BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Jakie sprężyny do mojego e30??

Sebol - 2007-05-15, 22:03
Temat postu: Jakie sprężyny do mojego e30??
Witam.
Proszę o pomoc w problemie. Chciałem obniżyć lekko zawias, bo tak wysoko mi się nie podoba :/ W tej chwili mam założone seryjne sprężyny; z przodu żółte amory z grubym tłokiem, podobno to bilstein jednak nie jestem tego pewien, nie widziałem na nich zadnych oznaczeń, ani nie wiem jak wygląda orginalny bilstein; z tyłu seryjny sachs. Na zdjęciach widać że tył auta lekko siedzi, powodem tego jest butla z gazem:/ w bagażniku. Chciałem obniżyć przód żeby jakoś to przyzwoicie wyglądało, ewentualnie też lekko tył . Nie zależy mi na dużym glebowaniu, raczej "lekki sport" ;) fajnie dla oka. W tej chwili(kasa :/ ) w grę wchodzi jedynie wymiana sprężyn, jednak zastanawiam się czy nie polecą mi amortyzatory kiedy wsadze jakieś nizsze sprężyny...?
ProszÄ™ o pomoc, sugestie itd.
Chętnie kupię sprężyny jeśli ktoś ma coś co by pasowało pod mój gust.
Pozdrawiam
Foty:

Menel - 2007-05-15, 23:21

nic sie nie stanie z amorami, mozesz spokojnie zakladac komplet -60/40 bo ze zdjec widac ze masz chyba -40/20
na allegro szukales? caly uzywany komplet czyli na przod i tyl kupisz juz od 200zl.. zielone weitec lub czerwone h&r tylko sprawdz czy sa do 4 czy 6 garowek.

ps. tak na szybko to znalazle to:
http://moto.allegro.pl/it...we_e30_bmw.html

ANDRZEJ-BIELAK - 2007-05-16, 10:53

Też założyłem seryjne amortyzatory pod krótsze sprężyny H&R i na razie simga, zobaczymy jak długo.
p.s. Felunek masz :spoko: :D :D :D

Miki - 2007-05-16, 10:58

ANDRZEJ-BIELAK napisa³/a:

p.s. Felunek masz :spoko: :D :D :D

hmm sprzeczalbym sie u Ciebie w bialej wyglada ok ale tu nie bardzo pasuje

Sebol - 2007-05-16, 16:18

Felunek rzecz gustu, mnie się jak najbardziej podobają te felgi i nie mam zamiaru zmieniać, pytałem o zawias;)
Mauser - 2007-05-16, 16:28

Zółte z przodu to bilsteiny regulowane org. BMW - miałem takie u siebie. Opchniesz je za kilka setek. Mają wytłoczenie anie żadną naklejkę, trzeba dobrze patrzeć, na foto słabym apatratem nawet nie chcą wyjść.

Kupuj od razu komplet, bo dwa razy będziesz robił tę samą robotę, i przy okazji to łożysko (chyba to sie zwie łożysko) co jest przy kielichu, bo na bank jest wyrąbane