BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - e30 z c20LET ;)

buni - 2007-05-06, 17:53
Temat postu: e30 z c20LET ;)

http://www.vmax.de/html/e30letver2.html
klikamy anuluj...

bez komentarza ;)

Mlody - 2007-05-06, 17:57

hańba... :evil: Szkoda gadac ;/ ;/
Gasper - 2007-05-06, 18:01

Ten projekt ma już parę lat. Od początku twierdziłem że to profanacja :evil:
buni - 2007-05-06, 18:01

ta hanba ma 700 KM ...

poaza tym jakie widzieliscie swapy do budy bmw ?

jak na razie widzialem silnik z LZ-1 , s2000, c20xe

Łukasz - 2007-05-06, 18:05

ciekaw jestem jak przenosi na asfalt te 700 KM.....
buni - 2007-05-06, 18:07

Łukasz napisa/a:
ciekaw jestem jak przenosi na asfalt te 700 KM.....

jest ta mduzpo filmow.. jezdzi calkiem ladnie

i jest fajny filmik z pomiaru na hamowni... gosc sie musial zesrac ze strachu jak auto mu wypadalo z rolek..... :twisted: :twisted: :twisted:
dyno

ChriS - 2007-05-06, 18:56

buni napisa/a:
jak na razie widzialem silnik z LZ-1

A nie LS-1 ?
W "BMW TUNING" pokazują od czasu do czasu różne wariacje na temat e30.
Z tych co pamietam to:
e30 M3 z V8 421KM właśnie ze stajni GM
e30 z silnikiem coswortha 2.0 T(mocy nie pamiętam)
e30 V8 4.0 Rovera+twin turbo 400KM

Chyba muszę sobie skaner kupić i coś pokazać :)

Mlody - 2007-05-06, 19:26

Ja widzialem filmik gdzie w e36is byl wsadzony silnik od jakiegos vtec'a :?
jackx - 2007-05-06, 19:30

Mlody,
prosze bardzo ten filmik :)

http://www.youtube.com/wa...=related&search

Menel - 2007-05-06, 19:31

wklejalem kiedys te fotki, silnik z coswortha :

mariusz szkocja - 2007-05-07, 01:24

HAŃBA

nalegam o skasowanie tych postow :x :x :x

co to za złom ?

tez mi fani bmw

tylko popaprani angole tak robia five oclocki zakichane

brain69 - usunięty - 2007-05-07, 03:16

to przecież kretyństwo, przecież w bmw jest masa silników i są one rewelacyjnie kompatybilne z praktycznie wszystkimi modelami marki i można kazdy silnik zrobić na setki różnych sposobów żeby był inny i niepowtarzalny, można z nich cisnąć moc do oporu i da to rezultat nawet jeszcze lepszy niż te 700KM a druga sprawa to będzie można sięobudzic rano ze spokojnym sumieniem i spokojnie wsiąśc do auta które będzie z kierowcą rozmawiać po bawarsku z monachijskim akcentem.
a tak na marginesie to niechciałbym zeby Ci co zakładali te silniki byli lekarzami bo mogłoby sie okazać że po zabiegu u nich człowiek wybudzi się z narkozy z sercem krowy, nogą świni i mózgiem barana i pójdzie w świat i też przeszczepi do bmw silnik z jakiegoś ursusa albo fiata

mariusz szkocja - 2007-05-07, 03:52

siemka

silnik c20let pochodzi z wyrobu samochodopodobnego o dziwnie brzmiacej nazwie opel i
jakos mi sie nie chce wierzyc ze ktos z niego wycisnal 700 km . to jest niemozliwe z technicznego punktu widzenia . ten silnik ledwo wytrzymywal swoja fabryczna moc a nie jakies wyssane bog wie skad 700 km.

takie bajki to dobre dla dzieci w przedszkolu a nie na takim forum

oszczerstwo i pogarda :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

buni - 2007-05-07, 09:07

mariusz szkocja napisa/a:
siemka

silnik c20let pochodzi z wyrobu samochodopodobnego o dziwnie brzmiacej nazwie opel i
jakos mi sie nie chce wierzyc ze ktos z niego wycisnal 700 km . to jest niemozliwe z technicznego punktu widzenia . ten silnik ledwo wytrzymywal swoja fabryczna moc a nie jakies wyssane bog wie skad 700 km.

z technicznego punktu widzenia to twoja wiedza na temat silnikow jest na poziomie 10 latka klepiacego bzdury zaslyszane na forum dla napalonych nastolatek.....

i a propo sprawnosci silnikow to akurat ta zaje....a seria "M" ma pro blemy z seryjna moca... nie mowiac juz o rozjezdzajacej sie na 2 czesci budzie e46 ... do ktorej BMW nie przyznaje sie....

Mlody - 2007-05-07, 09:43

jackx napisa/a:
Mlody,
prosze bardzo ten filmik :)

http://www.youtube.com/wa...=related&search

Dokladnie to ten filmik :?

Kicha i tyle :P

Łukasz - 2007-05-07, 10:05

buni napisa/a:
siemka

z technicznego punktu widzenia to twoja wiedza na temat silnikow jest na poziomie 10 latka klepiacego bzdury zaslyszane na forum dla napalonych nastolatek.....

i a propo sprawnosci silnikow to akurat ta zaje....a seria "M" ma pro blemy z seryjna moca... nie mowiac juz o rozjezdzajacej sie na 2 czesci budzie e46 ... do ktorej BMW nie przyznaje sie....

coś więcej o tym e46??????

buni - 2007-05-07, 10:19

Łukasz napisa/a:

coś więcej o tym e46??????

spytaj kazdego wlasciciela E46 M3... :cenzura: odjezdza od reszty budy... :spoko:

pawelbach - 2007-05-07, 11:09

ciekawo co b y było jakby ja bardziej z tych rolek wyrzuciło
--==maly==-- - 2007-05-07, 12:24

W e-46 słyszałem,że most lubi się wyrwać z budy ale co tam więcej się dzieje?
sarna1 - 2007-05-07, 12:26

buni napisa/a:
siemka

c 20 let to bardzo dobry motor - mialem okazje jezdzic vectra A z takim silnikiem i to wymiata - z reszta silniki opla sa ok - wez takie zwykle 1.6 czy 1.8 z astry 1 niby mala moc a autko bardzo fajnie sie napedza - lepiej niz buma z m40 pod maska (moje odczucia).

A co do tej M3 - wlasnie jakis czas temu kumpel ujezdzajacy taka mowil ze chyba kupil skladaka bo auto zaczelo dziwnie skrzypiec w okolicy podszybia - fakt ze auto nie bylo bezwypadkowe ale cos w tym moze byc...

brain69 - usunięty - 2007-05-07, 12:57

ja osobiście nie zamieniłbym e30 m40 nawet 1.6 na astrę nawet gsi
albo na vectre 2.0
jedyny samochód z tych "zwykłych" który mógłbym mieć oczywiście nie zamiast bmw to ford mondeo 1 i 2 generacji bo ma bardzo dobre zawieszenie i silniki też dobre mój tata ma mondeo i przyjemnie się tym jeździ ale nie mogę powiedzieć że lepiej niż e34 albo e30. nawet tata się juz zaraża powoli bmw bo nudzi mnie żebym mu znalazł jakieś e39 w kombi z 3.0d:)
choroba się przeniosła na niego jak przejechał się moją e30 2.7 a umocniła się po e34 535i

mariusz szkocja - 2007-05-07, 13:03

sarna1 napisa/a:
buni napisa/a:
siemka

to zw pracuje w bmw nie znaczy ze sie tylko znam na bmw inne go...... na tez naprawial tylko dlaczego najczesciej ople ?

c 20 let to bardzo dobry motor - mialem okazje jezdzic vectra A z takim silnikiem i to wymiata - z reszta silniki opla sa ok - wez takie zwykle 1.6 czy 1.8 z astry 1 niby mala moc a autko bardzo fajnie sie napedza - lepiej niz buma z m40 pod maska (moje odczucia).

A co do tej M3 - wlasnie jakis czas temu kumpel ujezdzajacy taka mowil ze chyba kupil skladaka bo auto zaczelo dziwnie skrzypiec w okolicy podszybia - fakt ze auto nie bylo bezwypadkowe ale cos w tym moze byc...
sarnba sprzedaj bmw kup se opla i zmien forum od chlopie chcialbys miec tylko wiedzy co
lat atemu moj brat kupil nowa z salonu calibre z tym motorem i co wiecznie w seriwcie dwa nowe silniki dostal i przestan pisac glupoty .

jak ja naprawialm auta to ty na chleb mowiles beb a na muchy ptapty

[ Dodano: 2007-05-07, 12:07 ]
PROSZE O ZAMKNIECIE TEGO TEMATU DO JEST DO D.......

