BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Wymiana uszczeli pod głowicą

metaldaw - 2007-06-12, 19:15
Temat postu: Wymiana uszczeli pod głowicą
Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na to, że przyczyną TEGO jest uszczelka pod głowicą... zastanawiam sie teraz czy podjąć się jej wymiany, ponieważ: od kraju jestem daleko, jazda z tym na takim dystansie to ryzyko, a tu nie mam możliwości wykonać planowania głowicy (raz że koszmarny koszt, dwa brak fachowców) wiec czy wymieniając tylko uszczelkę zaszkodzę silnikowi? Na co zwrócić uwagę żeby nic nie spaprać?
Vindevil - 2007-06-12, 20:22

Dam Ci do myślenia. Kup drugą głowicę jak masz gdzie i wymień wraz z uszczelką. Najprawdopodobniejszą przyczyną to pęknięta głowica między zaworami. Widziałem wiele takich głowic od M20 i dokładnie działo się jak opisujesz. Nie chcę cię dołować ale jedynym sposobem to zdjęcie głowicy i dokładne jej obejrzenie bo czasami pęknięcie dopiero widać po wyszkiełkowaniu.
Grzesiek - 2007-06-12, 20:48

metaldaw napisa³/a:
od kraju jestem daleko,
gdzie jestem ?? ??

[ Dodano: 2007-06-12, 20:49 ]
sorki za przejezyczenie hehe gdzie jestes jak gdzies w irlandi to moge pomoc znalesc glowice

duchX - 2007-06-12, 23:05

wydaje mi sie ze otwieranie drugiego tematu dotyczacego tego samego problemu jest bez sensu !! !!!!!!!!! zamykam i proponuje kontynuowac w poprzednim temacie