| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Przekazniki pompy paliwowej, Motronica i Lambdy.BMW E30 M40
lasq2 - 2007-06-19, 01:49 Temat postu: Przekazniki pompy paliwowej, Motronica i Lambdy.BMW E30 M40 Siemana All.
Mam pytanko czy moze ktos mi zrobic zdjecie tych przekaznikow w M40, lub opisac ich kolejnosc z lewej lub prawej strony w gniazdach??Poniewaz moja Malutka padla.
Nie odpala na benzynie ( ale kreci ostro =>Bosch Silver ), iskra na Briskach skacze, dzis zakupilem nowe przewody WN Bremi wraz z kop. i palcem rozdzielacza, a takze filtr powietrza.I dalej nie pali.
Czytalem duzo na forum o tym problemie.Do sprawdzenia zostala mi pompa, lub jej przekaznik, lub czujnik walu,temp.
Ale musze znac kolejnosc tych Przekaznikow ( ze srtony kierowcy).
Aha piszecie ze slyszycie swoje pompy pod kanapa. Ja nigdy nie slyszalem i nie slysze tez jej teraz ( dlatego nie wiem czy dziala).Przy przekrecaniu kluczyka slychac charakterystyczne "CYYYK"
Aha na schematach sie nie znam, bo jestem raczej chemikiem
Prosze pomozcie!!
Helmut76 - 2007-06-19, 03:31 Temat postu: przekazniki Witaj . Stojąc od strony kierowcy od strony przepłyewomierza powiedzmy patrzac wprost na nie to od lewej jest pierwszy przekaznik biały. -ten odpowiada za wtryski i komputer rowniez , nastepny żółty jest własnie od pompy paliwowej a trezeci pomarańczopwy taki jest bodajże od podgrzewania sondy lambda z tym z e u mnie moze byc pomylony drugi z trzecim i kolorystycznie moze jest pomylone chociaz tak czy tak to auto chodzi .. . Chetnie dowiem sie jaka jest prawidlowa kolejnosc ich..OZDRAWIAM I
[ Dodano: 2007-06-19, 03:36 ]
A JEST JESZCZE MOZLIWOSC ZMOSTKOWANIA PRZEKAZNIKA NUMER DWA BY WYWOLAC PRACE POMPY. pRZEKAZNIK POSIADA 4 PINY CZY JAK TO SIE NAZYWA . (PEWNIE INACZEJ )ALE CHODZI O BOLCE -PO WYJECIU GO MASZ TAK JAKBY NA GODZINIE 12-3-6-9 WTYKI I PATRZAC WPROST NA GNIAZDO MUSISZ ZMOSTKOWAC TEN NA GODZINIE 12 I NA GODZ. 3.. NAWET JAK SIE POMYLISZ TO NIE POWINNO SIE NIC STAC.
|
|