| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Newsy - Nowe Coupe Serie 1
nokerman - 2007-07-03, 06:46 Temat postu: Nowe Coupe Serie 1
Wiadomo już jak wyglądać będzie nowe BMW serii 1 w wersji coupe. Zamaskowane egzemplarze nowego BMW już od pewnego czasu pojawiały się na drogach, co wskazywało, że premiera tego samochodu nadejdzie już niebawem.
I rzeczywiście, chociaż na żywo nową "jedynkę" będzie można zobaczyć dopiero we wrześniu podczas salonu we Frankfurcie, to niemiecki producent ujawnił właśnie pierwsze zdjęcia tego samochodu oraz dane techniczne.
Bazowe BMW 1 coupe będzie napędzane... silnikiem Diesla. Będzie to dwulitrowa jednostka o mocy 177 KM i momencie 350 Nm, która ma zużywać średnio tylko 4.8 l ropy na 100 kilometrów. Nieco wyżej będzie pozycjonowany model 123d, pod maską którego znajdzie się również dwulitrowy silnik, ale z dwoma turbinami, co owocuje mocą 204 KM! Zużycie paliwa tej jednostki to 5.2 l/100 km.
Topowa wersja będzie napędzana na szczęście silnikiem benzynowym. Źródłem napędu modelu 135i będzie trzylitrowa, podwójnie doładowana jednostka o mocy 306 KM i momencie 400 Nm. BMW porównuje tę wersję z legendarnym, zaprezentowanym w 1973 roku BMW 2002 turbo. To małe coupe było pierwszym samochodem z turbiną, który trafił do seryjnej produkcji. Warto dodać, że wówczas ten samochód dysponował mocą 170 KM... Niestety, kryzys paliwowy przesądził o losie tego świetnego auta.
Obecnie paliwo również nie jest tanie, ale społeczeństwa są bardziej zamożne. Dlatego o los BMW 1 coupe, które w salonach pojawi się w listopadzie, raczej można być spokojnym.
Źródło: motoryzacja.interia.pl
Belisama - 2007-07-03, 08:54
Fajniutkie im wyszło, ale to spalanie takie wiecej niewiarygodne
kuzyn - 2007-07-03, 11:26
nie jest najgorzej. nawet mi sie podoba (pomijając kolor oczywiscie).
Łukasz - 2007-07-03, 11:40
chciałbym powtórzyć, zaznaczyć, że to jest naprawdę prawdziwa KUPA.
absolutnie dla mnie styl nie do przyjęcia. spalanie nie robi na mnie wrażenia.
kuzyn - 2007-07-03, 11:42
spieprzaj dziadu
Łukasz - 2007-07-03, 11:56
w sam raz auto dla wujka Mieszka, co w Pipidówie mieszka
co w tym aucie jest ąłdnego, wygląda jak zabawka, a nie poważne auto, poważnej marki.
Belisama - 2007-07-03, 13:55
Oj Łukasz RENO przez Ciebie przemawia
Łukasz - 2007-07-03, 14:05
Renówka, jest ładniejsza o niebo
ale powiedzcie szczerze, czy jest coś urzekającego w ostatnich projektach BMW? Silniki fajne, szybkie, economiczne, ale styl kompletnie rozmyto- mydlany.
Belisama - 2007-07-03, 14:18
| Łukasz napisa/a: | Renówka, jest ładniejsza o niebo
ale powiedzcie szczerze, czy jest coś urzekającego w ostatnich projektach BMW? Silniki fajne, szybkie, economiczne, ale styl kompletnie rozmyto- mydlany. |
Szczerze to od renówek brzydsza jest tylko multipla i hyundai coupe no chyba że reno megane coupe cabrio jeszcze ujdzie mnie się ta jedynka akurat podoba bo jest symatryczna i zgrabna niska z szerokimi kołami poprostu fajna
maerik - 2007-07-03, 14:29
Fajne. Małe, ekono i {pibb}
kuzyn - 2007-07-03, 15:01
Nie no musze przyznac rację Łukaszowi. Mnie nowa linia BMW też nie pasi.
Jedynie E60 sedan mi sie podoba. A ta jedyneczka poprostu zrobiła na mnie sympatyczne wrażenie.
PS: nie obrażaj sie za dziada
duchPW - 2007-07-03, 21:26
widzę, że podobne dyskusje pojawiają się na wszystkich ważniejszych forach ... no i w sumie nie dziwne
od tyłu wygląda IMO ta jedynka jakos kaprawo (pewnie do przyswyczajenia się -sam jechałęm na 5i7, a teraz mnei nie rażą... a 5 jest nawet fajna), ale poza tym, to jedynka bardzo mi sie podoba ... choć wolałbym trójkę ... jednak "135i" brzmi niesamowicie
Yakuzatti - 2007-07-05, 15:27
Z tylu mega kupa Z przodu fajna, a w srodku beznadziejna.
a kolor sliczny
fil - 2007-07-06, 15:57
normalnie fajne autko..ze tam swiatla jakies takie to nic.ogolna bryla ladna.
GERMAN BOY - 2007-07-07, 21:57
Pomijając to ze ogólnie te nowe kontury preferowane przez bmw nie są najładniejsze to i tak jak na model bmw 1 i ogólnie inne modele ten nie jest beznadziejny ale zaznaczam że porównuje je do najnowszych modeli.W porównaniu do E 30,36,32,34,21 to jest maxymalnie słąba.One nie mają charakteru i nie brzmią tak .Miałem okazje jezdzic kilkoma nowymi modelami 3ek i 5 ek i powiem szczerza że nie czuje tam za grosz adrenaliny i sportowej jazdy a z tego słyneło od zawsze bmw.Szybko,mocno,nisko to jest to a w tych jest może i szybko choć nie czujesz tego ale wysoko,wąsko i jakoś tak nijako w srodku.No dobra bo sie troche rospisałem ogólem jestem na małe( tak )ale duże (NIE).
|
|