| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Jaka szerokość pierścienia centrującego w E30??
bolej1 - 2007-04-12, 18:24 Temat postu: Jaka szerokość pierścienia centrującego w E30?? Witam. potrzebuje szerokość tylniego pierścienia centrującego (szerokość nie średnice).
Potrzebuje założyć podkładki po fele 10-15mm i nie wiem czy bedzie wystawal jeszcze pierscin.
Zmierzył bym u siebie jak bym odkręcił zimówki. Może macie jakiś patent na zdacie kół po zimie przywarły jak cholera. z laczka już próbowałem
Adi - 2007-04-12, 18:40
| bolej1 napisa³/a: | | Może macie jakiÅ› patent na zdacie kół po zimie przywarÅ‚y jak cholera |
Od wewnętrznej strony kawałek jakiejś deski na oponę i felgę i młotkiem. Na pewno zadziała.
wrona - 2007-04-12, 18:40
okolo 12 mm jezeli sie nie myle (z przodu jest troche mniej chyba) tak wiec jak zalozysz dystans 10 mm to nie licz na to ze flga ci sie na czyms oprze ratuja cie dystanse z centrowaniem
pozdrawiam wrona
bolej1 - 2007-04-12, 19:05
w takim razie min grubosc dystansu z pierscieniem jakie moge dac to 15mm musi byc troche materialu na pierscien
szkoda ze ni 4X100:(
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=184201288
Grzesiek - 2007-04-12, 21:11
a co do sciagniecia kol po zimie ja mam tak co roku i robie tak luzuje sobie wszystkie 4 kola wsiadam do auta i na 1 biegu skrecam raz w lewo raz w prawo po kilku metrach slychac juz se kola sa poluzowane !!
Adi - 2007-04-12, 21:15
| mÅ‚ody318IS napisa³/a: | a co do sciagniecia kol po zimie ja mam tak co roku i robie tak luzuje sobie wszystkie 4 kola wsiadam do auta i na 1 biegu skrecam raz w lewo raz w prawo po kilku metrach slychac juz se kola sa poluzowane !! |
Hehe jak tak w zeszłym roku 15 km przejechałem i nic dalej trzymało więc jak to ktoś kiedyś napisał "bez młota to nie robota"
Bruner - 2007-04-12, 22:03
Ja tez kiedys zrobilem smiglo z klucza, walilem w kolo i nic, przy kazdym kole zostalo mi po 1 srubie. Wkrecilem pozostale tak zeby w razie czego kolo nie odpadlo ale zeby za mocno nie trzymaly. Potem pedal w podloge i ostry start z piskiem, za chwile po heblach do zablokowania kol, powtorka na wstecznym i tak jeszcze ze 2 razy. Pomoglo, odkrecilem bez zadnego wysilku.
bambus - 2007-04-12, 22:05
| wrona11 napisa³/a: | | okolo 12 mm jezeli sie nie myle (z przodu jest troche mniej chyba) tak wiec jak zalozysz dystans 10 mm to nie licz na to ze flga ci sie na czyms oprze ratuja cie dystanse z centrowaniem |
mam ten sam problem co kolega...musze zalozyc szersze opony co sie wiaze z dystansami niestetyy...ale jak ostatnio mierzyłem szerokość pierścienia z tyłu mojejE30 to jak byk wysżło mi 15mm co oznacza ze mozna zalozyc dystans przelotowy grubosci 10mm tyle ze nalezy dokładnie dokręcic koło ale przy okazji podepne sie pod temat i ciekawi mnie czy przy zalozeniu do e30 oponki 205/55/15 na dystansie 15mm bedzie wszytsko grało to znaczy czy nie bedzie tarło
[ Dodano: 2007-04-12, 22:32 ]
dodam tylko ze felgo ktore posiadam do AEZ 15" teraz mam na nich opony 195/50 i nie da sie jezdzic...tez mam 1mm to amorka z przodu...z tylu peło miejsca...
SmasherE30 - 2007-04-13, 09:19
jeśli samo koło nie będzie się opierac na żadnym pierścieniu centrującym a jedynie będzie wycentrowane na śrubach w dystansie, to tak jakby ktoś założył koło z większym otworem centrującym i dokręcił po prostu śruby ... takie koło NIE JEST WYCENTROWANE!! będzie miało bicie ... pierścień centrujący osadzony na fabrycznej piaście jest niezbędny
tomcio83 - 2007-04-13, 09:58
jedz do tokara za ta cene goscie ci zrobia 4 dystanse z centra. Tylko sie przygotuj na zdjecie kola bo musza pomierzyc co i jak
|
|