| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E36] Breyton ->> 325i
Breyton - 2007-03-24, 21:00 Temat postu: [E36] Breyton ->> 325i Witam wszystkich!
Podoba mi się bardzo ten dział i też chciałem wstawić jakieś skromne zdjęcia mojego sprzęta.
Co myślicie??
I może tak w skrócie:
e36 z 92 roku w sedanie. Motor 2,5 bez Vanosa (nigdy nie zobaczy gazu )
Zawieszenie to kompletny kit H&R -80/60. Felgi Breyton 8,5 i 9,5x18 z gumami 225/32 i 225/40.
Xenon i kilka dodatków od Mki. Wóz bezwypadkow i jest w moich rękach od 2 tygodni i wymaga jeszcze drobnej kosmetyki. Wszystko na bierząco staram sie wyprowadzić na prostą.
siwy e-36 - 2007-03-24, 21:09
Calkiem ladna becia, ale zapodaj wiecej fotek(z tylu, w srodku, silnika itd..) to bedziemy oceniac. Bo wiesz po jednej fotce to moge powiedziec ze na plus to ladne kolka i gleba tez niczego sobie..A na minus...szkoda ze nie coupe Narazie odemnie tyle. Pozdro
A sorki ale fotki mi cos slabo laduje wiec sa i tylu...ale zapodaj jeszcze inne, chetnie popatrze. 8) No i plusik za zderzaczki z m-pakietu,szkoda ze brakuje jeszcze progow i lusterek ale rozumiem nie wszystko odrazu Dbaj o nia
Shreku - 2007-03-24, 21:10
no no ładna świnka
fotki wnętrza jeszcze wrzuć...
Yakuzatti - 2007-03-24, 21:21
Breyton czekalem 2 tygodnie na Twoja mala w tym dziale
a i moze progi pod kolor?
No po prostu dla mnie cod miod maliny, calypsorot metallic + 18 Breytona =
--==maly==-- - 2007-03-24, 21:26
Wygląda super brawa za glebę. Załóż tylko koniecznie progi i listwy boczne z m-pakietu!!
Mr X - 2007-03-24, 21:32
| --==maly==-- napisa/a: | | Wygląda super brawa za glebę. Załóż tylko koniecznie progi i listwy boczne z m-pakietu!! |
I lustra pozatym naprawde ładne auto .
miroll - 2007-03-24, 21:46
Ladne ustrojstwo Dla mnie bomba po prostu, pomalowalbym tylko progi pod kolor autka. Zderzaki ladnie pasuja do tego setupu. O felunku juz nie wspomne. Udany zakup.
Gasper - 2007-03-24, 21:51
Piękna!!! Pomyśl o turbo... Można dość łatwo i szybko podnieść moc
Jacek E30 - 2007-03-24, 21:52
Witam Cię Mateuszu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wystarczyło kilka postów przeczytać aby stwierdzić, że Ty to Ty nie wspominając o aucie auto wiadomo OLD SCHOOL ciemno, nisko i szeroko... bez żadnyc udziwnień poza tym bardzo ładny kolor!!!
Tylko jakoś nie rozumiem tego wszystkiego co z "autem dla ludu"-czyżbyś zmienił orientację czy po prostu używasz zarówno jednego jak i drugiego?? Pozdrawiam.
wiechue30 - 2007-03-24, 21:55
super że sedan pomaluj progi po kolor i będzie ideał, gleba i felunek pierwsza klasa
gratulacje zakupu
--==maly==-- - 2007-03-24, 22:19
| Gasper napisa/a: | Piękna!!! Pomyśl o turbo... Można dość łatwo i szybko podnieść moc |
Gasper koniecznei daj mi znać jakie są koszty jak już sie dowiesz no i efekty
Kujon - 2007-03-24, 22:29
tą glebą -80 to miażdzysz 99% sedanów w polsce , Breytony są ładne, na sedanie nawet lepiej leżą niż coupe wg mnie, pare kosmetycznych poprawek jeszcze trzeba zrobić, brewki out, zaślepka na hak , lusterka pod kolor + progi pod kolor albo M-tech ale wtedy automatycznie listy bedą potrzebne, poza tym jest jak najbardziej OK
Prezes_ - 2007-03-24, 23:12
| Kujon napisa/a: | | brewki out, zaślepka na hak , lusterka pod kolor + progi pod kolor |
dokładnie...
ale poza tym mega kozak, piękna bryka...
kiloff - 2007-03-24, 23:15
| Gasper napisa/a: | Pomyśl o turbo... Można dość łatwo i szybko podnieść moc |
kolega Breyton uturbia cos zupelnie innego ..
moje zdanie chyba znasz - padaka jakich malo ..
ostatnio sie slinilem przez dluuugi czas jako zobaczylem .. oby tylko czesciej jezdzila niz u poprzedniego wlasciciela
siwy e-36 - 2007-03-24, 23:28
| --==maly==-- napisa/a: | | Gasper napisa/a: | Piękna!!! Pomyśl o turbo... Można dość łatwo i szybko podnieść moc |
Gasper koniecznei daj mi znać jakie są koszty jak już sie dowiesz no i efekty |
Maly jak turbinka do m50b25 to tylko popatrz sobie tutaj,chlopaki os :
http://streetracing.pl/forum/viewforum.php?
