BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E30] Hroop ->> 325i ->> 335i ->> 340i

Hroop - 2007-04-16, 10:12
Temat postu: [E30] Hroop ->> 325i ->> 335i ->> 340i
Witam, autko mam już jakiś rok i generalnie każda złotówka z biednej studenckiej kieszeni idzie na doprowadzanie auta do stanu tip-top, zbieranie brakujących plastików, podłączanie elektryki itp
Samochód to 325i z 17.12.1988 roku w lakierze lachssilber met.
Ma pare gadżetów z serii m-sport
po zawieszeniu raczej nie ma śladu (Bilstein B6 + czerwone H&R ale nie wiem jakie obniżenie)
szpera, czarna podsufitka i takie tam różne bzdety ;)
Silnik zalany jest półsyntetykiem Elf Competition sti 10w/40
Plany są bogate ale trzyma mnie budżet :zly:
Na pewno będą jakieś ciekawe felgi, albo przynajmniej oryginalne 15 i raczej bedzie szybciej i lepsze hamowanie - ale to po tym jak już ją doprowadzę do stanu jaki chce
Z pewnością nie będzie agrododatków
Fotki z ogłoszenia:

Od razu uprzedzam że ta gałka też wylatuje ;) może i jest dosyć wygodna i ze skóry ale nie czerwona - narazie poprostu mam wazniejsze wydatki..

Wykres z hamowni:

Fotki z klubowego (srk) trackday w wyrazowie w listopadzie '06

Po zdjęciu zimówek można było zacząc znowu coś jeździć:

W razie jak będą przybywać fotki będe temat uaktualniał
Pozdrawiam
Tomek

Lord Lukasz - 2007-04-16, 10:33

Ładna, zadbana e30, widać że w dobrych rękach :D
Adi - 2007-04-16, 11:20

Bardzo ładna, wystarczą w sumie tylko felgi inne no i gałka biegów :wink:
Drucha - 2007-04-16, 11:46

Ladna e30, mialem okazje zobaczyc wczoraj na spocie na zywo i jest naprawde :spoko: , kolejny fajny egzemplarz w Krakowie :)
Tomek3er - 2007-04-16, 11:53

kurde coraz wiecej samochodów z krakowa, tak blisko jezdzicie mojego miejsca zamieszkania ja zadko was widuje albo wogóle tylko bardzo często widuje samochód druchy, Fajna bodoba mi sie taka jaka jest . . .
marekfl - 2007-04-16, 12:02

Siemka

Fajnie że srebrne (bez powielania schematów) =D i fanie że qp ;-) autko wyglada bardzo sympatycznie =D gałka od skrzyni jakoś taka czerowa :/ (jak chcesz to mam do sprzedania orginalną w idealnym stanie) =D

Pozatym nic bym nie ruszał tylko felunek ładny =D

casus maximus - 2007-04-16, 13:05

ladna E30. dobrze ze sie nia odpowiednio opiekujesz.
maerik - 2007-04-16, 13:12

A jak ładnie jeździ! Łoooo... :prosze:
CyRyL - 2007-04-16, 16:52

ładniutkie autko :jupi:
tak trzymać :brawo:

tak jak wspomnieli koledzy wymień gałke i bedzie git

pozdro

marvin-86 - 2007-04-16, 18:27

Ładna :) moze by tak mt 2 na przodzik ? :) BH i felgi :) ladne felgi czynia auto calkiem innym :) pozdro tak trzymac ja sie musze na wyrazow wybrac jak mokro bedzie bo szpery nie mam i na suchym szkoda auta meczyc :D
Hroop - 2007-04-16, 20:08

Co do stylistyki to dokładka z is zostaje..
Felgi planuje - ale jakie to zobaczymy..
Myślałem jeszcze nad znaczkami srebrno - czarnymi zamiast oryginalnych ale mam co do nich mieszane uczucia cały czas..
Co do gałki to nie jest to super pilna sprawa, a chciałbym wsadzić oryginalną podświetlaną, podobnie jak lusterko z oświetleniem itp itd..
Pierwszy powazny wydatek to remont zawieszenia, który planuje na wakacje, aktulanie jestem w trakcie przywracania elektryki do nalezytego stanu..
pzdr

Vindevil - 2007-04-16, 22:09

Świetne fotele i widzę że byłeś w mieście z rakietą 8)
duchPW - 2007-04-19, 19:59

sama dokładka MT2 bez zderzaków a przy okazji listewek na drzwi, progów i tylnego zderzaka z dokładką wygląda jak psu z duρy

do tej E30 bardzo fajnie pasuje dokładka od ISa

jak już jest taka seria, do walnąłbym jej srebrną nerkę felgi 15 BBS (oryginałki) albo jakieś fajne 16 - nie siliłbym się na jakieś mega wymyślne felgi, bo to auto wygląda na rasowego zapier...lacza, a nie na lansowóz

nie wiem też czy to kwestia takiego obniżenia, czy masz zwalone tylne amorki - ponieważ auto jest w ruchu, to może to być oczywiście efekt przyspieszania - mimo to tył trochę za nisko siedzi jak na 14"

bardzo fajny i zadbany środek - gałka jest słaba, ale to nie problem, bo i koszt wymiany nie jest wielki
zrób sobie jeszcze aluramki na zegary - taki drobiazg a cieszą oko kierowcy

ale przede wszystkim - jeśli jeszcze nie masz szpery, to ją koniecznie załóż - trzeba wyłożyć nieco kasy, ale szybko się zwraca w postaci mega frajdy - nawet podczas jazdy bez uślizgów, a jak masz, to masz w zasadzie idealne autko

po wykresie widać, że masz zdrowy silnik, więc szpera Ci się na pewno przyda :P

prawdę mówiąc takie E30stki lubię najbardziej i strasznei chciałbym taką mieć
więc gratuluję i życzę przyjemnego użytkowania

tomcat944 - 2007-04-19, 22:09

hej,
fajne autko, bardzo.... do delikatnego dopieszczenia i bedzie :spoko: SIUPELLLL.....

Gniewek89 - 2007-04-19, 22:25

Fajna sztunia , myślałem ze wiecej PeeSów wyparowywuje w takiej e30 :shock:
Hroop - 2007-04-20, 01:32

Oczywiście szpera jest, od dnia kiedy auto wyjechało z fabryki, co do zawieszenia to faktycznie siedzi nisko z tyłu, w wakacje chce zrobić remont (napewno tylny wózek i poduchy amortyzatorów + regeneracja amortyzatorów jeśli mi je dopasują do sprężyn)
Co do felg to chodza mi po głowie ori 15" właśnie (najbardziej bliskie budżetowo - w sensie najwcześniejsze) albo 16" azev, ewentualnie alpina do e21 lub e30..
A co do lanserskich wynalazków to takie mi sie spodobały

17" dedykowane do e30.. ale chyba sobie odpuszcze

A tu pare filmów z "akcją" większość z zeszłego roku:
http://youtube.com/watch?v=GYvre25kWCI
http://youtube.com/watch?v=v2aWpeqJTFc
http://youtube.com/watch?v=yjPZlEgSf2c
http://youtube.com/watch?v=WIsa9iAe14E

Z nowinek to puściła mi właśnie chłodnica :?
Zawsze jak mam wyjść na prosta z kasa to sie pojawia jakiś wydatek do auta...

A tak w ogóle to wstyd sie przyznać ale nie mam kiedy jej porządnie wypucować, nawoskować i strzelić jakąś sesyjkę - chociaż pracuję nad tym i napewno nie omieszkam uaktualnić tematu o nowe fotki

Pzdr

Tomek3er - 2007-04-20, 12:15

Pięknie zamiatałeś rondo pod carfem :) :) :)
Yakuzatti - 2007-04-20, 15:39

i tak to sie robi :twisted:
marvin-86 - 2007-04-25, 19:19

hahaha widze moj tor na wyrazowie omiatales :) )
REMUS - 2007-04-26, 00:11

Ładna felunia do niej na mój gust to brock i bedzie oki.Przy okazji gdzie jest taki tor w Kraku? :)
Hroop - 2007-05-02, 01:08

Z aktualności - zrobiłem małego tuning'a ;)
Pod maską zagościła rozpórka produkcji tarnowskiej na wzór wiechersa
stal, oryginalnie na czerwono - u mnie jak widać na czarno (czerwień pasowałaby tylko do gałki ale ona niedługo wylatuje..)
Wrażenia - jak najbardziej pozytywne, auto pewniej sie prowadzi, różnicę czuć wyraźnie..
fotki:

pzdr - zwłaszcza dla frantica i wiechae30 za załatwiania :prosze:

duchPW - 2007-05-02, 17:07

do czarnej rozpórki musisz koniecznie wyplakować wszystkie plastiki - inaczej jest lipa po całości :lol:
Hroop - 2007-05-08, 22:48

Mała sesyjka przy okazji wypadu do Ojcowa z moim Kochaniem:

frantic - 2007-05-08, 23:15

hej hroop super foty :brawo: , dawaj jakąś na fote miesiąca

:* dla autorki fotek

lesiek - 2007-05-09, 15:18

Witam :)

Bardzo ladne bmw, utrzymane w stylu w ktorym mi sie podoba, daje :spoko: :spoko:

David - 2007-05-09, 21:17

Pamietam jak nia 230km/h wracalem z Hamburga...niezle idzie to 325i :mg: :spoko:
Hroop - 2008-09-07, 13:26

Dawno mnie tu nie było, pare rzeczy w aucie od dawna pozmieniane, uzupełnie opis jak sie ze wszystkim uporam..
Potrzebna jest pomoc w związku z zabiegiem który teraz auto przechodzi
http://beemka-klub.pl/for...p=308732#308732
Kontakt w w/w temacie jakby coś..
Będe wdzięczny za każdą pomoc
Pzdr

[ Dodano: 2008-11-01, 20:53 ]
Mały teaser nt. nowych możliwości ;)
http://www.youtube.com/watch?v=6ZITPdSMvZc

Jak już dokończymy wszystko to porobie jakieś zdjęcia, normalne filmiki, pomierzy sie 0-100, 1/4 itp. I wtedy opisze dokładniej co i jak..

[ Dodano: 2008-11-26, 14:25 ]
Z aktualności, autko jest po remoncie zawieszenia - cały czas sie zastanawiam czy nie lepiej było wsadzić od razu poliuretanów ale zobaczymy, łączniki, gumki - powymieniane
Rezultat: prowadzi się jak trzeba nic nie puka nic nie stuka zwłaszcza po zbieżności.
Do zawiasu dojdą jeszcze amorki i sprężyny (wyższe) prawdopodobnie h&r cup kit -35mm, grube stabilizatory h&r a jak dalej będzie mało to w/w poliuretany (pewnie olkuskie).
Z kołami narazie mam spokój:
zima na 14, lato azev a 15x7 et 23 i ostatnio msw alpina look 15x7 et 12 o oponach nie pisze bo póki co to zakładam jak leci któreś z 3 stosów :P ale z tym to nowa motorownia powinna sie szybko uporać jak już będzie wszystko doprowadzone.
Niestety - gałka zmiany biegów dalej siedzi :maruda: ale zawsze są pilniejsze wydatki. Fotek póki co nie wrzucam auto brudne..

Cinek - 2009-01-23, 07:13

No proszę Beatka jak ta lala, bardzo mi się podoba tak trzymaj, jakbys chcial to kiedyś można porobić w Kraku jakieś night fotos ze smokami bo mam blisko ;) hehe pozdro
Hroop - 2009-01-23, 07:52

Heh, dzięki.. Doprowadzam jeszcze silnik do porządku, ale już niedużo pracy zostało..
Jak już będzie banglać nak trzeba wszystko to sie pochwale :wink:

alexil - 2009-01-23, 09:57

Doprowadź wszystko do porządku i wpadnij na spota w neidzielę 1 lutego-bardzo chciałbym zobaczyć jak sobie radzi m30 w e30 :)
dlugirazydwa - 2009-04-11, 14:00

Klasa koń!! Brakuje jej jedynie konkretnego felunku i bedzie git!! :spoko:
adam 12 - 2009-04-11, 14:20

ładna,ładna!szkoda ze takich perełek jest jeszcze tak mało!pozdrawiam
Hroop - 2009-04-11, 22:33

Konkretny felunek już jest ;)
MSW Alpina look 15" et 12. Myslałem że wreszcie doprowadziłem silnik do ładu to miały być zregenerowane i obute ale w obecnej sytuacji to musi zaczekać..

ROSSI E36 - 2009-07-19, 22:36

No Gratki!!!!!!

NICE BIEMDABLIU!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomysle tez o tym 3,5...
A ile koni to ci dało??
Co przerabiałeś dokładnie??

Z góry dzieki!!!!

Pzdr.

Hroop - 2009-07-20, 03:00

Trafiła się taka "okazja", w sumie żałuję teraz że nie zrobiłem od razu dołu, jak będzie wszystko ogarnięte to coś skrobne i pofoce, po cichu licze na 230-240 ale nie chce zapeszać..

[ Dodano: 2009-12-10, 21:25 ]
Update..
Kumora:

motór:

Sorry za kiepskie foto ale robione w war. bojowych.. Data ważności kilka dni wstecz.
Pzdr

kangurczak - 2009-12-10, 22:31

ooo widze ze projekt ruszył :)
Tak trzymać !

Stammek86 - 2009-12-11, 02:31

bardzo podoba mi sie montaz serwa :spoko: a tak z ciekawosci spytam czy przed serwo weszla by jeszcze pompa od abs'u? albo czy idzie tak zalozyć serwo zeby nie ruszac pompy od abs'u?
Hroop - 2009-12-11, 06:30

Z tego co się przyglądałem to raczej ciężko tam razem wszystko upchnąć. W większości projektów, które gdzieśtam widziałem abs idzie np na prawą stronę na podszybie (w miejsce aku/zbiornika spryskiwaczy).
PS zobaczymy jak będzie teraz z płytą pod miche bo przy m30 jej wspomaganie nie puszczało :wink:
Pzdr

G-R-Z-E-Ś - 2009-12-11, 11:32

Widzę że przybywa w Krakowie tych pięknych V-ek I tak trzymać :spoko:

Piękne się zaczyna , czekam na dalszy opis prac

alexil - 2009-12-11, 12:51

Oooo, konkurencję widzę. M60 czy M62? Po fotce widzę, że chyba M62.
Kiedy planujesz wyjazd?

[ Dodano: 2009-12-11, 12:54 ]
Hroop napisał/a:
PS zobaczymy jak będzie teraz z płytą pod miche bo przy m30 jej wspomaganie nie puszczało

Tutaj będziesz miał podobnie-u mnie niżej jest magiel niż miska.

Hroop - 2009-12-11, 13:40

Dostępność skrzyń niestety poskromiła zapędy na m62 ;/
Ale m60 będzie dawać rade :roll:
Co ciekawe, to jest m60 na alusilu więc szanse że będzie miało bliskie fabrycznym parametry rosną..
Będzie miał troche kosmetycznych modów na starcie żeby było dobrze ;)

Są plany na grupową hamownię w krk w okolicy świąt, jakbyś się Alexil chciał zmierzyć to się odezwij jakoś..
Co do wyjazdu to nie chce zapeszać ale liczę że zdążymy przed świętami.
Pzdr

alexil - 2009-12-11, 14:51

Na hamownie chętnie bym podjechał. Gdzie dokładnie znajduje się numer na bloku, z którego można odczytać czy blok jest z nikasilu czy alusilu?
Tak w ogóle jakie mody planujesz?

choody - 2009-12-11, 23:41

Na początek wydech - nie wykluczone, że będą barany :)

Napisał budowniczy tej maszynki.

EDIT: ABS można zostawić. Ale trzeba zastosować inne servo :) . My ABS usunęliśmy z względów dwóch:

- właściciel nie chciał ABS
- czysto oszczędnościowych, bo jednak trzyma nas budżet - okolice 9 tysięcy na gotowo.

Płyta podejdzie - wystarczy trochę ją "pomęczyć"

Hroop - 2009-12-11, 23:43

Co do modów to zostało mi troche gratów z m30 których żal nie wykorzystać. Jest walbro, regulator ciśn. paliwa, będzie zrobiony dolot z osłoną no i przy okazji wydechu. Na logike więcej paliwa + więcej powietrza powinno coś pomóc.
Całą robotę ogarnia Choody ze swoim kumplem i naprawde robią robotę na 200% normy ;)

Co do nr silnika to nie szukałem go na bloku tylko wziąłem 7 ost symboli z vin i potem wg realoem w częściach silnik jest rozróżniony jako alusil..
Pzdr

choody - 2009-12-11, 23:51

A!!! bo nie napisałem jednego - foty są sprzed tygodnia, na dzień dzisiejszy komora jest bardziej uporządkowana, silnik umyty dekle i pokrywy polakierowane. We wtorek wpada skrzynia więc we środę silnik wpada do budy i kosmetyka zostaje.
alexil - 2009-12-12, 00:21

Hroop napisał/a:

Co do nr silnika to nie szukałem go na bloku tylko wziąłem 7 ost symboli z vin i potem wg realoem w częściach silnik jest rozróżniony jako alusil..

Wg tego wszystkie M60 były z Alusilu, a na pewno tak nie było. Wiem, że są na bloku numery na podstawie których można dowiedzieć się z czego zrobione są tuleje:
1 725 970 - Nikasil
1 741 212 - Nikasil
1 745 871 - Alusil

Hroop - 2009-12-12, 03:00

A widzisz.. to trzeba będzie dokładniej się przyjrzeć póki serducho jeszcze na wierzchu :wink:
choody - 2009-12-18, 01:04

Żeby rozruszać trochę temat :

Silniczek może jeszcze nie za czysto wygląda na fotach ale to tylko złudzenie - foty z telefonu - dekle i pokrywy polakierowane czarną półmatową strukturą - dzięki czemu uzyskałem efekt chropowatości - jak na deklach hond. Do tego wprawne oko zauważy kilka "usuniętych" kabelków itp.

Nadal czekamy na tą pieprzoną skrzynię więc w silniku na pewno coś się zmieni jeszcze na +, na pewno paski i napis BMW będą w kolorze komory .......

to na razie tyle. A!!! puściliśmy przewody podciśnieniowy do serva i sprzęgła że nie "rażą po oczach" i tyle - brak skrzyni wstrzymuje dalsze prace.

alexil - 2010-01-11, 11:58

Jak idą prace? Jakieś postępy?
Hroop - 2010-01-11, 19:24

Dziś dotarła skrzynia, więc prace mogą znowu ruszyć z kopyta..
W międzyczasie na ukończeniu jest ręczny hydrauliczny. Jak tylko będe miał fotki to sie podziele :wink:

[ Dodano: 2010-01-16, 17:59 ]
Tak jak obiecałem - update:
Pan Hydraulik:

Jeden ze zmyslnych patentów (mam nadzieje że w warunkach bojowych tez się sprawdzi ;) ):

Nastąpił drobny re-design pod maską:

jak widać chłodnica oleju będzie miała nadmuch z elektrycznego wentylatora - mam nadzieje że nawet w upały bedzie można bezproblemo gonić..

Dekiel już prawie w finalnej wersji:

Mamy jeszcze ciekawy pomysł na wydech - jeśli wszystko zagra (a powinno) będzie sleeper ;)
Pzdr

318Albert - 2010-01-16, 22:07

Fajny projekt, zima jest to każdy coś modzi przy swojej maszynie tylko ja się obijam. Możesz zapodać jakieś szczegóły o hydraulicznym rękawie.
Hroop - 2010-01-16, 22:22

Rękaw zrobiony na pompce z jakiejś mazdy, ciągnięty do siebie zamiast do tyłu - mam nadzieje że się sprawdzi w bojach..

[ Dodano: 2010-01-24, 10:26 ]
Up:
Łapy gotowe, silnik osadzony, z osłoną, bez opuszczania belki, wszystko się ładnie mieści..

Sorry że bez dźwięku ale chodziło tylko o pokazanie, a poniżej sprawcy:

Pzdr

[ Dodano: 2013-02-21, 18:15 ]
Hej,

Dawno nie zaglądałem na forum - auto niestety sporo postało i już nie będzie jak dawniej..

Dobra wiadomość jest taka, ze jakiś czas temu prace ruszyły znowu i na dniach auto powinno być gotowe.
W skrócie przebudowa została zrobiona od nowa - tym razem przez ogarniętego fachowca.

Poniżej raczej przypadkowe fotki z różnych etapów:
Wizyta u kolegi Remotec po nowe serce

Kilka miesięcy później powrót z MG Motorsport

Po zrobienu wydechu auto pojechało do RaceCages:

Po omalowaniu wnętrza sprawy wyglądają następująco:

tu już w trakcie elektryki:

wspomniane wyżej serce już zamontowane:

Przez ten cały czas nauczyłem się, że 2w1 w przyrodzie nie wystepuje - więc auto przygotowywane jest amatorsko do driftu.
Amatorsko nie równa się drut - ale do profi projektów jeszcze sporo brakuje.
W międzyczasie doszło kilka pierdółek, ale będe się chwalił jak już będzie wszystko gotowe.
Auto mam już 7 lat i ciesze się, że coś z niego jednak będzie mimo powaznych tarapatów jakie przechodziło :cry:

Z zewnątrz zostanie na razie surowo:

Żadne z rzadko występujących części wyposażenia nie zostały zmarnowane, wszystko poszło do ludzi i niech służy im jak najdłużej.

Jako zapowiedź - krótki filmik:

Cypisek - 2013-02-21, 20:37

Pięęęęęęęęęeeeeeknie :beer: :beer: :beer:
daniello - 2013-02-21, 21:31

wszystko ladnie pieknie,masz ja kupe lat i z takiej pozadnej seri zrobic bokolot szkoda jej,malo jest juz zadbanych serii
Hroop - 2013-02-21, 22:59

Jestem tego samego zdania, ale schody się zaczęły w momencie przekładki na m30b35, potem przygoda z pierwszym v8 - trwało to w sumie 3 lata, fakt - możnaby zregenerować wnętrze, wyprać, wyspawać i składać na serie, ale z drugiej strony pocieszam się tym, że auto będzie w swoim naturalnym środowisku (będzie traktowane jak należy).
Jak fundusze i czas pozwolą to kiedyś sobie sprawie jeszcze klasyka do kolekcji :roll:

Odkopałem ten temat i aż się łezka w oku zakręciła jak widziałem początek, ale teraz nie ma odwrotu :twisted: ..

Z ciekawostek:
m30b35 które wykrztusiło 150km na hamowni:

Po serii zabiegów mechaniczno-kosmetycznych udało się wykrzesać ekstra 60:

Generalnie ciesze się na v8, ale gdybym teraz stanął przed pierwszym wyborem m20/m30 to zostałbym przy serii.

Inna ciekawostka - w aucie dalej jest ta czerwona gałka zmiany biegów :mg:

G-R-Z-E-Ś - 2013-02-25, 09:27

Szedłeś w dobrą stronę cały czas :wink: Oczywiście bardzo dobry projekt :)
Hroop - 2013-03-04, 22:49

Aktualne foto:

Dopóki w przyszłości nie dostanie męskiego zawiasu i body to będzie brzydalem :wink:

Adam86 - 2013-03-04, 23:04

Taaaka motorownia pod maską... :serce:
Teraz adekwatnie do wielkości silnika, musisz założyć jakieś heble.. 8-)

POTEGAT - 2013-03-05, 21:10

Pierwszy swap na v8 był genialny zwłaszcza wydech z profili.Ważne że ruszył do przodu i coś z tego będzie.
Hroop - 2013-03-27, 07:23

Faktycznie, z kwiatków to jeszcze wał zrobili na słupku ogrodzeniowym, po czym go ładnie zaszpachlowali i omalowali żeby wyglądał gładko :mur:

Wczoraj przyjechałem autem, zdechła pompka sprzęgła (starość nie radość) więc na dniach będzie wlatywać nowa, wyłącznik prądu RRS jest o dupe rozbić - nie łączy od początku, więc wlatuje OMP, no i zostało ogarnąć papierki, zmienić dowód itp
Tak wygląda brzydula:

14 sobe w ogóle nie radzą, 205R15 już czekają i narazie taki będzie setup.
Większe hamulce, koła i poszerzenia przyjda po zrobieniu skrętu, tylko najpierw musze kieszeń zacerować :roll:

E30 ROST - 2013-03-27, 20:28

15 tez bedzie miala problemceluj w 16 badz od razu w 17 !
Hroop - 2013-03-27, 21:48

Cel jest, ale dopiero po przeróbce na 5x120, skręcie i hamulcach - teraz to byłyby pieniądze w błoto :wink:

Krótki rzut kalkulatorem pod maskę:
http://youtu.be/inWkdrPb2Lk

I tym samym kalkulatorem foto:

I jeszcze foto od tyłu:

15.04 zawitalismy na Cars4fun na torze kielce
http://www.youtube.com/wa...4&feature=share

wnioski:
Trzeba poprawić ukł. paliwowy
Trzeba więcej trakcji

potem nast. trening, bo trzeba się wjeździć

potem skręt/hamulce/poszerzenia

Nikikin - 2013-04-22, 21:36

hehe, czerwona gałka jednak została xD?
Hroop - 2013-04-23, 08:59

heh, już nie było co na drążek założyć, poza tym skubana jest wygodna :P

[ Dodano: 2013-10-02, 20:10 ]
Dzisiaj wreszcie dotarł zawias ISC na przód więc prace powinny nabrać tempa.
W skrócie:
duży skręt (wahacze +8cm),
300mm z przodu i 276mm z tyłu z osobnym zaciskiem do ręcznego,
zbiornik 40l, swirlpot i bosch 044
I ogólnie jak już ruszy auto to trzeba będzie zrobić porno sesję od spodu - wszystko jest odnowione, wypiaskowane i pomalowane/wycynkowane

G-R-Z-E-Ś - 2013-10-03, 09:56

Miło się robi :wink: Działaj dale i czekam na zdjęcia całej roboty :wink:
Hroop - 2013-10-20, 21:49

Aktualnie:

Miałem odwiedzić jutro Kielce, ale wys#ała się pompka sprzęgła (2-gi raz).
Poprzednią wymieniłem na maxgear bo to jedyne co było na już :mur: nigdy więcej!

G-R-Z-E-Ś - 2013-10-21, 10:25

Tak właśnie działa Maxgear :wink:
Hroop - 2013-10-21, 21:24

[ Dodano: 2013-12-19, 19:48 ]
Dzisiaj zmierzyliśmy auto, serdeczne dzięki dla ProjectXS w Krakowie ;)
https://www.youtube.com/watch?v=FNRkkxFKYpE

[ Dodano: 2014-01-05, 08:21 ]
Wczoraj była mała gymkhana na powerkart w Krakowie. Wszystko w zasadzie nia drugim biegu, więc problemów z mocą* nie było żadnych:

* Z mocą nie było odczuwalnych problemów, na początku się pokusiłem o 3 bieg na pewnym nawrocie, opona wyszła i się nie zmieściłem:

Koło ustawiło się w pozytyw lekko, także zobaczymy co skrzywiłem :D

Pozostaje jeszcze ogarnąć temat pompy wspomagania, bo druga edycja właśnie się wczoraj skończyła...
Pełna galeria tutaj: https://www.facebook.com/studio3df

[ Dodano: 2014-01-05, 20:56 ]
Więcej foto z Gymkhany:

Horex - 2014-01-12, 17:30

Ładnie latasz :) co to za końcówka wydechu?
ps. czy m60b40 nie ma przypadkowo 286 kucy i 400nm?

Hroop - 2014-01-12, 20:55

No tak powinno mieć, na wiosne się poszuka przyczyny bo auto raczej podaje prawidłowo, ewentualnie sprawdze na innej hamowni.
Odnośnie wydechu to kolektory są spawane i wyprowadzone do wspornika skrzyni, a dalej jest robota mg motorsport. Jeśli niski moment to wina luźnego wydechu to nie ma wyjścia tylko trzeba dodać kompresor :P

Horex - 2014-01-12, 20:59

Wydech napewno moment obniżył. Ten silnik jest na alusilu? Jeżeli tak to nie wolałbyś sprzedać i szukać takiego samego pieca na nicasilu? myśle, że wiele byś na tym nie stracił