| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - AWARIA e34 520 m20 1988r,
Cino9 - 2007-06-18, 00:00 Temat postu: AWARIA e34 520 m20 1988r, Auto jechało równa predkościa 100km/h i nagle puściło baka grafitowego dymu i zgasło
Silnik kreci w sumie prawie tak jakby chwilami chciał sie odezwać pomózcie bo nie mam głowy nawet już w desperacji myślałem o wymianie silnkia
Aha jest iskra na świecach zapłonowych nie mam pojecia pomocy tylko wy mi zostaliście w okolicy nikt nie wie nic konkretnie na temat BMW. LICZE NA WAS
brain69 - usunięty - 2007-06-18, 01:13
może pasek przeskoczył, sprawdź znaki na rozrządzie
kavka - 2007-06-18, 09:29
Sprawdź olej bo wygląda jakby silnik go łyknął ...
slawo - 2007-06-18, 11:30 Temat postu: Re: AWARIA e34 520 m20 1988r,
| Cino9 napisa³/a: | Auto jechaÅ‚o równa predkoÅ›cia 100km/h i nagle puÅ›ciÅ‚o baka grafitowego dymu i zgasÅ‚o
Silnik kreci w sumie prawie tak jakby chwilami chciał sie odezwać pomózcie bo nie mam głowy nawet jóż w desperacji myślałem o wymianie silnkia
Aha jest iskra na świecach zapłonowych nie mam pojecia pomocy tylko wy mi zostliście w okolicy nikt nie wie nic konkretnie na temat BMW.LICZE NA WAS |
paliwo jest podawane?
ubott - 2007-06-18, 18:03
rozumiem ze to m20..
masz gaz?? paliwo podaje?? moze ktoras rurka od kol ssacego spadla
podaj wiecej informacji bo ciezko przez neta zdiagnozowac usterke
pozdro
BIZON - 2007-06-18, 18:50
to w takim razie ja zaproponuję sprawdzić kompresję na cylindrach.
i jescze czujnik położenia wału...
ps. ale więcej danych faktycznie by się przydało...
Cino9 - 2007-07-01, 03:23
Chłpaki bylem za granica i nie miałem neta A prpopo jak sprawdzić czy paliwo jest podawane??? i o jaka rurkr od koła ssącego chodzi i igzdie ona jest????Aha a jak silnik łykną olej to co sie stało czym to grozi i jak to sprawdzić???
alexil - 2007-07-01, 15:11
| Cytat: | | A prpopo jak sprawdzić czy paliwo jest podawane??? |
Sciagasz waz paliwowy z listwy, krecisz rozrusznikiem i widzisz czy pompa tloczy paliwo. Ew. mozesz zakrecic rozrusznikiem, wykrecic swiece i sprawdzic czy jest mokra.
[quote]i o jaka rurkr od koła ssącego chodzi i igzdie ona jest?? | Cytat: |
Nie jestem pewien co mieli na mysli przedmowcy ale prawdopodobnie chodzi o wezyk idacy z regulatora cisnienia na listwie do kolektora ssacego.
| Aha a jak silnik łykną olej to co sie stało czym to grozi i jak to sprawdzić?? | Cytat: |
Sprawdz kompresje. Jesli silnik lyknal olej to mogl puscic pierscien albo uszczelniacz/e zaworowy/e. Jak zmierzysz kompresje duzo moze sie wyjasnic.
POzdrawiam |
[ Dodano: 2007-07-01, 16:13 ]
| Cytat: | | A prpopo jak sprawdzić czy paliwo jest podawane??? |
Sciagasz waz paliwowy z listwy, krecisz rozrusznikiem i widzisz czy pompa tloczy paliwo. Ew. mozesz zakrecic rozrusznikiem, wykrecic swiece i sprawdzic czy jest mokra.
| Cytat: | | i o jaka rurkr od koła ssącego chodzi i igzdie ona jest?? |
Nie jestem pewien co mieli na mysli przedmowcy ale prawdopodobnie chodzi o wezyk idacy z regulatora cisnienia na listwie do kolektora ssacego.
| Cytat: | | Aha a jak silnik łykną olej to co sie stało czym to grozi i jak to sprawdzić?? |
Sprawdz kompresje. Jesli silnik lyknal olej to mogl puscic pierscien albo uszczelniacz/e zaworowy/e. Jak zmierzysz kompresje duzo moze sie wyjasnic.
Pozdrawiam
Cino9 - 2007-07-01, 16:21
DZieki za odpowiedź sprawdze to ale czuje ze bedzie chyba warsztat
szkoda bo silnik mimał udokumetowane 111 tys w 2005
[ Dodano: 2007-07-25, 21:12 ]
ziomy to jusz trum tylko wał został wszystko zniszcone mechanik nie dokrecił nowej rolki przy wymianie paska
|
|