BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - problem z lusterkiem

ubott - 2007-05-08, 22:42
Temat postu: problem z lusterkiem
mam problem z lewym lusterkiem, a mianowicie kilka dni temu odkrylem ze zagoscil tam pajak
problemow jest kilka:
1 - codziennie robi mi pajeczyny miedzy lusterkiem a drzwiami, przez co zwiekszaja sie opory powietrza a co za tym idzie - spalanie
2 - straszy mnie w najmniej oczekiwanych momentach (stoje w korku patrze odruchowo w lusterko .... a tu pajak zasuwa)

poradzcie co mam z nim zrobic!!!!!!!1

nie chce go zabijac bo bedzie deszcz padal a wyniesc do lasu sie boje
moze jest ktos odwazny kto przeniesie mojego pajaka??????????

pozdro

Hroop - 2007-05-08, 22:55

Jedź na stacje i wypłukaj dziada karcherem za 2zł :super:
MAJSU - 2007-05-08, 23:05

Kilogram sentexu przytwierdzony do lusterka powinien temu zaradzić....
wrona - 2007-05-08, 23:11

Krzychu ale widze same pozytywy tej sytuacji jak teraz zaprowadzisz auto na szrot to przez pajaka bedzie ciezsze i wiecej kasy zgarniesz ja nie wiem czym ty sie przejmujesz :mg:
Monika - 2007-05-09, 00:33

Mimo wszystko spróbuj się z nim zaprzyjaźnić :)
Prezes_ - 2007-05-09, 00:42

porozmawiaj z nim :wink:
może jest wystraszony i dlatego się chowa... może wyrzucili go z domu... :shock: :P

marekfl - 2007-05-09, 01:02

Siemma
Zgłos to tym zielonym ;-) pokaza cie w telewizji ;-) moze jeszcze na tym zarobisz. Flesze, wywiady, oklaski =D bedziesz sławny, wszyscy beda chcieli to zoabczyc, bedziesz u wojewódzkiego, w rozmowach w toku, wybiora cie do rzadu =D

:beer: :drunk:

[ Dodano: 2007-05-09, 01:03 ]
ps. pokaz fotke jak to wyglada moze ci cos wtedy poradzimy, bo tak to ciezko w takiej sytuacji cos powiedziec.

Ostry - 2007-05-09, 01:17

Dokladnie...zglos to telewizji...jak Cie pokaza i Twoja historie to moze ludzie wkoncu zmienia zdanie o kierowcach Bmw... :mg: :mg:
marekfl - 2007-05-09, 01:21

Ostry napisa³/a:
Dokladnie...zglos to telewizji...jak Cie pokaza i Twoja historie to moze ludzie wkoncu zmienia zdanie o kierowcach Bmw... :mg: :mg:

I bedzie to dodaktowa reklama dla BK =D i to za darmo =D

brain69 - usunięty - 2007-05-09, 03:30

można też spróbować ogniem wygonić :mg:

bo przecież jak pająk zrobi pajęczynę to auto ściąga na lewą stronę bo jak juz wspomniałeś zwiększa opór co za tym idzie możesz stracić panowanie nad autem i przycedzic w kogoś, idąc dalej opony po lewej stronie zużyja się szybciej bo pająk waży swoje do tego można się spodziewać zużytych drążków kierowniczych bo jak auto ściąga na lewo to trzeba kontrować i układ kierowniczy jest wysilony przez cały czas

wykombinuj sobie klucz do oznaczania pajęczaków określ gatunek i płeć osobnika, wykombinuj osobnika płci przeciwnej, zainstaluj go w prawym lusterku, statystycznie rzecz biorąc po pewnym czasie powinny się oba pajączki spotkać na środku przedniej szyby wtedy spryskiwacz wycieraczki i po parce :wink:

marekfl - 2007-05-09, 06:15

brain69 ty to widze ze doktorat z pajaków byś mogł pisac =D
Belisama - 2007-05-09, 08:22

Zdemontuj lusterko i schowaj do bagażnika :) :) :) po paru dniach pewnie się tam zamontuje :)
duchPW - 2007-05-09, 08:31

brain69 - to nic nie da - jak potraktujesz pająka ogniem, to możesz go zabić, a wtedy deszcz spadnie, ogień zgaśnie i z akcji nici

ubott - możesz zawsze ogłosić akcję w TVNie "przygarnij pająka" - może ktoś zapewni mu lepsze miejsce do życia .... albo wystaw mu rachunek za wynajem - jak się nie będzie mógł wypłacić, to go komornik eksmituje i będzie po kłopocie

jak chcesz, to mogę Ci polecić dobrą kancelarię prawną, która podejmie się prowadzenia Twojej sprawy :spoko:

marekfl - 2007-05-09, 08:32

belisama napisa³/a:
Zdemontuj lusterko i schowaj do bagażnika po paru dniach pewnie się tam zamontuje

To calkiem nie glupi pomysl ;-) dociazy ci tył wtedy

Shreku - 2007-05-09, 08:44

moze on jest głodny? co bidulka je w tym lusterku?
powkładaj mu tam jakieś smakołyki,albo połóż na siedzeniu jakiegoś hamburgera i zostaw na noc otwarte okno.... :wink:

speed - 2007-05-09, 09:25

buhahahaha :lol: :lol: :lol: jakbym miał głosować na post roku to już znam swój wybór.

A co do pająka - w końcu to pożyteczne stworzonko a to że ma 8 nóg i X razy więcej oczu to tym się nie przejmuj - zaprzyjaźnij się z bestią przynoś mu co dzień świeże muszki a on w zamian będzie pilnował Twojego samochodu a nocą odstraszy potencjalnego złodzieja a jak już urośnie po dokarmianiu muszkami to weź go na smycz - będziesz miał respekt wśród ziomków na osiedlu :]

Pietrek - 2007-05-09, 10:29

głodny chyba nie jest , przecież zabitych much na lusterku ma pełno, pozatym w czasie jazdy mnóstwo ich powinno trafiać do pajęczyny. speed, ma racje jak urośnie i będzie warzył z 6 kilo :lol: to wtedy będzie w stanie wciągnąć za lusterko i zjeść potencjalnego złodzieja :lol:
Ale przez to możesz też mieć kłopoty, pomyśl co sie stanie kiedy ktoś znajdzie zwłoki owinięte w pajęczyne obok Twojego samochodu...

Kurde a może on tam wszedł po pijaku w Tarnowie na majówce :shock: Teraz wytrzeźwiał, nie wie bidulek co sie stało bo film mu sie urwał... pewnie postanowił przeczekać rok i jak znowu tam pojedziesz to wyjdzie z lusterka i wróci do swoich... Ciekawe co żonie powie :/ pewnie go do domu nie wpuści :( Ciężkie jest życie pajączka :(

lesiek - 2007-05-09, 14:30

Ty, a moze bys go na luterku wewnetrznym powiesil, wtedy bedzie Ci robil za zapach samochodowy. jest jeszcze jedna opcja, jak nie palisz to go do popielniczki wrzuc, bedzie mial swoj malutki domek :)
Bruner - 2007-05-09, 16:05

speed napisa³/a:
to że ma 8 nóg jest i X razy więcej oczu to tym się nie przejmuj - zaprzyjaźnij się z bestią

Speed na racje, w koncu inny nie znaczy gorszy.

lesiek - 2007-05-09, 18:02

Bruner napisa³/a:
speed napisa³/a:
to że ma 8 nóg jest i X razy więcej oczu to tym się nie przejmuj - zaprzyjaźnij się z bestią

Speed na racje, w koncu inny nie znaczy gorszy.

Bo przyjcialom sie ufo :lol: jak to bylo w rekalmi coli :wink:

marvin-86 - 2007-05-09, 18:12

to jeszcze nic :D ja mam takiego w srodku :D i co wieczor zsuwa sie po pajeczynie wlacza alarm ( mam czujniki na ruch :hyhy: ) i ucieka, ale kiedys go zobaczylem ale spadl na fotel i go nie "potraktowalem" odwiednio bo mi szkoda bylo tapicerki :D :lol: :lol: przyzwyczaqilem sie ze codziennie okolo 21 alarm mi wyje :D
ubott - 2007-05-09, 19:44

no no sporo opcji mam do wyboru...

dzis bylem wredny i zniszczylem mu pajeczyne teraz pewnie bedzie cala noc zasuwal przy tworzeniu nowej
ale mam z jazdy bo coraz czesciej sie ujawnia

ciekawe co by bylo jakbym zaczal elektrycznym lusterkiem krecic ?? ??
jak ktos ma jeszcze jakies sugestie to dawajcie....
bomby i granaty nie wchodza w rachube bo sie lakier porysuje

pozdro

Gniewek89 - 2007-05-09, 20:00

może to jakaś laseczka i jak pocalujesz insekta to sie przemieni :hehe: :mg: :lol:
Grzesiek - 2007-05-09, 20:18

nie no ten post mnie rozwalil :lol: usmialem sie do lez :lol: swoja droga ja tez mam pajaka wylko ze moj zagniezdzil sie na pasach z tylu
wrona - 2007-05-09, 20:53

a ja mam swierszcza gdzies z tylu i ciagle mi "swierszczy" uboot pożycz pajaka moze sie zajmie moim problemem :mg:
slawo - 2007-05-09, 21:00

laska ci sie wiesza na lusterku a Ty nie widzisz ;)

moze jakbys go a raczej ja puknal to by sobie poszedl (poszla) ;)

ubott - 2007-05-09, 21:06

no dobra ale jak sprawdzic czy to on czy ona?????

przeciz pod kiecke nie zagladne...

