BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - uszczelka e 34

jerzy - 2007-07-06, 21:00
Temat postu: uszczelka e 34
---niech mi ktoś doradzi jaką uszczelkę włożyć pod głowicę widze, ze na jednym kanale się dość ostro poci olejem tym z przodu od kopułki, chyba mnie trafi .... :cry: , wiem ze nie daje się nic oprócz smaru chyba że ktoś wie o czyms takim co się stosuje na połączeniu z blokiem i głowicą, i czy ktoś próbował same kanały czymś posmarowac ,czy potem zdejmie głowicę[ w razie W], czeka mnie znów zdjęcie głowicy no nie! zaznaczam wszystko było skręcane w/g zasad, w jednym ze sklepów powiedzieli w 525 to norma, obecna uszczelka nie wiem jakiej firmy[ kol. mech' mi ją polecił] kosztowała 100 pln jakas niemiecka ponoć, moze4 zastosować jakąś inną lepszą , po remoncie ,a raczej zmianie głowicy zrobiłem około 14 000 km, porażka--pzdr :arrow: :arrow: :arrow: [/b]czytałem o jakichś "karbach po planowaniu--nic na ten temt niestety nie wiem,może ktos mi "pałę" rozjaśni
lysy174 - 2007-07-06, 23:16

A zalozyles nowe szpilki do glowicy czy na stare skrecales :?: :?: :?:
Moze to szpilka jest wyciagnieta i nie dociska do konca :!: :!: :!:

Yabi - 2007-07-07, 12:14

Jezeli chcesz dobra uszczelke to polecam GOETZE i GEATES sa najlepszej jakosci!!!! :spoko:
RoboCop - 2007-07-07, 13:14

jeszcze niemiecka firma ELRING jest potęgą jeśli chodzi o uszczelki pod głowice...
jerzy - 2007-07-08, 18:32

lysy o szpilce myślałem,biore to pod lupę,yabi i robocop ,dzięki tylko ciekaw jestem ile te uszczelki kosztują, no i HYLOMAR TRZEBA CHYBA ZASTOSOWAC DO USZCZELNIENIA i powinno być, napiszcie jaka cena orientacyjnie i czy w ASO kupi -nie ma jak porada z forum, przyjechałem po przejechaniu jakieś 550 km. poci sie nadal ,dałem jej po zaworach niechsię dzieje co chce, no i w normie jak było tak jest, w sobotę jadę na słowacje myślę że objadę--pzdr :arrow: :arrow: :arrow:

[ Dodano: 2007-07-10, 14:21 ]
robokop--znalazłem ERLINGA ale chwilowo nie ma na hurtowni---145--pln, i są 2,05(+03),podobno po planowaniu powinna taka być, no i znalazłem Hylomar, coś co sie smaruje uszczelkę w miejscach gdzie cieknie lub całą-po powrocie ze Słowacji trzeba znów sie wykosztować ,ale co zrobic jak nie chce się innego auta---pzdr :arrow: :arrow: :arrow:

ocelot103 - 2008-10-12, 09:21
Temat postu: czy to bedzie problem??
prosze zobaczyc na foto , a konkretnie na to co w czerwonym kołku, czy to zapowiada powazne problemy czy to normalka?? auto trzyma temperature w pionie, wkreca sie dobrze do odciecia, 1,2,3 bieg dalej nie wiem bo sie bałem ,juz było dosc szybko.Mechanicy mowia ze to normalka i nie trzeba sie przejmowac. Co Panowie myslicie o tym?

http://www.fotosik.pl/pok...209c5024e9.html
silnik m50b20 bez vanos 260tys przebiegu z szambem

MARAS - 2008-10-12, 16:04

a sprawdziłes przed założeniem głowicy i uszczelki czy powierzchnia bloku jest równa bez wżerów i porów na powierzchni...może nie oczyszczona powierzchnia była dosyć dobrze... samo planowanie głowicy i nowa uszczelka nic nie da jak powierzchnia bloku jest zorana...
zawsze zanim poskładam silnik czyszczę powierzchnie bloku smaruję tuszem i przykładam szybę i patrzę na odcisk tuszu na szybie tam gdzie szyba jest bez tuszu jest zawsze dołek wrzer na powierzni bloku wtdedy czyszczenie jeszcze raz tusz i szyba jak dalej jest dołek to niestety planowanko bloku bo inaczej jaką uszczelkę byś nie założył i jak mocno głowice przykręcisz to olej zawsze gdzies znajdzie szczelinę....