| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - BMW e34 - nie da sie otworzyć auta - HELP
Lord Lukasz - 2007-04-04, 13:41 Temat postu: BMW e34 - nie da sie otworzyć auta - HELP Jak w temacie, wój przyszedł rano do auta i nie da sie go otworzyć, prawdopodobnie padł aku. ale nawet gdy on padnie teoretycznie powinno sie dać otworzyć kluczykiem ale sie nie da !!!!! w żaden sposób i z żadnej strony, udało sie tylko otworzyć bagaznik, zna ktoś jakies patenty na włamanie sie do e34 czy pozostaje tylko wyłamanie blachy pod podłokietnikiem przez bagażnikm, dodatkowym utródnieniem jest fakt że auto stoi w ciasnym garażu
skotniol - 2007-04-04, 13:52
znajomy z pracy miał podobny przypadek kilka dni temu tez w e34, tak jak piszesz niedało się otwrzyc centralnym ani kluczykiem, po paru godzinach dopiero coś zaskoczyło i wkońcu udało mu sie otworzyc auto ale znowu niedało się go zamknąc heh przyczyną był złamany aluminiowy mostek który znajduje sie w okolicy bezpieczników dokładnie niewiem gdzie się znajduje bo niewidziałem tego
Pozdr 8)
Lord Lukasz - 2007-04-04, 14:19
Tyyy mozesz sie dowiedzieć dokładnie o który mostek chodzi ? ale u niego napewno padł aku bo mial w desce takiego migacza straszaka zamontowanego no i przestał on migać
pawelbach - 2007-04-04, 14:34
a może da sie z przodu wyłamac kratke i otworzyc maske to wtedy można bedzie akumolator naładować
Jakub316 - 2007-04-04, 14:52
MOze bez wyłamywania kratki uda sie od spodu znaleźć linkę od otwierania maski, pociągnąć za pancerz jakim drutem, czymś podobnym do pogrzebacza i maska otwarta.
Jak podładujesz akumulator to pewnie centralny też puści. Chyba, że ma akumulator z tyłu w bagażnku
skotniol - 2007-04-04, 15:03
| Cytat: | | Tyyy mozesz sie dowiedzieć dokładnie o który mostek chodzi ? ale u niego napewno padł aku bo mial w desce takiego migacza straszaka zamontowanego no i przestał on migać |
spox jutro podpytam co to dokładnie było 8)
Lord Lukasz - 2007-04-04, 16:55
Aku jest z przodu bo to jest unikatowe e34 z silnikiem 1.8 m40, zanim dojechałem do wuja jakiś żeźnik wyłamał w bagażniku blaszke od podłokietnika i otworzyli, teraz ładuje sie aku. i sie okaże czy będzie działało
kemot324 - 2007-04-04, 21:02
Trzeba było położyć się pod auto i podłączyć inny aku pod styk rozrusznika (+12V) i minus gdzieś na obudowę.
Pozatym istnieje awaryjne otwieranie samochodu w takiej sytuacji. Od strony pasażera przekręcasz kluczyk na otwórz, w tym momencie podnosisz klamkę i przekręcasz jeszcze bardziej kluczyk.Przynajmniej w e32 tak się mi udało, a to podobne konstrukcje.
speed - 2007-04-04, 21:24
Tak jak pisze kemot324, podchodzisz do drzwi pasażera przekręcasz kluczyk i kilkukrotnie pociągasz za klamkę i w końcu drzwi sie powinny otworzyć w e32 i e34 tak sie otwiera auto bez akumulatora
Lord Lukasz - 2007-04-05, 08:59
Nie mogliście tego szybciej napisać tak jak pisałem wyłamali blache w bagażniku od podłokietnika i jakoś patykiem otworzyli zanim dojechałem, wyciągne aku jak dzisiaj będe i spróbuje tego awaryjnego otwierania
sybir - 2007-04-06, 10:16
| Lord Lukasz napisa³/a: | Nie mogliÅ›cie tego szybciej napisać tak jak pisaÅ‚em wyÅ‚amali blache w bagażniku od podÅ‚okietnika i jakoÅ› patykiem otworzyli zanim dojechaÅ‚em, wyciÄ…gne aku jak dzisiaj bÄ™de i spróbuje tego awaryjnego otwierania |
Jak sprawdzisz to napisz tu.
sie ma
speed - 2007-04-06, 12:54
U mnie ten sposób działa w 100% kiedyś miałem odpięty akumulator i pozamykałem sobie auto kluczykiem a następnego dnia okazało się że go nie otworze i przez przypadek w sumie udało mi się go otworzyć "pompując" klamką pasażera
BOR - 2007-04-06, 14:25
Mam podobny problem z otworzeniem auta. Działa tylko zamek w bagażniku, zamka w żadnych drzwiach nie da się obrócić. Akumulator chyba padł, bo teraz z zamka bagażnika nie da się otworzyć innych.
Może da się otworzyć podając napięcie gdzieś w bagażniku? Wie ktoś?
E32 740i
speed - 2007-04-06, 19:11
BOR, zrób tak jak opisywaliśmy wyżej
BOR - 2007-04-06, 23:06
Tzn. podłączenie prądu pod rozrusznik? Ciężko w V8, ale może jakoś...
speed - 2007-04-07, 12:58
BOR, chodziło mi o motyw z prawą klamką
kemot324 - 2007-04-07, 13:10
Może uda się podłączając prąd pod lampkę w bagażniku? Teoretycznie bierze ona zasilanie bezpośrednio z akumulatora.
W tym e32 co to robiłem przepalił się bezpiecznik od centrala gdy ten był zaryglowany, więc podłączanie prądu nic nie dawało.
BOR - 2007-04-07, 21:30
| speed napisa³/a: | BOR, chodziÅ‚o mi o motyw z prawÄ… klamkÄ… |
Ale napisałem, że zamki w drzwiach są zepsute. Nie da się obrócić bębenka.
BADYL - 2007-04-07, 21:57
| BOR napisa³/a: | Mam podobny problem z otworzeniem auta. DziaÅ‚a tylko zamek w bagażniku, zamka w żadnych drzwiach nie da siÄ™ obrócić. Akumulator chyba padÅ‚, bo teraz z zamka bagażnika nie da siÄ™ otworzyć innych.
Może da się otworzyć podając napięcie gdzieś w bagażniku? Wie ktoś?
E32 740i |
Bor miałem ten sam proeblem dokłanie w tym samym aucie.
Sprawdziłem podłaczanie aku pod lampe w bagazniku - NIC.
Jezeli auto jest zamkniete na zamek do konca (czyli maksymalny obórt kluczyka na zamkniecie 2 klikniecia powinno byc słychac) zapomnij o otworzeniu od srodka przez nawet dziure na narty.
Jedynie co szybko i sprawinie poszło to wyłamanie,wygieie lewej atrapy reflektora - 3 razy juz pomogło.
Raz udało mi sie otworzyc 750 własnie tak zamknieta przez bagaznik ale miała dzire na narty oraz była zamknieta na jeden raz.
Vindevil - 2007-04-08, 15:16
Na tej stronie macie triki jak otwierać auto itp. Plik do ściągnięcia.
http://hosting.data.bg/bmw/BMW/E-Books/
|
|