:twisted:

brain69 - usunięty - 2007-05-07, 13:08

też jestem za zamknięciem tematu bo szkoda nerwów
Bruner - 2007-05-07, 13:09

Panowie prosze o spokoj bo bede musial zamknac temat.
Co do Calibry to akurat racja, pracowalem kiedys w Oplu i mechanicy bardzo narzekali na ten samochod. Silnik moze nie byl zly, ale to silnik ze zwyklej Vectry w sportowej budzie i nie wychodzilo mu na dobre traktowanie go jak sportowego samochodu.

mariusz szkocja - 2007-05-07, 13:24

Bruner napisa/a:
Panowie prosze o spokoj bo bede musial zamknac temat.
Co do Calibry to akurat racja, pracowalem kiedys w Oplu i mechanicy bardzo narzekali na ten samochod. Silnik moze nie byl zly, ale to silnik ze zwyklej Vectry w sportowej budzie i nie wychodzilo mu na dobre traktowanie go jak sportowego samochodu.

nie bedzies zmusial tylko go zamknij to nalepsze wyjcie a na drugi raz dac bana za umieszczanie takich tematow . to forum bmw czy opla .

BMW wieksze niz zycie - nie ze mna te numery bruner :D

--==maly==-- - 2007-05-07, 13:30

Mariusz weż się pochamuj temat jest o bmw i nie widze potrzeby jego zamykania.
Sarna miał całkowitą rację co do silników opla 1.8 2.0 rozrząd bezkolizyjny brak problemów a w bmw wycierające się wałki rozrząd co 40tys do wymiany cykanie itd.
Prawda jest taka,że bmw coraz bardziej daje :cenzura: . Prawdziwe beemki skończyły się wraz z e30 e34 e32 reszta to coraz gorszy chłam. E36 plastik e46 bardzo podobnie i do tego problemy z budą wyrywanie się mostu z nadowozia i w e36 i e46 co jest w ogóle katastrofą w wykonaniu bmw.

mariusz szkocja - 2007-05-07, 13:33

--==maly==-- napisa/a:
Mariusz weż się pochamuj temat jest o bmw i nie widze potrzeby jego zamykania.
Sarna miał całkowitą rację co do silników opla 1.8 2.0 rozrząd bezkolizyjny brak problemów a w bmw wycierające się wałki rozrząd co 40tys do wymiany cykanie itd.
Prawda jest taka,że bmw coraz bardziej daje :cenzura: . Prawdziwe beemki skończyły się wraz z e30 e34 e32 reszta to coraz gorszy chłam. E36 plastik e46 bardzo podobnie i do tego problemy z budą wyrywanie się mostu z nadowozia i w e36 i e46 co jest w ogóle katastrofą w wykonaniu bmw.

to po co jezdzisz bmw skoro to zle auta . kup se opla i problem z glowy?

brain69 - usunięty - 2007-05-07, 13:40

mariusz weź wyłącz sobie subskrypcje tematu bo Ci sie wrzody zrobią, szkoda nerwów bracie, bmw zawsze będzie bmw i choćby nie wiem co ktoś mówił i do czego by nie porównał to i tak nie zmieni tego faktu,
spokojnie stary bo nie ma co walczyć jak się i tak jest na wygranej pozycji
pozdrowienia z Krakowa

mariusz szkocja - 2007-05-07, 13:44

chlopie masz calkowita racje niech tu siedza ci ktorzy ktorzy lubia sie mądrzyc
a jak do czegos przyjdzie to sie robia ciency jak siki pajaka.

krzyczy jeden z drugim a malo moze

nara pseduo posiadacze bmw

Łukasz - 2007-05-07, 14:42

mariusz, czy ja dobrze kojarzę, Ty masz Corsę?

Sosen - 2007-05-07, 16:49

ale z Ciebie kozak, hohoho
i do tego pojęcia o motoryzacji też raczej nie masz, bo LET to bardzo dobry i podatny na modyfikację silnik. W tym temacie to Ty jesteś osobą, która powinna dostać ostrzeżenie więc nie wypisuj głupot o banach itp.
pozdrawiam
Sosen

brain69 - usunięty - 2007-05-07, 17:22

ludziska dajcie sobie spokój :beer:
niech każdy robi jak chce a potem sam zbiera pochwały albo ogląda drwiące spojrzenia ludzi na zlocie,
każdy ma swój sposób na zrobienie auta, widziałem juz całą masę bmw których przeróbki mi się nie podobały, nie ma po co dawać upustu złośći tu na forum bo to forum wszystkich którzy czują coś do niebiosko białej szachownicy
przekładanie silników od innych marek choćby najlepszych do bmw to trochę niedobra droga, nawet trabanciarze w większości przypadków jeśli zmieniają 1.1 na inny to jest on spod znaku volkswagena,
temat proponowałbym zamknąć bo bez sensu jest robić taki kwas na forum,
prośba Bruner zrób z tym coś jak najszybciej żeby później nie było sytuacji w której w innym temacie spotka się znów parę skłóconych tu osób i dajej będą ciągnąć spór

wszystkiego dobrego

Bruner - 2007-05-07, 17:43

Mysle ze nie ma sensu tego ciagnac po posypia sie narty (wlasciwie to juz powinny), wiec zamykam