BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E30] skotniol ->> 325i m54b25

skotniol - 2007-04-11, 20:59
Temat postu: [E30] skotniol ->> 325i m54b25
W końcu po 7 miesiącach bez trzech dni :lol: odebrałem moje auto z ksr. Auto zawiozłem do ksr 14.09.2006 aby zmienić silnik na m54b30, miało to trwać maksymalnie miesiąc.
Pod koniec lutego auto było niby gotowe poskładane i wszystko, już miałem po nie jechać ale jak się okazało silnik który przywiozłem był „zepsuty” :| brak kompresji na 1 cylindrze. Powiedziałem sobie trudno auto trzeba skończyć KSR zaproponowało kupno nowego silnika i tak też postąpiłem tyle ze tym razem KSR kupowało silnik nie ja.
Po ponad miesiącu przezbrajania silnika doczekałem się tego ze auto pojechało do łodzi na zrobienie elektroniki, ale żeby niebyło tak pięknie to silnik który miał być 3.0litrowym okazał się 2.5litrowym :evil: . To tyle o przygodach z KSR chociaż mógłbym napisać o tym dużo więcej ale szkoda nerwów.

Teraz przejdźmy do samochodu ;)
Oryginalnie była to 316i z 1989r, aktualnie wsadzony silnik m54b25(bedzie coś innego :P ) tylko, że trzeba poprawić po KSR umiejscowienie silnika w komorze zresztą co widać na załączonych fotkach jak to wygląda. Ogólnie dużo zostało jeszcze do zrobienia przy samochodzie, graty leza i czekaja na załozenie

A obecnie e30 prezentuje się tak:

Nowe felgi ;)

Ipod maska:

I wydech niby cały nowy z nierdzewki? ale ale coś tu z końcówkami nie pasuje troche takie stare hah

Pozdr

Pietrek - 2007-04-11, 21:08

Zajefantastyczny kolor :) Felga też fajnie wygląda w czarnym lakierze. Wnęga na wydech w pasie tylnym jakaś krzywa i tak jakby włókno szklane tam było widać ? :|

Powiedz jak to jeździ :wink:

Ratay - 2007-04-11, 21:10

Wypas auto :) Pogratulować . A KSR dobrze za zawiesiło działalność :) )
skotniol - 2007-04-11, 21:14

Cytat:
Wnęga na wydech w pasie tylnym jakaś krzywa i tak jakby włókno szklane tam było widać ?

wycięcie to robota KSR, heh to nie włókno tylko baranek spod lakieru i odbicie lampy zrobiło taki efekt ze wygląda jak włókno :wink:

BADYL - 2007-04-11, 21:19

Fura mniodzo a kolor powala na ziemie - KSR taka kaszane odwalił??
kamil.k - 2007-04-11, 21:26

drugie w takim kolorze ciezko bedzie znalesc :D

skotniol normanie to musisz to wszystko opisac na sr.pl :lol: stary wyjadacz kajser pomylił silniki :shock: :lol:

swap trwajacy 7 miesiecy :shock: nic bym nie zaplacił temu pajacowi

na twoim miejscu ponaklejalbym na auto przekreslone naklejki ksr :)

Yakuzatti - 2007-04-11, 21:45

haha, dobre skotniol z Konkretnie Spie*** Robota :mg:
Kolor to jest super!
Resta tez bomba, wpadaj 22 na zlot do katowic :)

Adi - 2007-04-11, 23:05

skotniol eh czemu nie dzwoniłeś, że już jest, przyjechałbym pomacać :D
Kolorek i felgi wypas :!:
Wiem, że to nie to co miało być ale jak się jeździ? Ale chyba za dużo nie pojeździłeś. Jak dobrze pamiętam to zawias tez już czeka na założenie.
To czekam na prezentację po poprawkach.
Pozdro!

SmasherE30 - 2007-04-12, 02:54

Oł maj gad ... kolor jak w wojskowym dżipje :lol: śpioch jak siemasz :mg:
Felgi w prawidłowym kolorze ...
Gwint D2 zanabyłeś?
Generalnie fajnie ale szkoda ze wyszło jak wyszło i nerwów tez szkoda ... ;/

Mam nadzieje że to choć trochę zapina ... nagraj jakies filmidło :roll:

Pozdro

skotniol - 2007-04-12, 06:55

auto jezdzi nawet szybko :wink: ale bez większych emocji jak dla mnie

jest jeszcze problem czasami odcina paliwo i jakby brakowało mu mocy momentami ale to ponoć jest do ogarnięcia :wink: -> coś z pompą czy regulatorem paliwa ? nie pamiętam

D2 juz jest w domu wrzuce dzisiaj fotki

Cytat:
na twoim miejscu ponaklejalbym na auto przekreslone naklejki ksr

:lol: :lol: tez o tym myślałem, świetny pomysł haha

Lord Lukasz - 2007-04-12, 08:19

UU kozackie auto, zwłaszcza kolor, KSR faktycznie troche druta zrobiło, nawet nie pytam ile Ci kasy poszło ale następnego swapa rób u naszego mistrza swapowicza - PUZ-a
Łukasz - 2007-04-12, 08:59

zacny kolorek, a wygląda z zewnątrz jak jakieś biedne 316i :wink:

Gratuluję , trzymam kciuki i oby nigdy wiecej takich niemilych przygód!!!!

tomcat944 - 2007-04-12, 11:41

hej,
jasna ***** z takimi warsztatami tuningowymi jak KSR....
rzeczywiscie PUZ w garazu czy ja z Arturem C., dzieki PUZa pomocy, robimy to lepiej....

ale kolor falny, felgi tez.... (put. czy kolor to mat??)

Tymon - 2007-04-12, 12:20

skotniol, weź się chłopie nawet długo nie zastanawiaj, tylko opisz dokładnie co spierdzielili.
Co za kraj.... a Boski KSR zawiesił swoją działalność na stałę, czy chwilowo :?:

Może oni są specami w wkładaniu Diesla do E30, ztcw kolega buni jest chyba zadowolony.

Żenuła ;/
skotniol napisał/a:
auto jezdzi nawet szybko ale bez większych emocji jak dla mnie
no a nie o to chyba chodziło nie :?:
misza - 2007-04-12, 14:14

auto niepozorne i mysle ze nawet z tym b25 rozwala, co do ksr to bardzo ich po mordzie lałes? wyszli z te z twarza czy raczej sie zeszmacili? duzo umoczyles w zly silnik? wogole ile cie policzyli jesli to nie tajemnica?
MARTINEZ - 2007-04-12, 14:19

jak dla mnie bomba :)
oj poszalał bym se poszalał ;)

skotniol - 2007-04-12, 14:20

Cytat:
(put. czy kolor to mat??)

kolor : olivkowy mat by Bundeswehr Army :lol:

Cytat:
skotniol, weź się chłopie nawet długo nie zastanawiaj, tylko opisz dokładnie co spierdzielili.
Co za kraj.... a Boski KSR zawiesił swoją działalność na stałę, czy chwilowo

Może oni są specami w wkładaniu Diesla do E30, ztcw kolega buni jest chyba zadowolony.

największym fuck-upem było same wkładanie silnika przez 7 miesięcy reszta to juz drobniejsze sprawy typu :
- brak wycieraczki
- brak zbiornika spryskiwaczy chociaż jak oddawałem auto to były
- za krótki kabel do aku pociągnięty przez środek samochodu :shock:
- wgnieciona rejestracja i lekko zderzak
- dospawanie końcówek z jakiegoś starego grata a miało byc wszystko NOWE z nierdzewki
- przepływką z innego auta nawet wiem od kogo :wink: (całe szczescie moją przepływke wkońcu znalezli i oddali)
- zostawiłem też w KSR servo z IX-a miało siedzieć u mnie ale nie potrafili go włożyć, którego juz tez nie zobaczyłem
- nie podłączony wentylator chłodnicy
- pewnie coś jeszcze się z czasem znajdzie
:twisted:

Warto tez wspomnieć o tym ze drugi silnik miał być wsadzony gratis jak to pan K. obiecywał ale jak przyszło co do czego to pięć stówek więcej policzył.
Jest tez jeszcze jedna ważna sprawa dotyczy mojego starego(M54B30 które zawiozłem do KSR) ale o tym jak będę pewny w 100% czy to prawda.

Jak widać pod maską to wygląda jak jeden wielki drut w porównaniu do tego co prezentuje PUZ :brawo: żałuje ze nie oddałem od razu samochodu do PUZa i to bardzo na ale teraz jest juz zapózno. Następnym razem na pewno :D

przed chwilą byłem pojezdzic no i auto sie zjeb...o :evil: gasnie co 100 metrów a teraz wogóle nie chce odpalic :? jade zaraz po nowy aku bo tam jest jakis stary 30Ah

no i troche zeby zluzowac atmosfere bo niechce mi sie denerwować gwincik by D2 racing :P

Aha zapomniało mi sie, KSR zamkniete na stałe i całe szczęscie, przenosi sie podobno do szwecji :lol: drutować :evil:

Pozdr 8)

Sosen - 2007-04-12, 14:35

Zawias zabija :shock:
Czekam na relację z jazdy na tym zawiasiku.
Jak tak patrzę za jaką robotę ludzie biorą gruby szmal to się cieszę, że wziąłem się sam za swapowanie.
Wierzę w to, że ta niemiła przygoda nie zniechęci Cię do dalszych działań i już niedługo zaprezentujesz nowe oblicze swojego potworka. Jedziesz na zawody do Poznania za tydzień?
pozdro
Sosen

skotniol - 2007-04-12, 14:43

Cytat:
Wierzę w to, że ta niemiła przygoda nie zniechęci Cię do dalszych działań i już niedługo zaprezentujesz nowe oblicze swojego potworka. Jedziesz na zawody do Poznania za tydzień?

juz pare razy miałem chęć sprzedac auto tak jak jest i miec to w D... ale stwierdziłem ze niepoddam sie i zrobie je juz do końca :) jakbym tego niezrobił to za pół roku pewnie inny głupi pomysł do głowy by mi wpad i kupił bym np. motocykl :lol:

na zawody nie jade bo narazie niema czym heh, trzeba silnik wyciagnąć i zmienić łapy zeby poszedł do tyłu, a to znowu wiąże sie ze skracaniem wału, założyc zawias i hamulce takze czasowo napewno nie dam rady :)

Pozdr

Sosen - 2007-04-12, 22:20

skotniol napisał/a:
Cytat:

juz pare razy miałem chęć sprzedac auto tak jak jest i miec to w D... ale stwierdziłem ze niepoddam sie i zrobie je juz do końca :) jakbym tego niezrobił to za pół roku pewnie inny głupi pomysł do głowy by mi wpad i kupił bym np. motocykl :lol:

na zawody nie jade bo narazie niema czym heh, trzeba silnik wyciagnąć i zmienić łapy zeby poszedł do tyłu, a to znowu wiąże sie ze skracaniem wału, założyc zawias i hamulce takze czasowo napewno nie dam rady :)

Pozdr

Żałuję, ale mam nadzieję, że przyjdzie nam razem polatać po torze, bo im więcej starych beemek tym lepiej :mg:

emaloo - 2007-04-12, 22:48

Skotniol czy nie pisałeś kiedyś przypadkiem na cultstyle? Tak właśnie się dziwiłem dlaczego te projekt tak długo trwał teraz mam odpowiedź... Zawias super, kolor też oryginalny :) Powodzenia z autem oby wkońcu zaczęło latać jak trzeba i dawało tyle radochy z jazdy ile powinno dawać...
pozdro!

Jacek E30 - 2007-04-12, 23:47

Między silnikiem a tym samochodem brakowało PUZ-a :wink:
Łukasz - 2007-04-13, 10:36

temat z linkiem , który dałem na SR został szybciutko zamknięty, to chyba o czymś świadczy.....
tomcat944 - 2007-04-13, 10:46

hej,
Skotniol, tak z ciekawosci ile dales za ten gwint?? bo jest rewelacyjny...

Gasper - 2007-04-13, 10:49

Łukasz napisał/a:
temat z linkiem , który dałem na SR został szybciutko zamknięty, to chyba o czymś świadczy.....

Tak jak mówisz. Tamto forum śmierdzi na kilometr :evil:

skotniol - 2007-04-13, 10:49

Cytat:
temat z linkiem , który dałem na SR został szybciutko zamknięty, to chyba o czymś świadczy.

widziałem temat poczekamy moze KSR sie wypowie :wink:

Cytat:
Skotniol, tak z ciekawosci ile dales za ten gwint?? bo jest rewelacyjny

2800zł 8)

pozdr

Gasper - 2007-04-13, 10:57

Tylko wrzucili ten temat od razu do Offtopicu. To juz mi się nie podoba 8)
skotniol - 2007-04-13, 11:08

Wiec własnie rozmawiałem z Keyserem i zoobowązał sie przywieść mi silnik m54b30 na wymiane za m54b25 (sam goły słupek) proponował też wymiane u niego, ale doszliśmy do wniosku ze zrobie to u siebie na miejscu. Także zobaczymy jak sie sprawa zakończy.

Pozdr 8)

Łukasz - 2007-04-13, 11:15

może sprawa zakończy się dość honorowo
fil - 2007-04-13, 12:07

WOW! Bruuutal!!!piekny projekt! piekny styl! czarna helena zawita na przod?
gratuluje zawzietosci i cierpliwosci!! :spoko:

kamil.k - 2007-04-13, 18:29

Gasper napisał/a:
Łukasz napisał/a:

Tak jak mówisz. Tamto forum śmierdzi na kilometr :evil:

no ja tez wrzuciłem rano do jednego tematu linka i zapewne owko mi go usunoł :twisted: jak go spotkam to mu obije faciate :lol:

a miszcz kajser to teraz niech spier... mial robote to mógł sie wykazac przez te 7 miesiecy a nie teraz jak widzi ze moze na tym stracic to prubuje ratowac sytuacje

widze ze przyjał taktyke jak wiekszosc firm na rynku budowlanym.zrobic na byle, jak wziasc kase a w razie jakis reklamacji poprawiac poprawiac i poprawiac az klient sie zlamie i odpusci.niestety znam juz kiku gosci którzy po przyjeciu takiej taktyki poszli z torbami i maja wielkie długi.kilku klientow po prostu nie zapłaciło za robote i material bo bylo zle wykonane

jednak Staszewski z VTG wiedzial co robi zwalniajac go od siebie z zakładu :D

skotniol - 2007-04-13, 21:03

Cytat:
czarna helena zawita na przod

leżą w garażu zólte lampiszony na przód ale tak patrząc teraz chyba lepiej bedą pasowały czarne takze nie wykluczone ze zawita black hella :wink:

A z Keyserem mam nadzieje ze sie dogadamy, i zakończymy sprawe pokojowo. Ja należe do ludzi którzy zachowują duży spokój i cierpliwość :lol: :lol:

SmasherE30 - 2007-04-14, 01:10

tomcat944 napisał/a:
hej,
Skotniol, tak z ciekawosci ile dales za ten gwint?? bo jest rewelacyjny...

w sęsie rewelacyjnie wygląda :?: :wink:

casus maximus - 2007-04-16, 13:25

ogień. super autko z fajnym silnikiem w sumie. kolor tez dobry :) .
opanuj wszystkie problemy z tym samochodem i bedzie ok.
niestety znow okazuje sie ze taka firma jak KSR to nic innego jak druciarze. po tym co napisales i zobaczylem na fotkach to lapy mi opadly. biora gruby śrut a robia druta. :x

Pułkownik Zuber - 2007-04-16, 15:56

A ja bym bydlakom nie zapłacił.
Łukasz - 2007-04-16, 16:15

Pułkownik Zuber napisał/a:

a gdyby mieli za szerokie plecki? :wink:

kamil.k - 2007-04-16, 20:18

Łukasz napisał/a:

człowieku jakie plecki :?: :lol: niech kajzer wpada do mnie do cały aks(chyba jest ponad 200 zapasnikow) go odpowiednio przywita :lol: no chyba ze woli ciezarowców to tez jest ekipa :lol:

pamietam jak kiedys zapasnicy wracali z zawodów to kazali kierowcy podjechac do takiego jednego lakiernika co to za długo trzymal auto kolegi :D pozniej koles opowiadal ze mafia do niego przyjechała i chcieli go okrasc i zabic :lol:

Pietrek - 2007-04-16, 21:40

kamil.k, spadłem z krzesła :lol: BJJ ? czy tradycyjne zapasy ? :)
kamil.k - 2007-04-16, 22:39

nie no caly klub jest oparty tylko na zapasach tradycyjnych ale chłopaki chodza takze na inne sztuki walki :) same zapasy szybko sie nudza ...

mamy kilku miszczow :D a najciekawsze jest to ze ci co maja najlepsze wyniki w zapasach wygladaja całkiem nie pozornie . jak sie popatrzy na takiego to sie od razu mysli ale leszcz :lol:

duchPW - 2007-04-16, 22:41

jeśli chodzi o podnoszenie ciężarów, to Start Otwock nie ma sobie równych w Polsce, a często i w Europie

BTW - niezły OT :lol: - skotniol trzymam kciuki za pomyślny rozwój wydarzeń

Łukasz - 2007-04-17, 00:07

kamil.k napisał/a:
Łukasz napisał/a:

człowieku jakie plecki :?: :lol: niech kajzer wpada do mnie do cały aks(chyba jest ponad 200 zapasnikow) go odpowiednio przywita :lol: no chyba ze woli ciezarowców to tez jest ekipa :lol:

pamietam jak kiedys zapasnicy wracali z zawodów to kazali kierowcy podjechac do takiego jednego lakiernika co to za długo trzymal auto kolegi :D pozniej koles opowiadal ze mafia do niego przyjechała i chcieli go okrasc i zabic :lol:

plecki to przenośnia ;)

skotniol - 2007-04-17, 15:12

żółtki z przodu założone :wink: całkiem nie źle sie to prezentuje, chociaż myslę o black helli

Fota z kom takze troche słaba jakość 8)

Adi - 2007-04-17, 16:29

Hmm ciekawe ciekawe. Auto nie pojechało do Pyskowic?
skotniol - 2007-04-17, 16:48

nie pojechało samemu sie zabiore za poprawki :wink:
casus maximus - 2007-04-17, 16:48

zolte jednak tez sa fajne. duzo ludzi ma czarna helene wiec moze ty zostan przy zoltych.
Drucha - 2007-04-17, 16:51

Zostaw zolte - fajnie wygladaja i sa unikatowe :)
Yakuzatti - 2007-04-17, 20:32

zolte pasuja :-) oryginalnie :wink:
fil - 2007-04-17, 20:38

w sumie racja z tymi zoltymi lampami..oblukal bym to na zywca kiedys...
SmasherE30 - 2007-04-17, 20:50

Nie no ... fura wygląda jak na samym podkladzie :lol:
A żółte reflektorki baaardzo dobrze pasują :idea: :!: :spoko:

Gniewek89 - 2007-04-17, 21:23

Widzialem kieys ja na Culcie i kozacko sie prezenci szkoda tylko ze ci spartolili sprawe z silnikiem a jeszcze wieksza ze teraz beda (mam nadzieje ze sie myle) takie druty robic szwedom :maruda:
kamil.k - 2007-04-17, 21:34

skotniol napisał/a:
nie pojechało samemu sie zabiore za poprawki :wink:

czyli co nie dogadałes sie z kajzerem :?:

skotniol - 2007-04-17, 21:36

na poprawki i tak nie miało jechac do niego :nie: :wink: a czy sie dogadałem to zobaczymy jak bede miał to co obiecał 8)

Pozdr

[ Dodano: 2007-04-20, 12:48 ]
Wkońcu dorwałem opony po okazyjnej cenie :wink: wiec felgi już siedzą na aucie, wygląda jak koza hah ale juz nie długo :twisted:

I na koniec małe VT

Pozdr

Adi - 2007-04-20, 13:39

Heh w innym temacie zauważyłem nowy avatarek i chciałem Ci już pisać "dawaj nowe foty" :P
Fajnie wygląda, dziwie Ci się tylko, że jeszcze zawiasu nie założyłeś, ja bym nie wytrzymał :wink:
Wpadaj na spota w niedziele :)

Yakuzatti - 2007-04-20, 13:59

skotniol, wyglada to normalnie jak samochod glownego generala wojsk opancerzonych :D

mega wypas bracie! 10/10!

btw. ta jak Adi powiedzial, w niedziele wpadaj na spota :)

southOFheaven - 2007-04-20, 14:22

jeszcze jakies emblematy afrika korps i bedzie git :hyhy:
fil - 2007-04-20, 14:29

JA PIER.....!!!!niezly wojownik!!!!koniecznie wpadnij w niedziele :wow:
Drucha - 2007-04-20, 14:46

Wygląda jak rasowy wojskowy samochód do zadań specjalnych 8)
skotniol - 2007-04-20, 16:37

wpadłbym chętnie ale melanżyk :beer: sie szykuje jutro wieczorem i nie wiem czy bede w stanie w niedziele cokolwiek robic :lol:

zawias moze w przyszłym tygodniu bedzie założony :spoko:

fil - 2007-04-20, 16:54

skotniol napisał/a:
wpadłbym chętnie ale melanżyk sie szykuje jutro wieczorem i nie wiem czy bede w stanie w niedziele cokolwiek robic

wiesz...chetnie poprowadze to T-30 :mg:

casus maximus - 2007-04-20, 16:57

fil napisał/a:
chetnie poprowadze to T-30

nie wiem czy bylo T-30 ale T-34 to na bank.
generale Skotniol naprzód!!! :mg:

Pietrek - 2007-04-20, 17:23

Kurde wygląda tak jakoś Cultstajlowo :wink: Podoba mi sie ta Twoja wizja , jak wpadniesz w niedziele to sobie obadam z bliska :wink:
skotniol - 2007-04-20, 17:37

Cytat:
generale Skotniol naprzód!!!

haha :wink: :lol:

Cytat:
Kurde wygląda tak jakoś Cultstajlowo

przyznam sie inwencje czerpałem z cultstyle.pl :wink:

Pietrek - 2007-04-20, 17:43

Dodam tylko że nie miałem nic złego na myśli :)
Sosen - 2007-04-20, 21:38

Furacz super-mega-wypas!! żółtki robią robotę jak należy, jak dla mnie bomba!!!
fil - 2007-04-20, 22:07

casus maximus napisał/a:

ale tu mamy T30. t34 to wino bylo :wink:

BARABUS - 2007-04-20, 22:16

I bez zawiasu jest MIAZGA !! 8) 8) 8) 8) 8)
Yakuzatti - 2007-04-20, 22:17

tak sie bawi slask w africa corps :mg:
Adi - 2007-04-20, 22:22

skotniol napisał/a:
wpadłbym chętnie ale melanżyk :beer: sie szykuje jutro wieczorem i nie wiem czy bede w stanie w niedziele cokolwiek robic :lol:

spoko spoko do 15 wywietrzejesz albo ustaw sobie jakiś hamulec i nie pij do upadłego :wink: :D

bmwm - 2007-04-21, 01:36

hej
widzialem to auto na zywo
pod maska tragedia
po sylwestrze bym to lepiej zrobil :jupi:
ech
trzeba bylo dryndnac do mnie
pozdro

casus maximus - 2007-04-21, 14:04

oj nie dolujcie generala skotniola i jego tanku. co zrobic jak partacze zrobili takie cos. zreszta to nie ma wygladac, to ma zap******ać. :wink:
Yakuzatti - 2007-04-21, 15:17

skotniol, Ty tam sie nie martw, Ty masz czolg a Keyser ma tylko zloto-czarną osobowke :mg:
Gniewek89 - 2007-04-21, 15:45

dawaj ja na e30.de :mg: Będzie pieszczochem miesiąca :twisted:
Tomek3er - 2007-04-21, 21:03

Gniewek89 napisał/a:
dawaj ja na e30.de :mg: Będzie pieszczochem miesiąca :twisted:

ja bym z tym zaczekał jak bedzie porzadek pod maska albo m54b30 i gleba to w tedy napewno bedzie pupilem miesiaca[

RoboCop - 2007-04-24, 09:27

auto rzeczywiście wygląda zaj#&%!*) :shock: zostaw te żółte lampy, bo przy tym kolorze fajnie się zgrywają, a czarne Helle mozesz mić na zapasie jakby co...
maerik - 2007-04-24, 09:57

Śmiszna fura... pozytywnie! Gratki :spoko:
Norbi - 2007-04-25, 08:56

Moim zdaniem najładniejsza, najbardziej efektowna E30 na tym forum. Niesamowita. Pomysł miales swietny.

Od razu widac ze to nie cywilny samochód.

O to chodziło bravo!

duchPW - 2007-04-26, 19:27

czemu sprzedajesz silnik - jest już b30?
skotniol - 2007-04-26, 21:12

jeśli bedzie ktoś chetny na kupno wszystkiego do przekładki to sprzedam i wkładam coś innego :wink:

a jeśli nie to włoze sam korpus b30 i bedzie 3.0L 8)

pozdr

lesiek - 2007-04-27, 14:27

dobra sciema nie jest zla :lol: Gratulacje samochodu :spoko:
Yakuzatti - 2007-04-27, 20:58

skotniol 27 maja Cie widze na zlocie BMW Manii :twisted:
skotniol - 2007-04-27, 22:30

Cytat:
skotniol 27 maja Cie widze na zlocie BMW Manii

jesli silnik jeszcze bedzie pod maska :P

Adi - 2007-04-27, 22:37

skotniol napisał/a:
Cytat:
skotniol 27 maja Cie widze na zlocie BMW Manii

jesli silnik jeszcze bedzie pod maska :P

No nie chce być złym prorokiem ale jeśli będziesz się zastanawiał tak jak wczoraj co z autem zrobić to do 27 maja będzie dalej pod maską to co jest :P
Skotniol męska decyzja i działaj :wink:

Może jutro wpadne obadać sprzęta

urbi - 2007-04-28, 10:27

jeszcze armate na dach :D
mi sie podoba :) auto z klasa

skotniol - 2007-04-28, 11:00

z armatą trochę cięzko by było ale taki granat hah czmu nie :lol: :lol:

casus maximus - 2007-04-28, 11:08

pancer general skotniol, mimo ze armaty nie masz to michael wittmann bylby z ciebie dumny :mg: :spoko: :brawo:
jakbys nie wiedzial kto to jest michael wittmann to luknij:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Michael_Wittmann

skotniol - 2007-04-28, 11:43

dziekuje za krótką lekcje z historii :D :wink:

8)

RoboCop - 2007-05-03, 07:32

Casus M. - nieźle mi zaimponowałeś - nie słyszałem o tym faszystowskim panzerniaku :spoko:
MAJSU - 2007-05-10, 19:59

Skotniol mam pytanie czy ten lakier był firmowo kładziony ? U mnie na osiedlu stoi E30 Coupe na wąskiej lampie i kolorek ma bardzo podobny...
SajGoN - 2007-05-14, 01:50

Witam!
Kolor bym powiedzial BARDZO ORYGINALNY, jak juz poszedles tak odwaznie w tym kierunku to bym przywalil cos naprawde z akcentem typowo militarnym. Na zlocie musisz byc koniecznie pod siatka maskujaca. Ja nie zartuje, bo kolor i tak nawiazuje do US ARMY, tego nien mozna ukryc.

Co do KSR. Szanowalem ta firme za to ze ich ulubinym tematem bylo BMW. Po tym co czytam-dyskwalifikacja ! ! !
Czas i kase mozna przebolec ale nie druciarstwo.
Pozdro

skotniol - 2007-05-14, 19:30

Cytat:
Skotniol mam pytanie czy ten lakier był firmowo kładziony ? U mnie na osiedlu stoi E30 Coupe na wąskiej lampie i kolorek ma bardzo podobny...

malowana była w zeszłym roku miałem dylemat miedzy czarnym matem, a olivkowym w końcu wybór padł na ArmyLook :wink:

Cytat:
Kolor bym powiedzial BARDZO ORYGINALNY, jak juz poszedles tak odwaznie w tym kierunku to bym przywalil cos naprawde z akcentem typowo militarnym. Na zlocie musisz byc koniecznie pod siatka maskujaca. Ja nie zartuje, bo kolor i tak nawiazuje do US ARMY, tego nien mozna ukryc.

Kolor akurat jest z palety Bundeswhery :wink: i tematu niemieckiej armi bede sie trzymał jak coś 8)

Zastanawiam sie nad taką naklejka po obu stronach na drzwiach lub centralnie na masce nie zebym był jakimś nazistą lub cos w tym stylu :lol: ale pasowałaby do klimatu

casus maximus - 2007-05-14, 19:42

skotniol napisał/a:
malowana była w zeszłym roku miałem dylemat miedzy czarnym matem, a olivkowym w końcu wybór padł na ArmyLook

i slusznie generale.
skotniol napisał/a:
Zastanawiam sie nad taką naklejka po obu stronach na drzwiach lub centralnie na masce

nie, nie rob tego. dobrze jest jak jest. naklejki moga tylko popsuc calosc.

Pietrek - 2007-05-14, 19:43

Żeby tylko ktoś na ulicy nie odebrał tego jako coś w stylu nazizmu i nie obrzucił Ci autka kamieniami :cry:
casus maximus - 2007-05-14, 19:47

RoboCop napisał/a:
Casus M. - nieźle mi zaimponowałeś - nie słyszałem o tym faszystowskim panzerniaku

czy nie ma tutaj nuty ironii? :wink:
faszysta nie faszysta w kazdym razie wybitny pancerniak.

RoboCop - 2007-05-14, 21:53

Skotniol nie dawaj tej wrony ... ja mam na tylniej bocznej szybie krzyż cult style - i powiem Ci że reakcje ludzi są różne... szkoda, żeby Ci ktoś poharatał auto, które Cię tyle kosztowało...
pzdr

fil - 2007-05-14, 22:43

z daleka to znaczek bmw zlewa sie w swaste :shock:
RoboCop napisał/a:
ja mam na tylniej bocznej szybie krzyż cult style - i powiem Ci że reakcje ludzi są różne...

bo ludzie sie nie znaja, jak moze kogos iron cross oburzac :lol:

BARABUS - 2007-12-23, 13:58

odgrzeję kotleta, bo jestem na etapie zakupu gwintu do e30

może właściciel wypowie sie na temat gwintu D2 :) , jaki to typ, jakie ustawienia, gdzie kupił i czy wart jest tej kasy

Luxsus_Michał - 2007-12-23, 14:31

BARABUS napisał/a:
odgrzeję kotleta, bo jestem na etapie zakupu gwintu do e30

może właściciel wypowie sie na temat gwintu D2 :) , jaki to typ, jakie ustawienia, gdzie kupił i czy wart jest tej kasy

to może ja sie wypowiem ponieważ sam posiadam d2 w e30 używam samochodu do driftu i zawieszenie mam od marca ,cały czas jst katowany na torze ,czasami na ulicach ja mam ustawione na beton i jest naprawde beton.

regulacja twardości 32 stopnie .Z przodu camberplat'y do ustawienia negatywu

co do gleby hmm przód mozna naprawde zglebić z tyłu z pierścieniami jest wysoko jak sie zostawi samą spręzyne jest też niezła gleba

może bedzie szło zamówienie na 3 komplety zawsze mozesz sie przyłączyć -sprawa otwarta

podsumowująć -uważam ze zakup zawieszenia d2 to świetna rzecz napewno nie bedziesz żałował

bedziesz miał więcej pytań wal na gg 3490966

tak to wygląda u mnie tył chyba na maxa przód ojjj jeszcze mocno moze iść w dół

Pozdrawiam Michał

rifresz - 2016-01-01, 19:56

Sory za odkopanie kotleta ale jest w stanie mi ktos odpowiedziec jak dokladnie nazywa sie ten kolor ?