BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Rady dotyczące E36 318i

Kucu - 2007-07-01, 21:02
Temat postu: Rady dotyczące E36 318i
Witam, jestem nowy na Forum wiec moze zacznę od przywitania. Tak więc dzieńdobry wszystkim :D . Mam następuącą prośbę. Planuję kupno e36 318 i chcialbym sie jak najwiecej o tym aucie dowiedziec. Tzn jakie jest srednie spalanie, typowe usterki dla tego modelu czy jakies typowe przypadłosci marki BMW. Na co zwrocic szczególną uwagę, czego unikac podczas uzytkowania auta. Poza tym dręczy mnie jedna rzecz. Co może powodować drgania w ukladzie kierowniczym podczas jazdy. Bo są one dosyć silne i pomimo wspomagania czuc je bardzo mocno. Czy wystarczy wyważyć felgi, czy moze swiadczy to o tym ze któraś jest krzywa? Bo coś dosyć mocno "bije" podczas jazdy bo nawet slychac to w aucie pomimo dosc glosnego wydechu. Na nadwoziu te drgania nie sa odczuwalne, ale w ukladzie kierowniczym bardzo mocno. Wrazenie jest takie jakby było z tyłu, ale czy wtedy bedzie az tak mocno drgać kierownica? Bo nia po prostu rzuca na boki :? Byłbym wdzięczny za wszelkie porady i wskazówki. Moze te pytania są banalne, ale nie mialem dotąd styczności z Be-emką, to bedzie pierwsza a czy ostatnia to sie okaze ;) W zamian oferuję duuuużą pomoc jeśli chodzi o Renault :)

P.S.
Jeżeli podobny temat juz byl i go zdublowalem to przepraszam, ale szukałem i nie znalazlem niestety... Moze nie umiem szukac :)

pozdrawiam,
Marcin :)

[ Dodano: 2007-07-02, 19:51 ]
No co nikt mi nie pomoże? Pytanie chyba nie jest trudne, pytam o typowe wady aut BMW. Bo idealne nie są napewno.