| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - photo blocker
center - 2004-10-16, 09:29 Temat postu: photo blocker preparat ktorym psikamy tablice rejestracyjne, dzieki czemu fotoradar robiac nam zdjecie nie moze odczytac naszych tablic...
wlasnie przed chwila trafilem na to cos prezentowane w tv, chca za niego 250 zeta, interesujaca propozycja...
w koncu na prostej 2 jezdniowej drodze bedzie mozna smialo nacisnac, a nie jechac 40 bo komus sie zapomnialo zdjac znakow z czasow budowy...
co wy na to?
Miki - 2004-10-16, 11:20
mogłbys cos dokladniej napisc
zreszta nie wierze w takie wynalazki
lokop e30 320i - 2004-10-16, 13:07
http://www.phantomplate.com/photoblocker.html
Nawet auta odpowiednie
Arczi e30 - 2004-10-16, 16:24
ja podobnie jak łosiek nie wierze w takie wynalazki, pewnie oprócz tego że trzeba psiknąc tym na tablice rejestracyjna musza być spelnione jeszcze inne warunki, jak odpowiednie nasłonecznienie wilgotność i jeszcze inne nie wierze i już
majch_e21 - 2004-10-16, 21:41
Witam
z tego co slyszalem (od policjanta) juz okolo roku temu to wystarczy tablice pomalowac lakierem bezbarwym i wypolerowac. Osobiscie nie sprawdzalem (bo jakos w to nie wierze) ale tak samo nie wierze w ten magiczny specyfik, poza tym jezeli efekt jest taki jak na zdjeciach - czyli powazne zmniejszenie kata widzenia tablicy to wydaje mi sie ze taka zabawa moze sie skonczyc zabraniem dowodu. Poza tym to jaka czesc waszych mandatow jest z fotoradarow ? bo u mnie to 0% wiec nawet lakier bezbarwny wydaje mi sie kiepska inwestycja.
Pozdrawiam majch
center - 2004-10-17, 10:51
nie skonczy sie zabraniem dowodu, bo nie ma przepisow ktore ograniczaja uzywanie takiego wynalazku...a jesli cos nie jest zabronione to
Anonymous - 2004-10-17, 12:21
| center napisał/a: | nie skonczy sie zabraniem dowodu, bo nie ma przepisow ktore ograniczaja uzywanie takiego wynalazku...a jesli cos nie jest zabronione to |
No tak ale rejestracja ma być czytelna, i wszystkie zabiegi które to utrudniają mogą powodować zabranie dowodu np. brud.
center - 2004-10-17, 13:34
no ok, ale skoro golym okiem tego nie widac to w czym problem
Anonymous - 2004-10-17, 13:48
No właśnie ciekawe jak to widać gołym okiem pod kątem
|
|