| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Droższy autogaz.
BIZON - 2007-04-06, 23:08 Temat postu: Droższy autogaz. noooo qtwa jego mać... ja co prawda auta na "szlam" nie mam, ale w domu taki używam.
jak coÅ› takiego mi "walnÄ…", to neeei wytrzymam...
http://podatki.onet.pl/1515400,1,0,wiadomosci.html
ile razy tak będą...?
Robsy-M-Technic - 2007-04-06, 23:24
Ja już powoli demontuje gaz z swojej beemki,nie bawem mixer wyjmuje i mam w d**** cały gaz
casus maximus - 2007-04-06, 23:49
szukaja kasy wszedzie gdzie sie da. co za cholota w tym rzadzie. wszystko w gore idzie bo biedaki ( czyt. panstwo ) moga zbankrutowac, ale na jakas smieszna wojenke w iraku badz afganistanie to ich stac. rece opadaja...
Sosen - 2007-04-06, 23:53
| Robsy-M-Technic napisa³/a: | Ja już powoli demontuje gaz z swojej beemki,nie bawem mixer wyjmuje i mam w d**** caÅ‚y gaz |
Dotychczas wszystkie moje beemki były zaszambione, ale dojrzałem do tej trudnej decyzji i drugi miesiąc latam tak jak należy. Już nigdy żadnej beemki nie skrzywdzę gazoliną, dzisiaj kupiłem sobie E30 316i 1.8 M10 i będę latał na benzynce.
casus maximus - 2007-04-06, 23:58
mialem w porzedniej szambo i tez nie bylem zadowolony. jak sie cos chczanilo to nie wiedzialem gdzie jechac. czy do gaziarza czy do normalnego mechanika. drozsze przeglady i wogole wiecej klopotu z tym bylo niz to bylo warte tych niby oszczednosci.
teraz nie mam i jestem szczesliwy.
ale fakt faktem ze z tymi podwyzkami to przesadzaja.
jaqub - 2007-04-07, 00:21
| Robsy-M-Technic napisa³/a: | | mam w d**** caÅ‚y gaz |
uwazaj zeby Ci nie strzelil
| casus maximus napisa³/a: | | mialem w porzedniej szambo i tez nie bylem zadowolony. jak sie cos chczanilo to nie wiedzialem gdzie jechac. czy do gaziarza czy do normalnego mechanika. drozsze przeglady i wogole wiecej klopotu z tym bylo niz to bylo warte tych niby oszczednosci. |
ja mam lpg z blosem i jestem mega szczesliwy.... do normalnej jazdy lpg = ekonomia
jak szalec to pb i jest jak byc powinno... jak sie ma dobry motor + dobra instalka + nie pozwala sie wtykac lap osobom ktore nie maja o tym pojecia/ lub robia na sztuke to wszystko jest OKa...
a co do podwyzki LPG to posiadacze tylko PB lub ON tez sie raczej powinni zaczac martwic... bo jak to przeciez w UE jest drozej i My musimy rownac do ich cen... szkoda ze tylko WYDATKI... bo ja nie mialbym nic przeciwko o ile PENSJE itp tez by rownali
damiano_e30 - 2007-04-07, 00:23
Ja tam śmigam na elpidżi i nie narzekam, gaz jest teraz u mnie po 1.8 a benzyna ponad 4zł i ciągle drożeje Gazik nie jest taki zły, podstawa to dobra instalka
Wszyscy narzekają bo już taka nasza natura a dawniej była benzyna na kartki a BMW było dla przeciętnego Kowalskiego jedynie marzeniem
jaqub - 2007-04-07, 00:26
poczytajcie KOMENTARZE na tej stronce... wg mnie ZENADA... poziom osob nie dorownuje nawet "sterotypowi posiadacza BMW"... szkoda... taki kraj i tacy KRAJANIE...
casus maximus - 2007-04-07, 00:26
| damiano_e30 napisa³/a: | | Wszyscy narzekajÄ… bo już taka nasza natura |
hm...
ok, mozna zamknac ten temat bo od teraz juz nie bedziemy narzekac. gaz jest super, podwyzki to nic, wszystko jest cudownie. dyskusja sie skonczyla .
a jesli chodzi o komentarze na tej stronce to jednak powtierdza sie to ze niektorzy nie powinni miec dostepu do internetu.
damiano_e30 - 2007-04-07, 00:44
Biadolenie nic nie da, złodzieje w Rządzie byli, są i pewnie zawsze będą i tak nic na to nie poradzimy...taki kraj po prostu
Członkostwo w UE to niestety podwyżki ale też dotacje na drogi np, a mnie dużo bardziej wqurfia wydawanie pieniędzy na elementy zawieszenia niż na drogie paliwo
casus maximus - 2007-04-07, 10:32
| damiano_e30 napisa³/a: | | mnie dużo bardziej wqurfia wydawanie pieniÄ™dzy na elementy zawieszenia niż na drogie paliwo |
ciezko nie przyznac ci racji....
kamil.k - 2007-04-07, 10:48
ostatnio rozmawialem z kolesiem co ma 38 stacji lpg i kilka benzynowych i juz jakis miesiac temu mi mówil ze ma byc podwyzka gazu.jak mi zaczał wyliczac ile tak naprawde podatku jest zawarte w cenach paliw to
kasa z tej akcyzy która obłożone sa paliwa powinna isc tylko na drogi itd. a ona idzie na inne rzeczy.szkolnictwo ,dofinansowania szpitali i innych rzeczy ktore powinny byc finansowane z innych srodków ale jak on sam stwierdzil nikt o tym głosno nie mówi i nie bedzie mówil ...
stwierdzil jedno.ponad dziesiec lat temu jak zaczynal i mial 10 stacji to mial z tego wiecej kasy i latwiej mu bylo wszystko pozalatwiac niz teraz gdy ma ich 4 razy tyle]
mi jezdzenie na gazie nie bedzie sie opłacało jak roznica miedzy cena gazu albo benzyny bedzie wynosila 1 zł albo bede malo jezdzil na co sie nie zanosi
Robsy-M-Technic - 2007-04-07, 18:00
| jaqub napisa³/a: | | uwazaj zeby Ci nie strzelil |
Ostanio strzelił tylko ten w bumce:D i się przestraszyłem,bo pierwszy raz mi się to zdarzyło
|
|