BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Droższy autogaz.

BIZON - 2007-04-06, 23:08
Temat postu: Droższy autogaz.
noooo qtwa jego mać... ja co prawda auta na "szlam" nie mam, ale w domu taki używam.
jak coÅ› takiego mi "walnÄ…", to neeei wytrzymam... :x :x :x :x
http://podatki.onet.pl/1515400,1,0,wiadomosci.html
ile razy tak będą...? :x

Robsy-M-Technic - 2007-04-06, 23:24

Ja już powoli demontuje gaz z swojej beemki,nie bawem mixer wyjmuje i mam w d**** cały gaz :D
casus maximus - 2007-04-06, 23:49

szukaja kasy wszedzie gdzie sie da. co za cholota w tym rzadzie. wszystko w gore idzie bo biedaki ( czyt. panstwo ) moga zbankrutowac, ale na jakas smieszna wojenke w iraku badz afganistanie to ich stac. rece opadaja...
Sosen - 2007-04-06, 23:53

Robsy-M-Technic napisa³/a:
Ja już powoli demontuje gaz z swojej beemki,nie bawem mixer wyjmuje i mam w d**** cały gaz :D

Dotychczas wszystkie moje beemki były zaszambione, ale dojrzałem do tej trudnej decyzji i drugi miesiąc latam tak jak należy. Już nigdy żadnej beemki nie skrzywdzę gazoliną, dzisiaj kupiłem sobie E30 316i 1.8 M10 i będę latał na benzynce.

casus maximus - 2007-04-06, 23:58

mialem w porzedniej szambo i tez nie bylem zadowolony. jak sie cos chczanilo to nie wiedzialem gdzie jechac. czy do gaziarza czy do normalnego mechanika. drozsze przeglady i wogole wiecej klopotu z tym bylo niz to bylo warte tych niby oszczednosci.
teraz nie mam i jestem szczesliwy.
ale fakt faktem ze z tymi podwyzkami to przesadzaja.

jaqub - 2007-04-07, 00:21

Robsy-M-Technic napisa³/a:
mam w d**** cały gaz

uwazaj zeby Ci nie strzelil :lol:

casus maximus napisa³/a:
mialem w porzedniej szambo i tez nie bylem zadowolony. jak sie cos chczanilo to nie wiedzialem gdzie jechac. czy do gaziarza czy do normalnego mechanika. drozsze przeglady i wogole wiecej klopotu z tym bylo niz to bylo warte tych niby oszczednosci.

ja mam lpg z blosem i jestem mega szczesliwy.... do normalnej jazdy lpg = ekonomia
jak szalec to pb i jest jak byc powinno... jak sie ma dobry motor + dobra instalka + nie pozwala sie wtykac lap osobom ktore nie maja o tym pojecia/ lub robia na sztuke to wszystko jest OKa...

a co do podwyzki LPG to posiadacze tylko PB lub ON tez sie raczej powinni zaczac martwic... bo jak to przeciez w UE jest drozej i My musimy rownac do ich cen... szkoda ze tylko WYDATKI... bo ja nie mialbym nic przeciwko o ile PENSJE itp tez by rownali :mg:

damiano_e30 - 2007-04-07, 00:23

Ja tam śmigam na elpidżi i nie narzekam, gaz jest teraz u mnie po 1.8 a benzyna ponad 4zł i ciągle drożeje :x Gazik nie jest taki zły, podstawa to dobra instalka :spoko:

Wszyscy narzekają bo już taka nasza natura a dawniej była benzyna na kartki a BMW było dla przeciętnego Kowalskiego jedynie marzeniem :)

jaqub - 2007-04-07, 00:26

poczytajcie KOMENTARZE na tej stronce... wg mnie ZENADA... poziom osob nie dorownuje nawet "sterotypowi posiadacza BMW"... szkoda... taki kraj i tacy KRAJANIE...
casus maximus - 2007-04-07, 00:26

damiano_e30 napisa³/a:
Wszyscy narzekają bo już taka nasza natura

hm...
ok, mozna zamknac ten temat bo od teraz juz nie bedziemy narzekac. gaz jest super, podwyzki to nic, wszystko jest cudownie. dyskusja sie skonczyla .

a jesli chodzi o komentarze na tej stronce to jednak powtierdza sie to ze niektorzy nie powinni miec dostepu do internetu.

damiano_e30 - 2007-04-07, 00:44

Biadolenie nic nie da, złodzieje w Rządzie byli, są i pewnie zawsze będą i tak nic na to nie poradzimy...taki kraj po prostu

Członkostwo w UE to niestety podwyżki ale też dotacje na drogi np, a mnie dużo bardziej wqurfia wydawanie pieniędzy na elementy zawieszenia niż na drogie paliwo

casus maximus - 2007-04-07, 10:32

damiano_e30 napisa³/a:
mnie dużo bardziej wqurfia wydawanie pieniędzy na elementy zawieszenia niż na drogie paliwo

ciezko nie przyznac ci racji....

kamil.k - 2007-04-07, 10:48

ostatnio rozmawialem z kolesiem co ma 38 stacji lpg i kilka benzynowych i juz jakis miesiac temu mi mówil ze ma byc podwyzka gazu.jak mi zaczał wyliczac ile tak naprawde podatku jest zawarte w cenach paliw to :shock:

kasa z tej akcyzy która obłożone sa paliwa powinna isc tylko na drogi itd. a ona idzie na inne rzeczy.szkolnictwo ,dofinansowania szpitali i innych rzeczy ktore powinny byc finansowane z innych srodków ale jak on sam stwierdzil nikt o tym głosno nie mówi i nie bedzie mówil ...

stwierdzil jedno.ponad dziesiec lat temu jak zaczynal i mial 10 stacji to mial z tego wiecej kasy i latwiej mu bylo wszystko pozalatwiac niz teraz gdy ma ich 4 razy tyle]

mi jezdzenie na gazie nie bedzie sie opłacało jak roznica miedzy cena gazu albo benzyny bedzie wynosila 1 zł albo bede malo jezdzil na co sie nie zanosi :)

Robsy-M-Technic - 2007-04-07, 18:00

jaqub napisa³/a:
uwazaj zeby Ci nie strzelil

Ostanio strzelił tylko ten w bumce:D i się przestraszyłem,bo pierwszy raz mi się to zdarzyło :mg: