BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Uważajcie na kałuże!!!

Go¶æ - 2004-10-20, 18:54
Temat postu: Uważajcie na kałuże!!!
ahoj! znowu problem!
Wjechałem w kałuze...kilka dni temu. Podloga z prawej strony samoch. zrobila sie MOKRA! Z przodu po nogami pasazera centralnie cale to wglebienie jest zamoczone(zaczyna sie w prawym rogu-tam gdzie glosnik boczny) i styłu pod dywanikiem tez troche mokro...jak sprawdzilem to podloga z tylu ok. ale nie usmiecha mi sie demolowac calej tapicerki i foteli. moze w okolicach nadkola przedostaje sie woda i przenosi do wnetrza... Mieliscie moze takie sytuacje ze swoim "malenstwem" -dajcie znac jak macie chwile
trzeba chyba na kanal wjechac:)
pozdrawiam

urbi - 2004-10-20, 20:34

proponuje zalatwic na 1 dzien garaz wydrzec wszystko z auta (przy okazji wysuszyc) obejzec dokladnie skad to cieknie i skad moze ciec w najblizszym czasie i to zrobic ! licz sie z tym ze idzie zima i jak tego nie zrobisz to bedziesz mial w srodku plywalnie a szybko tego nie wysuszysz pozniej bo jest ziiimno. Jesli leje sie tak bardzo to polecal bym konserwacje ale kto na toma pieniadze w dzisiejszych czasach ... :?

tak wiec pozdrawiam i zycze suchych wnetrz wszystkim ! :)

SmasherE30 - 2004-10-20, 22:35

jeśli twoja bmka jest sprzed X 87mego to może Ci gnić podłoga lub blacha nadkoli :(
może być tez tak, że część tej wody juz od jakiegos czasu ze soba woziłeś :roll: kontroluj stopień nasaczenia dywaników (podłogi) :wink:

jakub - 2004-10-20, 23:11

Czy to znaczy, że po X 87 jest lepiej zakonserwowana?
Moja jest z VI 88 i jest zgniła jak mało które auto z tego rocznika.

sarna1 - 2004-10-21, 00:13

na pewno masz zgnite nadkole - z tamtad leci woda...swoja droga bylo juz o tym na forum - bez zdjecia podlogi nie dasz rady usunac usterki.

Pozdrawiam i poszukaj w archiwum.