz jakiś silnik i będzie ok
korzuch - 2007-07-19, 08:58
pamietam jak ja se kupiłem pierfsze bemfu to sie walonłem kilofem w łeb bo to była pomyłka i jeżdze tym gratem do teras po co kupowac bmf kiedy wiadomo ze to auto tureckie lepiej kupic fiata albo caro plusa
Łukasz - 2007-07-19, 09:05
jakby co ja biorę fotele, dołoże wam 150 pln
korzuch - 2007-07-19, 09:07
usunięto mi posta ale go tu wkleje niech lud to czyta
ja bym olał temat kup lepiej blachy ocynkowane w składzie budowlanym wyjdzie drozej ale masz pewnosc ze niebyły szpachlowane
pozdro dla moderatora
orzel811 - 2007-07-19, 10:51
kurde nie zrozumieliście mnie składam się z kolesiem po 500zł on bierze silnik skrzynie, wspomaganie i za wiechę cała a ja biorę budę z tym co jest w środku następnie jak powszechnie wiadomo mam już bmw 318i i z tej bym przełożył silnik i zawieszenie ( do tej nowej budy) złożył to wszystko i latał jak ta stara baba po Tesko na promocjach
Ja jadę ją dzisiaj oglądać z kolesiami jak bedzię bajon to robie ściepe i ciągniemy bestie do mnie na podwórko
| Łukasz napisa/a: | jakby co ja biorę fotele, dołoże wam 150 pln |
hehe ale tam jest tylko jeden ten dobry od strony kierowcy bo od pasażera jest zwykły | Łukasz napisa/a: | :lol: chcę a nie "chcem" |
ojjjj zdarza się najlepszym
| korzuch napisa/a: | pamietam jak ja se kupiłem pierfsze bemfu to sie walonłem kilofem w łeb bo to była pomyłka i jeżdze tym gratem do teras po co kupowac bmf kiedy wiadomo ze to auto tureckie lepiej kupic fiata albo caro plusa |
korzuch żle gada nie lać mu
korzuch - 2007-07-19, 11:21
chcociasz łostatnio mnie sie widzą nofe szkody fabie ino cos plastikowe bradziej od mojego kebaba i pewnie interes by mi padł
Bruner - 2007-07-19, 12:40
| Cytat: | | blachy jak na ten rok wygladaja swietnie |
Czyli jest pordzewiala, ale nie ma jeszcze dziur na wylot, tak? Zderzak na 2 zdjeciu i nadkole na 3 wygladaja bardzo apetycznie
Tekst miesiaca
korzuch - 2007-07-19, 12:59
nasz skarbnik zaleca taki srodek
http://www.allegro.pl/ite...50ml_spraj.html
Łukasz - 2007-07-19, 13:10
ja bym za te alumfelgi wiencej niż 1000 nie dał, ale blacha zdrowa jak w nowym 126p bis. brać sie nie ogladać, okazja zyciowa normalnie. ja bym póxniej wystawił na naszym forum za 5999 pln , bo umyty już będzie, wien automatycznie wartośc wzrośnie
orzel811 - 2007-07-19, 13:33
a tam gadacie panie dzisiaj pojade zobaczyć jak to wygląda i wam powiem a jak zrobie interes życia to stawiam flache jak sie kiedyś skumamy
[ Dodano: 2007-07-19, 13:36 ]
| Bruner napisa/a: | Cytat:
ladne alu
Tekst miesiaca |
ładne ale bede sie na nich wiózł bez żalu na złom bym oddał i pare groszy bym miał za to
a tak po za tym ten silniki 2.3 litra dobre były
korzuch - 2007-07-19, 13:38
zaden silnik w bmw sieenienadaje bo bierze olej ja w swoim woże banke 20 litrowa na dolewki
Łukasz - 2007-07-19, 14:02
serio pisząc to 2.3 jest w sumie całkiem zajebistym motorem, ale raz, że jest wiekowy, dwa, ze też jak b25 narażony na przegrzewanie, trzy, ze jest na starym sterowaniu, cztery, ze pali dużo, więcej niż m20b25, pieć, że gaz w nim to pomyłka , profanacja i gówno. były dwa rodzaje 139KM 205 NM, i 150KM 205Nm, 83 to jest prawdopodobnie ten słabszy, 9 sek do paki, w serii, ale na serie nie licz. Ja bym sie nad wszczepianiem tego zastanowił.
No chyba, ze ma ładne alu
korzuch - 2007-07-19, 14:31
toć jusz pisałam ze w E30 oprócz IS niebyło zadnego dobrego silnika wszystkie m20 i m40 to pomyłka i porażka
Kruczek - 2007-07-19, 15:00
jakby była gdzieś bliżej to bym ją za 1000 zł kupił
Zawsze można rozebrać na części pierwsze
orzel811 - 2007-07-19, 15:20
łukasz ale koleś nie chce go wkładać do swojej.
a pytanko jeszcze mama czy jak włoże swój silnik 1.8 m40 do tej budy( czerwonej) to czy bede musiał zmieniać całe wiązki kabli chodzi mi o te kable od kompa, i od skrzynki z bezpiecznikami
a jak nie to ile miedzi bedzie jak to przepale
Łukasz - 2007-07-19, 15:28
będziesz musiał wymienić komp i całą wiązkę, skrzynki z bezpiecznikami nie.
korzuch - 2007-07-20, 00:44
masz problem koleś
Lord Lukasz - 2007-07-20, 08:56
2.3 to mega wypasione silniki sam miałem taki i byłem zadowolony, na lotnisku g-tech oszukaniec pokazywał 7.6s, zachciało mi sie m20b25 więc sprzedałem 2.3 i teraz pompuje kase w b25 bo kupiłem szrotowaty silnik i żałuje że sprzedałem 2.3
Co do furmanki z aukcji ja bym sie nie czaił, jeśli sie w miare kupy trzyma to za 1000 bierz
orzel811 - 2007-07-20, 13:31
witam ja jestem po oględzinach już tego auta sprawa wygląda tak- silnik jak go przekręciliśmy to stwierdziliśmy dwie możliwe wady: albo wykruszyły się już panewki albo pękł wałek bo takie odgłosy dochodziły jak próbowaliśmy go zakręcić
kolesiowi nie odpowiadało wspomaganie bo by musiał przerabiać a mu się nie chce, bo u niego jest z boku a tam z przodu ja mu tłumaczyłem że to bedzie pewnie tylko kwestia mocowania ale nie
dyfer widać że nawet dobrze się trzymał, tarcze do wymiany.
BLACHA: nawet nawet bym powiedział miała tylko 2 wady.
1. od strony pasarzera do roboty podłoga bo przegnita
2. tylne nadkole od strony kierowcy ( najlepsze jest to że amor sie trzymał na 3 spawach )
progi zdrowe bez korozi
lakier przyzwoity, choc odniosłem wrażenie że przedni błotnik miał tyćko inny odcień
w środku .....brudno w boczkach powycinane dziury na syki ( koleś twierdził że tak ją kupił)
szyber nie działa( chyba prowadnice szlak strzelił)
powiem tak : ja bym se ją wzioł ale koleś nie i doszło do tego że jej nie bierzemy , a szkoda bo mi sie wydaje ze by sie opłacało za te pieniądze
aha i ciekawostka taka koleś ją sprowadził z niemieć ( jeszcze z działającym silnikiem za 1200 zł na nasze, chciałem się dowiedzieć skąd ale nie chciał powiedzieć)
jak by co to jak se ktoś z was by upatrzył jakieś auto w szczecinie czy okolicach i niemaił jak sprawdzić to ja zawsze chcętnie mogę luknąć
pozdrawiam
Łukasz - 2007-07-20, 15:16
"progi zdrowe bez korozji" a nie - BEZ KOROZI!!!!
duchX - 2007-07-22, 01:49
Lukasz wydoroślej chłopaku tylko potrafisz dogryzać ile ty masz lat ?? zamykam !
|
|