BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Ciezko chodzi kierownica e30...

Smykoo - 2007-04-13, 16:16
Temat postu: Ciezko chodzi kierownica e30...
Elo, elo

Mam taki problem...Strasznie ciezko chodzi mi kierownica i nierowno tzn. czasami lekko,a za moment strasznie ciezko. Jak auto stoi to wogole prawie sie nie da krecic...potrzeba Pudziana :wink:

Mam 320i E30 bez wspomagania ale jezdzilem kumpla 318i i tam jest spoko.

Dzieki za ewentualna pomoc

pawelbach - 2007-04-13, 17:33

krzyrzak ci sie pewnie zatarł i jest do wymiany możesz zawsze prubowac go czyms przesmarowac i na pewno bedzie poprawa tylko na jak długo koszt krzyrzaka to chyba 24 zł a wymiana to zalerzy jak sruby sie odkreca
Kimbek - 2007-04-13, 19:20

Miałem to samo i to był właśnie ten krzyżak, popsikałem specyfikiem typu WD od razu jak ręką odjął, po dwóch tygodniach wróciło popsikałem jeszcze raz tak konkretnie żeby dobrze wymyło i jest już dobrze od kilku dobrych miesięcy. Spróbuj zanim wymienisz.
ubott - 2007-04-13, 21:41

krzyzak jest sporo drozszy pawel!!!

jesli sie zaciera objaw jest taki ze co 1/4 obroty wystepuje ciezkie krecenie
wyciagnij go wsadz do puszki z ropa jak juz sie rozrusza (musi chodzic leciutko) obsmaruj wszystko smarem grafitowym i bedzie git

samo psikanie wd40 pomaga na kilka dni bo syf znowu sie osadzi i bedzie lipa

pozdro

marvin-86 - 2007-04-13, 22:04

ja mam to samo, tyle ze mamw spome zwlaszcza po swiezyk odpaleniu po kilku godzinach przestoju chodiz raz ciezko raz lekko wlasnie tak co 1/4 obrotu :/ ropka trzeba zoaczyc czy pomoze pozdro ;) ale to jest dziwne bo przechodzi za jakies 8 km jak sie troche kiera pokreci :/ tez jakies rady czy to samo ?
ubott - 2007-04-13, 22:09

to samo tylko w mniejszym stopniu i jak sie rozrusza to jest lepiej postaw samochod pod chmurka na tydzien i nie ruszysz kiera tak sie zastoi

pozdro

Smykoo - 2007-04-14, 00:32

Kimbek napisa³/a:
Miałem to samo i to był właśnie ten krzyżak, popsikałem specyfikiem typu WD od razu jak ręką odjął, po dwóch tygodniach wróciło popsikałem jeszcze raz tak konkretnie żeby dobrze wymyło i jest już dobrze od kilku dobrych miesięcy. Spróbuj zanim wymienisz.

Dzieki sprobuje tylko jeszcze nie wiem jak sie mam do niego dostac najlepiej...

Piotr_1 - 2007-04-14, 00:44

Profesjonalna regeneracja maglownicy czyni podobno cuda. Zgłoś się do kogoś kto to robi, są dostępne pakiety części.
ubott - 2007-04-14, 07:59

Piotr_1 napisa³/a:
Profesjonalna regeneracja maglownicy czyni podobno cuda. Zgłoś się do kogoś kto to robi, są dostępne pakiety części.

tyle tylko ze to nie jest awaria maglownicy

Smykoo napisa³/a:
Dzieki sprobuje tylko jeszcze nie wiem jak sie mam do niego dostac najlepiej...

krzyzaki sa dwa zintegrowane na drazku z jednej strony przykrecony do samej maglownicy z drygiej do kolumny kierowniczej przed grodzia z kabina kierowcy

musisz odkrecic srubki (klucz 13) ktore zaciskaja drazek na wielowypustach i rozszerzyc powinno zejsc reka bez zadnego walenia mlotkiem
aaa ja zeby sobie sprawe ulatwic odkrecam jedna srube od maglownicy i wysuwam magiel z mocowan
i wszystko robie w kanale bo od gory raczej nie bardzo jest podejscie

pozdro

marvin-86 - 2007-04-15, 06:58

moja rada wd40 zostawic popsikc zostawic na 3 h popsikac wykonczyc to co zosytalo w butlecce zostawic (oczywiacie ruszac kiera :D ) przujsc za chwile ja uzywalem plynu do wspoma i do hamulcow natluscic zostawic pokrecic i takw kolko wsiadam dzis rano i co !! !!!!! REWELA !! !! dzieki boys Ubott :prosze: :prosze: