BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Co to za badziewie fotki ??????????

rikens82 - 2007-05-04, 23:32
Temat postu: Co to za badziewie fotki ??????????
tak dzisiaj sobie przypadkiem zajrzałem pod auto i znalazłem jakąś wtyczke z ucietymi kablami dodam ze ustrojstwo znajduje sie koło zaciska hamulca przedni prawy ABS działa super kontrolki od hamulców sie nie palą co to moze byś na fotkach to badziewie jest w czerwonej ramce BMW E34 520 94 rok

Adi - 2007-05-04, 23:35

Czujnik zużycia klocków hamulcowych?
wojtaq - 2007-05-05, 00:06

prawdopodobnie czujnik zuzycia klockow hamulcowych , sprawdz czy do klockow ida jakies kabelki i bedziesz wiedzial
Cypisek - 2007-05-05, 01:07

bankowo czujnik zużycia klocków, pewnie kabelki są połączone żeby kontrolka się nie świeciła.
brain69 - usunięty - 2007-05-05, 04:59

tak jest Koledzy
czujnik zużycia klocków
ktoś kupił zwykłe klocki i coś musiał zrobić z kablami, teraz kontrolka myśli że jest ok i nie świeci ja miałem taki sam patent

Domel - 2007-05-05, 12:04

brain69 napisa³/a:
tak jest Koledzy
czujnik zużycia klocków
ktoś kupił zwykłe klocki i coś musiał zrobić z kablami, teraz kontrolka myśli że jest ok i nie świeci ja miałem taki sam patent

Potwierdzam... mam tak samo... :)
A ten czujnik to poprostu kabelek zalany w tworzywie.
Razem z klockiem wyciera się ten plastik. W końcu przeciera się też zalany w nim kabelek, przerywa obwód i kontrolka zaczyna świecić. Żadna filozofia

Pozdro

mariusz szkocja - 2007-05-05, 14:43

siemka

ktos calkowicie spiep...... sprawe jak go nie stac na bmw niech kupi
poldka lub inny wyrob samochodopodobny

brain69 - usunięty - 2007-05-05, 17:25

mariusz szkocja napisa³/a:
ktos calkowicie spiep...... sprawe jak go nie stac na bmw niech kupi
poldka lub inny wyrob samochodopodobny

taka prawda
sam dobrze wiem jak trudno jest potem wrócić do orginału jak się ma takich patentów pełno w aucie, najczęściej to większość z nich w rezultacie nie chce działać z powrotem

lesiek - 2007-05-05, 19:33

Najlepszy patent jaki widzialem to w małej Czarnej - włączanie wentylatora :P zawsze jak to wlaczales to mialem ubaw :lol: