BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - cieknie olej e30 323

piotr323 - 2007-04-14, 20:38
Temat postu: cieknie olej e30 323
cieknie mi olej spod tej rurki nr 12 z bloku,

czy oznaczo to że muszę nowy oring założyc :?: :x
ma ktos może wymiary bo nie moge znajeźć,
i jak tą rurke wyciągnąć żeby czegoś nie popsuć i nie narobić sie :?: :roll:

MARAS - 2007-04-14, 21:14

tak nowy oring na dole i u góry i podkładki rozmarów nie pamietam we wtorek podam
żeby ja wyciągnąć trzeba odkręcić kolektor ssący

piotr323 - 2007-04-15, 09:28

ale wystarczy poluzować kolektor i wyjdzie czy lepiej cały do góry :?:
sarna1 - 2007-04-15, 10:33

lepiej caly do gory - i tak jak poluzujesz to uszczelki pod kolektorem sie porwa - takze jeszcze one do wymiany - i oring wymien i u gory i na dole - a dla pewnosci kup sobie po 2-3 sztuki bo one lubia sie przecinac jak sie to sklada pozniej do kupy na aucie :D
RoboCop - 2007-04-15, 11:30

sarna1 - jak ściągałem kolektor, to zadna uszczelka mi się nie rozerwała na dolocie (może były w miare nowe -nie pamietam bo to już 2lata temu było)...
piotr323 - 2007-04-15, 13:01

no wlaśnie silnik zmieniony ale mech przekładał kolektor ze starego, chyba coś spartolił skoro cieknie olej, a uszczelki dolotu faktycznie nowe są bo nie dawno w starym silniku zmieniałem uszczelke pod głowicą ;/ :evil:

stara zasada sie sprawdza: jak nie zrobisz sam nie będzie dobrze :cry: :evil:

jeszcze jedno założony silnik był zalany olejem tak rzadkim jak woda, na oko to syntetyk, olej nowy właśniwie nie palony, zostawic taki czy zalewać półsyntetykiem czy minerałem - nie mówicie żebym spytał poprzedniego właściciela o silnik i olej, za długa histaria ale wątpię żeby coś wiedział :lol: a silnik kupiłem okazyjnie bo w starym panewki poleciały :evil: