BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E30] BARABUS ->> 325iC

BARABUS - 2007-03-30, 19:15
Temat postu: [E30] BARABUS ->> 325iC
Oto długo oczekiwana moja nowa zabaweczka.... trzecia już w rodzinie cabrio.... czwarta jako e30 8)

Troche o niej:
Silnik B20M25 połączony z automatyczną skrzynią biegów ( tą lepsza z przełącznikiem SPORT - ECONOMY - 1.2.3 ).... na trybie SPORT jest masakra, po prostu zakochałem sie w automacie, a pamiętam jeszcze moje słowa .... "nigdy automatu" :lol:
Z wyposażenia było:
- ABS
- skórzana tapicerka
- grzane fotele
- wycieraczki na reflektorach :roll:
- elektryczne lustra i szyby
Ze swojej strony dodałem:
- dwumiesięczny zawias Weitec GT Ultra 60/40
- aluski BBS RS 8/9x16" z oponkami GoodYear GSD3
- Black Hella przód
- aluminiowa polerowana rozpórka kielichów przednich

Powiem tak, nie będe ściemniał... stan silnika i skrzyni PERFEKT !! ! przebieg 180 tyś ale nie cofany.... silnik chodzi jak dzwon.... wiem co mówie bo mam do porównania czarna bete mojego brata z tym samym silnikiem :) Skóry stan prawie bardzo dobry, nie poprzecierane, lecz ktoś bardzo szczędził jej kosmetyków i jest narazie bardzo twarda.... ;/ ALe pracuje nad nią..... wygląda już prawie jak nowa :P Brakuje pare dupereli, i pare jest uszkodzonych.... pęknięty schpwek, pokrywa pod kierownicą, namka od zegarów i pare tego typu copów..
Blacha w dobrym stanie, kilka małych wypraweczek i będzie SI.... wkońcu ten lakier ma 20 lat, spoleruje sie i będzie dobrze :] Z tyłu jest lekko wgniecona blacha pod zderzakiem...
Dobra skończe moje gadanie,jak coś zrobie to pokaże :wink: Foty poniżej 8)
Czeka mnie sporo pracy... ale nielubie gotowych projektów.... lubie sam pogrzebać i nawet dobrze że będzie co :D

Yakuzatti - 2007-03-30, 19:20

Barabus, czapka z glowy! Zero komentarza bo wiesz jak jest :spoko:

[ Dodano: 2007-03-30, 19:21 ]
no jedynie co bym zrobil to felgi na srebrno

BARABUS - 2007-03-30, 19:25

Yakuzatti napisa/a:
Barabus, czapka z glowy! Zero komentarza bo wiesz jak jest :spoko:

[ Dodano: 2007-03-30, 19:21 ]
no jedynie co bym zrobil to felgi na srebrno

Kwestie koloru felg pozostawimy bez dyskusji, ponieważ to kwestia gustu :] .... a o gustach się nie dyskutuje.... miałem te fele założóne już na trzech autach ...
na czerwonej IS - było dobrze
na czarnej cabrio - było super
na srebnej mojej cabrio teraz jest jak dla mnie idealnie.... to trzeba zobaczyś na własne oczy :wink:

Łukasz - 2007-03-30, 19:26

w tym wypadku te czarne światła wyglądją niezbyt, IMHO lepsze byłyby zwykłe. ale ogólnie fajna fura.
casus maximus - 2007-03-30, 19:26

kazde Cabrio ma w sobie cos. sam nie wiem czy w klasycznym cabrio nie powinny byc klasyczne lampy ( nie black hella ). plus za silnik. gdzies te felgi juz widzialem :wink: . skora widze do naprawy. jak bedziesz jechal do tapicera to bylebys nie trafil tak jak ja dzisiaj, ktory mi powiedzial ze jednego fotela nie da sie naprawic. wszystko trzeba wymienic to wtedy sie da :| .
kiloff - 2007-03-30, 19:29

przyznaj sie za ile ja kupiles (moze byc na PW) .. poza tym - kiedy nauczysz sie wybierac lepsze plenery do focenia ??

autko z fotek widac ze troche do poprawek - ale powinno byc niezle ..

BARABUS - 2007-03-30, 19:31

kiloff napisa/a:
przyznaj sie za ile ja kupiles (moze byc na PW) .. poza tym - kiedy nauczysz sie wybierac lepsze plenery do focenia ??

autko z fotek widac ze troche do poprawek - ale powinno byc niezle ..

... hehehee.... plener kiepski :) będzie lepiej niedługo :P Ale tak sobie myśle po co plener.... to cabrio zastępuje wszystko co je otacza :roll:

lagadula - 2007-03-30, 19:31

Wiesz co myśle... już Ci napisałem na GG

"....... my robimy te manewry tu !! !!......"

Łukasz - 2007-03-30, 19:41

może ma być cultstyle, ale ta opona na tej tylnej feldze wygląda sobietaksobietaksobie.... :|
BARABUS - 2007-03-30, 19:49

Łukasz napisa/a:
może ma być cultstyle, ale ta opona na tej tylnej feldze wygląda sobietaksobietaksobie.... :|

... jak wygląda :?: :? Przecież to normalne, najnormalniejsze 215/40/R16 na 9x16"... ile dobrze pamiętam też tak miałeś kiedyś :lol:

Lukasz_MK - 2007-03-30, 19:56

:jupi: :jupi: :jupi:

brak mi slów.... :brawo: :brawo:

ale rzuc okiem na www.e30.de na fotki z dnia 19.11.2006 na Cabrioralf: 325iC Teil 2
tylko kolor inny... poprostu pyszna... moze Ci cos wpadnie jeszcze do glowy... ale i tak Twoja slodka jest...

Gasper - 2007-03-30, 20:01

Twoje cabrio jest piękne jak każde inne E30 bez dachu, ale w tym wypadku wrzuciłbym chromowane nerki i zwykłe lampy. Koła też raczej w srebrnym kolorze... Ale niczego nie sugeruję, każdy robi jak lubi. Pozdro! :wink:
BARABUS - 2007-03-30, 20:02

Lukasz_MK napisa/a:

ale rzuc okiem na www.e30.de na fotki z dnia 19.11.2006 na Cabrioralf: 325iC Teil 2
tylko kolor inny... poprostu pyszna... moze Ci cos wpadnie jeszcze do glowy... ale i tak Twoja slodka jest...

PIKNA ta co pokazałeś... odoba mi się ta dokłądka na przodzie, mam taką w drugim cabrio teścia... :) Do tego tylne lampy i MT1 na tył i przód 8) Może ktoś ma na sprzedaż, mam jeszcze pare grosików :roll:

Drucha - 2007-03-30, 20:04

Dokladnie jak powyzej - powinna byc jak orginal plus srebrne RSy i miod malina :) , ale to tylko moje skromne zdanie :]
BARABUS - 2007-03-30, 20:05

Gasper napisa/a:
Twoje cabrio jest piękne jak każde inne E30 bez dachu, ale w tym wypadku wrzuciłbym chromowane nerki i zwykłe lampy. Koła też raczej w srebrnym kolorze... Ale niczego nie sugeruję, każdy robi jak lubi. Pozdro! :wink:

Nad NERKĄ się zastanawiam, bo srebna by fajnie zagrywała do polerownych rantów od felg :] A BlackHella to raczej dostanie bo według mnie jest super 8)

Pietrek - 2007-03-30, 20:32

Możecie mnie zlinczować IS bardziej mi sie podobał.
Coś w tym aucie jest nie tak i nie wiem zabardzo co ...

Lukasz_MK - 2007-03-30, 20:52

RS-y piekne w czerni, ale jeszcze bym pomyslal nag garafitowym srodkiem albo w kolorze nadwozia, srebne oblatane sa wg mnie wszystkie sa srebne... :) grafit lub zostaw tak jak jest bo git jest... i oczywiscie chromowana nerka!! i m-technic 1 musi byc... :prosze:
MAJSU - 2007-03-30, 21:10

Spoko furka ale te gadżety: nerka i helle jakoś nie bardzo pasuję do wąskiej lampy... No przód widac że do poprawek na dole i szkoda że bita ! Ale ogólnie nie jest źle !
skotniol - 2007-03-30, 21:56

ładna sztuka:) kolor felg OK, ale tak jak pisze Lukasz_MK, moze pod felgi kolor nadwozia tak jak np. w tej

Pozdr 8)

wiechue30 - 2007-03-30, 21:56

no teraz RSy duuużo lepiej wyglądają 8) furka fajna, zrób ją tak jak cabrioralf i będzie miazga :spoko: a co do plenerów to bardziej pasują do jakiegoś amerykańca - chociaż ostatnia fotka bardzo mi sie podoba :spoko:
gratuluje zakupu

Adi - 2007-03-30, 21:58

Bardzo ładna, chociaż z przodu jakoś za czarno jest, może faktycznie zmień nerkę.
BARABUS - 2007-03-30, 22:13

Jutro nera bedzie srebna... zobaczymy, wiecie, na zdjęciach zawsze ianczej to wygląda, w realu jest sam miód 8)
casus maximus - 2007-03-30, 22:33

sam jestem ciekaw jak bedzie sie prezentowala srebrna nera na tle blach hella. zalozysz - zobaczysz.
emaloo - 2007-03-30, 23:18

BARABUS napisa/a:
Lukasz_MK napisa/a:

PIKNA ta co pokazałeś... odoba mi się ta dokłądka na przodzie, mam taką w drugim cabrio teścia... :) Do tego tylne lampy i MT1 na tył i przód 8) Może ktoś ma na sprzedaż, mam jeszcze pare grosików :roll:

Ja bym nie zmieniał niczego! Wygląda elegancko i co ważne z drugą taką jeszcze się nie spotkałem... Ewentualnie inne lampy na tył (kompletnie nie pasują mi ori lampy z wąskiej) i pełen wypas! Gratulacje zakupu, jak możesz napisać ile dałeś za to auto na PW byłbym wdzięczny... :spoko:
pozdro!

Jacek E30 - 2007-03-30, 23:19

No tak jednak rozgłosy radiowe potwierdziły się-epidemia E30 cabrio w Poznaniu rozprzeszczenia się :roll:
urbi - 2007-03-30, 23:48

w pyte !! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kujon - 2007-03-31, 00:34

Barabus dobrze że nie jesteś scenografem z zawodu , bo byś zginął :wink: Cabrio to cabrio i długo długo nic :!:
pawelbach - 2007-03-31, 08:22

fajna co wiecej
marvin-86 - 2007-03-31, 08:32

a mi sie nipodoba, dziwnie tak na przodzie moze orzez te krzaczki na lapach od wycierania :/ i jakos moze nie wime no :/ WIEM ta mala rejestracja mnie wkurza ;D
Lord Lukasz - 2007-03-31, 11:18

Wąska lampa i za to mega plus odemnie ale te lampy z przodu wogule nie pasują, może dlatego że auto brudne a lampy czyste, tak czy tak na fotkach wygląda tragicznie, tak jak ktoś napisał wyżej bardziej chyba będa pasowały zwykłe lampy , nawet nie soczewy tylko stare lampy od wąskiej,
Pozatym zawias lepiej na cabrio wygląda niż na is-e no i musze to napisac ale czarne środki jeszcze gorzej na cabrio wyglądają

kamil.k - 2007-03-31, 11:23

wyglada całkiem nie zle :) ale nie było silnika o takim symbolu jak podałes no i jakos rzuciła mi sie w oczy paskudna uszczelka przednije szyby

teraz felgi wygladaj o wiele lepiej niz na czerwonej :D

misza - 2007-03-31, 11:46

strasznie marudzicie..... mi sie jedno rzuciło w oczy bardzo ze przednie koła dziwnie wygladaja wzgledem budy nie wiem czemu ale jakby były za szerokie, poza tym ze tylni pas podgiety to przedni wyglada jakby ktos sam wycinał otwór na halogen z prawej strony,
barabus błagam zmien otoczenie gdzie robisz foty, postaw na asfalcie i umyj gumy bo **** to wyglada...
jakies foty silnika by sie nadały
pozdro

emaloo - 2007-04-01, 01:07

Barabus wolniej po pozku jeździj... dzisiaj niepostrzerzenie wyciąłem ciebie firmowym lanosem :mg: i nawet nie zdazylem dobrze auta oblukac :twisted:
pozdrufka!

lagadula - 2007-04-01, 12:17

Wczoraj spotkaliśmy sie przypadkiem na mieście i musze powiedzieć ze na żywo robi wrażenie. Ciemny RS plus ten kolor i gleba z ciemna hella robia szokujace wrazenie. Srebrna nera nie pasuje, chyba że biały kierunek, albo ciemny i ciemna nera (mimo że jestem przeciwnikiem ciemnych).

Oczywiscie masz przy aucie duuuużo pracy, ale przecież to lubisz :jupi:

Bede dopingował na każdym kroku. :brawo:

BARABUS - 2007-04-05, 00:20

Mała sesja mojej i tesia 8)

SOER - 2007-04-05, 00:23

Tak, z chromowana nerka wygląda teraz lepiej.
Piotrek E-30 - 2007-04-05, 00:49

Ostatnia fotka miazdzy :idea:
GERMAN BOY - 2007-04-06, 09:13

Barabus dla mnie naprawde fajne autko.Chyba bym za wiele nie zmieniał w nim.Chetnie obejże je na żywo w Toronto.Już tu wyglada dobrze a wiem po swojej ze w realu jest napewno o wiele lepiej.Bravo że ze Szwajcarji.Tam masz same kozaki ,na full wypasach i praktycznie zawsze zadbane.Szwajcar nie zciemnia z zamiennikami.Tam tylko orginał i zero oszczedzania na autku.Dbaj o nia Barabus.
marekfl - 2007-04-06, 12:55

Seimka
Autko super ;-) jak kazde cabrio w e30 ;-) wyglada extra. Srebrna nerka lepiej wyglada, no i srodki lepsze by były srebrne w/g mnie ginie ta felga na samochodzie !!

Ale auto bardzo sympatyczne =)

SmasherE30 - 2007-04-06, 13:09

wąska lampa to jest coś niesamoitego a to cabrio na RSach to wogóle NARA ... wyśli j te foty na e30.de i masz murowane auto miesiąca :twisted:
kuzyn - 2007-04-06, 14:21

co jak co ale fury niezłe
BARABUS - 2007-04-06, 15:55

SmasherE30 napisa/a:
wąska lampa to jest coś niesamoitego a to cabrio na RSach to wogóle NARA ... wyśli j te foty na e30.de i masz murowane auto miesiąca :twisted:

A no właśnie a jak to się robi, chciałem tam wysłac ale nie wiem jak :mg:

Jacek E30 - 2007-04-06, 16:58

Oto adres e-mail: tino@e30.de
Tomek3er - 2007-04-06, 17:06

Nie rozkminiam co takiego neisamowitego jest w tych fotkach nawet sceneria nie powala tylko wózki fajne
piotrek528 - 2007-04-06, 18:53

suuuuper !! !!! :D BARABUS zrób fotki takie jak Pablo i na Syndikat ją :P
emaloo - 2007-04-06, 19:18

Sesyjka spoko, dwa zaje*** auta w rodzinie... Ty zaraziłeś tesia BMW czy on Ciebie? :)
p.s. z czarna nerką wyglądała o wiele lepiej :!:
pozdro!

BARABUS - 2007-04-06, 19:41

To ja sieje choróbsko wokół siebie :mg: Najpierw teścia namówiłem na E30 cabrio, potem brata no i sam musiałem kupić bo już nie mogłem tal dalej żyć :) Cabrio to było moje marzenie, miałem już je kupić 2.5 roku temu , ale nie było tyle siana i kupiłem IS... i wtedy się zaczeła moja choroba do BMW 8)

Co do nerki to jest czarna, i taka zostanie bo mi sie bardziej jednak z czarną podoba :spoko: Do tego doszły ciemne kierunki BlackClear... no i teraz jest super.

Ten sezon przepękam tak jak jest, a na zime planuje rozebrać ją w mak i zrobić porządek, bo jest pare rzeczy do zrobienia.

MAJSU - 2007-04-07, 00:27

Hmmm trochę nie rozumiem tego forum.. Każdej nowej osobie byście odrazu wytkneli bity i nie umiejętnie pomalowany i złozony przód a tak mało się nie .... no właśnie...
marvin-86 - 2007-04-07, 11:01

MAJSU_WuWuA napisa/a:
Hmmm trochę nie rozumiem tego forum.. Każdej nowej osobie byście odrazu wytkneli bity i nie umiejętnie pomalowany i złozony przód a tak mało się nie .... no właśnie...

to ja moze doloze zeby milo nie bylo za bardzo :D nie podbaja mi sie fegi na cabrio na jasnej skorze, a wciemnej skorze nie podoba mi sie przod dokladka czy tam pas bo nie jest w kolor ;) reszta ok :) :drunk: :drunk: :drunk:

BIZON - 2007-04-07, 11:32

jak dla mnie gicio z tymi czarnymi środkami w rs-ach :spoko: nawiązują do czarnej skóry.
ewentualnie mogłyby być w kolorze nadwozia.
poza tym mała kosmetyka źle spasowanych błotników z przodu i będzie miodzio :wink:

ps. nere zostaw srebrną bo ten przód za czarny się zrobi, a tak nawiązanie do tych "błyszczących" elementów na zderzakach i rantach :roll:

BARABUS - 2007-04-07, 15:44

BIZON napisa/a:
jak dla mnie gicio z tymi czarnymi środkami w rs-ach :spoko: nawiązują do czarnej skóry.
ewentualnie mogłyby być w kolorze nadwozia.
poza tym mała kosmetyka źle spasowanych błotników z przodu i będzie miodzio :wink:

ps. nere zostaw srebrną bo ten przód za czarny się zrobi, a tak nawiązanie do tych "błyszczących" elementów na zderzakach i rantach :roll:

No błotniczek lipa jak nie wiem, jakiś paterak to robił.... beta byłą robiona w serwisie w Szwajcarii ponieważ ma naprawe blacharki wpisaną w książce serwisowej. Malowany był błotnik prawy, maska i przedni pas..... nie była walona tylko jakaś mała stłuczka bo w komorze silnika nie ma żadnych śladów partaniny :)
No i tył zderzak do wymiany i trzeba wyklepać dolny pas bo jest wgniecony. Tak pozatym jest pare drobnych wyprawek. Ogólnie auto już nigdy nie pojedzie w deszczu, poza myciem w innej postaci wody nie ujrzy :roll:

Co do tej drugiej to była cała malowana, i to jeszcze u naszych sąsiadów, zrobiona bardzo ładnie, jedyne co to to że polaczek zdążył ją pobrudzić w środku i było dużo szorowania.
Co do felg to w tej chwili ma już inne, rónież BBS RS ale 7x15" 4x100....... szkoda tylko że również czarne bo w jej przypadku nie bardzo pasują.... bo w mojej idealnie pasuja do czarnych skór, a tam tak sobie.... no i opony balony ;/ Z czasem coś się wymyśli i będą srebne :wink: No i przewidziany jest swap na M20B25 bo te 2.0 troche słabe.

Podziękowania dla RoboCopa za pomoc w zakupie BBS RS w/w , pozdro

Pawel-e30 - 2007-04-08, 09:08

brabus a z jakiej części polski zakupiłeś tą cabrio??
BARABUS - 2007-04-08, 10:30

Pawel-e30 napisa/a:

Wa-wa.... komis na ul Półkowej

Pawel-e30 - 2007-04-09, 19:20

BARABUS napisa/a:
Pawel-e30 napisa/a:

Brabus powiem ci szczerze że oglądałem ją jakieś półtora roku temu może dwa lata w tym komisie i tyle czasu się sprzedawała :cry:

Szczerze powiem (bez obrazy) jest nieźle podmordowana... Nie chce robić ci bajzlu w temacie...
Sam wtedy koo niej się kręciłem cena była ok 14tys :wink:

BARABUS - 2007-04-09, 19:53

Pawel-e30 napisa/a:
BARABUS napisa/a:
Pawel-e30 napisa/a:

Brabus powiem ci szczerze że oglądałem ją jakieś półtora roku temu może dwa lata w tym komisie i tyle czasu się sprzedawała :cry:

Szczerze powiem (bez obrazy) jest nieźle podmordowana... Nie chce robić ci bajzlu w temacie...

No ja dałem za nią 7950 zł z ubezpieczeniem na miesiąc bo jakoś do domciu musiałem dojechać.... fakt igiełka to to nie jest ;/ Jest trochę do roboty, a właściwie sporo.... ale powiedzmy sobie szczerze ze za cenę 8 tyś zł (2tyś euro) nie da się kupić igiełki.
Była już grzebana, ale na szczęście nie byłą twardo bita, tylko delikatnie przerysana przez co jest pomalowany błotnik i maska.... nawet widać na zdjęciach bo ciecie żle dobrali lakier i jest inny ;/

Do roboty mam:
- poprawić błotnik i mache, zderzak tył i wgniot na tylnim dolnym pasie
- muszę zmienić pare elementów we wnętrzu bo są uszkodzone: schowek, osłona pod kierownicą, popielniczka na tyle, ramka na panelu grzewczym... no i tunel też bo ma dziurki od mocowania na kom
- no i coś jeszcze co jeszcze nie odkryłem :roll:
- w przyszłości będzie może nowy dach

Na dzień dzisiejszy już zrobiłem:
- skóry są pozszywane, na fotelu kierowcy puściły szwy.... dziś to zwalczyłem, rozebrałem fotel i zszyłem od środka... nic nie widać :mg: poza tym wyczyściłem je i zakonserwowałem.... były twarde jak kamień a są już mięciutkie jak skóra niemowlaka
- pozszywałem dach i jakoś to wygląda, w każdym razie nie przecieka, a że to jest cabrio tylko na słoneczne dni to ten dach jest tylko awaryjnie :wink:

Powiem tak, 14 tyś nie była warta, 10 tez nie ! 8.... mogłem się jeszcze targowac ale jak to ja napaliłem się strasznie i jest jak jest. Pracy jest sporo.... siana też ... ale ja nie lubie gotowych projektów, lubie pogrzebać.... zrobić coś sam, mam wtedy 100% satysfakcje 8)

Najważniejsze ze silnik i skrzynia automatyczna jest w stanie perfekcyjnym !! ! Silnik chodzi równiutko, nic nie stuka nie puka i ma niesamowitego ducha....mam porównanie do E30 cabrio 325 w manualu mojego brata. Z czaesem zrobie ja na tip top i będzie piękny kolekcjoner :]

Pawel-e30 - 2007-04-09, 23:08

Brabus co z tego że wykupiłeś ubespieczenie?? Z tego co pamiętam ona była na szwajcarskich rej. a rejstracje za pewne już nie były ważne na nich jest chyba cyferka do którego miesiąca można jeździć jakoś miesiąc czasu są ważne :) W razie kontroli dociekliwy Policjant by się przyczepił :cry:

Jak ją pierwszy raz widziałem sporo czasu temu jak pisałęm wcześniej dawałem w tym komisie za nią 10k :| nie chcieli wogóle ze mną rozmawiać buahaaaa :lol: Musieli poczekać sporo czasu żebyś ty przyjechał :wink: chytry dwa razy tracie ale to ich sprawa :wink:

Pamiętam jeszcze że problem był z szybami jakoś na dach zachodziły.

BARABUS - 2007-04-10, 07:20

Pawel-e30 napisa/a:
Brabus co z tego że wykupiłeś ubespieczenie?? Z tego co pamiętam ona była na szwajcarskich rej. a rejstracje za pewne już nie były ważne na nich jest chyba cyferka do którego miesiąca można jeździć jakoś miesiąc czasu są ważne :) W razie kontroli dociekliwy Policjant by się przyczepił :cry:

Jak ją pierwszy raz widziałem sporo czasu temu jak pisałęm wcześniej dawałem w tym komisie za nią 10k :| nie chcieli wogóle ze mną rozmawiać buahaaaa :lol: Musieli poczekać sporo czasu żebyś ty przyjechał :wink: chytry dwa razy tracie ale to ich sprawa :wink:

Pamiętam jeszcze że problem był z szybami jakoś na dach zachodziły.

1. Jak to jest z tablicami to nie wiem..... wiem że komis może wypisać ubezpieczenie na kaste (tzn wypisuje np PZU), czyli na numer VIN, tylko komis tak może zrobić, bo sam wiesz ze w komisie stoi mnóstwo auta bez OC, a przecież kupujący zawsze chce się pzejechać :mg:
2. Bema miała być dla mojego brata, widziałem juz ja 2 tyg wcześniej kiedy to pojechałem oglądać jeszcze inną.... tam nic nie wypaliło więc wjechałem po drodze na Półkową... ale mój brat zaparł się jak koza i powiedział ze nie chce automatu.... bo jemu w głowie tylko palenie gumy i mieszanie gajgą :lol: Kupił pózniej czrne 325 w manualu.... ale moim zdaniem silnik w niej już nie taki jak w mojej ... ale nic nie mówie bo sam widze że się gryzie po ( :roll: ) Oczywiście ja również zapragnołem csbrio, więc widząc ją wcześniej pojechałem jeszcze raz... cena 8900.... przez telefon stargowaliśmy na 7900, ale na miejscu nie dało więcej ;/ Mogliśmy wyjść i powiedzieć że jak co macie nasz teleon... ale jak wcześniej powiedziałem ja jestem straszny napaleniec.
3. Wcale się nie dziwie że nie mogli jej sprzedać, jak zajechaliśmy stała bez byny, aku wydymany, jak ją podłączyli nie chciała zapalić ;/ zabraliśmy ze soba przewody, świece i krokowy.... troche pogrzebaliśmy i odpaliła... ah ta muzyka R6... :mg: Szyby chodziły z wyjątkiem jednej, po krótkiech przejaźdzce chodziły wszystkie, widocznie coś nie stykało bo auto dość sporo stało ;/ Szyby właśnie chodziły idealnie, aż się dziwie bo u teścia jak i u brata przy zamkniętym dachu nie chcą dochodzić tylnr szyby. Ale tobie pewnie chodzi o to że jak się zamyka przednie dzwi to szyb zachacza o dach ? a to chyba każde cabrio tak ma :wink: Mniej lub więcej//
Poza tym skóry suche jak pieprz !! Siedzenie kierowcy rozprute... dach słąbiutki...

Było wiele przeciw, ale najwazniejszy jest motor i układ jezdny.... bo to najdroższe części, a reszte można pomału sobie kompletowac i skłądać :mg:

[ Dodano: 2007-04-10, 15:21 ]
Małą fotorelacja z pierwszych prac :wink:
Drobne wyprawki wokół lamp tylnich, przy nadkolu tylnim oraz odnowa powłoki lakierniczej na progu - BLACK 8)
Wyklepanie wgniotu na tylnim do;nym pasie (pod zderzakiem), troszke szpachlu :roll:

maerik - 2007-04-11, 09:42

No to się ładnie zaopiekowałeś, gratuluje! :wink:
BIZON - 2007-04-11, 10:14

BARABUS napisa/a:

u nas w Żerach powstaje fabryka KARMAN-a. na początku będą robić dachy do BMW.
może i będą robić do starszych modeli...? :roll:
ale to dopiero pod koniec tego roku gdzieś...

urbi - 2007-04-11, 10:23

jak to mowi stare blacharskie przyslowie

PRZYJDZIE KIT, BEDZIE GIT :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

southOFheaven - 2007-04-11, 11:28

jak na 20 lat to blacha calkiem niezla. wogole to i tak rodzynek za nieduze pieniadze :]
BmwRulez - 2007-04-13, 23:09

Jak wyglada sprawa zwiazana z rejestrowaniem samochodów z kraju nie nalezacego do uni?
Placi sie clo?
Liczyles jak ksztaltuja sie koszty?

BIZON - 2007-04-14, 00:10

BmwRulez napisa/a:
Jak wyglada sprawa zwiazana z rejestrowaniem samochodów z kraju nie nalezacego do uni?
Placi sie clo?

oooo...
i tu bym się troszkę zgodził... ;/
bo "swicerryyy" nie w uniiii... ;/ ...(?)

marvin-86 - 2007-04-14, 07:22

Barabus powiedzty mi ze niezaszpachlowales golej blachy :?
dałeś chociaż mase na spawy ?

RoboCop - 2007-04-14, 10:05

BIZON napisa/a:
BARABUS napisa/a:

u nas w Żerach powstaje fabryka KARMAN-a. na początku będą robić dachy do BMW.
może i będą robić do starszych modeli...? :roll:
ale to dopiero pod koniec tego roku gdzieś...

to i tak ceny będą nie na naszą kieszeń ;/ ale będą tam pracować Polacy, więc może coś się będzie dało załatwić po kosztach :lol:

BARABUS - 2007-04-14, 12:27

marvin-86 napisa/a:
Barabus powiedzty mi ze niezaszpachlowales golej blachy :?
dałeś chociaż mase na spawy ?

łot ? przecież ja nic nie spawałem :) Oczyściłem z rdzy i pomalowałem podkładem, Gruntokor C... uważam że nie ma lepszego :mg: A tą dzióre na nadkolu ... która na zdjęciu wyszła jak dzióra w gaciach a w rzeczywistości była bardzo mała zaszpachlowałem szpachlem z włuknem szklanym :)

Łukasz - 2007-04-14, 13:19

BArabus, Od kiedy najważniejszy jest motor i układ jezdny??????? Najdroższe części??? Moim zdaniem bzdura. Najdroższy jest remont nadwozia (które i tak już nigdy nie będzie tak dobre....), reszta to pestka!!!!
BARABUS - 2007-04-14, 15:46

Łukasz napisa/a:
BArabus, Od kiedy najważniejszy jest motor i układ jezdny??????? Najdroższe części??? Moim zdaniem bzdura. Najdroższy jest remont nadwozia (które i tak już nigdy nie będzie tak dobre....), reszta to pestka!!!!

Masz swoje zdanie a ja swoje... :) Ja wole mieć silniczek jak pszczółka nic nie grzebany a kaste która i tak wieki wytrzyma bo jest w ocynku delikatnie powyprawiać :mg:

A co do skrzyni no to niestety ale automat nie jest tak tani w naprawie jak ci sie wydaje :twisted: A przejhście na manuala mnienie intteresuje 8)

Dixi - 2007-04-14, 15:49

ech silnik i skrzynia to najmniejszy problem tego jest pelno na rynku :wink:
a cabrio musi miec idealna bezwypadkowa karoserie to jest w nim najwazniejsze, potem dach i wnetrze a mechanika na samym koncu.... :wink:
zreszta czas pokaze i zapewne zmienisz poglady :roll:

Łukasz - 2007-04-14, 16:15

BARABUS napisa/a:
Łukasz napisa/a:

Masz swoje zdanie a ja swoje... :) Ja wole mieć silniczek jak pszczółka nic nie grzebany a kaste która i tak wieki wytrzyma bo jest w ocynku delikatnie powyprawiać :mg:

A co do skrzyni no to niestety ale automat nie jest tak tani w naprawie jak ci sie wydaje :twisted: A przejhście na manuala mnienie intteresuje 8)

to nie jest moje zdanie tylko fakty. Silnik "pszczółka" czy "konik polny" to nie problem. A karoseria tak.

casus maximus - 2007-04-14, 17:54

Łukasz napisa/a:
BARABUS napisa/a:
Łukasz napisa/a:

to nie jest moje zdanie tylko fakty. Silnik "pszczółka" czy "konik polny" to nie problem. A karoseria tak.

e tam. tam sie zaspawa, tu sie wspawa, tam zamaluje i bedzie git. :mg:

Pawel-e30 - 2007-04-15, 22:56

BmwRulez napisa/a:
Placi sie clo?

płaci się cło

Każdy zaniża ceny i wychodzą grosze

A barabus na pewno dostał fakture (zakup z komisu) więc idzie tylko do wydziału komunikacji i rejstruje

marvin-86 - 2007-04-16, 06:26

hehehe barabus juz za 2 tygodnie ja wrzuce takie foty zaraz po tronto bo jade do brata i bede robil ciut iecej niz ty yooo :) )
BARABUS - 2007-04-16, 06:56

Pawel-e30 napisa/a:
BmwRulez napisa/a:
Placi sie clo?

płaci się cło

Każdy zaniża ceny i wychodzą grosze

A barabus na pewno dostał fakture (zakup z komisu) więc idzie tylko do wydziału komunikacji i rejstruje

Tak jak mówi Paweł, cło było już zapłacone w 2004 roku zdaje się, zaraz po tym jak auto przyjechało do polski, mam wszystkie papiery, byłem się dla pewności dowiadywać w urzędzie celnym i jest wszystko OK :) . Do tego dochodzi tłumaczenie dokumentów (dowód i poprzednia umowa między komisem a sprzedajcym), pierwszy przegląd oraz opłąta rejestracyjna.
Omija mnie na szczęście podatek ekologiczny z uwagi na to iż auto zostało do kraju sprowadzone w okresie kiedy to nie było owego podatku :mg: , tak samo nie musze płacić zwolnienia .... czyli tego VAT25 poniewasz auto jest zpoza UNI

kiloff - 2007-04-18, 18:31

kiedy fotki autka na 17" RS-ach ?? nawet rozstaw ci sie zgadza ... ;)
BARABUS - 2007-04-19, 13:10

Nowe lampki na tyle... dzięki Chris :wink: no i przy okazji mała sesja...

[ Dodano: 2007-04-19, 12:12 ]
kiloff napisa/a:
kiedy fotki autka na 17" RS-ach ?? nawet rozstaw ci sie zgadza ... ;)

Heheheeee..... no RSki 8x17" idą do drugiego cabrio... które zresztą czeka na nowy silniczek M20B25 8) ... bo M20B20 troche słaby jak na niedzielne przejaźdzki :lol:

marvin-86 - 2007-04-19, 14:05

fajnie fajnie ale... tlumik chjakis taki :/
BARABUS - 2007-04-19, 15:42

marvin-86 napisa/a:
fajnie fajnie ale... tlumik chjakis taki :/

oryginalny !! ! z czasem będą jakieś końcówki ale nic poza tym :P

emaloo - 2007-04-19, 16:43

Podoba mi sie! :beer: Tył to in-pro czy star-tec bo ze zdjęć ciężko wywnioskować... marvin pisał o tłumiku moim zdaniem właśnie taki na bok wygląda najlepiej w wąskiej niestety ciężko takowy dostać (sam szukam do mojego starego m10) :mg:
P.S. Co z emblematami na tylnej klapie, bo widać tylko ślad po 325 :mg:
pozdr!

BARABUS - 2007-04-19, 17:01

emaloo napisa/a:
Podoba mi sie! :beer: Tył to in-pro czy star-tec bo ze zdjęć ciężko wywnioskować... marvin pisał o tłumiku moim zdaniem właśnie taki na bok wygląda najlepiej w wąskiej niestety ciężko takowy dostać (sam szukam do mojego starego m10) :mg:
P.S. Co z emblematami na tylnej klapie, bo widać tylko ślad po 325 :mg:
pozdr!

Emblematu szukam, jak nie znajde to kupie nowy w serwisie. Lampy na tyle to StarTec

Wydech tylko i wyłącznie oryginalny.... już nigdy nie popełnie tego błędu co w 318IS.... chiało się sportowy a potem musiałem założyć jakieś copstwo z Polmostrowa bo na oryginał nie było stać :cry: Tylko oryginał i żaden inny 8)

Yakuzatti - 2007-04-19, 20:54

barabus.... raj dla oczu takie cabrio :)
wiechue30 - 2007-04-19, 22:12

Jest P I Ę K N A :brawo: :brawo: :brawo:
teraz przód i tył wygląda idealnie :spoko: :spoko:
mógłbyś pomyśleć nad MT I :wink:

tomcat944 - 2007-04-19, 22:12

hej,
jak Barabus mial iS'a to bylo tylko jedno autko do mieszania z felgami a teraz.... to juz masakra... marzy mi sie takie cabrio....
P.S. nie wkladaj m20b25.... tylko m50b25, bedzie troche lepiej....

BARABUS - 2007-04-19, 22:17

tomcat944 napisa/a:
hej,
jak Barabus mial iS'a to bylo tylko jedno autko do mieszania z felgami a teraz.... to juz masakra... marzy mi sie takie cabrio....
P.S. nie wkladaj m20b25.... tylko m50b25, bedzie troche lepiej....

Heheheee..... mi oryginalne M20B25 wystarczy :]

southOFheaven - 2007-04-20, 10:16

BARABUS napisa/a:

Emblematu szukam, jak nie znajde to kupie nowy w serwisie. Lampy na tyle to StarTec

Wydech tylko i wyłącznie oryginalny.... już nigdy nie popełnie tego błędu co w 318IS.... chiało się sportowy a potem musiałem założyć jakieś copstwo z Polmostrowa bo na oryginał nie było stać :cry: Tylko oryginał i żaden inny 8)

co do tlumika to masz racje- stalem przed wyborem nowiutki polski zamiennik za ok 300zl czy oryginalna uzywka w b.dobrym stanie po 170tys.km- wybralem oryginal..zero problemow, wszystko ladnie pasuje i dzwiek ladny, zadnego rezonansu. miodzio.

a jesli chodzi o silnik...jakbys mial w przyszlosci jakies plany co do wymiany to polecam m50b25 jak napisal tomcat. m20 to stary, oklepany shit gdzie po 20tysiacach trza ustawiac zawory :mg: napisales ze Ci wystarczy..ciekawe na jak dlugo..bedziesz powtarzal "ciaaagle mi maałooo" :mg:

Łukasz - 2007-04-20, 10:33

southOFheaven napisa/a:
BARABUS napisa/a:

co do tlumika to masz racje- stalem przed wyborem nowiutki polski zamiennik za ok 300zl czy oryginalna uzywka w b.dobrym stanie po 170tys.km- wybralem oryginal..zero problemow, wszystko ladnie pasuje i dzwiek ladny, zadnego rezonansu. miodzio.

a jesli chodzi o silnik...jakbys mial w przyszlosci jakies plany co do wymiany to polecam m50b25 jak napisal tomcat. m20 to stary, oklepany shit gdzie po 20tysiacach trza ustawiac zawory :mg: napisales ze Ci wystarczy..ciekawe na jak dlugo..bedziesz powtarzal "ciaaagle mi maałooo" :mg:

z tym oklepanym shit'em to przesadziłeś...

m20 jest bardzo fajnym silnikiem, który ma charakter.

Nie zawsze auto ma zapppp....czasem mozna czerpać przyjemność z cruisingu i pięknego dźwięku.

M20 to klasyka.

BARABUS - 2007-04-20, 10:44

Cytat:
z tym oklepanym shit'em to przesadziłeś...

m20 jest bardzo fajnym silnikiem, który ma charakter.

Nie zawsze auto ma zapppp....czasem mozna czerpać przyjemność z cruisingu i pięknego dźwięku.

M20 to klasyka

Coś podobnego, i kto to mówi :wink: Ale tu musze ci przyznać całkowitą racje, w tej kwesti mam takie samo zdanie 8)

kiloff - 2007-04-20, 11:09

posadz ja na tych 17" RS-ach .. przynajmniej do zdjec wrzuc .. :twisted:
urbi - 2007-04-20, 12:50

kiloff napisa/a:
posadz ja na tych 17" RS-ach .. przynajmniej do zdjec wrzuc .. :twisted:

no wlasnie pokaz jak to wyglada :)

Krespo - 2007-04-20, 13:44

Ładna :) . Widać ze zadbana ale nie przepadam za cabrio :?
BARABUS - 2007-04-20, 16:55

Krespo napisa/a:

Heheeeeheee.... no to chyba jesteś jedynym na tym forum co by nie chciał mieć BMW E30 Cabrio :lol:

A co do BBS RS 17" no to aktualnie je robie.... polerka i srubki w chrom.... kolor srebny :P A po drugie nie mam jeszcze opon.... a po trzecie idą do 320 cabrio a nie do mojej, moja ma i lepszych już raczej w zyciu nie będzie miała :]

kiloff - 2007-04-20, 16:59

oj klocilbym sie .. gdyby te 17" byly odpowiednio szerokie to wygladalyby lepiej niz te 16" .. i do tego nie maja czarnych srodkow .. :lol:
Tomek3er - 2007-04-20, 17:08

BARABUS napisa/a:
Krespo napisa/a:

Heheeeeheee.... no to chyba jesteś jedynym na tym forum co by nie chciał mieć BMW E30 Cabrio :lol:

rozwaliła mnie ta wypowiedz . . .

A mnie wcale kabriolety nie zucaja na kolana wole dobrego sedana albo coupe . . . .

BARABUS - 2007-04-20, 17:28

kiloff napisa/a:
oj klocilbym sie .. gdyby te 17" byly odpowiednio szerokie to wygladalyby lepiej niz te 16" .. i do tego nie maja czarnych srodkow .. :lol:

O gustach się nie dyskutuje :) a jak już to według mnie i wielu innych czarne środki są dużo ładniejsze od srebnych, czarne mają agresora a srebne są lalusiowate :lol: 17" będą srebne gdyż czarne nie pasują do stylu drugiego cabrio, czyli 320i, a to dlatego że tamto cabrio ma beżowe skóry, jasne lampy, chromowaną nerke itd.... seria :) Obecnie ma czarne 7x15" BBS RS i wygląda słabo, nie dość że małe to jeszcze nie pasują kolorystycznie ale takie wpadły w łąpy i nie przemalowywałem bo teściu się uparł na czarne :lol: Teraz stwierdził że są małe więc kupiliśmy 17" i zostawiamy je srebne.

Co do cabrio.... to było moje marzenie i teraz się spełniło, i nie wciskajcie mi kitu że lepsze jest coupe czy sedan bo takie wypowiedzi są nie na miejscu :wink: Gdy wsiadam do cabrio czuje się wolnym człowiekiem... wiater we włosach i mam wszystko w D !
Coupe już mam a sedan wogóle nie wchodzi w gre ;/

Yakuzatti - 2007-04-20, 21:41

BARABUS napisa/a:
a jak już to według mnie i wielu innych czarne środki są dużo ładniejsze od srebnych, czarne mają agresora a srebne są lalusiowate

Barabus, prosze Cie :-)

BARABUS napisa/a:
Co do cabrio.... to było moje marzenie i teraz się spełniło, i nie wciskajcie mi kitu że lepsze jest coupe czy sedan bo takie wypowiedzi są nie na miejscu :wink: Gdy wsiadam do cabrio czuje się wolnym człowiekiem... wiater we włosach i mam wszystko w D !

Dokladnie tak samo mysle, jestes czlowiekiem w 100% otwartym na swiat. Moj pierwszy woz to za rok E30 w cabrio :-)

Tomek3er - 2007-04-21, 11:40

Wiater we włosach :lol: pozdro sedan
Lord Lukasz - 2007-04-21, 11:49

Zawsze można otworzyć szybe i też czuć WIATER we włosach :lol: :lol: :lol:
Dziwne jakieś to twoje cabrio, nic w nim do niczego nie pasuje czyli black hella wygląda dziwnie, lampy tył ;/ no i felgi wogule mi nie pasują (nie w tym sensie że RS-y mi sie nie podobają tylko w tym że nie pasują wogule do tego auta w takiej kolorystyce jak są czyli czarnyśrodek), możne przez ten kolor do którego ciężko coś dopasować, to takie tylko i wyłącznie moje zdanie więc sie nie stresuj :spoko:

BARABUS - 2007-04-21, 13:11

Lord Lukasz napisa/a:
Zawsze można otworzyć szybe i też czuć WIATER we włosach :lol: :lol: :lol:
Dziwne jakieś to twoje cabrio, nic w nim do niczego nie pasuje czyli black hella wygląda dziwnie, lampy tył ;/ no i felgi wogule mi nie pasują (nie w tym sensie że RS-y mi sie nie podobają tylko w tym że nie pasują wogule do tego auta w takiej kolorystyce jak są czyli czarnyśrodek), możne przez ten kolor do którego ciężko coś dopasować, to takie tylko i wyłącznie moje zdanie więc sie nie stresuj :spoko:

Buheheheeee.... nie stresuj się, chciałbyś :lol: Już kiedyś to powiedziałem, ale się powtórze, są ludzie na tym forum którym nigdy nie dogodzisz, którzy tak naprawde nie wiedzą sami czego chcą.... Auto jest moje i ja i ty Lordzie wisz że jest idealne :lol: Tylko tego nie powiesz bo byś czasem stracił w oczach pewnego metropolity z Wawy

Także mam zwis na niektóre wypowiedzi bo są prostackie jak 6 metrowy drut ! i mają tylko i wyłącznie na celu wyprowadzenie mnie z dobrego humoru :]

...... a tak na marginesie to twoja beemka rzeczywiście ma najpiękniejszy kolor :lol: i wszystko w niej pasuje :lol: łacznie z tymi super kanapami :lol:

, ale sie uśmiałem :D

Lord Lukasz - 2007-04-21, 13:38

HEheheh ja wiem czego chce i nie zmieniam tego co zrobie, kolor mojego auta mi sie średnio podoba, wolał bym czarny :lol: pozatym dużo jeszcze rzeczy musze zrobić żeby było idealne ale od bardzo dawna wiem czego chce i nie zmieniam swoich decyzji

Cytat:
Auto jest moje i ja i ty Lordzie wisz że jest idealne :lol: Tylko tego nie powiesz bo byś czasem stracił w oczach pewnego metropolity z Wawy

HEhe rozwaliles mnie, dużo , nawet bardzo dużo brakuje jej do ideału, myślisz że RS-y i samo to że jest to cabrio zrobią z niej ideał ?

Obserwując twoje niezdecydowanie i częste zmiany w wyglądzie aut wniosku że sam nie wiesz jak powinien wyglądać twój ideał .......

BARABUS - 2007-04-21, 14:22

M-Technik I zawitał na wiosne 8)

Cypisek - 2007-05-25, 20:26

Ślicznie wygląda!! zrób ładne foty i wyślij na e30.de! zakochałem się, też chce cabrio : D
LUKAS - 2007-05-25, 20:27

A jednak 8) :spoko:
puz - 2007-05-26, 00:36

:brawo: zaniemowilem

a ta fotka :prosze:

Yakuzatti - 2007-05-26, 10:47

Barabus, chyle czola, bomba! :spoko:
emaloo - 2007-05-26, 11:08

Barb wypas! :) Nic już nie kombinuj z progami bo nie warto :spoko:
pozdro!

BARABUS - 2007-05-26, 11:42

emaloo napisa/a:
Barb wypas! :) Nic już nie kombinuj z progami bo nie warto :spoko:
pozdro!

Progi już sprzedałem.... chciałem założyć bo miałem tą wersje bez sierpów nachodzących na nadkola, jednak za dużo kombinacji i tak by to nie wyglądało jak nalezy więc odpusciłęm :wink:

Tymon - 2007-05-26, 13:21

Piękna 8) + 20znaków
kiloff - 2007-05-28, 23:48

szkoda ze nie ma US stand lights .. czy jakos tak .. wygladala by z tym jeszcze lepiej .. a tak .. no coz moge powiedziec .. od niedawna zachorowalem na E30 w waskiej i MT1 .. i akurat ta "sztuka" (przynajmniej na zdjeciach) wyglada dokladnie tak jak sobie wyobrazam moj przyszly (pewnie w dalszej perspektywie) dupowoz .. no moze poza parametrami felg :P
BARABUS - 2007-05-29, 06:49

kiloff napisa/a:
szkoda ze nie ma US stand lights .. czy jakos tak .. wygladala by z tym jeszcze lepiej .. a tak .. no coz moge powiedziec .. od niedawna zachorowalem na E30 w waskiej i MT1 .. i akurat ta "sztuka" (przynajmniej na zdjeciach) wyglada dokladnie tak jak sobie wyobrazam moj przyszly (pewnie w dalszej perspektywie) dupowoz .. no moze poza parametrami felg :P

Felgi nie są tak odległą perspektywą jak sie niektórym wydaje, coprawda moje kosztowały majątek.... ale to też przez moja głupote i częste przeróbki. Zdarzają sie okazje i i przy odrobinie szczęścia można kupić taki komplecik za 1000 zł do polerki :wink:

maciekab - 2007-05-29, 22:07

piekna Bunia!! :) bardzo mi sie podoba ;) felga po prostu przepiekna :spoko: Gratuluje!!
miroll - 2007-05-30, 00:38

Jeszcze tylko progi od MT I i spojlerek oryginalny na klape i bedziesz miec najladniejsze e30 cabrio w Polsce (moim skromnym zdaniem). CHORUJE NA WĄSKĄ Z MT I !! ! :) :spoko:
misza - 2007-06-02, 21:36

rispekt :arrow: e30.de, szkoda ze tescia furki nie pokazałes
BARABUS - 2007-06-02, 21:43

misza napisa/a:
rispekt :arrow: e30.de, szkoda ze tescia furki nie pokazałes

Na dniach będzie... na BBSach RSach 8/8.5x17" 8)

David - 2007-06-02, 22:51

SUPER :!: :!: :!:
LUKAS - 2007-06-02, 23:47

www.e30.de :brawo:
lagadula - 2007-06-03, 17:37

Nooo... ziomal. :cry: Ale wyglada w tym MT1 :D
I gratki za E30.de
Ale byłem przed tobą :] :P

BARABUS - 2007-06-08, 20:11

No w końcu udało się skompletować MTecha 8)
Sorki za plener, ale wypiłem browara i już nie mogłem przekroczyć bramy wjazdowej :mg:
Następnym razem bardziej sie postaram :)

LUKAS - 2007-06-08, 20:20

KABRIO IDEALNE :!: :!: :!: :prosze:

W pełnym komplecie wygląda dużo lepiej :wow:

Jestem w szoku poprostu to Cabrio wygląda IMO jak ideał :prosze:

Gratuluję :!: :!: :spoko: :brawo:

Pawel735 - 2007-06-08, 20:42

Sprzedajesz ją może ? :)
BARABUS - 2007-06-08, 20:46

Pawel735 napisa/a:
Sprzedajesz ją może ? :)

... raczej nie, mam sentyment to moich E30-tek, pomimo iż mam to cabrio, nadal mam moje 318iS, które uważam za rodzynek, bo jest naprawde zadbana, sam ja sprowadziłęm z niemiec, i na owe czasy co inni takie przywozili za 300 euro ja dałem 2000 EUR ! :)

Miro - 2007-06-26, 21:15

Super wygląda. Ile Cie kosztował cały pakiet m-tech ??
BARABUS - 2007-06-26, 21:18

Miro napisa/a:
Super wygląda. Ile Cie kosztował cały pakiet m-tech ??

Cały full, czyli przód, tył, progi i lotka na klapę 600zł.... tyle że musiałęm z Poznania za Bydgoszcz podjechać po niego, ale to ultra oszczędnym Reno teścia... wyszło taniej niż kurierem... 60zł w dwie strony :lol:

Miro - 2007-06-26, 21:20

ale naprawde robi wrażenie jak cały samochód. Chyba też będe szukał... Chyba mamy ten sam kolor...
BMW - 2007-06-26, 21:21

Niema słów żeby ją określić...poprostu przekozacka
Miro - 2007-06-26, 21:25

chyba Cie kojarzę z cultstyle.pl...
BARABUS - 2007-06-26, 21:26

Miro napisa/a:
chyba Cie kojarzę z cultstyle.pl...

... możliwe :mg:

lagadula - 2007-06-26, 21:28

Wiesz byku że kozak wyszło. Mam nadzieję ze w niedzilę pogoda dopisze i machnę nam jakąs sesje :spoko:
Yakuzatti - 2007-06-26, 21:39

Tylnia lotka dodaje uroku, co nie Barabus? :)
BARABUS - 2007-06-26, 22:06

Yakuzatti napisa/a:
Tylnia lotka dodaje uroku, co nie Barabus? :)

Jes of kors :lol: , a po polskiemu bez tej lotki było jak bez koła :roll:

Co do niedzieli to też mam nadzieje że dopisze i w końcu sobie pogadamy bo jakoś nie możemy sie spotkać :)

Lord Lukasz - 2007-06-27, 08:14

Mi do szczęścia brakuje właśnie takie lotki, nie podobało mi sie początkowo bo u mnie na osiedlu jakiś druciarz miał ją w szerokiej lampie, w wąskie wygląda naprawde ok :)
Norbi - 2007-06-27, 08:46

:shock: Jest poprostu .... nie da sie opisac. Zajebistaa. Szczena opada.

Ideał... KOlor tez przepiekny.

Gratuluje...

BARABUS - 2007-06-27, 09:33

Norbi napisa/a:
:shock: Jest poprostu .... nie da sie opisac. Zajebistaa. Szczena opada.
Ideał... KOlor tez przepiekny.
Gratuluje...

Eh do ideału to jej jeszcze trochę brakuje :oops: Ale z czasem będzie 8-)

Norbi - 2007-06-27, 09:47

Ty juz sam wiesz najlepiej. Ze zdjec ideal.. jedynie co odstaje od idealu to koncówki wydechu (ale u mnie gorzej )
BARABUS - 2007-06-27, 09:50

Norbi napisa/a:
Ty juz sam wiesz najlepiej. Ze zdjec ideal.. jedynie co odstaje od idealu to koncówki wydechu (ale u mnie gorzej )

No końcówki tragedia ;/ Myśle co zrobić z nimi ?

Norbi - 2007-06-27, 10:24

BARABUS napisa/a:
Norbi napisa/a:

No końcówki tragedia ;/ Myśle co zrobić z nimi ?

Widziałem tu u kogos z kwasówki lekko podgiete do góry, wygladały super, ale nie pamietam u kogo

lagadula - 2007-06-27, 10:29

W ETK znajdziesz nr oryinalnych końcówek chromowanych, nakładanych na wydech. Jesli twój tłumik jest jeszcze BMW to spoko dokupisz (wymiary wyjść z wydechu). Bedzie full oryginał. Cena jednej to ok 50 PLN. Są u smorawiny.

Tutaj akurat proste, ale też są podciete, jak wydech.

Mozesz tez kupić inny tłumik i dać do wyspawania z kwasówki samych wyjść na ori stajl.

BARABUS - 2007-07-01, 18:00

W chwili kiedy to wysyłałem nie było jeszcze M-Techa.... zdjęcia weszły na stronkę dopiero po miesiącu :mg: Teraz musze napisać by zrobili aktualizacje :oops:

Moje cabrio na e30.de
http://wp1016621.wp027.we...1662/f01662.htm

jaqub - 2007-07-04, 19:41

Nie obraz sie ale nie wiem czy szkoda Ci wachy, czy moze po prostu u Ciebie brak jest fajnych plenerow bo fotki na tym tle to TOTALNA PORAZKA.... na bank masz gdzies w okolicy jakas łąke czy cos.... zrob pozadna sesje!!!
Pozdr!

BARABUS - 2007-07-04, 19:47

jaqub napisa/a:
Nie obraz sie ale nie wiem czy szkoda Ci wachy, czy moze po prostu u Ciebie brak jest fajnych plenerow bo fotki na tym tle to TOTALNA PORAZKA.... na bank masz gdzies w okolicy jakas łąke czy cos.... zrob pozadna sesje!!!
Pozdr!

..... zrobie zrobie.... i tak muszę uaktualnić zdjęcia :mg:

Łukasz - 2007-07-04, 19:59

założyłeś już te barany co mi podkupiłeś?
BARABUS - 2007-07-04, 20:01

Łukasz napisa/a:

.... barany ?? ? jakie barany, ja nie kupiłem żadnych baranów :cry:

Łukasz - 2007-07-04, 20:12

BARABUS napisa/a:
Łukasz napisa/a:

.... barany ?? ? jakie barany, ja nie kupiłem żadnych baranów :cry:

kłamiesz, a to stado na podwórku to kogo? no chyba, że to teścia...

BARABUS - 2007-07-04, 20:20

heheheee... ja tam baranów nie widzę :mg:
Łukasz - 2007-07-04, 20:26

a tak serio to nie ty licytowałeś barany? dawałem 560, a potem nie kontrolowałem, a był tam jakiś barabusgt.... :wink: 610 poszły, hę?
BARABUS - 2007-07-04, 20:35

Łukasz napisa/a:
a tak serio to nie ty licytowałeś barany? dawałem 560, a potem nie kontrolowałem, a był tam jakiś barabusgt.... :wink: 610 poszły, hę?

licytowałem ale do 500zł :) ktoś się chyba dogadał poza aukcją i zakończono z kwotą 620 :wink:

RoboCop - 2007-07-04, 22:06

BARABUS napisa/a:
jaqub napisa/a:
Pozdr!

..... zrobie zrobie.... i tak muszę uaktualnić zdjęcia :mg:

jak tam się umieszcza te zdjęcia na www.e30.de?? te plenery faktycznie mógłbyś wybierać lepsze, bo wyglada to nieciekawie, wiem, że Wielkopolska nie obfituje w jakieś ciekawe krajobrazy, ale tak jak ktoś wspomniał, czysta łaka czy coś w tym stylu...

też obserwowałem tą aukcję z baranami Hartge :?

BARABUS - 2007-07-04, 22:30

wiem, wiem wiem.... wstyd na cała polskę za ten traktor w tle :oops: Ale muszę uaktualnić foty i obiecuje że sie poprawię :wink:
maerik - 2007-07-07, 16:27

Wstyd przed całą Polską to może nie ale przed ludźmi z forum :mg:
Traktury rulez! Dajesz w tyłek z tymi plenerami ;)

Beemka jest igiełka, trzeba to przyznać. Jednak bardziej podobała mi się bez M pakietu i lotki. Była taka spokojna, a teraz jest bardziej agresywna.

urbi - 2007-07-07, 18:03

ja sadze ze jednak na cala polske bo biedni niemcy nadal mysla ze u nas buja na codzien sie traktorami i co jakis czas ktos sprowadzi ladne auto od nich i sie chwali :P
BARABUS - 2007-07-07, 18:41

urbi napisa/a:
ja sadze ze jednak na cala polske bo biedni niemcy nadal mysla ze u nas buja na codzien sie traktorami i co jakis czas ktos sprowadzi ladne auto od nich i sie chwali :P

... autko nie jest od nich, tylko ze Szwajcarii :lol:

.... a co do traktorów, to wiesz Urbi... maja coś wspólnego z beemkami.... tył napęd :lol: :lol: :lol:

RoboCop - 2007-07-07, 19:03

maerik napisa/a:
Jednak bardziej podobała mi się bez M pakietu i lotki. Była taka spokojna, a teraz jest bardziej agresywna

Beema nie ma być spokojna, tych aut nigdy nie projektowano, żeby były "spokojne" ...

BARABUS napisa/a:
urbi napisał/a:
ja sadze ze jednak na cala polske bo biedni niemcy nadal mysla ze u nas buja na codzien sie traktorami i co jakis czas ktos sprowadzi ladne auto od nich i sie chwali

... autko nie jest od nich, tylko ze Szwajcarii

Robert wiadomo o co chodzi - szwaby traktują nas ze Wschodu Europy jako obywateli II kategorii - trzeba uważać na takie szczegóły...
pzdr

BARABUS - 2007-07-07, 19:27

RoboCop napisa/a:

Robert wiadomo o co chodzi - szwaby traktują nas ze Wschodu Europy jako obywateli II kategorii - trzeba uważać na takie szczegóły...
pzdr

Robo..... gdyby było aż tak źle to by nie umieścili mojej beemki :wink: Mam nauczkę na przyszłość :cry:

urbi - 2007-07-07, 19:35

BARABUS napisa/a:
RoboCop napisa/a:

pzdr

Robo..... gdyby było aż tak źle to by nie umieścili mojej beemki :wink: Mam nauczkę na przyszłość :cry:

wystawili bo masz ladna betke a to co sobie pomysleli o tle to nikt sie nie dowie :) porob ladne foty i wyslij i nie rob wiochy :wink: pozdro hehe pozdrawiam :)

slizg - 2007-07-09, 01:22

no poprostu cudo...
chcialbym zobaczyc to na zywo

Marcin - 2007-08-04, 13:35

A jak jest z wycieraczkami na reflektory? Nie masz czasem dwoch lewych lub dwoch prawych bo dziwnie wyglądają?

Poza tym auto bardzo OK, swietnie wyglada po zalozeniu MT I.

BARABUS - 2007-08-19, 16:26
Temat postu: ... moja beemka w BMW Trends
Muszę sie pochwalić, 17 października 2007r. na światło dzienne wyjdzie BMW Trends z moją beemką :mg: A oto i zapowiedź 8-)

Lord Lukasz - 2007-08-19, 16:55

Gratulacje :spoko:
LUKAS - 2007-08-19, 16:58

:brawo: gratki
boguś - 2007-08-19, 17:24

:spoko: tak trzymaj ciekawa które e30 z forum będzie następne :wink:
kuzyn - 2007-08-19, 19:44

łooo gratulacje :spoko:
Yakuzatti - 2007-08-20, 11:29

Barabus, profi profi :)
Tak trzymaj! :spoko:

boguś napisa/a:
tak trzymaj ciekawa które e30 z forum będzie następne

Może sami zrobimy magazyn beemka-klub?

brain69 - usunięty - 2007-08-20, 13:18

no tak to rozumiem :)
bardzo trzeba się koło nic krecić żeby sie wstrzelić na łamy gazetki?

yaku spokojnie moja też się musi tam pojawić tylko jeszcze trzeba trochę czasu

puz - 2007-08-20, 15:47

ulalla chłopie. Jakis czas temu przyszedl mi podobny pomysl do głowy coby utrzec Tede nosa zebrac sie w kilka E30 i namowic kogos na zrobienie wywiadu ale widze, ze w pojedynke dałes rade

gratuluje

GERMAN BOY - 2007-08-20, 16:16

Barabus daj znać co trzeba zrobić ,do kogo uderzyć żeby opisali bmk w tym czasopismie.Moja jest prawie gotowa do takiej sesji no ewentualnie brakuje muzy ale to co optycznie i technicznie miałem zrobić jest praktycznie zrobione no oprócz stabilizatorów przechyłu HR które idą z Niemiec ale to już szczegół który pewnie po zimie wrzuce.
To twoje Cabrio jest bezbłedne.Daj na pw jakies namiary :) Może też dam rade.he he był bym drugi.(zawsze cholera drugi.....)

Pietrek - 2007-08-20, 16:19

Kamil napisa/a:
Może też dam rade.he he był bym drugi.(zawsze cholera drugi.....)

A o Warsteinerze Nerwowego to zapomnieli ? :doh:

Adi - 2007-08-20, 16:43

Kamil napisa/a:
zawsze cholera drugi.....

czyżby "Znowu drugi. Całe życie ciągle drugi *****, nawet jak gdzieś pierwszy byłem, czułem się jak drugi." :mg: :mg: :mg:

BARABUS - 2007-09-07, 20:22

.... zmiana ofelunku, bo nudno jakoś :roll:

miroll - 2007-09-07, 20:43

Schmidt`y z Jetty daja rade :spoko: Jakie to ma ET i rozmiarowke ?:)
Yakuzatti - 2007-09-07, 20:45

Barabus, felgi od Cichego kupiłeś :) Konkretnie, mega konkretnie!
BARABUS - 2007-09-07, 21:04

miroll napisa/a:
Schmidt`y z Jetty daja rade :spoko: Jakie to ma ET i rozmiarowke ?:)

9x16" przód, 10x16" tył
wszystkie et21

z przodu dałem dystans 5mm bo tarło o goleń.... ale chyba za mało bo jeszcze sie zdarzy czasem :cry:

Mlody - 2007-09-09, 12:15

Cos pieknego ale wedlug mnie bardziej pasuja do :twisted: :twisted:

Tors - 2007-09-09, 18:26

Na isie wygladaja lepiej! A co do cabrio to za mala gleba z przodu :)
wiechue30 - 2007-09-09, 18:58

a mi sie podoba cabrio na schmidtach - całkiem przyjemnie wygląda :wink: w ISie sprawiają wrażenie za dużych :|
adamwsb - 2007-09-09, 20:16

Wyglada na tym super !! :D Ja je chce w mojej E30 :D tylko nie wiem czy wejda haha bo to mam za niskie :P
Miro - 2007-09-09, 22:25

Wygląda spoko :spoko:
mackillus316i - 2007-09-09, 23:20

Widziałem IeSa Life w Borsku na tych felach i kładą na kolana :!: Jak całe autko :wink:
Jakoś na Cabrio jakby słabiej wyglądają.. ale może gdybym je na żywo zobaczył..
Tak czy inaczej oba autka nie mają się czego wstydzić :spoko:

BARABUS - 2007-09-10, 16:25

mackillus316i napisa/a:
Widziałem IeSa Life w Borsku na tych felach i kładą na kolana :!: Jak całe autko :wink:
Jakoś na Cabrio jakby słabiej wyglądają.. ale może gdybym je na żywo zobaczył..
Tak czy inaczej oba autka nie mają się czego wstydzić :spoko:

... na cabrio wyglądają dużżżżżżżżżżżo lepiej :) ale to dopiero widać na żywca :wink: na pewno będzie okazja niech tylko pogoda się poprawi to wyjadę na miasto i zrobimy mały spocik :D

--==maly==-- - 2007-09-10, 16:41

Mi się na is-ie bardziej podobają.
Odbijają od koloru samochodu z Cabrio bardziej się zlewają.
Poza tym Cabrio ma MT I i dlatego wyglądają na dużo mniejsze.

daniel325 - 2007-09-13, 10:06

dla mnie git zaje. cabrio :wink:
SOER - 2007-09-19, 23:53

BARABUS, Dlaczego wróciłeś do pomarańczowych kierunkowskazów z przodu ?
maerik - 2007-09-20, 09:48

Dobra robota BARA. Chyba wystylizowałeś auto na każdy z możliwych sposobów (oczywiście z tych rozsądniejszych), a jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś to wkrótce to zapewne nastąpi...

Każdy znajdzie w tym co robisz coś dla siebie, a widać też że sam ciągle szukasz odmiany :)

Mój faworyt już był - cabrio bez MT, na BBSach :)

Miki - 2007-09-20, 15:55

jak tak patrze na te cabrio to tez takie chce
tak wiec zdejme m-technika , tylne lampy, fele z mojej coupety reszte sprzedam, napadne na bank, kupie ladne cabrio i dalej juz wiadomo... :spoko:

BARABUS - 2007-09-23, 12:30

Schmidt Modern Line 3tlg 9/10x16" ET21 4x100

...mała odnowa przy okazji zmiany opon :)
195/40/16 na 9x16" i 215/40/16 na 10x16"to małe przegięcie..... oponki już zamówione, jutro jestem umówiony na montaż. Będzie to Dunlop SP Sport 9000 w wymiarze 215/40/ZR16 na 10x16" o 225/40/ZR16 na 10x16" czyli tak jak należy.

Przy okazji Schmidty zostały odświeżone, a mianowicie śrubeczki pokryte chromem (a nie polerowane), środki pomalowane proszkowo (a nie tanim sprayem) i ranciki przepolerowane :roll:

SOER - 2007-09-23, 17:27

:spoko: , powiedz mi te felgi na przodzie masz bez żadnego dystansu ??
BARABUS - 2007-09-23, 18:22

SOER napisa/a:

jest dystansik, był 5mm ale kupiłem już 7mm bo przy tym pierwszym czasem przy mocnym skręcie tarło o goleń ;/

Adi - 2007-09-23, 20:52

Piękne felgi cóż więcej pisać
SOER - 2007-09-23, 23:07

BARABUS napisa/a:
SOER napisa/a:

jest dystansik, był 5mm ale kupiłem już 7mm bo przy tym pierwszym czasem przy mocnym skręcie tarło o goleń ;/

To jak u mnie :lol: z tym że ja mam ET15 do tego dystans 5mm i trze jak parkuje ostro czy zawracam a Ty też masz 9" ale ET21 do tego dystans 7mm i jest ok ? to jak to jest z tymi felaszkami .. :roll:

maerik - 2007-09-24, 09:59

BB pała mięknie z tymi Schmidtami! :prosze:
BARABUS - 2007-09-24, 18:51

Kilka świeżych fotek.... właściwie na zakończenie sezonu :)
... lotka MT1 wek, stwierdziłem że odbiera uroku cabrio :)

Nowe oponki.... w końcu ma to ręce i nogi 8-)
Przód na 9x16" 215/40/ZR16 nówki Dunlop SP Sport 9000
Tył na 10x16" 225/40/ZR16 używane Fuldy Extremo, bo z nowymi to problem jak cholera, a ze wpadły używki idealne przypadkiem w łapy to brałem nie oglądając si za siebie :roll:

... nowa rozpóreczka HARTGE

...drewniana kierownica RAID

BmwRulez - 2007-10-14, 17:11

Barabus to juz jest full MT1 czy jeszcze czegos w Twoim cabrio brakuje?
BARABUS - 2007-10-14, 17:13

BmwRulez napisa/a:

... jest wszystko z wyjątkiem lotki na klapie, którą właśnie wyrzuciłem :mg:

Mlody - 2007-10-14, 17:17

BARABUS napisa/a:
BmwRulez napisa/a:

... jest wszystko z wyjątkiem lotki na klapie, którą właśnie wyrzuciłem :mg:

yyy czemu :?: :|

Gasper - 2007-10-14, 17:19

Cabrio lepiej się teraz prezentuje niż z lotką na klapie. Jest mega kozak :spoko:
BARABUS - 2007-10-14, 17:19

Mlody napisa/a:

yyy czemu :?: :|

Po prostu.... miałem już mtecha z i bez lotki i powiem szczerze że jednak bez cabrio jest dużo ładniejsze... wersji cuope jak najbardziej lotka musi być, jedna w cabrio bez lotki jest zdecydowanie ładniej, auto ma przy otwartym dachu bardziej smukła linie....

to moje zdanie :roll:

Kruczek - 2007-10-14, 17:24

wszytko ładnie pięknie, ale kierownica błee...
BARABUS - 2007-10-14, 17:29

Kruczek napisa/a:
wszytko ładnie pięknie, ale kierownica błee...

kwestia gustu :P

lesiek - 2007-10-14, 17:43

hehehe wreszcie zdiecia nie sa robione w okolicach stodoły, a na drugim planie nie ma traktora :) Ale to nie plener zdobi zdięcie :lol: :D
Fura jest naprawde prześliczna :shock: :shock:

Cypisek - 2007-10-14, 18:10

Po raz kolejny twoja Beta będzie zdobiła mój pulpit. Kozak :spoko:
boguś - 2007-10-14, 18:29

a gdzie lustereczko :] ... ogólnie kozak 8-) ...
BARABUS - 2007-10-14, 19:10

boguś napisa/a:
a gdzie lustereczko :] ... ogólnie kozak 8-) ...

a tu
http://moto.allegro.pl/it...ik_bmw_e30.html

... niestety nie pasuje do cabrio bo nie ma gdzie go umocować ;/ w cabrio lustro jest przyklejane do szyby :)

Yakuzatti - 2007-10-14, 20:57

kozak kozak, nawet kiera pasuje :-)

a lotka to racja, psuje linię :)

ogólnie tak trzymaj! :spoko:

Stammek86 - 2007-10-14, 21:28

Mi akurat ta lotka sie podobała,ale bez niej i tak jest piekna :D
RoboCop - 2007-10-15, 08:41

BARABUS napisa/a:

... niestety nie pasuje do cabrio bo nie ma gdzie go umocować ;/ w cabrio lustro jest przyklejane do szyby :)

jakie lustro założysz? chyba nie z e30, bo to zwykłe bez lampek wygląda jak z malucha...

BARABUS - 2007-10-20, 12:48

... życzę miłej lektury 8-)

Robsy-M-Technic - 2007-10-20, 13:14

Gratulacje!!! :brawo:
Yakuzatti - 2007-10-20, 13:18

Pijemy cabriostyllerze :] :drunk:
SOER - 2007-10-20, 13:27

Znalazłem raczej błąd.. napisali że te rsy mają 17" lecz w danych po prawej jest R16 :]
BARABUS - 2007-10-20, 13:32

SOER napisa/a:
Znalazłem raczej błąd.. napisali że te rsy mają 17" lecz w danych po prawej jest R16 :]

nop, jest błąd, ale co tam :)

marvin-86 - 2007-10-20, 14:26

gratuluje :) naprawde piekne cabrio :)
SOER - 2007-10-20, 15:08

Nie wiem jak to jest ale często widzę w prasie czy też motoryzacyjnych program w TV błędy czy oni przed emisja tego nie sprawdzają 100 razy ?, a poza tym oprawić gazetę i zostawić dla potomnych :beer:
ANDRZEJ-BIELAK - 2007-10-20, 15:16

No stary szacuneczek :jupi: :spoko:
tomcat944 - 2007-10-20, 22:39

hej,
rolnik, gratulacje.... szkoda, ze zdjecia z przed ilus tam tygodni i nie ma schmidt'ow...

jeszcze raz gratulacje....

boguś - 2007-10-21, 18:27

Robercik szacunek dla ciebie :prosze: może mój Baurek też kiedyś dostanie takiego zaszczytu :P
adrian e30 - 2007-11-02, 12:01

a i tak jak kolo mojes staniesz to twoja niknie :lol: :lol: :lol: :lol: zartowalem :)
gratki niezly artykulik.
tylko teraz chowaj samochod i zaloz alarm w garazu;];]

Mlody - 2007-11-06, 17:40

Ulala patrzcie :]

http://www.allegro.pl/ite..._technik_1.html

kamil.k - 2007-11-06, 19:29

Mlody napisa/a:
Ulala patrzcie :]

http://www.allegro.pl/ite..._technik_1.html

ta cena to jest za samo auto w którym trzeba cos jeszcze poprawic i uszyc dach :?: :shock:

misza - 2007-11-06, 19:46

"silnik odpala bez problemow czy +30 czy -30" a auto kupiłes w kwietniu jak udało ci sie to sprawdzic? :roll: :roll: :roll:
BARABUS - 2007-11-06, 20:02

misza napisa/a:
"silnik odpala bez problemow czy +30 czy -30" a auto kupiłes w kwietniu jak udało ci sie to sprawdzic? :roll: :roll: :roll:

.... nagły przypływ mrozu :lol: , a tak na serio skopiowałem opis z ISa i nie zwróciłem na to uwagi :P

maerik - 2007-11-06, 20:07

Z calym szacunkiem (powtarzam sie :) ) ale nikt Ci tego nie kupi... Ty chyba specjalnie ją wystawiłeś, żeby ślinka ciekła :P
southOFheaven - 2007-11-06, 20:13

http://www.allegro.pl/ite...03r_tanio_.html

:lol:

Kujon - 2007-11-06, 20:35

BARABUS napisa/a:
Pawel-e30 napisa/a:
BARABUS napisa/a:
Pawel-e30 napisa/a:

No ja dałem za nią 7950 zł z ubezpieczeniem na miesiąc bo jakoś do domciu musiałem dojechać.... fakt igiełka to to nie jest ;/ Jest trochę do roboty, a właściwie sporo.... ale powiedzmy sobie szczerze ze za cenę 8 tyś zł (2tyś euro) nie da się kupić igiełki.
Była już grzebana, ale na szczęście nie byłą twardo bita, tylko delikatnie przerysana przez co jest pomalowany błotnik i maska.... nawet widać na zdjęciach bo ciecie żle dobrali lakier i jest inny ;/

Do roboty mam:
- poprawić błotnik i mache, zderzak tył i wgniot na tylnim dolnym pasie
- muszę zmienić pare elementów we wnętrzu bo są uszkodzone: schowek, osłona pod kierownicą, popielniczka na tyle, ramka na panelu grzewczym... no i tunel też bo ma dziurki od mocowania na kom
- no i coś jeszcze co jeszcze nie odkryłem :roll:

Powiem tak, 14 tyś nie była warta, 10 tez nie ! 8.... mogłem się jeszcze targowac ale jak to ja napaliłem się strasznie i jest jak jest. Pracy jest sporo.... siana też ... ale ja nie lubie gotowych projektów, lubie pogrzebać.... zrobić coś sam, mam wtedy 100% satysfakcje 8)

Nie pisze tego złośliwie, ale Barabus naprawde ma smykałke do interesów i udowodnił to nieraz sprzedając rózne felgi. Jeśli ten numer z cabrio przejdzie za kwote dwucyfrową zaczynającą sie od 2 , to chyba sam wezme sie za handel autami. Przepis juz znam - kupić za niecałe 8 wsadzić ładne kółko , podlansować troche w necie i innych mediach i 300% zysku jak sie patrzy.

P.S u mnie w tarnowie była w tym roku do sprzedania E30 w cabrio w oryginalnym i wzorowym stanie blacharskim i lakierniczym z piękną białą skórą , była wystawiona za 30tyś z hakiem a sprzedala sie za niecałe 25 to i tak wg mnie wielki sukces

BARABUS - 2007-11-06, 20:45

heheheeee.... ładna podpucha no nie :lol: :lol: :lol: :lol:

co wy myślicie że oddałbym moją laleczkę za takie wszawe grosze :x , jest dla mnie warta więcej niż sobie zdajecie z tego sprawę :)

a tak na poważnie może auto kosztowało 8 tyś..... ale wpakowane tam już na obecną chwile jest około 12..... a te 6 tyś to mój interes :lol:

wszystko idzie sprzedać... za każdą kasę, trzeba tylko znaleźć odpowiedniego kupca 8-)

Pietrek - 2007-11-06, 20:47

BARABUS napisa/a:
trzeba tylko znaleźć odpowiedniego kupca 8-)

Takiego który wierzy w cyferki , im droższe tym lepsze.

Drucha - 2007-11-06, 20:56

12tys wpakowales?A co dokladnie kupiles?Bo wsumie za ta kase mozna duzo rzeczy pozmieniac, a auto jak piszesz w aukcji wymaga paru poprawek.
BARABUS - 2007-11-06, 21:02

Drucha napisa/a:
12tys wpakowales?A co dokladnie kupiles?Bo wsumie za ta kase mozna duzo rzeczy pozmieniac, a auto jak piszesz w aukcji wymaga paru poprawek.

wpakkowałem:
- felgi z oponami 6000 zł !
- zawias Weiteca 1500 zł
- kierownica RAID 350 zł
- rozpórka Hartge 250 zł
- lampy przód(przeróbka), tył i kierunki w sumie 500zł
- radijko CD/MP3 900zł
- M-Technik I 700zł
i parę innych bzdetów typu klocki, płyny , filtry itd :)

w sumie 12 tyś się nazbierało... wiem bo wszystko skrupulatnie notuje :D

pzdr

maerik - 2007-11-06, 21:35

BARABUS napisa/a:

Moja beemka przyjechała do mnie za połowę z tego hehe...
No więc nawet nie wyżyłowałeś tak bardzo tej ceny za Cabrio!

Drucha - 2007-11-06, 21:49

[quote="maerik"]
BARABUS napisa/a:

To jest podejrzewam ewentualna proponowana cena sprzedazy, bo watpie zeby barabus tyle dal za te felgi z oponami.

BARABUS - 2007-11-06, 21:52

[quote="Drucha"]
maerik napisa/a:
BARABUS napisa/a:

To jest podejrzewam ewentualna proponowana cena sprzedazy, bo watpie zeby barabus tyle dal za te felgi z oponami.

... no to jesteś w wielkim błędzie.... bo ja naprawdę dałem za te felgi z oponami 6 patyków, tak wiem mam lekko nierówno pod sufitem :lol: , ale takie są fakty 8-)

Bertizzz - 2007-11-06, 23:00

...NIE PASUJE TA KIERA WOGOLE DO NIEJ...350 ZL??DZIWNE, pozatym kozak...
High-Tech - 2007-11-06, 23:27

Szacun Barabus za furę.

Aż mi kopara opadła, że to ta z Pułkowej.
Bo ona jeszcze wcześniej stała w komiso/szrocie przy trasie gdańskiej między Łomiankami a Nowym Dworem.
Na szwajcarskich blachach. I miała szybę w dachu sfatygowaną z tego co pamiętam.

Ale to już było ze 3 lata temu.

Byłem wtedy biednym studentem z 318i M40.

Ale miałem ten sam kolor nadwozia ;-)

Marzyłem o niej i rzeczywiście stała ponad 14 tysi + rejestracja. 325 w automacie.
Była poza zasięgiem.

:spoko:

ps. Na moją białą e30 był kupiec przed swapem za 10 tysi i to bez kół.

A więc przebitka 300%. Nie sprzedałem! Gorzej!!!

Włożyłem w auto ponad 700% i nigdy tego nie odzyskam.

Satysfakcja - bezcenna.

Drucha - 2007-11-07, 08:18

[quote="BARABUS"]
Drucha napisa/a:
maerik napisa/a:
BARABUS napisa/a:

... no to jesteś w wielkim błędzie.... bo ja naprawdę dałem za te felgi z oponami 6 patyków, tak wiem mam lekko nierówno pod sufitem :lol: , ale takie są fakty 8-)

A to sorry, zwracam honor :]

Yakuzatti - 2007-11-07, 14:12

Btw. 6k za felgi to normalna sprawa :twisted:
MAJSU - 2007-11-07, 14:41

Furka w super stanie :spoko: Tylko rzeczywiście ta kiera pasuje jak kij do oka ! No i za tą cenę mógłbyś trochę silnik umyć :wink: hehe
Kruczek - 2007-11-07, 17:28

panowie, jestem laikiem, ale z tego co wiem to w b25 akumulator powinien być z tyłu, a jak w przypadku cabrio ? z przodu ?
Stammek86 - 2007-11-07, 18:40

Ja mam aku z przodu :D Barabus to moze jezeli ja sprzedajesz to odsprzedasz mi tylnie lampy i rozpurke??? :D
Yakuzatti - 2007-11-07, 19:17

Cytat:
Ja mam aku z przodu :D Barabus to moze jezeli ja sprzedajesz to odsprzedasz mi tylnie lampy i rozpurke??? :D

oj Stamuś, on chyba nie sprzedaje :wink:

tomcat944 - 2007-11-09, 13:44

hej,
Kruczek, tak w cabrio aku jest z przodu bo z tylu po prawej stronie (w bagazniku) jest tlumik wibracji... taki ciezkie cos na gumkach, ktore Lord Lukasz chcial wyrzucic...

Buła - 2007-11-10, 00:05

tomcat944 napisa/a:
z tylu po prawej stronie (w bagazniku) jest tlumik wibracji... taki ciezkie cos na gumkach

A właśnie się zastanawiałem co to jest, myślałem że to jakaś przeciw waga.

BARABUS - 2007-11-28, 20:59

Myślę że czas najwyższy pochwalić sie nowym nabytkiem, a konkretnie dawcą który pozwoli wychuchać nasze laleczki... teścia i moją :mg:

Roboty mam sporo, do wymiany mam w swoim aucie:
- dach (praktycznie nowy uszyty w niemczech ! )
- skóry wraz z boczkami w stanie idealnym! (w tym całe drzwi bo żal było je rozbierać bo są takie zwarte i nie dzwonią :)
- kokpit wraz z panelem ogrzewania
- tylne szyby
- tylna klapa od dachu
- centralny zamek
- przedni błotnik
- przedni pas
i parę innych mniejszych drobiazgów

Jutro wrzucę parę fotek z wymiany kokpitu... oj była jazda ale czego się nie robi w dążeniu do ideału :]

a oto dawca :roll:

Stammek86 - 2007-11-29, 00:08

Tez ostatnio wymieniałem deske rozdielczą,fajna zabawa :D
A dawca ładny i chyba troche szkoda go...

Gasper - 2007-11-29, 00:13

Heh, żal dawcy, ale takie życie...

Wyglądała na zdrową sztukę :?

Pietrek - 2007-11-29, 11:49

Tylna klapa jakby odstaje :D
Myśle że gdyby to była igiełka w 100% to barabus chyba by jej nie rozbierał na części :wink:

konewka - 2007-11-29, 11:54

To może jeszcze ja sie dołącze. Bme e30 335 Cabrio.
kuzyn - 2007-11-29, 11:57

hahaha barabus masz jakiąś metę na te platynowe cabrio :lol: :lol: :lol:
maerik - 2007-11-29, 11:58

konewka napisa/a:
To może jeszcze ja sie dołącze. Bme e30 335 Cabrio.

Jako dawca? :]

BARABUS - 2007-11-29, 13:49

.... ale rozpierducha ;/ , ale na szczęście już poskładane 8-)

dziś zrobiłem podmiankę z dachem :mg: , musiałem uważać na szybkę bo temperaturka nie służyła temu zabiegowi... ale sie udało i nowy daszek już siedzi :roll:

co do dawcy to był w stanie idealnym !! poza lakierem, maska i tylna klapa chyba po gradobiciu bo ma liczne wgnioty, silnik M20B25 połączony z automatem (tym normalnym), przebieg 108.734 km, skórki mięciutkie jakby dopiero co z fabryki wyjechały (moje były twarde i spękane) , daszek jak wcześniej wspomniałem nowo uszyty pół roku wcześniej w Niemczech, oryginalna szyba a nie jakieś miętkie ścierwo jakie to zazwyczaj w Polsce wszywają. W ogóle dość wypasione, tempomat, centralka, skóry z grzanymi fotelami, oryginalny telefon Siemensa (tzn zestaw telefonu brak), oryginalny autoalarm BMW...

rocznik 1986 !! cena 2200 euro..... aż żal było ciąć, ale lakierek nie był oryginalny, brak TUVu, i jeszcze coś tam :mg: co sie przyczyniło do tego że stał sie idealnym dawcą...

,

MAJSU - 2007-11-29, 14:00

Obrazek

Wygląda to tak że tylko tam nasr.. i węża wpuścić :lol:

Pietrek - 2007-11-29, 14:03

Trzeba było odrazu podłogę wyprać !
BARABUS - 2007-12-01, 11:50

Pietrek napisa/a:
Trzeba było odrazu podłogę wyprać !

podłogę sie wypierze ale dopiero jak się ociepli :) , aktualnie mam zamontowaną tylko dechę, fotele i reszta bzdetów leżą w ciepłym domku i czekają na wiosnę :wink:

A oto nowy niemiecki daszek.... prawda że piękny :D

Grucha Jr - 2007-12-01, 13:47

Że tak zapytam: do czego jest ta klamka z tyłu w boczku?? :oops:
BARABUS - 2007-12-01, 13:55

Grucha Jr napisa/a:

do otwierania pokrywy dachu :)

WIKTOR - 2007-12-01, 17:31

Grucha Jr napisa/a:

A wtrace sie do zwalniania zatrzasku pokrywy dachu, zreszta identyczna jak w drzwiach.

kamil.k - 2007-12-01, 21:03

WIKTOR napisa/a:
zreszta identyczna jak w drzwiach.

a mnie sie wydaje ze jest odwrotnie zamontowana niz te w drzwiach :)

BARABUS - 2007-12-28, 21:01

... nowy rarytasik, nie każdemu przypadnie do gustu, ale ja mam sentyment do takich rzeczy i uważam że jest boska i duuuużo ładniejsza od tej drewnianej Raida co miałem 8-)

Poza tym prace nadal trwają, auto aktualnie rozbrojone.... 22 stycznia idzie całe po nowy lakierek.. szukałem aż w końcu znalazłem odpowiedniego, koszta będą spore, coś koło 3500zł, ale auto robię dla siebie, wiec ma być full profi... raz a dobrze 8-)

maerik - 2007-12-28, 21:06

Lepsza na 100%! Smaczny kawałek kółka.
wiechue30 - 2007-12-28, 21:07

no nareszcie kiera pasująca do wnętrza i to jaka -:spoko: drewno do lasu :wink:
misza - 2007-12-28, 21:12

zajebista kiera, wszystkie raidy to.... czy inne 32....30cm badziew kasyk auto potrzebuje klasyk gratow
maerik - 2007-12-28, 21:30

misza napisa/a:
zajebista kiera, wszystkie raidy to.... czy inne 32....30cm badziew kasyk auto potrzebuje klasyk gratow

misza - co powiesz o mojej :) http://forum.beemka-klub....p=264745#264745

lesiek - 2007-12-28, 22:33

ooooo wow !! Świetna ta kiera !! :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:
Przemass - 2007-12-29, 10:24

człowieku przestań pisać że coś jest przekozackie w każdym temacie bo zle mi sie robi i nudne to sie staje :tak:
lesiek - 2007-12-29, 10:39

ok Przemas, trzeba sobie inne słowo wymślić ;) :D Mi w sumie tez sie znudziło
Pietrek - 2007-12-29, 22:32

Jaki lakier będzie ? :) (może byc na PW) Będziesz w końcu dopasowywał progi czy dajesz sobie z tym spokój ?
Kiera da troche klimatu :) będziesz szukał gałki alpiny do tego ? :)

BARABUS - 2007-12-29, 22:45

Pietrek napisa/a:
Jaki lakier będzie ? :) (może byc na PW) Będziesz w końcu dopasowywał progi czy dajesz sobie z tym spokój ?
Kiera da troche klimatu :) będziesz szukał gałki alpiny do tego ? :)

Kolor taki jak był, czyli Lachslibermetalic...
M-Technik już sprzedany, także auto pozostanie w serii... bez plastyków
Co do gałki to by się przydała, tylko to jest automat i nie wiem czy w ogóle występowała

Pietrek - 2007-12-29, 22:46

Eeee myślałem że wsadzisz manual skrzynie :)
BARABUS - 2007-12-29, 22:51

Pietrek napisa/a:
Eeee myślałem że wsadzisz manual skrzynie :)

... nie wiem po co, automat ma tez swój urok, tym bardziej że jest to wersja ze sterowaniem S-E-123, jazda tym autem to prawdziwa przyjemność, auto służy mi tylko i wyłącznie do słonecznych ciepłych przejażdżek, do tzw LANSU :) , ma być jak najbardziej oryginalne na fajnej glebie --> >> w planach gwint, co z tego wyjdzie na pewno zobaczycie, nie omieszkam sie pochwalić :roll:

jaqub - 2007-12-29, 22:59

BARABUS napisa/a:
M-Technik już sprzedany, także auto pozostanie w serii... bez plastyków

wg mnie szkoda... z mtI auto mialo swoj niepowtarzalny styl i urok... jak bedzie bez zobaczymy... ale ...

Tors - 2007-12-30, 00:37

co do galki to załozył bym zwykła alpiny od manuala i miezek ze zwykłej skrzyni! kto nie bedzie wiedział stwierdzi ze masz cos zepsute bo nie moze wrzucic biegu :) )
BARABUS - 2007-12-30, 09:56

Tors napisa/a:
BARABUS napisa/a:
jeżeli coś nie pasuje to na siłę nie montuję

hmmm to w takim razie po co wogóle miałes?

bo myślałem że wszystko ładnie się dopasuje, jednak się okazało że nie jest tak łatwo bo progi MT1 do cabrio występowały i są zupełnie inne.... jednak je dostać to chyba jest niemożliwością , a kupno nowych w serwisie za 3600zł za parę jest absurdalne...

do tej pory były umocowane tak na szybko, na fotkach wszystko ładnie, ale na żywo już nie, auto idzie całe do malowania, wydaje na to spore pieniądze i nie mam najmniejszego zamiaru patrzeć później na odpadający szpachel

Także wizja umocowania progów od wersji coupe do cabrio jest tylko możliwe poprzez przymocowanie ich na stałe i nałożenie kilograma szpachlu :lol:

mówcie sobie co chcecie, ja mam swoje podejście do niektórych spraw, auto robię dla siebie a nie jak mi ktoś kiedyś zarzucił że na pokaz

temat mtecha jest już zamknięty, mplastyk już dawno nie gości na mojej bawarce... także w garażu bo już sprzedałem

jaqub - 2007-12-30, 12:21

daj fotki bez mtecha...
maerik - 2007-12-30, 12:59

BARABUS napisa/a:

temat mtecha jest już zamknięty, mplastyk już dawno nie gości na mojej bawarce... także w garażu bo już sprzedałem

No wreszcie! Dobra zmiana! :drunk:

BARABUS - 2008-01-22, 10:13

... no to się zaczęło, autko stoi już u lakiernika i niebawem będzie miało nowy lakierek na całości :P koszty.... :oops: , jestem przerażony.... = 4tyś, ale tak to jest jak się daje do lakiernika a nie pseudo lakiernika, zobaczymy co wyjdzie :]

...

misza - 2008-01-22, 10:21

nie wyciągasz środka? myślałem że cała będzie malowana, a bagażnik i komora silnika?

jak robić to porządnie :wink:
pozdro

BARABUS - 2008-01-22, 10:35

misza napisa/a:
nie wyciągasz środka? myślałem że cała będzie malowana, a bagażnik i komora silnika?

jak robić to porządnie :wink:
pozdro

heheheee..... a po co bagażnik i komorę malować skoro są w bardzo dobrym stanie, wiesz ile jest to roboty żeby wyczepać całe auto do zera :) , a o kosztach to już nie wspomnę, bo pewnie 6 tyś by nie starczyło :shock:

David - 2008-01-22, 11:11

BARABUS napisa/a:
... no to się zaczęło, autko stoi już u lakiernika i niebawem będzie miało nowy lakierek na całości :P koszty.... :oops: , jestem przerażony.... = 4tyś, ale tak to jest jak się daje do lakiernika a nie pseudo lakiernika, zobaczymy co wyjdzie :]

Ale macie Kurna ceny kolo tego Poznania...o ja pierdziu :!: Ja lakierowalem ostatnio caly samochod lacznie z dachem, u autoryzowanego dealera, na najlepszych materialach , bardzo drogi lakier (duzo perly) i tez mnie to kosztowalo 4 tys...

Lord Lukasz - 2008-01-22, 11:20

Kto by nie malował to płać mu dopiero jak przelecisz z lupą auto dookoła, ja jedną nauczke mam i teraz płace malarzowi dopiero jak wszystko jest skończone i wygląda tak jak powinno
BARABUS - 2008-01-22, 12:07

Lord Lukasz napisa/a:
Kto by nie malował to płać mu dopiero jak przelecisz z lupą auto dookoła, ja jedną nauczke mam i teraz płace malarzowi dopiero jak wszystko jest skończone i wygląda tak jak powinno

No niestety Poznań drogie miasto jest ;/ Mogłem pomalować za 2,5... 3... ale to warsztaty z niższej półki, jak mam później patrzeć na spartaczoną robotę to dziękuję, wolę odżałować i mieć tak jak należy... w końcu auto robię dla siebie, a nie na handel... do grobowej deski 8-)

... a co do lakiernika, to wiadomo, kasę dam dopiero po dokładnym oglądnięciu auta, będe razem z teściem, bo ja to taki trochę w gorącej wodzie kąpany, szybko szybko ... a teściu to wybredny gość i dlatego biorę go ze sobą, co dwóch to nie jeden :roll:

Gasper - 2008-01-22, 12:39

Trzymam kciuki za lakiernika. Ja mam złe wspomnienia z malowaniem swojej E30. Jak pojechałem dogadywać się do innego lakiernika w sprawie mojej E36, to parę dni później dowiedziałem się, że facet strasznie się mnie wystraszył i średnio mu się chce malować mój samochód... :] A ja tylko postawiłem sprawę jasno i chciałem żeby dobrze wywiązał się z pracy :wink:
Piotr_1 - 2008-01-22, 15:50

Nie chciałbyś odsprzedać tego kieratexa? Szukam identycznej albo hartge takiej samej.
MAJSU - 2008-01-22, 15:57

4 tyś i to nie za cały samochód ?! To naprawdę drogo nawet jak na Warszawę a chyba nigdzie drożej niema... Nie lepiej było dać do profesjonalnej firmy która zajmuje się odnawianiem lakieru ? Chyba że ten już jest taki fatalny że nic go nie uratuje... Renowacja to koszt około 1 tyś zł.
jaqub - 2008-01-22, 16:05

sam rozbrajales samochod? czy lakiernik sobie dlubal? bo kolega umowil sie tak ze przygotuje auto do lakierowania (rozbierze, zabezpieczy, poszpachluje i zmatowi) i za cale e36 (sedan) za malunek zaplacil... niecaly tysiac zlotych ( z lakierem) :mg:
BARABUS - 2008-01-22, 16:32

Piotr_1 napisa/a:
Nie chciałbyś odsprzedać tego kieratexa? Szukam identycznej albo hartge takiej samej.

hehehe... niedawno na allegro sprzedałem, miałem dwie sztuki
http://allegro.pl/item295...mo_alpina_.html

MAJSU_WuWuA napisa/a:
4 tyś i to nie za cały samochód ?! To naprawdę drogo nawet jak na Warszawę a chyba nigdzie drożej niema... Nie lepiej było dać do profesjonalnej firmy która zajmuje się odnawianiem lakieru ? Chyba że ten już jest taki fatalny że nic go nie uratuje... Renowacja to koszt około 1 tyś zł.

4 tyś za cały samochód.... bez komory i bagażnika.... bo kto to maluje :)
odnowa nie wchodziła w grę bo jak widać po zdjęciach pół auta wymieniłem :mg:
drzwi, błotniki, pas...

cena nie jest niska, ale jak wspomniałem jest to lakiernik, a nie pan Zdzisio co w stodole za 1000zł maluje :lol: dam tyle ile będzie trzeba, to ma po prostu wyglądać tak jak z fabryki :roll:

MAJSU - 2008-01-22, 16:41

BARABUS napisa/a:

4 tyś za cały samochód.... bez komory i bagażnika.... bo kto to maluje :)
odnowa nie wchodziła w grę bo jak widać po zdjęciach pół auta wymieniłem :mg:
drzwi, błotniki, pas...

cena nie jest niska, ale jak wspomniałem jest to lakiernik, a nie pan Zdzisio co w stodole za 1000zł maluje :lol: dam tyle ile będzie trzeba, to ma po prostu wyglądać tak jak z fabryki :roll:

Zależy jaki kto chce uzyskać efekt, jak ma być z goła ok to się maluje tylko z zewnątrz nawet nie otwierając drzwi, klapy i maski... Jak ma być profi to się maluje całość ! Kolega odnawia E28 M535 i rozkręcił wszytsko więc malowana będzie calutka buda - koszt 4 tyś a E28 ma trochę większą powierzchnię.

Ja bym w pół środki nie szedł jak już się tyle wydaje...

BARABUS - 2008-01-22, 16:45

MAJSU_WuWuA napisa/a:

Zależy jaki kto chce uzyskać efekt, jak ma być z goła ok to się maluje tylko z zewnątrz nawet nie otwierając drzwi, klapy i maski... Jak ma być profi to się maluje całość ! Kolega odnawia E28 M535 i rozkręcił wszytsko więc malowana będzie calutka buda - koszt 4 tyś a E28 ma trochę większą powierzchnię.

Ja bym w pół środki nie szedł jak już się tyle wydaje...

ale ja nie idę w pół środki :) ,
po prostu nie widzę potrzeby malowania komory silnika i bagażnika.... auto nie będzie malowane tylko z zewnątrz ale również wnęki, zresztą co tu będziemy gdybać :mg: pomalują zobaczymy :roll:

Przemass - 2008-01-22, 17:34

wcale nie jest drogo ja za całę auto w zeszłym roku na drogich komponentach dałem tez 4 tyś i wcale nie było drogo, wszedzie wołali 5 i powyzej
wiec cena chyba normalna

landcar - 2008-01-22, 22:18
Temat postu: e30
a ile daje ci gwarncji na swoja robote ten lakiernik ?? ??????
na moje terz bardzo drogo a nie mogles pogadac ze znajomymi gdzie oni oddaja auta do malowania moze by wyszlo u kogos innego taniniej
mogles malowac komore i bagaznik chociaz tylko by w ten sposub odsierzyl lakier i by nie bylo roznicy ze auto bylo lakierowane

BARABUS - 2008-01-22, 22:36
Temat postu: Re: e30
landcar napisa/a:
a ile daje ci gwarncji na swoja robote ten lakiernik ?? ??????
na moje terz bardzo drogo a nie mogles pogadac ze znajomymi gdzie oni oddaja auta do malowania moze by wyszlo u kogos innego taniniej
mogles malowac komore i bagaznik chociaz tylko by w ten sposub odsierzyl lakier i by nie bylo roznicy ze auto bylo lakierowane

a to nie wiem ile da gwarancji, wiem że da, bo w klapie mam na środku otwór po antenie, i kazał mi zabrać ją do blacharza i to zaspawać, bo on może to zakleić.... ale wtedy nie da gwarancji na klapę :)

... powiem tak, jest to lakiernia w Janikowie k/Poznania na wylocie na Gniezno... jedna z najlepszych w Poznaniu, mogłem jeszcze malować u Krotoskiego-Cichego.... za podobne pieniądze po znajomości... ale ja nie lubię po znajomości bo potem się robi na odpierdal... bo znajomemu to można...

Lakiernie polecił mój znajomy z Gniezna, powiedział ze to najlepsza lakiernia w okolicy, że jak maluje jakieś konkretne auto to tylko u nich, bo robią jak fabrycznie... Cena 400zł za element, a roboty mają tyle że już dwa miesiące czekam w kolejce... mi naliczyli w sumie 10 elementów... ale myślę że coś utarguje

Co do malowania komory.... komora jest w bardzo dobrym stanie, są wszytkie oryginalne stare naklejeczki do których mam sentyment :roll: , wystarczy jak ją ładnie umyję i spoleruje i nie będzie różnicy... lakier auta w końcu pozostaje ten sam, czyli LACHSILBER METALIC

... a kufer, co tam kufer, lakier prawie jak z fabryki, a poza tym i tak w całości przykryty tapicerką

także nie męczcie mnie już tym kufrem i komorą.... :prosze:

[ Dodano: 2008-01-22, 21:38 ]
... wiem że drogo, ale widziałem już malowane auto za 2-2,5 tyś... naprawdę nie warto... szkoda nerwów i pieniędzy, raz a dobrze :P

tomcat944 - 2008-01-23, 09:26

hej,
Barabus, zmien temat bo juz nie masz Mtecha I....
a co do malowania to zobaczymy final, ciekawe jak wyjdzie....

P.S. ze swoim silnikiem bedizesz robil to samo co u tescia??

BARABUS - 2008-01-25, 10:16

tomcat944 napisa/a:
hej,
Barabus, zmien temat bo juz nie masz Mtecha I....
a co do malowania to zobaczymy final, ciekawe jak wyjdzie....

P.S. ze swoim silnikiem bedizesz robil to samo co u tescia??

opis zmieniony :P

..... a pomału, między czasie Weichers ALU w polerce :mg:

MAJSU - 2008-01-25, 10:25
Temat postu: Re: e30
BARABUS napisa/a:
są wszytkie oryginalne stare naklejeczki do których mam sentyment :roll: ,

Wszytskie naklejki to wydatek 40zł.

jaqub - 2008-01-25, 12:19

MAJSU_WuWuA napisa/a:
Wszytskie naklejki to wydatek 40zł.

i to chyba nawet w ASO:d

BARABUS - 2008-01-25, 12:23

nie mam ochoty na rozbebeszanie całego auta tylko po to by pomalować komorę silnika !! jest to dla mnie bez sensu i strata czasu, poza tym tu nie chodzi o same naklejki... ja skończyłem, moje auto mój wybór, ciekawe jak wy byście malowali auto to byście rozbebeszyli je do zera, nie zdajecie sobie chyba sprawy co to znaczy rozebrać auto do zera.... ja już wiem bo rozebrałem już dwa cabrio do zera i nie mam zamiaru robić tego u siebie bo gra nie warta świeczki :)
MAJSU - 2008-01-25, 16:48

BARABUS napisa/a:
nie mam ochoty na rozbebeszanie całego auta tylko po to by pomalować komorę silnika !! jest to dla mnie bez sensu i strata czasu, poza tym tu nie chodzi o same naklejki... ja skończyłem, moje auto mój wybór, ciekawe jak wy byście malowali auto to byście rozbebeszyli je do zera, nie zdajecie sobie chyba sprawy co to znaczy rozebrać auto do zera.... ja już wiem bo rozebrałem już dwa cabrio do zera i nie mam zamiaru robić tego u siebie bo gra nie warta świeczki :)

Spoko ! Ja tylko piszę że naklejki można kupić nowe żeby ładnie wszytsko wyglądało, ale nie wszytskie już w ASO. Najlepiej zamówić z Ebaya komplet.

Pietrek - 2008-01-25, 17:09

BARABUS napisa/a:
nie mam ochoty na rozbebeszanie całego auta tylko po to by pomalować komorę silnika

Ciekaw jestem jak wypolerujesz komore bez rozbierania :wink: Gdybyś rozpierał móglbyć conieco wzmocnić i obspawać... ale twój wybór... Mówiłeś że wypolerujesz i nie będzie różnicy więc będziemy czekać na fotki :)

Pozdro

BARABUS - 2008-01-25, 17:19

Pietrek napisa/a:
Gdybyś rozpierał móglbyć conieco wzmocnić i obspawać... Pozdro

obspawać... wzmocnić ?? co ty gadasz Pietrek ? po tym co teraz mówisz śmie zasugerować ze twoje byłe BMW było totalnym trupem :cry: , co ty chcesz wzmacniać ! obspawywać ? przecież to auto nie było nigdy twardo bite, poza obtartym przodem (błotnik, maska, pas przedni) nic nigdy nie ucierpiało, komora jest w oryginalnym lakierze w doskonałym stanie :)

... nie no nie mogę skminić o co wam lata, jestem ciekaw kto na tym forum malował całe auto łącznie z komorą, bagażnikiem i niedaj boże wnętrzem ?? no dalej przyznać się :lol: bo sie tak uczepiliście co niektórzy tego wątka jakbym nie wiem jakie przestępstwo popełniał :lol:

Pietrek - 2008-01-25, 17:28

BARABUS napisa/a:
po tym co teraz mówisz śmie zasugerować ze twoje byłe BMW było totalnym trupem

A kto powiedział że miałem ? :lol: :wink:
BARABUS napisa/a:
co ty chcesz wzmacniać ! obspawywać ?

To co może sie rozjechać jak skręcisz gwint na maks ? :wink: Jak wyglądają u Ciebie podłużnice ? Nie mają ani grama rdzy ? Skoro doprowadzasz auto do porządku i będziesz nim jeździł tylko w słoneczne dni w niedziele (jak napisałeś kiedyś) to to nie lepiej komore silnika doprowadzić wszystko do ideału ?
Żeby sie nie okazało że podczas polerowania komory z pod brudu wyjdą purchle :wink:
Zresztą Ty wiesz lepiej w jakim stanie masz auto... A ja mam nadzieję będe mógł na jakimś zlocie obejżeć dokłądnie :wink:

BARABUS - 2008-01-25, 17:36

prawdopodobieństwo pomalowania komory silnika lepiej niż jest w oryginale jest bardzo małe, z uwagi na to iż zazwyczaj komora silnika jest bardzo tłusta i nie sposób jej dokładnie oczyścić... potem po latach wszystko odłazi ;/ co innego jak całe auto jest rozebrane w drobny mak, jak to zazwyczaj zabytki robią, idzie na piaskowanie... czy tam szkiełkowanie, wtedy wszystko jest oczyszczone jak należy i można malować... rdzy na podłużnicach nie mam, bo to jest cabrio.... auto które z reguły jest niewiele użytkowane zimą...

mam nadzieję że będziesz mógł się kiedyś przekonać, że miałem rację :wink:

MAJSU - 2008-01-25, 18:03

BARABUS napisa/a:

... nie no nie mogę skminić o co wam lata, jestem ciekaw kto na tym forum malował całe auto łącznie z komorą, bagażnikiem i niedaj boże wnętrzem ?? no dalej przyznać się :lol: bo sie tak uczepiliście co niektórzy tego wątka jakbym nie wiem jakie przestępstwo popełniał :lol:

Mówisz, masz....

http://beemka-klub.pl/for...t=25423&start=0

http://beemka-klub.pl/for...er=asc&start=25

:cwaniak:

jaqub - 2008-01-25, 18:13

emka Daniel325 przy SWAPie malowal komore i wzmocnienia dawal :spoko:
BARABUS - 2008-01-25, 18:15

MAJSU_WuWuA napisa/a:
BARABUS napisa/a:

Mówisz, masz....

heheheee.... ja nie przekładam silnika, ja nie zmieniam całej instalacji itd itd.... poproszę bardziej konkretne przykłady :P

[ Dodano: 2008-01-25, 17:16 ]
te przykłądy co pokazałeś to zupełna przebudowa auta... zły przykład

MAJSU - 2008-01-25, 19:13

BARABUS napisa/a:
MAJSU_WuWuA napisa/a:
BARABUS napisa/a:

Mówisz, masz....

heheheee.... ja nie przekładam silnika, ja nie zmieniam całej instalacji itd itd.... poproszę bardziej konkretne przykłady :P

[ Dodano: 2008-01-25, 17:16 ]
te przykłądy co pokazałeś to zupełna przebudowa auta... zły przykład

hehehehe zły przykład ? Miał być przykład kto maluje komorę i bagażnik podczas lakierownia to masz dwa przykłady na szybko ! Teraz się nie wykręcaj... Kto im bronił zostawić tak jak jest :]

BARABUS - 2008-01-25, 19:56

... bez komentarza, to już jest nudne :)
pruszczyk - 2008-01-26, 18:19

a kiedy odbierasz auto???
:D oczywiście foty będą :D

kiloff - 2008-01-26, 19:46

na jakich felach na wiosne cabrio wyjedzie ?? skoro schmidty "probujesz" sprzedac ? ;)

[ Dodano: 2008-01-26, 18:50 ]
okej, zakonczone aukcje na allegro wiele mowia .. ;) jesli to do ciebie to widze ze powrot do klasyki ;)

BARABUS - 2008-01-26, 19:51

kiloff napisa/a:
na jakich felach na wiosne cabrio wyjedzie ?? skoro schmidty "probujesz" sprzedac ? ;)

hehehee.... Schmidty to już chyba dożywotnie u mnie zostaną 8-) , nie mam sumienia ich oddać, są jedyne w swoim rodzaju... wystawiłem je wczoraj dla picu :P , miałem chwilę słabości bo kupiłem coś ciekawego.... BARABUS jeszcze wam pokaże ! Kto wie czy czasem na jakimś zlocie mnie nie zobaczycie... po jednej stronie Schmidty... po drugiej... tajemnica :lol:

[ Dodano: 2008-01-26, 18:52 ]
sprawdź jeszcze raz allegro :P

reso - 2008-01-27, 01:07

Zaporowa cena :] bo szkoda oddawać co :mg:
BARABUS - 2008-01-27, 09:27

reso napisa/a:

eee tam szkoda, cena taka ile są warte, a sprzedaje bo mam już następne 8-)

Pietrek - 2008-01-27, 11:57

BARABUS napisa/a:
a sprzedaje bo mam już następne

RSy z rozstawem 5x130 czy jeszcze inne ? :wink:

BARABUS - 2008-01-27, 12:01

Pietrek napisa/a:
BARABUS napisa/a:
a sprzedaje bo mam już następne

RSy z rozstawem 5x130 czy jeszcze inne ? :wink:

heheheeeee..... widzę ze połowa forum śledzi moje zakupy :mg: , te 5x130 to teścia.... chyba zwariował... ma już 4 komplet RSów :wow:

Miro - 2008-01-27, 12:05

A ty musisz wszystkie polerować teściowi... :tak: Pewnie dlatego oddał Ci córkę. :P
adamwsb - 2008-01-27, 12:34

Miro napisa/a:
A ty musisz wszystkie polerować teściowi... :tak: Pewnie dlatego oddał Ci córkę. :P

haaahhahahahaahah leze !! ! :D

BARABUS - 2008-01-27, 12:45

... RS poleruje z przyjemnością :D
Pawel-e30 - 2008-01-27, 13:06

adamwsb napisa/a:
Miro napisa/a:

haaahhahahahaahah leze !! ! :D

nie ma to jak wejść skacowanym na forum i przeczytać tema Brabusa :jupi:

odrazu lepiej :beer:

jaqub - 2008-01-27, 13:25

BARABUS napisa/a:
... RS poleruje z przyjemnością

Miro napisa/a:
A ty musisz wszystkie polerować teściowi... Pewnie dlatego oddał Ci córkę.

corke pewnie tez :mg:

BARABUS - 2008-01-27, 14:14

chej chej... nie zapędziliście się czasem :wink:
kiloff - 2008-01-27, 14:20

swietny kombajn barabus sprzedajesz .. :wink:
BARABUS - 2008-01-27, 14:22

kiloff napisa/a:
swietny kombajn barabus sprzedajesz .. :wink:

... mało w nim nie spłonąłem :cry: , teraz kupuje nowy :P

jaqub - 2008-01-27, 14:22

BARABUS napisa/a:
chej chej... nie zapędziliście się czasem

zarcik :beer:

kamil.k - 2008-01-27, 14:45

BARABUS napisa/a:
reso napisa/a:

eee tam szkoda, cena taka ile są warte, a sprzedaje bo mam już następne 8-)

podejrzewam ze nie sa warte 3/4 tej ceny :D podobnie było z bordowymi skórami i podejrzewam ze zostana z toba na wieki wiekow :P :mg:

BARABUS - 2008-01-27, 15:00

kamil.k napisa/a:

podejrzewam ze nie sa warte 3/4 tej ceny :D podobnie było z bordowymi skórami i podejrzewam ze zostana z toba na wieki wiekow :P :mg:

.... heheeee, mylisz się kolego :lol: , 3 tyś to na bank dostane :)

Pawel-e30 - 2008-01-27, 15:11

BARABUS napisa/a:
kamil.k napisa/a:

.... heheeee, mylisz się kolego :lol: , 3 tyś to na bank dostane :)

Barabus jak będziesz schmidt-y sprzedawał za 3k to daj mi znac :wink:

BARABUS - 2008-01-27, 15:13

... czytaj wyżej..... Schmidty nie są na sprzedaż, nigdy nie były i nie będą 8-)
Mlody - 2008-01-27, 15:18

BARABUS napisa/a:
... czytaj wyżej..... Schmidty nie są na sprzedaż, nigdy nie były i nie będą 8-)

Nigdy nie mow Nigdy :P

BARABUS - 2008-01-27, 15:22

... no fakt :mg: , ale kiedyś, jakieś dwa lata temu zobaczyłem takie na e30.de na takim E30 Coupe... i już wtedy powiedziałem sobie ze takie chce ... no i mam, i nie mam zamiaru się z nimi rozstawać :roll:

[ Dodano: 2008-01-27, 14:23 ]
... wiem jestem trochę zboczony na tym punkcie, ale dla mnie felgi są pierwsze... potem BMW... itd

Przemass - 2008-01-27, 16:06

zona chyba tego nie czyta :brawo:
kazik - 2008-01-27, 17:17

Barabus pytałeś kto z tego forum maluje autka po całości to ci odpowiem,>np ja.
4tys za cabrio i to bez komory ,bagarznika i rozkrecania autka to troche sporo. :shock:
U mnie ludzi przeraża kwota 2-2,5tys zł za całość ale ja jestem kazio który maluje w stodole :lol:
A tak pozatym to fajna fura się szykuje :spoko:

reso - 2008-01-27, 22:44

BARABUS, da rade zapiąć te RS'y co sprzedajesz do E30? (są do tego jakieś adaptery?)
BARABUS - 2008-01-27, 22:46

reso napisa/a:
BARABUS, da rade zapiąć te RS'y co sprzedajesz do E30? (są do tego jakieś adaptery?)

da zapiąć jak masz rozstaw 5x120... to w sam raz będą 8-) , adapterów do nich nie mam, za szerokie by były ;/

reso - 2008-01-28, 00:38

Mam strasznego smaka na RS'y ale chyba trzeba będzie zostać przy keskinach :roll:
kiloff - 2008-01-28, 07:19

reso napisa/a:

zawsze mozna zawiezc do magika i jak sie odbiera to sie ma zamiast 5x120, 4x100 .. dekielek jest wiec zaden problem ;)

roman123 - 2008-01-28, 18:07

niezła maszyna :beer:
Bagor - 2008-01-30, 02:22

Wzór E30. Te kabriolety są świetne. Jak kiedyś będę potrzebował jakieś konkret feli, to zgłoszę się do mistrza w tej kwestii 8-)
CZACZOCZYCHACZ - 2008-01-30, 11:26

Fajne kabrio, tylko mało w nim agresywności, nie myslales żeby przy okazji remontu/malowania zalożyc jakieś fajne zderzaczki, nakładki na progi , jakiś wlocik. Warto byłoby o tym pomysleć żeby nie żałować jak już pomalujesz ałto.
Cypisek - 2008-01-30, 11:28

CZACZOCZYCHACZ napisa/a:
alożyc jakieś fajne zderzaczki, nakładki na progi , jakiś wlocik. Warto byłoby o tym pomysleć żeby nie żałować jak już pomalujesz ałto.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Shreku - 2008-01-30, 11:29

ktoś sie prosi o wygnanie :lol: :lol: :lol:
Cypisek - 2008-01-30, 11:30

Shreku napisa/a:
ktoś sie prosi o wygnanie :lol: :lol: :lol:

Banicję :lol: :lol:

Lord Lukasz - 2008-01-30, 11:31

Cytat:
Fajne kabrio, tylko mało w nim agresywności, nie myslales żeby przy okazji remontu/malowania zalożyc jakieś fajne zderzaczki, nakładki na progi , jakiś wlocik. Warto byłoby o tym pomysleć żeby nie żałować jak już pomalujesz ałto.

Kolego chyba trafiłeś na nieodpowiednie forum :lol: :lol: :lol: tutaj nie ma agrowieśnieków którzy robią z aut coś takiego jak masz na obrazku po lewej :lol: :lol: :lol:

Gasper - 2008-01-30, 11:34

Wydaje mi się, że dobrze trafił i specjalnie tak pisze :]
BMW - 2008-01-30, 11:55

CZACZOCZYCHACZ napisa/a:

Dobre ale to nie te forum :lol: :lol: :lol: :lol: widze w twoim avarcie ze masz kozak furke :lol: :lol:

Gasper - 2008-01-30, 12:05

BMW napisa/a:

Dobre ale to nie te forum :lol: :lol: :lol: :lol: widze w twoim avarcie ze masz kozak furke :lol: :lol:

Nie karmić trolla! 8-)

misza - 2008-01-30, 12:28

teraz z rs'ami na pewno będzie retro jak zostawisz w standardzie te felgi to będzie naprawdę piękny youngtimer bez żadnych dodatkow jak wyszedł z fabryki + jakies polerowane dodatki, bedzie super furka jakich mało!!!

nie robcie ot w temacie barabus'a piszcie mu pw jak cos!!!(tak jak napisał gasper)

pozdro

BARABUS - 2008-01-30, 13:50

... felgi pozostaną w oryginale, choć nie ukrywam że tył będzie lekko poszerzony.... na 8.5 x 16" będą to moje drugie felgi... raz na Schmitach raz na RSach...

a tu małe bling bling 8-) , czyli trochę chromu pod machę

Pietrek - 2008-01-30, 14:11

Planujesz jeszcze coś chromować ? Jak sie bawić to sie bawić ... :wink:
Co z przepustnicą ? Będzie czarna ? Polerowana ? Chromowana ? Czy utleniające się alu ? :D
Opaski węży gumowych w chrom ! :D

BARABUS - 2008-01-30, 14:17

Pietrek napisa/a:
Planujesz jeszcze coś chromować ? Jak sie bawić to sie bawić ... :wink:
Co z przepustnicą ? Będzie czarna ? Polerowana ? Chromowana ? Czy utleniające się alu ? :D
Opaski węży gumowych w chrom ! :D
Obrazek

hehheee.... ja wychodzę z założenia "co za dużo to niezdrowo " :P

zmiany pod maską na bank będą, pokrywa zaworów i kolektor będzie pomalowany proszkowo, tylko nie wiem na jaki kolor... czarny raczej odpada...

Mój typ to coś takiego jak tu, do tego polerka tych pasków i logo BMW 8-) Do tego polerowana rozpórka WEICHERSA... i to na tyle... myślę że wystarczy, w końcu to silnik a nie sklep jubilerski

slawo - 2008-01-30, 15:35

dales do chromowania? czy kupiles na ebay.de? ;)

jaki koszt - tez chce!

GERMAN BOY - 2008-01-30, 16:31

Pod tym Czaczoczychaczem moim zdaniem ukrywa się ktos z forum który robi sobie jaja .Mój typ to Kujon!!!On lubi takie prowokacje. :lol:
mattim_bmw - 2008-01-30, 16:44

BARABUS, masz wiecej fotek tego silnika na gazniczkach?? Skades to wynalazł? moze jakies informacje na jego temat mozna gdzies znalesc?? bede wdzieczny za jakies namiary :)
BARABUS - 2008-02-02, 22:57

... niestety trzeba pociąć co najmniej dwie żeby jedna była ideałem :lol:

jaqub - 2008-02-02, 23:32

Cytat:

... niestety trzeba pociąć co najmniej dwie żeby jedna była ideałem

WOW ziomek... jesli to TY to ladujesz na mojej tapecie... po prostu wypasiscie... czapa ala' kierownik dziupli :drunk:

miroll - 2008-02-03, 08:13

Nie no Barbi dajesz rade - juz ci psialem kiedys ze ten image garazowego buraka to jest to co ja opsobiscie w rzezbieniu auta lubie najbardziej :wink:

[ Dodano: 2008-02-03, 07:16 ]
Kamil napisa/a:
Mój typ to Kujon!!!On lubi takie prowokacje. :lol:

No wg mnie to powoli juz az za bardzo lubi....

Pietrek - 2008-02-04, 13:00

Zrób z tego tyłu kanape w salonie :mg:
Piotr_1 - 2008-02-09, 03:14

Jak tam ta brzydaczna kierownica? Do wspomagania za duża :) Godziwie zapłacę :mg:
BARABUS - 2008-02-13, 15:51

... dziś troszkę popracowałem nad kolektorem, mam nadzieję że będzie pasować do auta :mg:

Kolektor pomalowany proszkowo a następnie spolerowane paski... :]

Pietrek - 2008-02-13, 16:05

heh , nie wiem po co maskowałeś taśmą ;) bez maskowania da sie idealnie to wyszlifować bez uszkodzenia lakieru :spoko:
Średnio mi się podoba ... ale poczekam z oceną aż będzie już wsadzone do auta ;)

Stammek86 - 2008-02-13, 16:06

Ładny kolorek,wyglada jak mój lakier na cabrio :beer:
Tomek3er - 2008-02-13, 18:16

bardzo dobrze wygląda ten dekiel i kolektor bardzo schludnie
Robsy-M-Technic - 2008-02-13, 19:15

A to nie jest przypadkiem kolor delphin? :)
BARABUS - 2008-02-13, 19:18

Robsy-M-Technic napisa/a:
A to nie jest przypadkiem kolor delphin? :)

a nie wiem :mg: , w każdym razie jeszcze nie wiem czy to założę :lol:

Kalina - 2008-02-13, 23:28

Bardzo dobrze wyglada czysto i schludnie :spoko:
Cooba - 2008-02-14, 09:07

Ładniej by sie prezentowalo w czarnym macie, ale jest do przyjecia.

Pozdro.

G-R-Z-E-Ś - 2008-02-14, 09:25

Mi sie podoba bardzo ładnie to zrobiłeś :spoko:
pruszczyk - 2008-02-16, 14:13

bardzo ładnie i czysto ale tyć mało się świeci :D

ja robie tak :)

lesiek - 2008-02-16, 14:59

Cooba napisa/a:
Ładniej by sie prezentowalo w czarnym macie, ale jest do przyjecia.

Pozdro.

POdzielam twoje zdanie :) u Ciebie to wygląda naprawde dobrze :)

BMarWal - 2008-02-16, 17:49

Czarny mat jest już dosyć oklepany. Uważam że fajnie to wygląda...tak inaczej
Pozdro

wiechue30 - 2008-02-17, 00:53

kolektor w kolorek jest super - bardzo dobrze to wygląda, a na silniku będzie jeszcze lepiej :spoko:
BARABUS - 2008-02-22, 18:51

... 3500 mnie to kosztowało, śmie twierdzić ze niektóre fabryczne nie mają tak położonego lakieru ! zero kuch !! :]

zresztą musicie ocenić na żywca, bo żadne foto nie jest wstanie pokazać jak jest naprawdę 8-)

kuzyn - 2008-02-22, 19:11

fajosko :spoko:
MAJSU - 2008-02-22, 19:32

Ooo kurde ! Na fotkach lakier wygląda pięknie ! :spoko:

Niezły ten Merak cały w szpachli w tle :lol:

Kujon - 2008-02-22, 21:20

Barabus lakier na zdjeciach prezentuje sie ładnie, ale bez tekstów lepiej niż fabryka itp, mankamentów nie zobaczysz od razu, zauważysz je dopiero po 3-4 myciu
BARABUS - 2008-02-22, 21:23

Kujon napisa/a:
Barabus lakier na zdjeciach prezentuje sie ładnie, ale bez tekstów lepiej niż fabryka itp, mankamentów nie zobaczysz od razu, zauważysz je dopiero po 3-4 myciu

być może, ale lepiej żebym nie zobaczył :mg: , a tak na poważnie to nawet fabryczne mają wady :roll:

Kujon - 2008-02-22, 21:29

BARABUS napisa/a:
a tak na poważnie to nawet fabryczne mają wady

mają mają , ale znacznie mniej nież te malowane second time...

BARABUS - 2008-02-23, 08:58

.... moja to raczej second time to nie była, bo kurde czekałem okrągły miesiąc :!: Miało być 2 tygodnie a zrobiło sie prawie 5 :cry: , no ale lakiernika nie można popędzać, bo później można podziwiać efekty pośpiechu :]
lesiek - 2008-02-23, 09:37

no ładnie, ładnie :) Fajne to coś w tle, całe w szpachli :D
Drucha - 2008-02-23, 09:49

BARABUS napisa/a:
.... moja to raczej second time to nie była, bo kurde czekałem okrągły miesiąc :!: Miało być 2 tygodnie a zrobiło sie prawie 5 :cry: , no ale lakiernika nie można popędzać, bo później można podziwiać efekty pośpiechu :]

Second time -> czyt. kolejny raz malowana. A co do czasu wykonania roboty to ja bym sie tym nie sygerowal, ze czym dluzej sie czeka to lepiej zrobione :p . Gosc pewnie nabral milion zlecen i robil po trochu kazdy samochod.

Zobaczysz po roku jak lakier sie czyma i dopiero wtedy bedziesz ocenial..

Lord Lukasz - 2008-02-23, 10:30

Ale głupio piszecie, jak by gość odwalił lipe to było by widać odrazu, jak by na aucie było kilo szpachli to fakt może coś wyjść po jakimś czasie ale tutaj było tylko położenie nowego lakieru więc nie sądze że coś powychodzi
southOFheaven - 2008-02-23, 10:51

naprawde super! kiedy bedzie zlozona w calosc ?

no i mercedes coupe {biiiiip} :lol:

BARABUS - 2008-02-24, 16:58

southOFheaven napisa/a:
naprawde super! kiedy bedzie zlozona w calosc ?

no i mercedes coupe {biiiiip} :lol:

no w całość będzie złożona niebawem, na obecną chwilę są lampy, przedni grill i zderzak, listwy boczne....eeeeeee i na razie tylko tyle :mg: , składam bardzo powoli żeby nic nie podrapać, bo niestety ja z tych jestem co lubią się spieszyć i często przez ten pośpiech psuje coś innego, także w tej kwestii powiedziałem sobie ze zbyt dużo mnie to kosztowało i będę to robił pomału :)

... jutro ciąg dalszy składania... może wrzucę jakieś foty

G-R-Z-E-Ś - 2008-02-24, 17:13

wrzuc wrzuc bardzo chetnie to zobaczymy :)
e30domin - 2008-02-25, 21:31

DZISIAJ SIE DOWIEDZIAŁEM OD SEBY ZE MOJE RS DO M3 WYSZŁY Z POD TOJEJ REKI.CZY TO PRAWDA :wink:
BARABUS - 2008-02-25, 21:35

e30domin napisa/a:
DZISIAJ SIE DOWIEDZIAŁEM OD SEBY ZE MOJE RS DO M3 WYSZŁY Z POD TOJEJ REKI.CZY TO PRAWDA :wink:

... tak to prawda :roll: , podobają się ?

e30domin - 2008-02-25, 22:07

SĄ ZAJE FAJNE.NIE MA ŻARTÓW.MYŚLE ŻE SIĘ SPOTKAMY NA OTWARCIU SEZONU TUNINGOWEGO TO BROWARA POD TO KĄTO WALNIEMY.POZDRAWIAM. :beer:
BARABUS - 2008-02-25, 22:11

e30domin napisa/a:
SĄ ZAJE FAJNE.NIE MA ŻARTÓW.MYŚLE ŻE SIĘ SPOTKAMY NA OTWARCIU SEZONU TUNINGOWEGO TO BROWARA POD TO KĄTO WALNIEMY.POZDRAWIAM. :beer:

no to się bardzo cieszę :D , a browarka na inauguracji sezonu jak najbardziej wypiję :mg:

niech jeszcze Seba załaduje te wąskie 16" i będzie parę skromnych e30 w Pozen :]

daniel325 - 2008-02-29, 15:49

czasem walicie niezłe smuty :? jeżeli jest kozak zrobiona to bedzie kozak i h... czy lakier fabryka czy nie, powodzenia
BARABUS - 2008-03-08, 14:23

autko już prawie złożone, tymczasem zabrałem sie za zmiany pod maską
e30domin - 2008-03-08, 14:58

TYLKO BRAĆ PRZYKŁAD PANOWIE :spoko:
BARABUS - 2008-03-08, 16:27

... między czasie była mała przymiarka pokrywy, która przesądziła o montażu kolektora dolotowego, którego tak strasznie nie chciało mi się zmieniać :P , ale po zamontowaniu pokrywy stwierdziłem ze musi być i kolektor bo będzie wielka kupa :wink: ,

w między czasie zmieniony rozrząd (pasek continental, rolka ruville), po skręceniu całości zostanie zalany nowym płynem chłodzącym,

wymienione przewody WN na używane ale idealne BERU, ponieważ poprzednie nowe Sanitecha to totalna porażka , musze jeszcze tylko zamontować rynienkę w której są poupychane przewody

..... zamontowany tempomat :mg: , ciekawe czy działa, nie miałem okazji jeszcze sprawdzić

w serwisie złożyłem jeszcze zamówienie na brakujący dywan od strony kierowcy w ciemnym welurze .... mogłem kupić komplet nowych tandet na allegro :mg: , ale doszedłem do wniosku ze lepiej kupić jeden i mieć komplecik oryginalnych najwyższej jakości :roll: , niestety koszt jednego dywanu to 180zł ! :wow: ale czego sie nie robi dla ukochanej,
dla zainteresowanych dodam iż można dokupić tylko wykładzinę od kierowcy lub cały komplet (ktoś kiedyś na forum pytał)

całość połączy rozpórka z polerowanego aluminium WEICHERSa, która wspomoże zawieszenie gwintowane :] .... ale o tym później :mg:

e30domin - 2008-03-08, 21:35

Pyystanie poya konkursem

[ Dodano: 2008-03-08, 21:39 ]
Pytanie poza konkursem czy srubki od Seby dojechaly.Bo juz niemoge docz :papa: ekac sie zlozenia kercherow :papa:

southOFheaven - 2008-03-08, 22:29

zdjeeeciaaa chceemyyy :!: :!: :wink:
BARABUS - 2008-03-08, 22:35

Myślę że projekt jest już praktycznie skończony, kwestia tygodnia i będzie wszystko si :)
Z tego powodu postanowiłem zrobić mały bilans mojego projektu i zebrać wszystko w jedna całość, jak już wiadomo zrezygnowałem z MT1 z pewnych względów, postanowiłem zrobić taki cultstyl, czyli jak najbardziej oryginalne autko na konkretnej g;ebie i konkretnym ffelunku, a czy mi się udało to sami ocenicie, wiadomo, jednym sie spodoba innym nie, ja powiem tylko tyle ze władowałem całe moje serce w ten pojazd i zrobiłem je po swojemu, zrobiłem je po prostu dla siebie, z góry dziękuję wszystkim tym którzy mnie wspierali, którzy pomogli mi wybrać felgi oraz inne detale,

szczególe podziękowania dla: PUZa, BMWM, X_e_o_n, Tomcat, Adrian... jak kogoś pominąłem to przepraszam :mg:

A teraz mały bilans

to co było, czyli to co znane
- felgi Schmidt Modern Line 3tlg 9x16" przód i 10x16" tył,
- opony Dunlop SP Sport 9000, na wszystkie 4 sztuki chce założyć takie same, dwie już mam nówki
- Black Hella przód
- kierunki IN PRO firmy Depo
- czarna nerka
- rozpórka WEICHERS z polerowanego aluminium
- radio Pionka MP3
- wycieraczki na przednich reflektorach
- podgrzewane dysze spryskiwaczy
- OBC 2
- check control
- elektryka wszystkich szyb

co zmieniłem w czasie zimy

- mam nowy pół roczny oryginalny niemiecki dach z normalną oryginalna zieloną sztywną szybą
- czarne grzane sportsitze, boczki, pokrywę dachu w idealnym stanie
- szyby boczne przód i tył wymienione z białych na zielone
- deska rozdzielcza + panel grzewczy (decha byłą pęknięta, panel połamany)
- założyłem tempomat
- kierownica Alpina !
- drzwi lewe i prawe ( wymiana ze względu stan, korozje)
- przedni prawy błotnik (wymieniony bo był sztukowany z wersji coupe, no i miał rdzę )
- przedni pas (wymieniony ponieważ był pogięty)
- tylna pokrywa bagażnika (moja była z otworem na antenę, centralnie na środku)
- wykładzina bagażnika (moja była poplamiona i powyginana)
- tunel środkowy, popielniczka tył
- tylny zderzak w chromie, poskładany z dwóch... wybrałem to co najlepsze :mg:
- na tyle zagoszczą na razie zwykłe oryginalne lampy (z czasem kupi się jakiegoś StarTeca)
- nowy lakier na całości auta, lakier Lachsilbermetalic, czyli tak jak było :roll:
- wymieniłem rozrząd (pasek continentala + rolka Ruville)
- emblematy BMW oryginalne przód i tył
- uszczelki oryginalne pod pokrywę, pod kolektor
- wycieraczka kierowcy (brakowała mi do kompletu)
- chromowane elementy pod maską, śrubki, niektóre mocowania
- głośniki Alpine 13cm w tylne boczki , takie żeby pasowały na styk bez przeróbek...
- wymienione wszystkie zamki... mój stary kluczyk skończył żywot ;/
- nowy brelok od M3.... gwiazdor mi przyniósł :mg:
- termometr do OBC 2 (na razie podróbka, oryginał to niestety koszt 250zł ;/ )
- nowy komputer, stary zalali mi u lakiernika wodą :wow:

to co jeszcze będzie... czyli to na co jeszcze czekam bo zamówione
- gwintowane zawieszenie

w planach na daleką przyszłość :wink:
- lampy StarTec na tył

czas się zabrać za budowę domu, bo w przeciwnym wypadku żonka mnie kopnie w tyłek, także beemeczka odejdzie na boczny tor...ale to tylko na jakiś czas :] Ukończenie projektu na dniach 8-)

parę fotek, na dniach będą również fotki auta po ukończonych zabiegach :]

pejafreak - 2008-03-08, 23:26

Bravo :brawo: Barabus super projekt
felgi przepiekne :)

Piotr_1 - 2008-03-08, 23:33

Oł jee, to lubię.. bez kompromisów. Felgi zobaczymy...
ANDRZEJ-BIELAK - 2008-03-09, 07:16

BARABUS, naprawdę e-30 kozak, niejeden chciałby ją mieć.
Za gadżety, kasę, pracę i trud włożony w auto; wielki szacunek :spoko: Szacunek również dla żonki :wink: za wyrozumiałość :roll:

Nie znam Cię osobiście, i pewnych twoich zagrywek odnośnie sprzedaży "gadżetów" naprawde nie rozumiem. :roll:
Mam tylko wielką nadzieję że te auto nie trafi na sprzedaż.

kamil.k - 2008-03-09, 07:40

chyba najbardziej odpicowane e30 na forum :prosze:

ale dla picu chociaz z raz wystaw ja na allegro :D

BARABUS - 2008-03-09, 07:54

kamil.k napisa/a:

ale dla picu chociaz z raz wystaw ja na allegro :D

dla picu kto wie :lol: , tylko czy warto drażnić ludzi :?: :wink:

kamil.k - 2008-03-09, 08:40

jak zamierzasz stawiac chałupe to nawet jak ja sprzedasz to i tak braknie :mg:
Kruczek - 2008-03-09, 09:00

dla mnie bez mtecha będzie kaszana....
+ za duży wkład.

Jacek E30 - 2008-03-09, 09:58

ROBERT brakuje ci listwy-plastiku montowanego przy pokrywie zaworów na kable wysokiego napięcia :roll: a trzeba to mieć !!
BARABUS - 2008-03-09, 11:27

Jacek E30 napisa/a:
ROBERT brakuje ci listwy-plastiku montowanego przy pokrywie zaworów na kable wysokiego napięcia :roll: a trzeba to mieć !!

tą listewkę mam, jeszcze jej nie zamontowałem, bo pokrywa jest tylko tak przyłożona :P

kiloff - 2008-03-09, 12:22

barbi co ci powiem to ci powiem .. ale ci powiem ...

kicha ... ;/ tyle kasy w to wlozyles a nie bedzie to wygladac ani troche .. przerost formy nad trescia ... ;/

:prosze: :prosze: :prosze: :prosze: wystaw na allegro - zlaicytuje i bedziesz musial mi sprzedac :P

Piotr_1 - 2008-03-09, 12:34

To samo mu pisałem o kierownicy...
High-Tech - 2008-03-09, 16:29

Barabus - szacuneczek za wytrwałość i 100% profi perfekcję.

Tak się robi auta na lata.

Minus za kierę, mi nie leży.

2 minus za m-techa :twisted:

ps. Ja już żałuję, że sprzedałem swoje e30 ;-(

Piotrw85 - 2008-03-09, 19:18

Efekt końcowy będzie na pewno mega zadowalający podziwiam za pracę i włożony wysiłek :spoko:
BARABUS - 2008-03-09, 20:24

.... dziś jeszcze zabrałem sie za przepolerowanie Schmidtów :mg: , żeby nie było że komuś sie bardziej błyszczą... jedna już skręcone, jutro reszta... :roll:

Shreku - 2008-03-09, 20:37

BARABUS, ale te felgi to masz piękne....
heh...

Yakuzatti - 2008-03-09, 21:02

kurcze, szkoda że one nie są w pełnej polerze...
co nie zmienia faktu, że miażdżą.

Dawid-E36 - 2008-03-09, 22:12

Auto bedzie perfekcyjne pod kazdym wzgledem i zarazem inne niz wszystkie pozostale e30stki. Kawal dobrej fury. Gratuluje
bono20002 - 2008-03-10, 07:42

.....brak słów...fura konkret..a felgi..
marzenie...
Tylko tak jak wspomnieli poprzednicy....czego ta kiera??? ;/

Cooba - 2008-03-10, 07:59

Kiera Alpiny Wam nie lezy??????
To moze lepsza bedzie Victor :lol:

Ta kiera jest jedna z ladniejszych do e30.
Przynajmniej cos innego niz wszyscy.

Gablota I klasa.
Gratuluje.

adrian e30 - 2008-03-10, 08:25

piknie panie piknie, chyba damci swoj samochod na nast zime zebys go popicował.... :drunk: :drunk: :drunk: :drunk:
BARABUS - 2008-03-10, 18:10

adrian e30 napisa/a:
piknie panie piknie, chyba damci swoj samochod na nast zime zebys go popicował.... :drunk: :drunk: :drunk: :drunk:

heheee.... jakby twojej akurat coś brakowało :roll: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk:

kiloff - 2008-03-10, 18:16

BARABUS napisa/a:
adrian e30 napisał/a:

heheee.... jakby twojej akurat coś brakowało :roll: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk:

schmidtow :mg:

BARABUS - 2008-03-10, 18:32

kiloff napisa/a:
BARABUS napisa/a:
adrian e30 napisał/a:

schmidtow :mg:

Adriano ma coś w ukryciu, tylko sie jeszcze nie pochwalił :twisted:

reso - 2008-03-10, 20:40

BARABUS, masakryczne jest to twoje cabrio :spoko:
BARABUS - 2008-03-12, 15:28

Schmidty skręcone, tak jak zapowiadałem zarówno na przód czyli 9x16" jak i na tył 10x16" zapodałem oponki Dunlop SP Sport 9000 w rozmiarze 215/40/ZR16 :]

... tył rozciągnął się masakrycznie pięknie :twisted: teraz możemy posadzić odpowiednio autko i nic nie będzie tarło :wink:

wkrótce fotki całego auta :roll:

High-Tech - 2008-03-12, 16:50

o żesz ty w pyte,

i to sie da na takim tyle jeździć :mg:

MASAKRA

na żywo z gwintem będzie po prostu poezja :twisted:

piotrek528 - 2008-03-12, 17:24

Nie mogę się doczekać widoku na samochodzie :D składaj Panie Barabus bo ciepło się robi :P
jezierek - 2008-03-12, 17:30

o zesz w morde :o ślicznie !! ale latania bokiem nie będzie :nie:
kiloff - 2008-03-12, 18:19

przegiales .. ;) pieknie to wyglada .. tyko jak sie na tym bedzie jezdzic ?? :|
Przemass - 2008-03-12, 18:33

nawet kamieni nie ma miedzy lamelkami
BARABUS - 2008-03-12, 18:34

etam zaro przegiąłeś :roll: , da się jeździć :]

Adi - 2008-03-12, 18:36

Ładna kolekcja :)
southOFheaven - 2008-03-12, 18:56

wyglada jakby mialy 260 szerokosci, stare poczciwe m20 poradzi? :P
kamil328 - 2008-03-12, 19:02

ale piekna rodzinka 3tlg. u mnie tez sie powieksza juz jest kilku czlonkow rodziny oz i bbs . :D
jezierek - 2008-03-12, 19:13

to sie nazywa zboczenie ! :D
reso - 2008-03-12, 19:15

WOW pięknie naciągnięta oponka, też tak chce :mg:
Tomek3er - 2008-03-12, 19:49

elegancko! kopnąłbyś jeden komplet rsów :wink: :)
Kujon - 2008-03-12, 23:16

4-5 tyś km to jest max
killme - 2008-03-13, 06:52

:shock: :shock: tyle alusków :shock: masakra, wszystkie piękne są :D a ta ostatnia tam na samym końcu to jakaś masakrycznie szeroka i z wielkim rantem , ile ma cali ?
BARABUS - 2008-03-13, 07:19

killme napisa/a:
:shock: :shock: tyle alusków :shock: masakra, wszystkie piękne są :D a ta ostatnia tam na samym końcu to jakaś masakrycznie szeroka i z wielkim rantem , ile ma cali ?

ta ma 13x17", to jest taki pokazowy model :)

Cytat:
4-5 tyś km to jest max

... no to w sam raz, więcej w dwa lata nie zrobię :lol:

piotrek528 - 2008-03-13, 09:56

na każdy tydzień inna fela :D
Miro - 2008-03-13, 10:05

to fotomontaż. Przecież barabus jeździ na stalakach...
BARABUS - 2008-03-17, 15:44

Miro napisa/a:

no to chociaż żeby nie było lipy śruby będą chromowane :P

Miro - 2008-03-17, 18:24

no już trochę lepiej. Tylko nie wiem po co jak przykryje je kołpak :P
pejafreak - 2008-03-17, 18:29

U BARABUS, musi byc wszystko od A-Z zrobione mam takie wrazenie :mg:
I to dobrze :P

lagadula - 2008-03-17, 18:35

BARABUS napisa/a:
Miro napisa/a:

Obrazek

Haha jak je przykręcisz mądralo :D

Jołk.

Gdzie chromujesz ?

BARABUS - 2008-03-18, 15:14

lagadula napisa/a:
BARABUS napisa/a:
Miro napisa/a:

Obrazek

Haha jak je przykręcisz mądralo :D

Jołk.

Gdzie chromujesz ?

normalne je przykręcę :P

a gdzie chromuje to tajemnica, mam po prostu wyłączność, jak co to do mnie :wink:

dEeste - 2008-03-21, 20:15

Te fele wszystkie sam polerowales ?? o QWA !! podziwiam Cię stary...
adrian e30 - 2008-03-22, 08:29

dEeste napisa/a:
Te fele wszystkie sam polerowales ?? o QWA !! podziwiam Cię stary...

te i nie tylko te :wink: :wink: :wink:

BARABUS - 2008-04-05, 15:18

AC Schnitzer update :twisted:

do kompletu będzie kierownica ACSa oraz podstopnica jak dobrze pójdzie :P

z pokrywką będzie się zgrywał wyszkiełkowany kolektor dolotowy... foty niebawem bo się szkiełkuje :mg:

Shreku - 2008-04-05, 15:52

porywa bardzo ładnie wygląda...
proszkowa lakierowana?

BARABUS - 2008-04-05, 15:59

Shreku napisa/a:
porywa bardzo ładnie wygląda...
proszkowa lakierowana?

nie nie, zrobiłem farbą na wysokie temperatury... czarny mat

najpierw wypiaskowałem, a potem pomalowałem, przez co powstała taka delikatna szorstka struktura na której mi zależało, dlatego pomalowałem normalnie bo proszek zalewa takie coś :wink:

Shreku - 2008-04-05, 16:05

ta farba to w sprayu? puszka?
BARABUS - 2008-04-05, 16:10

Shreku napisa/a:
ta farba to w sprayu? puszka?

spray na 600 stopni

kiloff - 2008-04-05, 16:16

BARABUS napisa/a:
foty niebawem bo się szkiełkuje :mg:

cos wiecej na temat tej techniki, ceny etc. ?? bo ja jak narazie wiem o tym tylko tyle ze cichy tak felgi robil i rezultat dosc ciekawy .. a ja wlasnie mam jeden komplet z ktorego pasowaloby mi zedrzec 18 milionow warstw lakieru ..

BARABUS - 2008-04-05, 16:24

a propos, szukam rozpórki ACS... taka jak poniżej

Na wymianę mam oryginał Hartge w polerce. Stan idealny !
moja wygląda tak, jakby ktoś chciał a jak nie to mogę kupić za normalne a nawet pół normalne pieniądze bo mi po prostu zalezy, z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc w znalezieniu

[ Dodano: 2008-04-05, 15:27 ]
kiloff napisa/a:
BARABUS napisa/a:
foty niebawem bo się szkiełkuje :mg:

cos wiecej na temat tej techniki, ceny etc. ?? bo ja jak narazie wiem o tym tylko tyle ze cichy tak felgi robil i rezultat dosc ciekawy .. a ja wlasnie mam jeden komplet z ktorego pasowaloby mi zedrzec 18 milionow warstw lakieru ..

cichy dał ponoć 200zł za wyszkiełkowanie całych RSów :wink: , a za sam kolektor toponoć 40zł wyjdzie, sam jestem ciekaw efektu

RoboCop - 2008-04-06, 08:56

dekiel AcS to najładniejsza czapka w M20 - świetnie, że udało Ci się go zdobyć :spoko: mam nadzieje, że nie będziesz go zaraz zmieniał, BO JUŻ NIC LEPSZEGO DO TEGO SILNIKA NIE MA!!! - chyba, zebyś kupił zestaw DBILAS Dynamic, ale to zdajsie kłóci się z Twoją wizją cabrio...
BARABUS - 2008-04-06, 09:04

RoboCop napisa/a:
dekiel AcS to najładniejsza czapka w M20 - świetnie, że udało Ci się go zdobyć :spoko: mam nadzieje, że nie będziesz go zaraz zmieniał, BO JUŻ NIC LEPSZEGO DO TEGO SILNIKA NIE MA!!! - chyba, zebyś kupił zestaw DBILAS Dynamic, ale to zdajsie kłóci się z Twoją wizją cabrio...

nie no DBILAS Dynamic to straszna półka cenowa w stosunku do samej pokrywy, poza tym nie zależy mi aż na takim wzroście mocy :roll:

dekielek pozostanie już u mnie na zawsze, bo w planach mam uzupełnianie kolekcji ACS :]

najpilniej poszukuje rozpóreczki ACSa, jakby ktoś widział wiedział miał na sprzedaż :(

RoboCop - 2008-04-06, 09:22

na Twoim miejscu nie sprzedawałbym tej HARTGE (ona już nie straci na wartości tylko zyska) a może trafisz na kogoś kto ma taką sznycla i się zamieni albo coś w tym stylu.
czy to jest też rozpórka AcS?

Może Adam z Pyskowic miałby taką, jedyny gość jakiego znam, który zawsze ma takie super gadżety. ??

BARABUS - 2008-04-06, 10:26

RoboCop napisa/a:
na Twoim miejscu nie sprzedawałbym tej HARTGE (ona już nie straci na wartości tylko zyska) a może trafisz na kogoś kto ma taką sznycla i się zamieni albo coś w tym stylu.
[url=http://img267.images...zw6.jpg]Obrazek[/URL]

Może Adam z Pyskowic miałby taką, jedyny gość jakiego znam, który zawsze ma takie super gadżety. ??

tak, to jest ACS... ja mojej Hartge nie sprzedaje, ewentualnie sie wymienię

Adam z Pyskowic to BMWM tak ?? jak tak to niestety nie chce siew ymienić :( Mauser też ma i też nie chce sie wymienić :cry:

Rafals - 2008-04-06, 10:43

BARABUS napisa/a:
RoboCop napisa/a:
[url=http://img267.images...zw6.jpg]Obrazek[/URL]

tak, to jest ACS... ja mojej Hartge nie sprzedaje, ewentualnie sie wymienię

Adam z Pyskowic to BMWM tak ?? jak tak to niestety nie chce siew ymienić :( Mauser też ma i też nie chce sie wymienić :cry:

Adam z Pyskowic to nie jest BMWM, on nie jest zarejestrowany na forum, niestety nie ma takiej rozporki bo by juz dawno byla u mnie :D

Swoja droga to schnitzer bez lusterek i ori ospoilerowania to nie jest to co ma byc.
Byl ostatnio do sprzedania komplet soilerow ale cena 1000 euro ;/

BARABUS - 2008-04-06, 10:47

Rafals napisa/a:

Swoja droga to schnitzer bez lusterek i ori ospoilerowania to nie jest to co ma byc.
Byl ostatnio do sprzedania komplet soilerow ale cena 1000 euro ;/

wiesz, mi na ospoilerowaniu nie zależy, co najwyżej przedni zderzak... nic więcej nie chce, nie po to MT1 wyrzuciłem żeby teraz znowu ją obkładać plastykami :wink: ale jak dopadnę przód to pewnie kupię

bardziej stawiam na detale, a też nie chce robić mieszanki typu ACS - Hartge - Alpina... dlatego kierownice Alpiny przygarnął już kolega z forum bo wymieniam ja na ACSa (foty niebawem) no i rozpórkę chce ACSa ale to pomału, kiedyś sie trafi

w przyszłości jak kasa pozwoli to kolektorki ACSa i może wydech końcowy :)

Adi - 2008-04-06, 13:42

BARABUS jak dobrze pamiętam to BMWM ściągał te rozpórki dla siebie i dla Mausera z niemcowni chyba i nie były strasznie drogie więc może to jest jakiś sposób.
BARABUS - 2008-04-09, 15:03

a tu mały update... nadal bez gwintu więc tylko spod klapy, no i nadal czekam na kolektor dolotowy który się szkiełkuje.... chociaż przyznam ze z tym grafitowym tez całkiem ciekawie wygląda :mg:

Kujon - 2008-04-09, 15:15

no chłopie masz zacięcie, ale w E30 pod maską to jest pole do popisu, bo w kebabie to ohne plastik ;/
Pietrek - 2008-04-09, 15:38

chromowana podpora kolektora wygląda super :) dawaj przepustnice w chrom :twisted:
Wyszkiełkowany kolektor będzie zostawiony "goły" bez farby tak ?

SuT - 2008-04-09, 15:40

pod maska jest ladnie i skladnie:D
pozdrO!

Jan - 2008-04-09, 15:47

ja sobie przepływke z nódów zmatowiłem wodnm papiermm 600 i szmatą i AutoMaxem przelecialem i nadalem jej troche Blasku.
robione tak na szybko

BARABUS - 2008-04-09, 17:09

kolektor będzie wyszkiełkowany i taki pozostanie, nie będzie malowany

nad przepustnicą oraz przepływką musze jeszcze popracować :wink:

jaqub - 2008-04-09, 22:41

nie dosc ze bite to cabrio (bo niby po co malowane?) to jeszcze taki szczepan pod maska... total puzle... ac sznycel, hartge... wymyte i wypastowane pewnie na sprzedaz bo wszystko pewnie zapocone i zalane olejem bylo....

hehehe :drunk:
zbieraj te puzelki bo zaczyna ciekawie sie robic :mg:

BARABUS - 2008-04-10, 19:54

.... do kompletu będzie jeszcze oryginalna podstopnica ACSa którą udało mi sie wylicytować na ebay.de :mg: .... czekam na przesyłkę :]
adrian e30 - 2008-04-10, 21:29

pomaluj kolektor dolotowy wkolor pokrywy i nic wiecej nie rob. to moje zdanie...
Lord Lukasz - 2008-04-12, 09:57

Daj sobie jeszcze nalepki harge, koła hartge i będziesz miał replike hartge bo przecież nietrzeba nikomu mówić że to tylko pokrywa zaworów od hartge :lol: tak czy tak jestem za oryginałem czyli albo prawdziwe hartge ale prawdziwe oryginalne m20 :)
BARABUS - 2008-04-12, 12:40

Lord Lukasz napisa/a:
Daj sobie jeszcze nalepki harge, koła hartge i będziesz miał replike hartge bo przecież nietrzeba nikomu mówić że to tylko pokrywa zaworów od hartge :lol: tak czy tak jestem za oryginałem czyli albo prawdziwe hartge ale prawdziwe oryginalne m20 :)

coś ci sie Lordzie pomieszało, bo ja jak już to AC Schnitzera składam a nie Hartge :P

osobiście bardzo mnie cieszą takie detale :wink:

a tu kierownica do kompletu, właśnie wróciła z obszywlni :roll:

southOFheaven - 2008-04-12, 13:06

wyglada bosko :!: a kiedy cale autko pokazesz nam ? :)
BARABUS - 2008-04-12, 13:10

southOFheaven napisa/a:
wyglada bosko :!: a kiedy cale autko pokazesz nam ? :)

heheeeeee.... chciałbym ale nadal gwintu nie widać :( myślę że to kwestia tygodnia i będę mógł pokazać moje autko :roll:

na tą chwilę muszą wam wystarczyć takie detale :P

emaloo - 2008-04-12, 13:39

Kiera wygląda bosko, nie wiem czy miałeś okazję kręcić tym sterem? Ja po kilku dniach wróciłem do m-tech II :) Ale tu przecież nie o to chodzi... :roll:
Enzo - 2008-04-12, 13:42

pikna e30... po prostu cudo... jedynie czego nie kumam to jak mozna bylo sciagnac MTI... Chyba koledzy z cultstyle cie pzrekabacili ;/
Tymon - 2008-04-12, 13:50

Barabus ile wyszło cię skiełkowanie :?:
BARABUS - 2008-04-12, 14:29

Tymon napisa/a:
Barabus ile wyszło cię skiełkowanie :?:

jeszcze nie wiem, bo dopiero pod koniec tygodnia odbieram kolektor, ale nie więcej jak 40-50zł

a kwestia MT1 już dawno poszła w zapomnienie, obecnie poluje na przód AC Schnitzera, ostatnio był na ebay.de... ale dałem dup... :roll: bo nie miałem chwilowo kapusty, a poszedł za 120 euro :(

[ Dodano: 2008-04-12, 13:30 ]
emaloo napisa/a:
Kiera wygląda bosko, nie wiem czy miałeś okazję kręcić tym sterem? Ja po kilku dniach wróciłem do m-tech II :) Ale tu przecież nie o to chodzi... :roll:

kierownica ma 36cm, więc tylko 2 cm mniej od oryginalnej, miałem okazje pokierować u mojego brata, było wyśmienicie... od nieg właśnie ja wymataczyłem.... a wszystko sie zaczęło od pokrywy :D

adrian e30 - 2008-04-12, 14:55

kiera pikna..............
Piotr_1 - 2008-04-12, 16:12

Kierownica obszyta zacnie, bajer niezły
lesiek - 2008-04-12, 18:02

ale ładnie wygląda ta kiera jak nie jest zniszczona, o niech Cie ślak trafi :prosze: :prosze: :prosze:
piotrek528 - 2008-04-22, 13:58

Cisza przed burzą :D ale jak Barabus wyskoczy to zmiażdży wszystkich na forum. Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy, który mam nadzieje już niebawem :)
Pietrek - 2008-04-22, 14:09

Czyli że doszedł gwint ? :roll:
piotrek528 - 2008-04-22, 14:35

O tym chyba wie tylko sam właściciel, który nic się nie chwali :)
jaqub - 2008-04-22, 14:52

a twardego dacha masz?
spider231 - 2008-04-23, 19:18

twardy dach napewno nie potrzebny bo zima otulona pierzyna jest w garazu :)
BARABUS - 2008-04-25, 15:21

Projekt jak na obecną chwilę uważam za zakończony. Gwintu jednak nie będzie bo po prostu nie wypaliło... może tak miało być.
Do kompletu będą jeszcze tylne lampy StarTec które są już w drodze z germanowni

... jako drugi komplet felg szykuje BBS RS003 w typowym rozmiarze 7x16".... czyli takie typowe jakby mi sie zachciało klasyki. oczywiście RS będzie z czarnym środkiem i gold śrubexem
... a tu parę fotek, na żywo będzie można obejrzeć w Toronto i tak naprawdę polecam bo na zywo dopiero to wygląda rewelacyjnie, na fotkach tak se :P

Kruczek - 2008-04-25, 15:39

bez mtecha lipa nie ma już tego czegoś....
Mlody - 2008-04-25, 16:12

A mnie sie bardziej podoba bez mtecha :P Jest git :spoko:
BARABUS - 2008-04-25, 16:21

Kruczek napisa/a:

to fakt, nie ma już tego m krzywego plastyku i z lekka odelżyło się uto, bo kilo szpachli mniej :]

southOFheaven - 2008-04-25, 16:37

nowe czarne dywaniki acschnitzer do kompletu :!: :wink:
Pietrek - 2008-04-25, 16:37

Ale koza :wink:
Co z tym gwintem nie wypaliło ? Nie doszedł czy jak ?

BARABUS - 2008-04-25, 16:44

Pietrek napisa/a:
Ale koza :wink:
Co z tym gwintem nie wypaliło ? Nie doszedł czy jak ?

no nie chciał dopłynąć i zrezygnowałem, zresztą szkoda gadać,

Piotr_1 - 2008-04-25, 17:04

Moje zdanie znasz hehe :) Wolałbym RS 003 które przygotowujesz, oczywiście węższe, tj 4szt po 7,5 cala na oponach 205 o profilu może 50. I nerkę w chromie zdecydowanie :) No ale to już tylko kosmetyka bo resztę trzeba na żywo zobaczyć bo auto odpicowane :)
BARABUS - 2008-04-25, 17:28

Piotr_1 napisa/a:
Moje zdanie znasz hehe :) Wolałbym RS 003 które przygotowujesz, oczywiście węższe, tj 4szt po 7,5 cala na oponach 205 o profilu może 50. I nerkę w chromie zdecydowanie :) No ale to już tylko kosmetyka bo resztę trzeba na żywo zobaczyć bo auto odpicowane :)

205/40/16 i jest zajeboza :roll: , powaga gdzieś widziałem takiego RS003 i było to coś pięknego, taki delikatny niski balonik, jak poszukam to pokaże

Piotr_1 - 2008-04-25, 17:33

Samo koło wygląda pewnie ładnie, ale może nie wypełnić błotnika i będzie wyglądało na niedorobione trochę.
kiloff - 2008-04-25, 17:51

myslalem ze lepiej wyjdzie .. :|

a tak serio to skorke cos zurzyta masz ;P i 100 razy lepiej na dobrym kicie auto posadzic niz na gwincie :P - takie moje zdanie :P

piotrek528 - 2008-04-25, 18:00

Też potwierdzam zdanie, że bez m techa dużo lepiej :) jest laleczka śliczna :)
mattim_bmw - 2008-04-25, 18:04

kiloff napisa/a:
i 100 razy lepiej na dobrym kicie auto posadzic niz na gwincie - takie moje zdanie

ale powyzsze zdjecia tego napewno nie potwierdzą :roll:

lesiek - 2008-04-25, 18:05

Woooooooooow :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Robert, zamiatasz !! Jesteś mistrzem :prosze: :prosze: :prosze: :prosze:
BARABUS - 2008-04-25, 18:07

gleby nie ma, ale za to wszędzie wjadę z lekkimi przytarciami.... ogólnie szkoda auta które doprowadziłem do perfekcji na jakieś tam rozbijanie po krawężnikach, muldach i co tam jeszcze, szału nie ma, miała być gleba ale co tam i tak uważam ze nie jest najgorzej :wink:
Gasper - 2008-04-25, 19:02

Nerka w chrom! Poza tym miodzio :spoko:
jezierek - 2008-04-25, 19:39

sliczne cabrio tylko brakuje dywaników czarnych bo troche chodniczki jasne sie zrobiły ;)
BARABUS - 2008-04-25, 19:50

jezierek napisa/a:
sliczne cabrio tylko brakuje dywaników czarnych bo troche chodniczki jasne sie zrobiły ;)

ale dywany są oryginalne BMW na spinki i sa w BDB stanie, trzeba je tylko odświeżyć, nie widzę tu zamiennika z allegro :wink:

Yakuzatti - 2008-04-25, 22:10

Prześliczny klasyk!
Barabus, jesteś cholernie dobry! :spoko:

DAREX - 2008-04-25, 22:19

Jest super ale kiedyś wizualnie bardziej mi sie podobała.

Wg. mnie jeśli to ma być klasyk to nie pasują tam takie elementy jak Black Hella i czarny grill. :|

BARABUS - 2008-04-25, 22:24

DAREX napisa/a:
Jest super ale kiedyś wizualnie bardziej mi sie podobała.

Wg. mnie jeśli to ma być klasyk to nie pasują tam takie elementy jak Black Hella i czarny grill. :|

to nie jest 100% klasyk... jeszcze nie teraz, to jest CULTSTYL czyli połączenie klasyki z takimi elementami jak szeroka felga, ciemne lampy itp :wink:

klasyk to dopiero będzie za 4 lata, jak skończy 25 :mg: , i wtedy będą czekać na niego BBS RS003 w oryginalnym rozmiarze 7x16" z oponą balonem :lol:

Kalina - 2008-04-25, 22:25

I TAK POWINNO WYGLADAC PRAWDZIWE E30 . TAK TRZYMAC !! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kujon - 2008-04-25, 22:27

musze hadre zobaczyć w Toruniu, fotki napewno nie odzwierciedlają nawet 50% fektycznego efektu
Rozno - 2008-04-25, 22:29

Detale !! Diabel tkwi w szczegolach ! Dopracowane perfekcyjnie ! :jupi: szacun!
Melis - 2008-04-25, 22:35

Piękna!! :spoko: Zakładaj chrom nerke, bo to tylko doda jej dobrego smaku!!

Kurde teraz juz zwatpiłem czy zmieniac kolor w swojej... :roll:

Pozdro

Sosen - 2008-04-25, 22:38

Kruczek napisa/a:

jak można tak napisać?? Nie pojmuję tego!
Auto jest śliczne, dobrze że są na tym świecie ludzie potrafiący docenić to co dobre i poświęcić temu czemuś kupę swojego życia.
Auto powala na kolana, wierzę że na żywo jest bomba-petarda :spoko:
pozdro
Sosen

BARABUS - 2008-04-25, 22:43

dzięki sosen, myślę że live oględziny otworzą co niektórym oczka, i zrozumieją że bez M plastyku też może być dobrze

jest tak jak powiedział Kujon, fotki nie oddają w 50% tego co jest naprawdę, bo ja jestem amator w robieniu fotek, a zła fotka to najgorsze co może być :]

jak tylko dopisze pogoda, najważniejsze żeby nie padało to na bank zobaczymy się w Toronto i wtedy wspólnie ocenimy, czy moja praca miała sens, ja nie żałuje ani centa włożonego w to auto, jestem w 100% zadowolony :tak:

Jacek E30 - 2008-04-25, 22:56

Dziś widziałem to cudo na własne oczy i jestem mile zaskoczony :wow: Lakier to jakby auto przed chwilą opuściło bramy fabryki, wszystko podopinane-nie ma się do czego doczepić :brawo: koła, których chyba nie ma nikt w tym kraju w E30stce-i to mi się podoba !! I to właśnie lubie jak ktoś ma coś czego inni nie mają-niby takie same te cabrio ale zawsze się czymś różnią :wink: W Toruniu z pewnością moja sąsiadka :tak:
WIKTOR - 2008-04-25, 23:07

Auto perfect! Bardzo mi sie podoba, ale gdzie lusterko wsteczne? i dlaczego lusterka nie sa w kolorze nadwozia?
BARABUS - 2008-04-25, 23:09

WIKTOR napisa/a:
Auto perfect! Bardzo mi sie podoba, ale gdzie lusterko wsteczne? i dlaczego lusterka nie sa w kolorze nadwozia?

wsteczne muszę przykleić bo odpadło :mg: , a boczne trzeba by może pomalować, choć nie ukrywam że takie mi się podobają :wink:

WIKTOR - 2008-04-25, 23:15

BARABUS napisa/a:
WIKTOR napisa/a:

wsteczne muszę przykleić bo odpadło :mg: , a boczne trzeba by może pomalować, choć nie ukrywam że takie mi się podobają :wink:

a wiec to jeszcze nie koniec projektu :cry:

zartowalem :spoko:

sowin19 - 2008-04-25, 23:30

Myślę, że lusterka można by było zostawić, choć jestem zwolennikiem lakierowanych zderzaków i lusterek, bo nawet się ładnie komponują z czarną resztą.
Co tu więcej pisać :o :wow: :spoko: Gratulacje i oby więcej takich projektów jak Twój pojawiało się na drogach :spoko:

Piotr_1 - 2008-04-26, 00:01

Lusterka chyba powinny takie zostać jak są bo dobrych rzeczy się nie zmienia.
fil - 2008-04-26, 07:29

piekny samochod!!jednak tez wolalbym nerke w chromie i lampy zwykle.bylo by bardziej klasycznie.BH to mi jakos sie widzi tylko w zgermanizowanych ciemnych shadowline'ach.
ale nie ma co,wyglada bardzo oryginalnie tylko ciekawe na ile miesiecy znowu :wink:

miroll - 2008-04-26, 08:05

Z MT1 na fotkach wygladala o wiele lepiej. Ale to fotki wiec szczegołow nie widac a skoro cultstyl to wlasnie te szczegoly "robią auto". Moze jak dofrune do Toronto to obejrze. Barbi wiesz ze mnie tez takie cus korci :)
BARABUS - 2008-04-26, 08:11

diabeł tkwi w szczegółach, dlatego zrezygnowałem ze szpachlu bo to dopiero byłby szczegół :lol: , po części namówił mnie mój teściu.... i miał racje, zobaczycie również jego auto bo też się wybiera i sami ocenicie :roll:
killme - 2008-04-26, 08:18

Barabus autko prezentuje się super, ale tak jak poprzednicy pisali spróbuj założyć chromowaną nerke powinno lepiej wyglądać :) ps. tez bym chciał takiego teścia co jest pasjonatem e30 :D
BARABUS - 2008-05-11, 18:13

jednak to nie koniec zmian, niedawno dotarły z germani lampki na tył StarTec, stan idealny !
w poniedziałek wrzucę foto na aucie :P

no i niebawem będzie jednak gwincik.... który jednak dojedzie, kto wie może za zlot jeszcze sie zdąży, a jak nie no to trudno :)

dziś przymiareczka czarnego RS byłą, 7x16 4x100 , co wy na to ?

Kujon - 2008-05-11, 20:06

widziałem nowy lakier na żywo, szukałem , szukałem :mg: , ale nie ma sie do czego doczepić, jest pomalowane rewelecyjnie, do tego kółka w lepszym stanie niż fabryka wypuściła , wszystko tworzy piekna calość :!:
kiloff - 2008-05-11, 20:23

Kujon napisa/a:
ale nie ma sie do czego doczepić

jak to nie ma ?? a kiera ?? :mg:

barbi : jest profi !!

a co do czarnych RS - na schmidthach jest o niebo lepiej - zastanawiam się jak ty mogłeś je chcieć sprzedać :shock:

BARABUS - 2008-05-11, 22:33

kiloff napisa/a:

a co do czarnych RS - na schmidthach jest o niebo lepiej - zastanawiam się jak ty mogłeś je chcieć sprzedać :shock:

heheheee.... sam się zastanawiam :mg: , jutro będę miał gwincik więc zobaczymy co da się zrobić z tą mega kozą :lol:

rifresz - 2008-05-12, 14:58

Przepiekna lalka :D Na schmidthach robi masakrycznie pozytywane wrazenie:)
adrian e30 - 2008-05-13, 09:16

bedzie gwint i opony na rs'ach to dopiero zacznie wygladac, no i jakby jeszcze te rs poszerzyc.....
piknie by sie komponowalo no i nawet srodki czarne pasuja...
co do lakieru... hmm naprawdeniema sie do czego przywalic, jak bede swoja malowal to daje tam gdzie barbi dał..
ogolnie nie ma sie doczego doczepic...
no poza kolektorem dolotowym ktorego to kolor nalezalo by zmienic...

BARABUS - 2008-05-13, 22:33

gwint już w domu.... no to przysiadła na tyle :]

High-Tech - 2008-05-13, 22:51

OOOOOoooooo ja pierdziuuuuuuu :mg:

Miazga.... skręcaj tak samo przód :spoko:

No to zlotowy lansowóz gotowy 100% profi.

Echhh, pięknie się dzieje.

pozdro

ps. BARABUS - to się jeszcze ugina? :twisted: ?

piotrek528 - 2008-05-13, 23:10

Ja piernicze, że to się tam zmieśiło !! ! :shock: jest pięknie, skręcaj przód i cykaj fotki, nie mogę powstrzymać swojego zachwytu :D
rifresz - 2008-05-13, 23:40

Wyglada jak namalowane :D Piekna robota BRAWO Kozak pies:)
reso - 2008-05-14, 00:21

No, jest pięknie :brawo: , nówke sztuke sobie sprawiłeś?
fil - 2008-05-14, 07:45

łoszkuur...takiego czegos jeszcze nie widzialem :wow: przyznaj sie ze to do zdjecia tak jest skrecone..dawaj jeszcze przod.piekna robota :brawo:
MaRio-sKaTe - 2008-05-14, 08:02

Coś pięknego i oto właśnie chodzi, nisko, szeroko i ZERO luzu między oponą a nadkolem, jest pięknie... ;)
Shreku - 2008-05-14, 08:04

coś pięknego wyszło...
tomcat944 - 2008-05-14, 08:09

hej,
na gwincie fajnie wyglada jak stoi... bo jazdy na tym nie ma, szczegolnie na poznanskich dziurach....

poza tym, sorki Barbie...., Janusza cabrio na tych RS'ach 17" lepiej wyglada.... :spoko:
ale twoje tez jest ladne, jak bede duzy to sobie takie kupie.... :P :lol: :beer:

adrian e30 - 2008-05-14, 08:47

no nalezy przyznac ze tyl wyglada nieziemsko, teraz tylko przod i bedzie gitara.
jazda na takiej glebie to masakra...

BARABUS - 2008-05-14, 12:59

tomcat944 napisa/a:
hej,
na gwincie fajnie wyglada jak stoi... bo jazdy na tym nie ma, szczegolnie na poznanskich dziurach....

poza tym, sorki Barbie...., Janusza cabrio na tych RS'ach 17" lepiej wyglada.... :spoko:
ale twoje tez jest ladne, jak bede duzy to sobie takie kupie.... :P :lol: :beer:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :P

teraz na temat :]

przód zwalony w dół, skręciłem go prawie na maxa.... no może jeszcze z 1cm by poszedł ale juz nie chciałem bo już jest barrdzo nisko :roll: , tył padł zdecydowanie za nisko.... ale to pewnie dlatego ze wyrzuciłem talerzyki od regulacji, będzie trzeba je włożyć ponownie bo obecnie auto siadło na oponach :lol:

teraz druga sprawa to regulacja twardości, skręciłem go na max i pojechałem na rundkę ....
nie do jazdy :? auto twarde jak beton, zero amortyzacji, na najechaniu na najmniejszą nierówność zachowywał się jak piłka pinpongowa ;/ , skręciłem go na light .... i idzie jechać choć przyznam że w porównaniu do Weiteca to jest twardy w piz..u :mg:

na razie takie foty, jak wyreguluje wszystko to pojadę na sesyjkę i wrzucę porządne foty :]

Kujon - 2008-05-14, 13:31

ale gleboszuracz :!: pięknie jest , choc zdaje sobie sprawe jak sie jeździ na takim ustawieniu ;/
Pietrek - 2008-05-14, 14:47

No i teraz nie będe mógł pisać w twoim temacie " ale koza" :/
Za to moge pisać że siedzi pięknie !

PS. Obszar jazdy bez przycierek zmniejszył się do jazdy w przód i w tył tylko w garażu :mg:

piotrek528 - 2008-05-14, 15:21

Jest MEGA zaje...cie :D :brawo: Gwint to jednak gwint, teź tak chce :roll:
lecz duża gleba = duża cena...

Bambus 3.. - 2008-05-14, 15:44

Na gwincie wygląda masakrycznie...szkoda że nie mamy dróg do takich obniżeń :(
Czy mi się wydaje czy nie? Zrobiłeś negatyw z przodu?

Piotr_1 - 2008-05-14, 19:56

Wygląda bosko, a na żywo to już pewnie w ogóle...
Tomek3er - 2008-05-14, 19:58

fajnie poszła w dól, ile kosztuje ten gwint k sportu ?? ?
Tymon - 2008-05-14, 20:36

BARABUS napisa/a:
zód zwalony w dół, skręciłem go prawie na maxa.... no może jeszcze z 1cm by poszedł ale juz nie chciałem bo już jest barrdzo nisko :roll: , tył padł zdecydowanie za nisko.... ale to pewnie dlatego ze wyrzuciłem talerzyki od regulacji, będzie trzeba je włożyć ponownie bo obecnie auto siadło na oponach :lol:

teraz druga sprawa to regulacja twardości, skręciłem go na max i pojechałem na rundkę ....
nie do jazdy :? auto twarde jak beton, zero amortyzacji, na najechaniu na najmniejszą nierówność zachowywał się jak piłka pinpongowa ;/ , skręciłem go na light .... i idzie jechać choć przyznam że w porównaniu do Weiteca to jest twardy w piz..u

Lepiej wybierz się do firmy, które profesjonalnie ustawiają zawieszenie, to zrobią Ci to raz a dobrze.
Fajnie wygląda, ale IMO gwintowane zawieszenie to jest na tor :wink:

BARABUS - 2008-05-14, 21:36

Tomek3er napisa/a:
fajnie poszła w dól, ile kosztuje ten gwint k sportu ?? ?

2900 mnie kosztował, jestem na obecna chwilę w 100% zadowolony :]

MAJSU - 2008-05-14, 22:00

Gleba konkretna ale jeszcze trochę brakuje żeby opona się schowała w nadkole jak tu :wink:

Wanat - 2008-05-14, 22:03

Jak dla mnie masakra :jupi: . W Toronto widziałem na starym zawieszeniu i efekt był kapitalny, teraz to już po prostu miażdży. Ja bym proponował jakąś profesjonalną sesję zdjęciową :P
BARABUS - 2008-05-14, 22:05

Wanat napisa/a:
Jak dla mnie masakra :jupi: . W Toronto widziałem na starym zawieszeniu i efekt był kapitalny, teraz to już po prostu miażdży. Ja bym proponował jakąś profesjonalną sesję zdjęciową :P

marze o takiej sesji jak tu !! !
http://moto.allegro.pl/it...echnic_%5D.html

czy orientujecie sie jakie są koszty takiej sesji ?

MAJSU - 2008-05-14, 22:08

BARABUS napisa/a:
Wanat napisa/a:

marze o takiej sesji jak tu !! !
http://moto.allegro.pl/it...echnic_%5D.html

czy orientujecie sie jakie są koszty takiej sesji ?

Zasługą wyglądu tych fotek jest w 80% Photoshop 8-) A obróbka zdjęc niewiele kosztuje...

Vitek_Slupsk - 2008-05-14, 22:09

kozak ten gwint. ta e30 jest jedna z najlepszych w PL. powodzenia w modach auta i w eksploatacji.
BARABUS - 2008-05-14, 22:12

Vitek_Slupsk napisa/a:
kozak ten gwint. ta e30 jest jedna z najlepszych w PL. powodzenia w modach auta i w eksploatacji.

dzięki za uznanie :)

a co do modów to w planach mam jeszcze:
- wydech z nierdzewy
- rozpórke ACS
- kolektory wydechowe (barany) ACS - jakby ktoś coś wiedział to dajcie znać

Wanat - 2008-05-14, 22:14

Co do fotek to ja bym popytał na jakimś forum fotograficznym, ale na tej aukcji to tak jak pisze Majsu-duża zasługa Photoshopa.
Tymon - 2008-05-14, 22:15

BARABUS, ja za taką sesję będę płacił około 300zł.

Pzdr.

dzidziusbmw - 2008-05-14, 22:24

siemka Robert w niedziele jade po motor a potem objazdówka,porobimy zdjecia a w fajnym miejscu,ale najlepsze sa w nocy,tam gdzie z hainekenem robilismy, zajebiste sa. postaram sie załatwic wszystkich ziomków.pozdro
Wanat - 2008-05-14, 22:28

BARABUS napisa/a:

- wydech z nierdzewy
- rozpórke ACS

Jakiś czas temu był na allegro cały silnik ACS, co prawda bez baranów, ale głowica raczej dłubana przez AC. Potem koleś to na części rozebrał bo pamiętam licytowałeś pokrywe :mg: . Ja bym się na Twoim miejscu zainteresował pozostałą częścią tego motoru bo to niezły rarytasik :wink: .

MAJSU - 2008-05-14, 22:31

Wanat napisa/a:
BARABUS napisa/a:

- wydech z nierdzewy
- rozpórke ACS

Jakiś czas temu był na allegro cały silnik ACS, co prawda bez baranów, ale głowica raczej dłubana przez AC. Potem koleś to na części rozebrał bo pamiętam licytowałeś pokrywe :mg: . Ja bym się na Twoim miejscu zainteresował pozostałą częścią tego motoru bo to niezły rarytasik :wink: .

Szkoda tylko że jedyne co miał wspólne z ACS`em ten silnik to dekiel :lol:

BARABUS - 2008-05-14, 22:33

MAJSU_WuWuA napisa/a:

... dokładnie, i to ten co jest teraz u mnie :roll:

koleś zakupił od Jendrysa głowice z deklem MK Motorsporta dlatego sprzedawał pokrywe ACSa

MAJSU - 2008-05-14, 22:40

BARABUS napisa/a:
MAJSU_WuWuA napisa/a:

koleś zakupił od Jendrysa głowice z deklem MK Motorsporta dlatego sprzedawał pokrywe ACSa

A z ciekawości Barabus ile za niego dałeś ? Ja proponowałem 300zł ale nie chciał sprzedac bez "ACS`owej" głowicy i olałem sprawę...

Wanat - 2008-05-14, 22:41

Widzę wywiad działa bardzo sprawnie :spoko:
Z opisu wynikało, że coś niby było robione przy niej ale widac to była lekka ściema.

OT:
MK-Motorsport montował inne wałki z tego co mi się wydaje :beer:

BARABUS - 2008-05-14, 22:45

MAJSU_WuWuA napisa/a:
BARABUS napisa/a:
MAJSU_WuWuA napisa/a:

A z ciekawości Barabus ile za niego dałeś ? Ja proponowałem 300zł ale nie chciał sprzedac bez "ACS`owej" głowicy i olałem sprawę...

400zł dałem po długich targach, niby nie mało, ale wart jest dwa albo i trzy razy tyle na ebay.de :]

dzidziusbmw - 2008-05-14, 22:54

a zapomniałem! ocena :) . dla mnie kozacko i ze smakiem a ten gwint dodał kropke nad i , połaczenie german style z cult style bardzo mi sie podoba! szacuneczek!!! szukamy cabrio dla mnie :)
lesiek - 2008-05-14, 22:55

MAJSU_WuWuA napisa/a:

Zasługą wyglądu tych fotek jest w 80% Photoshop 8-) A obróbka zdjęc niewiele kosztuje...

Ładny usmiech do Yakuzattiego, albo leśka, ale Yaku jest duzo lepszy :)

Jacek E30 - 2008-05-14, 22:56

Co tu dużo pisać jest ok-dobrze, że nieco ROBERT się różnimy bo niby to samo ale jednak inne cuś, szacun pozdro600.
urbi - 2008-05-15, 00:08

nie masz znajomego fotografa ? jest teraz takich napalencow co maja sprzety za chora kase i robia fotki motylkom :P mam paru takich kumpli i jestem z jednym z nich umowiony na sesyjke wlasnei takie klimaty jak te co pokazales :)
a wracajac do trematu czyli auta ... miazga :) tylko nerke w chromie daj jakos lepiej chyba bedzie pasowac :) tyl podnies tak jakies pol centa do gory bo wyglada dziwnie :P pogratulowac zapalu :)

puz - 2008-05-15, 00:36

hmmmmmmmm musze powiedziec ze te kupowate koła wygladaj teraz grubo. tak jak Ci mowilem gwint to gwint :) szkoda, że paka nie doszła przed majówka :(
BARABUS - 2008-05-15, 07:41

puz napisa/a:
hmmmmmmmm musze powiedziec ze te kupowate koła wygladaj teraz grubo. tak jak Ci mowilem gwint to gwint :) szkoda, że paka nie doszła przed majówka :(

no szkoda.. ale dobrze że w ogóle doszła :lol:

co do felg...... tych kupowatych :?: to dopiero teraz nabrały klimatu, dopiero teraz jak dostały gleby widać gołym okiem że RS przy nim wysiada bez dwóch zdań :]

jeszcze raz dziękuje mój ty PUZoniku za właściwe nakierowanie i załatwienie gwintu :drunk:

Sputnik - 2008-05-15, 08:37

primo
Może ten gość zgodzi sie dojechac do poznania ( chyba ,że Typrzyjedziesz do wrocławia)
Kuba Kościelniak
791002788

drugie primo
http://www.nissantech.pl/index.php?showtopic=1371

mattim_bmw - 2008-05-15, 08:55

Przód musiałby opasc jeszcze troche, bo względem tyłu kiepsko wygląda.

Strasznie razi mnie brak lewego ucha :D do holowania, zapewne odciołes je przez Mtecha ale kiedy auto było lakierowane, mozna było do niego powrócic.

Pozatym bardzo przyjemnie, pozdrawiam :)

BARABUS - 2008-05-15, 08:58

mattim_bmw napisa/a:
Przód musiałby opasc jeszcze troche, bo względem tyłu kiepsko wygląda.

Strasznie razi mnie brak lewego ucha :D do holowania, zapewne odciołes je przez Mtecha ale kiedy auto było lakierowane, mozna było do niego powrócic.

Pozatym bardzo przyjemnie, pozdrawiam :)

no mnie też to razi... ale coś wymyśle :P tył już podniosłem bo był zdecydowanie za nisko i wyglądało jakbym miał w kufrze dwa trupy , a przodu już niżej nie dam bo juz jest -80 ... wiecie sami że to już sporo :]

adamwsb - 2008-05-15, 15:08

hehehehe widze ze Ci to lezy tak jak moja E30 :P heheheh wspolczuje bo wiem jak sie teraz jezdzi :P wyglada masakra :P
BARABUS - 2008-05-15, 20:49

jeździ sie masakrycznie ... delikatnie mówiąc twardo :roll:

jaqub - 2008-05-15, 20:51

BARABUS napisa/a:
jeździ sie masakrycznie ... delikatnie mówiąc twardo

nie badz baba i nie placz... to jest auto TYLKO do lansu... ja mam deske na codzien :mg:

slawo - 2008-05-15, 20:56

hmm moj gwint jest bardziej komfortowy od czerwone sprezyny h&r z amorami b6 ;)
Kalina - 2008-05-15, 22:13

PRZE KOZAK :spoko:
LUKAS - 2008-05-16, 00:09

aaaale glebiszon :!: :!: :!: :shock: :prosze: :prosze:
ziolo56 - 2008-05-16, 01:19

Barabus Ja bym sie bal na takiej glebie jezdzic,ze cos urwe:):)
Na -60/-40 klne jak szewc na krakowskie dziury..
pelen szcunek dla Ciebie..
pzdr

kiloff - 2008-05-16, 08:26

ale jakbys tak z przodu ciut nizsza opone zalozyl to mozna by jeszcze z centa, poltora zjechac .. :|
BARABUS - 2008-05-16, 08:35

kiloff napisa/a:
ale jakbys tak z przodu ciut nizsza opone zalozyl to mozna by jeszcze z centa, poltora zjechac .. :|

no z centa z tą oponą jeszcze można puścić..... i chyba sie pokuszę :P

adrian e30 - 2008-05-16, 09:37

opuszczaj opuszczaj miski do m 20 teraz tanie jak barszcz...
ale kozaaaaaaaaaaaaaaa...k

Miro - 2008-05-16, 12:31

Malina. Naprawde wyglada pięknie
mackillus316i - 2008-05-18, 15:44

Widziałem na żywo i miałem okazję porównać wrażenia z jazdy na gwincie.

Auto wygląda powalająca, usiadło naprawdę bardzo nisko.
Pod próg da się wcisnąć trze palce. Jednak waga cabrio dużo daje ;)

Osobiście najbardziej podoba mi się widok auta z tyłu (10 cali na takiej glebie – coś pięknego :brawo: ).

Co do wrażeń z jazdy to na miękkich ustawieniach jest naprawdę twardo!
Jednak profil opony ma b. duże znaczenie.
U mnie na balonie (profil 55) na tych samych nastawach jest o wiele bardzie "komfortowo” (opona przejmuje rolę amorka :wink: )

BARABUS - 2008-05-18, 15:50

mackillus316i napisa/a:
Widziałem na żywo i miałem okazję porównać wrażenia z jazdy na gwincie.

Auto wygląda powalająca, usiadło naprawdę bardzo nisko.
Pod próg da się wcisnąć trze palce. Jednak waga cabrio dużo daje ;)

Osobiście najbardziej podoba mi się widok auta z tyłu (10 cali na takiej glebie – coś pięknego :brawo: ).

Co do wrażeń z jazdy to na miękkich ustawieniach jest naprawdę twardo!
Jednak profil opony ma b. duże znaczenie.
U mnie na balonie (profil 55) na tych samych nastawach jest o wiele bardzie "komfortowo” (opona przejmuje rolę amorka :wink: )

no u mnie na 215/40/16 mam tzw efekt mini ping ponga !! na ustawieniach light ! na Harde jest mega Ping Pong ! :mg:

ogólnie auto zrobiło sie typowo weekendowe :] typowy lansowóz :mg:

miroll - 2008-05-18, 16:26

BARABUS napisa/a:

no u mnie na 215/40/16 mam tzw efekt mini ping ponga !! na ustawieniach light ! na Harde jest mega Ping Pong ! :mg:

ogólnie auto zrobiło sie typowo weekendowe :] typowy lansowóz :mg:

Tzw. "toczki"- to trzeba po prostu lubiec :mg: Ale fakt faktem czasem jak sie trafi dobra koleinka to ciezko w asfalt wcelowac :)

mattim_bmw - 2008-05-19, 09:44

Barabus, wielka prośba do ciebie. Mógłbys zmierzyć wysokosc od ziemi do rantu błotnika, z przodu jak i z tyłu?? Mierząc przystawiajac miare do rantów felg bo i tak wystaja. Bo z przodu chyba mam podobnie :)
SmasherE30 - 2008-05-19, 23:50

hahahhaah :lol:
efekt "Ping pong"
hahahhaha :lol:
DOBRE :!: :mg:

Barabus to jaki ty urwał setup tego zawiasu zamówiłeś? DRIFT? na ulicę? Ja na tor stary zamówiłem setup sport czyli najmiększy hehehe, fakt że będe się chciał tym też przemieszczac po drogach i moje auto z kierowca będzie ważyć koło tony.

Ty sobie wyobraź jakbyś nie miał ciężkiego cabrio tylko o 200 i trochę kg lżejsze coupe w wąskiej lampie i ten twój zawias skręcony na max w strone H to dopiero byłaby decha :lol: :mg:

Napisz proszę ja Ciebie co zrobiłęś z talerzami pod fabryczne sprężyny na przednich kolumnach McPerson? wyciąłeś? Napisz jak zamontowałęś przód i o co zapierają się te 4 bolce od ustalania części regulacyjnej. Czy wszystko cacy jak jedziesz? Może być PW ... Hejka :]

Tomek3er - 2008-05-20, 19:20

http://pl.youtube.com/wat...feature=related
sprawdzałes kiedys tak swoje schmidty?? :lol:

Shreku - 2008-05-20, 19:24

Tomek3er napisa/a:
http://pl.youtube.com/watch?v=vFs0zyqc4XU&feature=related
sprawdzałes kiedys tak kiedys swoje schmidty?? :lol:

kur..de co jest? one sa z tytanu czy co??? :lol:

BARABUS - 2008-05-20, 19:24

Tomek3er napisa/a:
http://pl.youtube.com/watch?v=vFs0zyqc4XU&feature=related
sprawdzałes kiedys tak kiedys swoje schmidty?? :lol:

ja nie mam rantów RADINOXa :roll: , są to specjalne stopy i to nie jest pic, tyle tylko ż emoje sa zwykłe, a występują również z tzw RADINOXEM... nie do zdarcia :]

Tomek3er - 2008-05-20, 19:28

http://pl.youtube.com/watch?v=hrxXCXdcqVs
tyo jest jeszcze lepsze !! ! moje mazenie th line z takimi rantami krawezniki na mega waskiej oponie nie straszne :D

daniel325 - 2008-05-21, 08:53

w jakiej wersji jest ten gwint? uliczny standard czy wziołeś coś innego?(pytam bo przy zamówieniu w fabryce sugerowali że może być za miętki dla co niektórych) kilka dni temu przyszły do mnie zamówione k-sporty między inymi luka325 i wykonanie jest naprawdę ok
adrian e30 - 2008-05-21, 09:12

http://pl.youtube.com/wat...feature=related
no twarde sa twarde.

fil - 2008-05-21, 09:32

Tomek3er napisa/a:
tyo jest jeszcze lepsze !! ! moje mazenie th line z takimi rantami krawezniki na mega waskiej oponie nie straszne :D

wszystko fajnie ale tak zwykla TH line nie zrobisz..zauwaz ze ta fela to skrecone 2 ranty zewnetrzne (radinoxy).normalnie wewnetrzna czesc byla by pocharatana. :)

BARABUS - 2008-05-21, 18:44

ja mam K-Sporta wariant SPORT... i jest hardcore, mega twardy nawet na ustawieniach light :roll:
Tomek3er - 2008-05-21, 18:49

fil napisa/a:
Tomek3er napisa/a:

wszystko fajnie ale tak zwykla TH line nie zrobisz..zauwaz ze ta fela to skrecone 2 ranty zewnetrzne (radinoxy).normalnie wewnetrzna czesc byla by pocharatana. :)

wiem o tym ale tak jak napisalem zakładasz rancik radinoxa i latasza po kraweznikach bez bulu, a tak na marginesie z czego sa te ranty zrobione nierdzewka ?? ?
sory za OT

SmasherE30 - 2008-05-22, 13:40

BARABUS napisa/a:
ja mam K-Sporta wariant SPORT... i jest hardcore, mega twardy nawet na ustawieniach light :roll:

UPS :twisted: :mg:

BARABUS - 2008-05-22, 14:32

... mała sesja :roll:

swider - 2008-05-22, 15:01

Nie jestem fanem e30, ale Twoja furka naprawde zapiera dech w piersiach :) Nie myślałeś o żółtych halogenach ?
BARABUS - 2008-05-22, 15:10

swider napisa/a:
Nie jestem fanem e30, ale Twoja furka naprawde zapiera dech w piersiach :) Nie myślałeś o żółtych halogenach ?

już niebawem być może zawita Yellow Hella 8-)

Pietrek - 2008-05-22, 16:11

BARABUS napisa/a:

Miałem je chytać , ale pomyślałem że komuś się bardziej przydadzą, więc wrzuciłem link na forum - stawiasz browar :mg: Długie już masz czy dopiero będziesz szukał ?

BARABUS - 2008-05-22, 16:20

Pietrek napisa/a:
BARABUS napisa/a:

Miałem je chytać , ale pomyślałem że komuś się bardziej przydadzą, więc wrzuciłem link na forum - stawiasz browar :mg: Długie już masz czy dopiero będziesz szukał ?

dopiero szukam.... i pewnie kupie nowe :?

mattim_bmw - 2008-05-22, 16:36

Ooo, widze ze nie tylko mnie chodzi po głowie yellow front... :(
tigre0070 - 2008-05-22, 17:32

no nie tylko Tobie :D
Yakuzatti - 2008-05-22, 19:12

Zgarniajcie staff z allegro. Wszystko co najlepsze - u nas na forum :wink:

Barabus, prze prze prze mega w pyte!

slawo - 2008-05-22, 19:24

Yakuzatti napisa/a:
Zgarniajcie staff z allegro. Wszystko co najlepsze - u nas na forum

wiesz gdzie znajduja sie najlepsze rarytasy z allegro ? ;)
ale tak to jest jak sie ma kompa 24h/ dobe przed nosem hihih

Jacek E30 - 2008-05-22, 19:27

ROBERT sesja jak najbardziej do przyjęcia :) co do skośnookich lamp koniecznie dla kontrastu halogeny także w tej samej barwie :tak:
BARABUS - 2008-05-22, 19:30

Jacek E30 napisa/a:
ROBERT sesja jak najbardziej do przyjęcia :) co do skośnookich lamp koniecznie dla kontrastu halogeny także w tej samej barwie :tak:

no wiadomo... będzie wszystko tylko pomału bo Halogeniki nowe to pewnie z 600zł kosztują :roll:

slawo - 2008-05-22, 19:38

50 euro sztuka plus wysylka ;)
mattim_bmw - 2008-05-22, 19:54

na allegro poszły niedawno nówki funkiel za 300 coś zł
piotrek528 - 2008-05-22, 20:38

Siedzi mega nisko :) idealnie to wygląda.
Dlaczego ja nigdy nie mogę trafić na takie halogenki... jak ktoś będzie widział to dawać znać :D

kiloff - 2008-05-23, 10:51

slawo napisa/a:
Yakuzatti napisa/a:
Zgarniajcie staff z allegro. Wszystko co najlepsze - u nas na forum

wiesz gdzie znajduja sie najlepsze rarytasy z allegro ? ;)
ale tak to jest jak sie ma kompa 24h/ dobe przed nosem hihih

na allegro juz nie ma rarytasow ... ustrzelic teraz cos to prawie jak trafic 6-tke w totka ... ;)

czas okazji na alledrogo sie skonczyl :!:

slawo - 2008-05-23, 11:16

kiloff napisa/a:
na allegro juz nie ma rarytasow ... ustrzelic teraz cos to prawie jak trafic 6-tke w totka ...

czas okazji na alledrogo sie skonczyl

hmm...poczekaj jeszcze troche,zrobie sesje zdjeciowa upolowanych rzeczy ;)
chodz fakt ze na ebay.de jest raj pod tym wzgledem i nie ma czegos takiego jak wycofanie aukcji! kupujesz za 1e i nie ma zlituj!

BARABUS - 2008-05-27, 18:33

... pomalutku składam żółtki :roll: , brakuje mi jeszcze jedna długa... powinna być już w drodze tak samo jak nowe halogeny z Germani... pewnie do końca tygodnia będzie wszystko na miejscu :]

Beret - 2008-05-27, 18:43

E30 kozak. Ja wlasnie sie zastanawiam na zoltymi lampami bo hlogeny zolte beda. super to wyglada.
BARABUS - 2008-05-27, 18:48

aaa... zapomniałem dodać, bo pewnie nie zauważyliście jak pięknie się przód 9jx16 ET14 schował w błotniku po ustawieniu negatywu na camberplate :mg:
Luxsus_Michał - 2008-05-27, 19:01

no ładnie ładnie tylko Poznań chyba jest za mały na 2 e30 z żółtkami :wink:

malowałeś "pierścienie" wokół lamp na czarno ??

negatyw fajny wewnętrzna strona opon go kocha :D

Pozdrawiam Michał

BARABUS - 2008-05-27, 19:58

Luxsus_Michał napisa/a:
no ładnie ładnie tylko Poznań chyba jest za mały na 2 e30 z żółtkami :wink:

malowałeś "pierścienie" wokół lamp na czarno ??

negatyw fajny wewnętrzna strona opon go kocha :D

Pozdrawiam Michał

tak, pierścienie wokół lamp pomalowałem na czarno :)

a co do opon to wiesz, przy 2000 km rocznie tak czy siak prędzej sie zestarzeją :roll:

piotrek528 - 2008-05-27, 20:27

Coraz więcej żółtków się robi na forum, rok temu było tego jeszcze mało :)
mi żółte podobają się bardziej niż czarne :D black hella robią się już powili takie oklepane..

slawo - 2008-05-27, 20:38

piotrek528 napisa/a:
black hella robią się już powili takie oklepane..

a ile jest oryginalnych ? ;)

BARABUS - 2008-05-27, 20:39

slawo napisa/a:
piotrek528 napisa/a:
black hella robią się już powili takie oklepane..

a ile jest oryginalnych ? ;)

może co dziesiąta :| :lol:

piotrek528 - 2008-05-27, 21:07

Ale to nie zmienia faktu, że czarnych jest dużo :) nie koniecznie chodzi tutaj o oryginały.
Stammek86 - 2008-05-28, 02:14

Na żółtych jest :spoko:
kafarek - 2008-05-28, 09:41

Ciekawe jak wyglądałby xenon o białej barwie ~4000 K
Sputnik - 2008-05-28, 14:11

Ciekawe jak 8k K :D Zielono :lol:
piotrek528 - 2008-05-28, 19:26

kafarek napisa/a:
Ciekawe jak wyglądałby xenon o białej barwie ~4000 K

nad tym chyba trzeba będzie pomyśleć, bo za mocno nie świecą...

Kalina - 2008-05-28, 23:08

Żólte fajnie wygladaja ale ja zadam pytanie na jakiego grzyba robili żólte klosze???????????
Sputnik - 2008-05-29, 09:08

We francji zdaje sie były kiedys takie wymogi
piotrek528 - 2008-05-29, 15:19

Dokładnie, na rynek francuski.
Kalina - 2008-05-29, 23:54

To wiem, ale dlaczego akurat zólte ?? ??Co daje zółty klosz ? Czy na to znamy odpowiedz???
BARABUS - 2008-05-30, 06:46

Kalina napisa/a:
To wiem, ale dlaczego akurat zólte ?? ??Co daje zółty klosz ? Czy na to znamy odpowiedz???

żółty rozprasza lepiej mgłę o ile dobrze kojarzę :mg:

--==maly==-- - 2008-05-30, 07:08

Dokładnie lepsza widoczność we mgle ale w normalnych warunkach gorsza niestety.
Miro - 2008-05-30, 11:44

to jeszcze pomarańczowe kierunki z przodu
BARABUS - 2008-05-30, 15:45

Miro napisa/a:
to jeszcze pomarańczowe kierunki z przodu

kierunki zostawiam takie jakie są, jedynie nowe Halogeny już dotarły z Germani... oczywiście Yellow :]

Pietrek - 2008-05-30, 16:07

Albo to zdjęcie jest tak kiepskie albo każda lampa jest w innym stanie :/ Niekoniecznie dobrym :/
DAREX - 2008-05-30, 16:09

Wydaje mi się że Chrom grill sie tu prosi, pasowałbym do chromowanych listew na zderzakach :) No właśnie trochę dziwne to zdjęcie.
BARABUS - 2008-05-30, 16:31

Pietrek napisa/a:
Albo to zdjęcie jest tak kiepskie albo każda lampa jest w innym stanie :/ Niekoniecznie dobrym :/

trzy lampy i halogeny są nowe, jedna drogowa po prawej stroni (pasażera) używana i jest inna :wink: , ale pracuje juz na d tym zeby wszysko było nowe

co do fotki to jest zrobiona telefonem więc wiecie :roll:

emaloo - 2008-05-30, 16:43

A mnie w ogóle te żółtki nie leżą... O niebo lepiej auto wyglądało na BH :)
BARABUS - 2008-05-30, 16:53

a mi sie podoba dużo bardziej niż na BH, na żywo wygląda to zupełnie inaczej niż na foto :]
lesiek - 2008-05-30, 17:27

emaloo napisa/a:

Auto zrobiło się w tej chwili bardzo kultowe, a robertowi o to chodziło :wink:

Mi sie naprawde bardzo podoba, najładniejsza waska w cabrio na forum, Barabus, rozmawialismy chyba (%%) o tym w Toruniu, pamiętasz ??

BARABUS - 2008-05-30, 19:58

lesiek napisa/a:
emaloo napisa/a:

Auto zrobiło się w tej chwili bardzo kultowe, a robertowi o to chodziło :wink:

Mi sie naprawde bardzo podoba, najładniejsza waska w cabrio na forum, Barabus, rozmawialismy chyba (%%) o tym w Toruniu, pamiętasz ??

trudno nie pamiętać, byłeś z Yaku :wink:

High-Tech - 2008-05-31, 01:52

Barabus - musisz jednak polubić w końcu skończone projekty :lol:

A może spróbuj zrobić black-yellow hella, myślę, że będzie spoko, i nie będzie tak razić.

pozdro Maniaku

kicha - 2008-05-31, 03:04

Wg mnie zolty nie pasuje ,ale ja tym autem nie jezdze. jak sie tobie potoba to najwazniejsze wkoncu to twoje auto ,a nie moje. Pozdro
piotrek528 - 2008-05-31, 07:19

kicha napisa/a:
Wg mnie zolty nie pasuje

Nie każdy musi mieć bh :wink:

miroll - 2008-05-31, 07:31

Wg mnie czarne helki tez bardziej robily.
piotrek528 - 2008-05-31, 07:48

Być może na zdjęciach to tak wygląda, ale według mnie na żywo żółte lampki powalają :)
lesiek - 2008-05-31, 08:28

BARABUS napisa/a:

trudno nie pamiętać, byłeś z Yaku :wink:

Dokładnie :D Do zobaczenia na jakimś kolejnym zlocie :]

BARABUS - 2008-05-31, 08:40

widzę ze wszystkim się podoba :P mi również, na żywo jest przekozak i co najważniejsze nie są to samoróby jakich pełno tylko oryginalne nowe prosto z fabryki a świecą przebojowo :roll: :]
kicha - 2008-05-31, 11:01

piotrek528 napisa/a:
kicha napisa/a:
Wg mnie zolty nie pasuje

Nie każdy musi mieć bh :wink:

ja nie mialem na mysli BH tylko zwykle :]

dEeste - 2008-05-31, 14:41

Auto wyróżnia się w tłumie i to baaardzo !! zółte lampy kozak... zajebiście się prezentuje... w sierpniu bedziesz na zlocie ?? Pozdrawiam

Prawdziwy fan , maniak e30 !!

Gasper - 2008-05-31, 22:51

Dobre posunięcie z montażem żółtków :) Sam bym tak zrobił, ale... załóż na próbę chromowaną nerkę i wrzuć zdjęcie na forum. Nadal jestem za tym żeby mordka była w chromie :spoko:
urbi - 2008-06-01, 01:07

siemka :)

swietnie lezy ! kolka - wolal bym RSy :)

co do zoltkow ... BOMBA ! :D :D :D

zarzuc jakas fajna sesje taka bez stodoly i traktorow ;)

pozdrawiam :)

BARABUS - 2008-06-01, 15:34

... kilka świeżych fotek z niedzielnej przejażdżki :]

piotrek528 - 2008-06-01, 15:53

Barabus :prosze: Pokłony dla Ciebie i dla teścia. Myślałem, że zobaczę Twoje cabrio na żywo w Tarnowie, ale nie dam rady jechać.. :( niech to szlak...
BARABUS - 2008-06-01, 16:00

piotrek528 napisa/a:
Barabus :prosze: Pokłony dla Ciebie i dla teścia. Myślałem, że zobaczę Twoje cabrio na żywo w Tarnowie, ale nie dam rady jechać.. :( niech to szlak...

czyli nic nie stracisz bo ja tez nie jadę :oops: :)

Santino - 2008-06-01, 18:34

uberkozak :jupi: ta linia jest niesamowita i felunek ladniejszy niz juz powoli oklepane RS dokładnie mój gust mam nadzieje ze bede mial kiedys okazje obejrzec na zywo :)
Miro - 2008-06-01, 20:39

BARABUS, czyje to ślady na których stoisz ??
BARABUS - 2008-06-01, 20:46

Miro napisa/a:
BARABUS, czyje to ślady na których stoisz ??

to nie moje :roll: , nasze śmigiełka nie po to mamy... choć nie powiem że na zakrętach czasem bokiem sie poleci... :] pewnie zaraz ktoś powie ze automatem nie idzie... nic bardziej mylnego, w zakręcie łatwiej zarzucić niż manualem... na ustawieniu SPORT wystarczy na łuku wcisnąć do oporu pedał gazu.... no i sie zaczyna.. KICKDOWN :!: :!: :!: i lecimy bokiem :] :] :]

.... a tak to typowe lansidło, na EKONOMY jest bardzo przyjemnie, a jak chce się wyszaleć to wsiadam w teścia cabrio... no tam jest inna jazda.. jak to teściu mówi "jest nerwowa :mg: "

urbi - 2008-06-01, 20:56

na rsach wyglada ladniej - przynajmniej na foto
jaqub - 2008-06-01, 22:34

mi nie lezyy negatyw z przodu... auto wyglada duzo grozniej jak delikatnie kolo wystaje.. dopasuj jeszcze jedna lampe bo strasznie psuje to wizerunek zoltkow...
BARABUS - 2008-06-01, 22:39

jaqub napisa/a:
mi nie lezyy negatyw z przodu... auto wyglada duzo grozniej jak delikatnie kolo wystaje.. dopasuj jeszcze jedna lampe bo strasznie psuje to wizerunek zoltkow...

czekam za tą jedna, w naszym kraju nic nie ma od ręki :P

co do negatywu to muszę przyznać że sie jeździ bardziej komfortowo na takim ustawieniu... przynajmniej ja to tak odczułem :]

BULLET - 2008-06-01, 23:31

brak słów. poprostu autko wypas
mattim_bmw - 2008-06-02, 16:09

Jest bardzo dobrze, podoba mi sie

Front jest teraz dla mnie idealny, pasuje wiele lepiej niz BH... :roll:

Yellow hella + wycieraczki + czarna nera... dla mnie bomba

Tak trzymac :)

BARABUS - 2008-06-02, 16:18

mattim_bmw napisa/a:
Jest bardzo dobrze, podoba mi sie

Front jest teraz dla mnie idealny, pasuje wiele lepiej niz BH... :roll:

Yellow hella + wycieraczki + czarna nera... dla mnie bomba

Tak trzymac :)

w każdym razie jest inaczej... lubię mieć coś innego niż inni :]

niedawno pytałeś ile mam od przedniego nadkola do ziemi... dziś zmierzyłem i wychodzi 55.5cm

jeszcze parę fotek

mattim_bmw - 2008-06-02, 16:51

ja mam 55,6 :lol: :lol:

trzeba zjechac troche na gwincie, nie ma co zostawac w tyle :D

pozdro

sowin19 - 2008-06-06, 23:07

Nie wiem czy tego szukasz i czy to ori :?:
http://cgi.ebay.co.uk/BMW...1QQcmdZViewItem

BARABUS - 2008-06-07, 13:05

sowin19 napisa/a:
Nie wiem czy tego szukasz i czy to ori :?:

no właśnie widziałem ją... ale nie wygląda mi to na oryginał ACS do E30... bo w katalogu taka nie istnieje... ;/

jaqub - 2008-06-07, 13:17

Cytat:

sowin19 napisał/a:
Nie wiem czy tego szukasz i czy to ori

no właśnie widziałem ją... ale nie wygląda mi to na oryginał ACS do E30... bo w katalogu taka nie istnieje...

wyglada jak od e36... widzialem taka do ///M..

kiloff - 2008-06-07, 13:50

generalnie jest podobna do tej od E36, do mojej jest bardzo podobna, i niewiem czy te przeróbki to fabryczne czy ktoś dostosowywał rozpórkę od E36 do E30 ..
Piotrw85 - 2008-06-08, 22:13

Bardzo ładna sesja dwóch pięknych bawarek :)
Marcin323 - 2008-06-18, 13:13

http://www.allegro.pl/ite...bbs_rh_oz_.html

A co to kolega zmienia kółeczka czyżby na alpin-y ?? :maruda:

adrian e30 - 2008-06-18, 15:58

jak cos to mam na sprzedanie alpiny 18"ori... od piateczki
Pietrek - 2008-06-18, 16:09

To dodam swoje 3 grosze że to by robiło robote moim zdaniem :wink:
Na "angielskiej glebie" była by rzeźnia , a z gwintem raczej noł problem :spoko:

BARABUS - 2008-07-03, 09:00

w końcu wpadłą w moje ręce rozpóreczka ACS :mg: , i co najlepsze sama do mnie przyjechała do polerki... :lol:

Mauser - 2008-07-03, 09:15

No to chyba jesteś trzeci z ACS pod machą :D :)
Mówiłem że sie uda . . . . 8-)

puz - 2008-07-04, 08:55

prawie ACS :wink:
adrian e30 - 2008-07-04, 09:00

;/ ;/ ;/ ;/ ;/ kolektor ;/ ;/ ;/ ;/ ;/
Kruczek - 2008-07-04, 09:47

puz napisa/a:

to samo miałem na myśli :D
prawie robi wielką różnice :)

Zeed - 2008-07-05, 00:43

przepiękne jest to auto, i tak się zastanawiam co ty tu jeszcze wymyślisz :lol: hehe...oprócz zmiany kół ewentualnie
DAREX - 2008-07-05, 14:34

http://allegro.pl/item391..._e30_nowe_.html

Co jest?? :D

bialy884 - 2008-07-05, 14:46

Nie moge sie napatrzyć na tą E30-stke :shock: :D :D :spoko:
ehhh....kiedy ja zrealizuje swoje marzenie :(

7ka - 2008-07-07, 21:44

co rant to rant ;)

gratki za efekt!

BARABUS - 2008-07-12, 22:24

puz napisa/a:

heheee..... niby prawie, ale równie dobrze można powiedzieć o szczepanach... prawie jak oryginał :lol:

a tu nowa foteczka... na tle powstającej mojej rezydencji... zabawa sie dopiero zacznie jak skończy się budowa, wtedy na pewno panie Puzoniku cię nawiedzę.... bo będziemy budować coś potężnego i niezwykłego :]

Pietrek - 2008-07-13, 14:31

BARABUS napisa/a:
zabawa sie dopiero zacznie jak skończy się budowa, wtedy na pewno panie Puzoniku cię nawiedzę.... bo będziemy budować coś potężnego i niezwykłego :]

Co to będzie ? Most zwodzony przed bramą ? :mg:

adrian e30 - 2008-07-14, 07:49

BARABUS napisa/a:
puz napisa/a:

heheee..... niby prawie, ale równie dobrze można powiedzieć o szczepanach... prawie jak oryginał :lol:

a tu nowa foteczka... na tle powstającej mojej rezydencji... zabawa sie dopiero zacznie jak skończy się budowa, wtedy na pewno panie Puzoniku cię nawiedzę.... bo będziemy budować coś potężnego i niezwykłego :]

Obrazek

tu narazie jest sciernisko... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

rifresz - 2008-07-14, 11:12

Ale bedzie BEEMKOWISKO :)
maruda - 2008-07-15, 21:30

Swietnie wyglada.
Brakuje tylko haloegnow Yellow.

Kup halogeny żółte(ori Yellow Hella) z fiesty tej starej-90rok, dopasuj i bedzie extra.
Halogeny bardzo malo sie roznia od ORI w e30, nie maja jedynie wglebienia na mocowanie, szerokosc jest taka sama, mocowanie trzeb troche przerobic.

Miro - 2008-07-15, 21:36

maruda napisa/a:
z fiesty tej starej-90rok
Jestem pewien że nie zrobi tego. Tu jest ori wszystko
mattim_bmw - 2008-07-15, 21:52

przeciez on juz ma orginały yellow... :)
DAREX - 2008-07-15, 22:12

No właśnie, jak to powiedział kiedyś mój znajomy po %%%
Przestańcie pieprzyć :lol: :lol: :lol: :lol:

BARABUS - 2008-07-17, 06:36

przecie halogeny są yellow oryginalne nowe :)
Miro - 2008-08-30, 08:26

Byłem widziałem chylę czoła. Wszystko dopracowane wygłaskane. pogratulować. Dzięki Barabus za miłą pogawędkę. :spoko:
BARABUS - 2008-08-31, 11:15

Miro napisa/a:
Byłem widziałem chylę czoła. Wszystko dopracowane wygłaskane. pogratulować. Dzięki Barabus za miłą pogawędkę. :spoko:

to ja dziękuję za odwiedziny :wink:

mały drobiazg na przodzie...

kafarek - 2008-08-31, 11:37

BARABUS napisa/a:
mały drobiazg na przodzie...

Jeśli chodzi o wyciory, to masz źle ustawione :P

slawo - 2008-08-31, 12:05

chyba raczej chodzilo o znaczek ac-schnitzer ;)
kafarek - 2008-08-31, 12:09

Cytat:
chyba raczej chodzilo o znaczek ac-schnitzer ;)

Zapewne, ale i tak wyciory są źle ustawione i nawet chyba zamienione stronami :P

mattim_bmw - 2008-08-31, 12:38

Front masz przekozacki :prosze: Tylko nadal brakuje drugiego ucha :D
Pietrek - 2008-08-31, 12:47

Zrób coś z tymi wycieraczkami bo wyglądają jakby je ktoś zakładał nogami :wink:

Ile dawałeś za zółte halogeny ?

BARABUS - 2008-08-31, 13:26

halogeny są nowe: 400zł z Niemiec (stronkę podrzucił mi SLAWO, podziękowania :) )

znaczek troche spieprzyłem bo powinien być chyba na środku, muszę kupić nową taśmę i go przekleić :roll:

a co do wycieraczek to nie kumam o co chodzi, jak są źle ustawione ?

[ Dodano: 2008-08-31, 12:58 ]
mattim_bmw napisa/a:
Front masz przekozacki :prosze: Tylko nadal brakuje drugiego ucha :D

niebawem coś tam wymyślę :P

Kruczek - 2008-08-31, 15:28

znaczek schnitzer`a z niej nie zrobi :lol:
slawo - 2008-08-31, 19:28

BARABUS napisa/a:
halogeny są nowe: 400zł z Niemiec (stronkę podrzucił mi SLAWO, podziękowania )

polecam sie na przyszlosc ;) oby sluzyly ;)

BARABUS - 2008-08-31, 21:22

Kruczek napisa/a:

no i co z tego.... Schnitzera niebawem zrobi coś z niej innego... no może jeszcze nie w 100% ale... SLAWO cicho na razie :mg:

Miro - 2008-09-01, 19:58

BARABUS napisa/a:
Kruczek napisa/a:

no i co z tego.... Schnitzera niebawem zrobi coś z niej innego... no może jeszcze nie w 100% ale... SLAWO cicho na razie :mg:
Ja też wiem :D
DAREX - 2008-09-01, 20:02

I ja, I ja też wiem 8-)
Pietrek - 2008-09-01, 20:12

Barany ? kompletny wydech ? Chip ? :mg:

Aaaaaa już wiem (też byłem kiedyś zainteresowany ale cena mnie zabiła)

BARABUS - 2008-09-18, 22:11

... przeleżał 20 lat za szklaną gablotą, dziś jest mój i wkrótce ta relikwia zasiądzie w cabrio :]

oto nowy AC Schnitzer który przyjechał we wtorek z germani !

Grzesiek2290 - 2008-09-18, 22:48

Takie ładne i juz na alledrogo chcesz sprzedac w komplecie z pokrywa zaworów :P

A BMW ładne, ładne...ale te ML 3-tgl mnie rozbrajają i kładą z hukiem na łopatki :]

Ta fela to jest po prostu szczyt moich zachciewajek co do E30, nawet BBS RS wymięka :D

BARABUS - 2008-09-18, 22:51

Grzesiek2290 napisa/a:
Takie ładne i juz na alledrogo chcesz sprzedac w komplecie z pokrywa zaworów :P

A BMW ładne, ładne...ale te ML 3-tgl mnie rozbrajają i kładą z hukiem na łopatki :]

Ta fela to jest po prostu szczyt moich zachciewajek co do E30, nawet BBS RS wymięka :D

na allegro były... ale sie rozmyśliłem, w sumie dekiel zaworów już sprzedałem... i to za dobre pieniądze... ale gdy dziś poszedłem do garażu by ją odkręcić zmieniłem zdanie, po prostu nie mam sumienia tego robić, i choć kasy braknie bo budowa domu wysysa ze mnie ostatnie grosze, to za nic w świecie nie sprzeda tych gadżetów, mam do nich obrzydliwy sentyment :roll:

Bambus 3.. - 2008-09-18, 22:59

Dziś byś sprzedał a jutro żałował...
Zawsze na te rzeczy znajdziesz klienta bo to rarytasy...

Mauser - 2008-09-19, 00:38

Sprzedawaj te starocie, pisz że są piękne, ładuj kase w domek dla swoich panien.

Kiedys fura Ci nie odpali, albo strzeli focha, to się bardzo zdenerwujesz i uznasz że to wszystko grziba warte . . . .. chociaż . . . fajnie jest mieć to, czego inni nie mają . . . . :)
Pozdro szejset majster ! :)

BARABUS - 2008-09-20, 17:43

fochy to tylko kobiety strzelają :lol:

będzie co będzie, zobaczymy :P

Yakuzatti - 2008-09-20, 19:29

ładuj kase w domek, kupuj M3 i baw się ;]
BARABUS - 2008-09-23, 17:30

w sumie moje cabrio jest w trakcie metamorfozy, fotki niebawem :roll:
CyRyL - 2008-09-23, 22:01

na fotki poczekamy... ale daj jakiś opis co będzie :!:
BARABUS - 2008-09-23, 22:03

CyRyL napisa/a:
na fotki poczekamy... ale daj jakiś opis co będzie :!:

nie bądź niecierpliwy, przyjdzie czas i na to :wink: na razie nie zapeszam :roll:

CyRyL - 2008-09-23, 22:07

Cytat:
nie bądź niecierpliwy, przyjdzie czas i na to :wink: na razie nie zapeszam :roll:

trzeba było w ogóle nic nie wspominać :wink: się teraz będę zastanawiał co wymyśliłeś

BARABUS - 2008-09-23, 22:09

gdybym ja sam wiedział na 100% co to będzie ;) plany są wielkie ale czy wypali to sie okaże

na bank będzie rakieta... a w czym i jaka to zobaczymy :wink:

[ Dodano: 2008-09-23, 21:10 ]
ostatni Borsk chyba mnie przebudził :lol:

Mauser - 2008-09-23, 22:11

S50 E30 Cabrio . . . . . to mój typ
CyRyL - 2008-09-23, 22:12

o tym samym myślę :wink: i nawet wiem które cię tak auto przebudziło :mg: <znaczy domyślam się>
BARABUS - 2008-09-23, 22:13

Mauser napisa/a:
S50 E30 Cabrio . . . . . to mój typ

cabrio jest na sprzedaż :wink: obecnie już seria, niebawem pojawi sie na allegro ;0

Mauser - 2008-09-23, 22:14

a rozglądasz sie za innymi hia hia hia . . . . :)
BARABUS - 2008-10-03, 20:48

.... no i stało się :(

moje BMW odjechało dziś o godzinie 20.00 w kierunku Gdyni, a potem do Włoch do Florencji

będę tęsknił, ale tak to nieraz jest, będzie coś nowego :]

dostałem 15700zł za golasa, to dobra cena

killme - 2008-10-03, 20:51

aż do włoch? to jakiś polak go tam sobie wzioł do lansu ? piękne miałeś te auto szkoda ze sprzedałeś......ale niezłą kase dostałeś :)
mucha - 2008-10-03, 21:46

BARABUS napisa/a:
.... no i stało się :(

moje BMW odjechało dziś o godzinie 20.00 w kierunku Gdyni, a potem do Włoch do Florencji

będę tęsknił, ale tak to nieraz jest, będzie coś nowego :]

dostałem 15700zł za golasa, to dobra cena

moj znajomek to wzial :) dzisiaj pol dnia wisial ze mna na telefonie i nie mogl sie przekonac az w koncu wymiekl i zakupil, no pieknie :)

BARABUS - 2008-10-03, 21:50

mucha napisa/a:

moj znajomek to wzial :) dzisiaj pol dnia wisial ze mna na telefonie i nie mogl sie przekonac az w koncu wymiekl i zakupil, no pieknie :)

heheee.... dzięki za rekomendacje :] , myślę że nie pożałuje, był pod wielkim wrażeniem :]

daniel325 - 2008-10-03, 22:39

dobra kasa,
ale dawno tu nie zagladałem i byłeś ostatnią osobą z forum którą bym posadził o cheć pozbycia się auta ;)

powodzenia dalej tam...

slawo - 2008-10-03, 22:44

pochwal sie kebabem po sprzedazy e30 ;) hihih
MAJSU - 2008-10-03, 22:52

slawo napisa/a:
pochwal sie kebabem po sprzedazy e30 ;) hihih

Byle nie w cabrio albo coupecie bo to już trąci myszką ;/

center - 2008-10-04, 11:06

29 stron pięknej długiej (jeśli nie najdłuższej) historii o cabrio e30
wkład włożonej pracy i kasy jest nie do ocenienia, napewno nie na tyle ile dostałeś, ale cóż, tak to już jest..
czekam ze zniecierpliwieniem na następną tak piękną i długą historię
pozdrawiam i szkoda wielka że poszła, ale widać aż tak wielkiego sentymentu do aut i części nie masz
może i lepiej.... :wink:
pozdro

RoboCop - 2008-10-04, 11:25

lipa, że sprzedałeś ;/
liczę, ze kupisz coś godnego a nie jakiegoś plastika.

jaqub - 2008-10-04, 11:54

GRATKI... trudna decyzja... ale jak widac z kazdym kolejnym autem jest latwiej... (daniel325 tez cos o tym wspominal :wink: ) ciekawe kiedy ja pozbede sie zlotej :drunk:
lesiek - 2008-10-04, 12:35

Najpiękniejsze e30 cabrio jakie moe oczy widziały.......... szkoda ze ja jej nie kupiłem :P
BARABUS - 2008-10-04, 19:31

RoboCop napisa/a:
lipa, że sprzedałeś ;/
liczę, ze kupisz coś godnego a nie jakiegoś plastika.

ja powiem tak, nigdy już nie powiem nigdy :lol:

mój wybór życiowy, płakałem jak odjechała..... ale nie żałuje :!:

uważam ze cena jaką dostałem byłą uczciwą ceną, pozostałe gadżety takie jak felgi, dekiel i inne sprzedałęm osobno i wyszedłem na swoje, łącznie uzbierało się ponad 24 tyś zł...

nie chodzi o to że było coś z nim nie tak, chodzi o to że po dwóch latach zrozumiałem ze to nie to co chce... cabrio ma parę wad, wad które spowodowały że mi sie odechciało :wink:

było 29 stron pięknej historii... ale nie bójta się, będą kolejne wypociny :roll:

Slavo nie rób zamieszania, dobrze wiesz ze kebab to nie w moim stylu... nie dam plamy, będzie to na bank E30, jakie to dopiero zobaczycie, ja sam jeszcze nie wiem, wiem ze będzie piękne, i będzie moją miłością.... nie będzie to zwykłe E30 :]

na dowód tego zostawiłem sobie lampy StarTec stan igła, rozpórkę AC Schnitzera i wycieraczki przednich lamp..

mucha - 2008-10-04, 20:19

cabrio bedzie mialo full prof sesje zdjeciowa oto probka tego co bedzie :

BARABUS - 2008-10-04, 20:27

http://picasaweb.google.p...264010857271938

mam 100% satysfakcji, ze to auto to moje dzieło !! ! wyszło spod moich rąk, niech służy nowemu właścicielowi, ja dziś :drunk: ... za nowy projekt

:]

mucha - 2008-10-07, 19:16

witam

obiecana sesja fotograficzna

kamil.k - 2008-10-07, 20:00

normalnie to wielki minus za czarne lusterka.malowac auto i ich nie pomalowac to był bład

mam nadziej że nowy własciciel sie poprawi

przydałyby sie jeszcze soczewki z przodu i inne kola bo na tych to dobrze wyglada tylko corsa B :mg:

BARABUS - 2008-10-08, 18:50

skoro były czarne od nowości to nie wiem po co niby miałbym je malować, mi czarne bardziej sie podobają :twisted:

[ Dodano: 2008-10-08, 17:51 ]
to jest wąska lampa i oryginalnie miała lampy bez soczewki... koła zresztą też :wink:

Dixi - 2008-10-08, 19:08

No wreście jakoś wygląda, tak jak opuściła fabrykę, noo ciut wyższa powinna być, ale nie czepiajmy się szczegółów.... :lol:
kamil.k - 2008-10-08, 19:12

BARABUS napisa/a:
skoro były czarne od nowości to nie wiem po co niby miałbym je malować, mi czarne bardziej sie podobają :twisted:

[ Dodano: 2008-10-08, 17:51 ]
to jest wąska lampa i oryginalnie miała lampy bez soczewki... koła zresztą też :wink:

mialem lampy starego typu i żeby nawet miały nowe odbłysniki to i tak lepiej wyglada soczewka :)

Dixi - 2008-10-08, 19:20

Cytat:
mialem lampy starego typu i żeby nawet miały nowe odbłysniki to i tak lepiej wyglada soczewka :)

wygląda nie wygląda tak wyszła i tak musi być :P

BARABUS - 2008-10-08, 19:22

Dixi napisa/a:

wygląda nie wygląda tak wyszła i tak musi być :P

wyjąłeś mi to z ust :]

urbi - 2008-10-08, 19:50

dobra auto jest sprzedane ... jak wlasciel bedzie chcial zalozy sobie swoj temat ... ten jest Barabusa .

dziekuje za dyskusje i zamykam