| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Sie dymi ostro przy odpalaniu - nie zawsze
Lord Lukasz - 2007-06-09, 13:36 Temat postu: Sie dymi ostro przy odpalaniu - nie zawsze Nie wiem o co chodzi ale czasami niezależnie czy auto stoi długo czy nie długo i czy jest zimne czy ciepłe przy odpalaniu dymi mi sie tak jak z dizla jakiegoś starego. trwa to dosłownie 2-3s i potem już dym znika i nawet przy gazowaniu sie nie dymi dalej. Nie wiem o co chodzi bo problem pojawia sie nie za każdym razem..
W sumie tak kombinuje i wykombinowałem że może wtryski po zgaszeniu sie nie zamykają bo wygląda to tak jakby wlasnie go zalewało ?? raczej to nie jest spalanie oleju bo działo by sie to zawsze i wsysało by mi olej a spalanie oleju mam powiedzmy że w normie
Pozatym powiedzcie mi czy wtryski od każdego m20 pasują do każdego m20 ???
Wtrysk rozruchowy odpada bo mam tÄ… wersje silniak bez niego
Co do zapalania to auto odpala bezproblemu, czasami po nocy focha strzeli i czeba 2 razy zakręcić ale z reguły odpala bez problemu,
adrian e30 - 2007-06-09, 13:48
a czy nie jest tak ze po ostrzejszej jezdzie tak robi???? czy np jak po jezdzie samochod postoi na wolnych obrotach to potem przy zapalaniu nie kopci??? jezeli tak jest to moze byc przyczyna zbyt duzy luz na prowadnicach zaworow lub zuzyte gumki na zaworach. poprostu olej splywa do cylindra po zaworku.
pozdro
alexil - 2007-06-09, 16:19
| Cytat: | Pozatym powiedzcie mi czy wtryski od każdego m20 pasują do każdego m20 ? |
Wtryski mogą różnic się wydajnością w zależności od pojemności silnika.
jaras87 - 2007-06-09, 18:48
ale kopci jak diesel czyli na czarno ? jeśli tak to zabogato ... czyli ewidentnie masz gdzies jakis wtrysk nie rozgrzany sie nie domyka... i leje
daj wtryski od 2.5 i tyle... popularniejsze są ... coś mi mowi ze albo się nie róznią albo pewnie niezauwazysz roznicy ... e21 m20b23 to była najmocniejsza seryjna jednostka ... i mam wrazenie ze w b25 dali takie same bo były wystarczająco wydajne ...
Lord Lukasz - 2007-06-09, 20:04
Robiłem remont głowicy rok temu więc prowadnice, gumki były wymienione. Tak jak napisałem na początku dzieje sie tak niezależnie czy pojeźdze ostro czy nie i niezależnie ile auto stało i czy jest zimne czy ciepłe.
Pewnie wymienie wtryski i zobacze co sie zmieni, da sie to zrobić bez ściągania kolektora dolotowego ? odkręcić całą listwe wtryskową czy da sie jakoś odpiąć same wtryski ?
BADYL - 2007-06-09, 20:07
| Lord Lukasz napisa³/a: | RobiÅ‚em remont gÅ‚owicy rok temu wiÄ™c prowadnice, gumki byÅ‚y wymienione. Tak jak napisaÅ‚em na poczÄ…tku dzieje sie tak niezależnie czy pojeźdze ostro czy nie i niezależnie ile auto staÅ‚o i czy jest zimne czy ciepÅ‚e.
Pewnie wymienie wtryski i zobacze co sie zmieni, da sie to zrobić bez ściągania kolektora dolotowego ? odkręcić całą listwe wtryskową czy da sie jakoś odpiąć same wtryski ? |
Oczywiscie ze sie da - zaślepka na 3 sruby z kolektora i dwie od listy.
RoboCop - 2007-06-12, 14:41
Lordzie tu jest niezły temat o dymieniu:
http://forum.beemka-klub....der=asc&start=0
|
|