ChriS - 2007-05-09, 21:11

Próbuj jakoś inaczej,zaproś na lody czy do kina :lol:
Trzymam kciuki :)

slawo - 2007-05-09, 21:12

ubott napisa³/a:
no dobra ale jak sprawdzic czy to on czy ona?????

przeciz pod kiecke nie zagladne...

wal w ciemno, potem najwwyzej zostaniesz alokoholikiem z wyrzutami sumienia ;)

marekfl - 2007-05-09, 21:41

wrona napisa³/a:
a ja mam swierszcza gdzies z tylu i ciagle mi "swierszczy" uboot pożycz pajaka moze sie zajmie moim problemem :mg:

W Touringach to on chyba wchodzil w sklad wyposazenia seryjnego bo mi tez cos swierszczy :/ ale jest sprytny bo jak sie zatrzymuje zeby go poszukac to przestaje i sie gdzies chowa ;-)

Yakuzatti - 2007-05-09, 21:43

ChriS napisa³/a:
Próbuj jakoś inaczej,zaproś na lody czy do kina :lol:
Trzymam kciuki :)

Postaw mu wywar z muszki owocowki :mg: na takie slodkie panienki takie pajaczki leca!

Marzena - 2007-05-09, 22:17

Yakuzatti napisa³/a:
Postaw mu wywar z muszki owocowki :mg: na takie slodkie panienki takie pajaczki leca!

a to nie lepiej z muszki hiszpańskiej? :twisted:

Monika - 2007-05-09, 23:18

Przecież wiadomo że to dziewczynka -siedzi ciągle na lusterku :girl: ( facet zająłby inne miejsce)
Pscolka - 2007-05-10, 01:56

Ja bym pajaczka ulokowala na tylnej polce zamiast pieska kiwajacego glowka :mg:
ale to byl by lans 8) czarny pajak w czarnej becie :P :lol: taki dodatek w stylu cult :mg:

pozadrawiam

Ps: w czerwonej tez by sie niezle reprezentowal :]

MARTINEZ - 2007-05-10, 07:19

PAJĄK DRIFT :)
SUPER :)
POKA FOTE :)

mariusz szkocja - 2007-05-12, 00:27

jesli czarny kot przebiegnie droge nie mow ze pech
zlap skurw..... wyrwij lape niech biegie na trzech
a gdzy znow przebiegnie droge nie mow ze to duch
zlap skurw..... wyrwij lape niech biegnie na dwoch

kill em killem :lol: :lol:
pasazer na gape wieksze zuzycia paliwa

slawo - 2007-05-12, 09:57

mariusz szkocja napisa³/a:

ja to znam inaczej

'gdy ci kot przebiegnie droge nie mow ze to pech
zlap za kite, wyrwij noge zeby predzej zdechl'
;)

BM 6 - 2007-05-12, 10:29

slawo napisa³/a:
mariusz szkocja napisa³/a:

ja to znam inaczej

'gdy ci kot przebiegnie droge nie mow ze to pech
zlap za kite, wyrwij noge zeby predzej zdechl'
;)

........Sadyści beemwiści......... :cry:

ubott - 2007-05-12, 22:26

ej ej ej ej

tu jest temat o pajaku w lusterku a wy mi tu o jakichs czrnych kotach piszecie
nieladnie!!!!

speed - 2007-05-12, 23:23

ubott, nie marudź dostałeś już tyle opcji więc coś wybierz albo chociaż się określ czy bedziesz prowadził wojne z bestia czy bedziesz próbował oswajać osmio nogiego bandyte :lol:
marekfl - 2007-06-01, 14:06

Siemma

Ubott masz jeszcze tego pajaka??

Bo ja ostatnio zastalem u siebie w samochodzie taka zasadzke.
Szykowal sie chyba na mnieale bylem na tyle sprytny ze nie wpadlem w jego sieć, choc malo brakowalo, wyglada na to ze ten co jest u mnie to jakis bardziej agresywny egzemlarz. Zrobilem mu fotek zobacz czy to nie ten sam gatunek. Bo moze moj jest taki agresywny bo wlasnie zgóbil gdzies partnerke ;-) i to moze wlasnie ta twoja. Tak czy inaczej boje sie wsiadac do auta :(

Nie wiem co robic :/ pytalem w ASO ale nie umieli mi pomóc =( jak sobie poradziles u siebie z tym problemem ??

Mlody - 2007-06-01, 14:07

Nawet pajaki wybieraja jedyna sluszna marke :twisted:
ubott - 2007-06-01, 15:37

a wiec tak
wymienilem drzwi!!!!!!!
ale niestety w tych nowych nie bylo lusterka wiec musialem przelozyc ze starych (razem z pajakiem) i tak juz zostalo
chyba sie przyzwyczailem a on przestal mnie straszyc i wychodzic z nienacka na lusterko

pozdro

Yakuzatti - 2007-06-01, 15:44

kurcze marek, sprobuj go przeniesc na tylnia kanape, tam jest miekko i moze rodzine zakladac, bo w powietrzu to problem
brain69 - usunięty - 2007-06-01, 16:03

podaj vin to coś poradzimy :D tak mariusz szkocja powinien zareagować :D :beer:
lesiek - 2007-06-01, 17:54

A czasem nie bylo w e30 wersji wyposazenia z pajakiem ?? :D
marekfl - 2007-06-01, 18:34

lesiek napisa³/a:
A czasem nie bylo w e30 wersji wyposazenia z pajakiem

Mi się wydaje ze to była jaks ukrywa 'wada' ktora z czasem dopiero wychodzi, jesli jeszcze ktos spotka sie z tym u sibie to znaczy ze czeka to wszystkie e30 ;-)