| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - e34-problem z elektrykÄ… :(
porsche - 2007-06-03, 15:38 Temat postu: e34-problem z elektryką :( Kupiłem własnie kolejną BMKĘ. E34 z silnikiem m50. 2,0 pojemność, skrzynia automat, rok 92. Kupiłem ją nie na chodzie. Rozrósznik wogle nie kręci. Raz będiks tyknie raz nie. Akumulator dobry, a napiecie na rozrósznik te ,,sygnałowe'' to zaledwie 7v. Dlatego on nie kręci. Komedia jest tez z szybami, bo raz otwierają sie raz nie. Kontrolki tez palą sie jak chcą. Gdzieć ucieka prąd. Czy ktoś miał podobny problem? Gdzie szukać, skąd zaczynać, czy ma ktoś schematy elektryczne? Proszę o pomoc!! Moje gg jak by co 5277935
brain69 - usunięty - 2007-06-04, 02:37
witaj
najpierw bym sie zajął samym rozrusznikiem, po kabeklach sprawdzić czy wszystko gra a potem zajął się resztą elektryki bo tam może być już np problem poszczególnych przekaźników
jeśli jednak chodzi o samo startowanie spróbuj załatwić sobie na chwilę od kogoś główny komputer sterujący bo w nim może tkwić przyczyna całego zajścia.
szyby to raczej osobna bajka bo one nie mają jakiś tam skompliowanych połączeń które mogą się popsuć jedynie co to uszkodzone silniki albo zaśniedziałe styki na przełącznikach lub połączeniach w kostkach
nokerman - 2007-06-04, 06:33
Schematy elektryczne??? link na portalu, 520 z tego roku niema, ale jest za to 525 (różnice w elektryce żadne lub niewielkie)
http://www.autolib.diakom...ING%20DIAGRAMS/
mariusz szkocja - 2007-06-06, 00:02
siemka w sobote pomagalem zakladac pelna elektryke w drzwi . prawie wszystko do przerobki inne kolory kabli i wyprowadzen w kostach na slupkach . kawalek schematu z obojetnie ktorego modelu e34 i sobie poradzisz .
co do przygasania kontrolek i innych wybrykow na desce sprawdz wszystkie punkty masowe troche korozji i hece wychodza .
porsche - 2007-06-06, 01:40
to już mam z głowy, elektrycy poradzili obie, nie było masy na silniku i rozrusznik został zregenerowany:) Jest wsio ołrajt:)
porsche - 2007-06-06, 01:40
to już mam z głowy, elektrycy poradzili obie, nie było masy na silniku i rozrusznik został zregenerowany:) Jest wsio ołrajt:)
|
|