f=24&sid=67bb9a2251aa89dd049228c23de41a25
http://streetracing.pl/fo...ighlight=m50b25
jest tego tam naprawde sporo,wejdz i poczytaj napewno cos znajdzies dla siebie. Pozdro
Breyton - 2007-03-24, 23:58
Dzięki bardzo za podpowiedź. Co do Turba to już mam jeden taki wynalazek Muszę mieć też autko na codzień i narazie na zaturbienie tego się nie zabieram choć napewno skorzystał bym z doświadczeń z poprzedniego zaturbienia....A z tego co widzę pod maską to raczej nie ma z tym problemu
Co do gadżetów zewnętrznych to już dawno w planie było zdjęcie brewek ale jakoś ciężko z czasem. Zaślepka haka już polakierowana. W poniedziałek już na swoim miejscu.
korzuch - 2007-03-25, 01:04
yo!
jeżeli latasz po polskich drogach to turbo to lipa na tej glebie a taka glebe chciał miec mały ale nigdy jej niebedzie miec bo sie boji a auto respekt tylko progi prysnji
Mlody - 2007-03-25, 10:22
Zajebista, piekne autko Daj wiecej fot
Zrob tak jak pisali wyzej progipod kolor albo zaloz kompletny m-pakiet
GERMAN BOY - 2007-03-26, 00:01
No naprwde łądny sedanik.Wiele moich znajomych czesto mówi "e tam nie ma to jak coupe"i tak mówią ci co nie widzieli ładnego sedanika E 36 i tak mówia ci co nie widzieli Cabrio .Ale konkretnie.Naprawde pieknie spasowane fele z rantem co mi osobiscie sie nie udało zawsze troche wychodza choć sa tego plusy ale i minusy,dwa to przepiekna gleba i to HR(p.s ja u siebie włąsnie we wtorek bede chciał uzyskac choc w połowie taki efekt za pomoca zawiasu KW który czeka choc utrudniaja u mnie troche wystajacre kołą),trzy to ładny kolorek.Czarne ,niebieskie sie przejadły teraz są na topie włąsnie takie kolorki.Ona już jest bomba a jak dojda lusterka i progi trysniesz pod kolor to bedziesz kozak.Mam nadzieje że obejże ją osobiscie na zlocie w Toruniu bo tam włąsnie takich potrzeba.Daj fotki srodka.A co do uturbienia to ja bym nie rzezbił.2,5 i tak ma już swoja moc.A koszt?Gadałem kiedys z kumplem który troche działął z Promotorem Mocy z Wawy i mówił ze z taka Turbinka na 0,5 bara podkrecic żeby chodziło i wtedy nie potrzebujesz praktycznie zmian w konstrukcji silnika czyli bez wymieniania na kute elementy bardziej wytrzymałę to koszt koło 5 tys do 6 tys.Jesli walisz wieksze doładowanie i zmiana elementów to koszt pewnie koło 10 tys.lub wiecej.Kiedys była taka 2,5 z turbinka koło 300 koni .Pokazywali ja w tvn turbo.Gosc z Wawy ja chyba miał.No i z tego co słyszałem wymiatała lepiej niż mka choć gosc nie sprecyzowal czy ta 3,0 czy ta 3.2 Ja bym nie rzezbił jednak w silniku.
fil - 2007-03-26, 12:44
piekny sedanik w pieknym kolorze odwazna gleba i rozniar felg! musze naprawic mojego mtecha z przodu i koniecznie skompletowac ta dokladke pod niego,bez tego to nie to samo..
Yakuzatti - 2007-03-26, 15:41
No i na tym to wszstko polega, BMW to nie (inna marka samochodu) zeby nie byc odwaznym w przerobkach!
Breyton, muza gra?
Zeed - 2007-03-27, 21:42
| kiloff napisa/a: | | ostatnio sie slinilem przez dluuugi czas jako zobaczylem .. oby tylko czesciej jezdzila niz u poprzedniego wlasciciela |
no raczej
Breyton - 2007-03-27, 22:45
| Yakuzatti napisa/a: | No i na tym to wszstko polega, BMW to nie (inna marka samochodu) zeby nie byc odwaznym w przerobkach!
Breyton, muza gra? |
Coś tam gra, ale do niedzieli powinno zagrać lepiej.
Ponownie wrócę do turbo. Jak bym miał robić motor do 0,5 bara to wole nie zaczynać. Niedawno skończyłem jeden projekt turbo silnika podobnej pojemności na doładowaniu 0,8 i mniej więcej się orientuje w kosztach.. Jak narazie tamta jednostka mi starcza i z e36 póki co nie zamierzam grzebać. Po prostu ma być trwała i bezawaryjna
LUCAS_M3 - 2007-03-27, 23:49
Zawaliście się prezentuje na tych felach... Ale tak jak pisze reszta progi i lusterka przynajmniej w kolor....
Yakuzatti - 2007-04-02, 23:15
Dodam cos od siebie i inny "wiezacych"
CALYPSOROT METALIC RULEZZZ
Breyton - 2007-11-04, 13:27
Jak narazie wszystko zostaje w oryginale. Trochę podłubałem na wydechu i sprzęt dostał wirusa. Teraz nawet dosyć chce jechać. Co do kółek to najchętniej wstawiłbym RSy coś w rozmiarze 9/9,5x17. Może ktoś ma coś takiego na oku? Mogą być nawet 8 calowe. Ranty się znajdą
Adi - 2007-11-04, 14:00
| Breyton napisa/a: | | Trochę podłubałem na wydechu |
Ciekaw jestem jak to teraz brzmi bo ostatnio jak się widzieliśmy to się nieźle darł
Yakuzatti - 2007-11-04, 14:20
Breyton, oo cholero wróciłeś! miło Cię znowu widzieć.
Po zawirusowaniu ile BPH/Nm wyszło? Powyżej 200 na pewno myślę.
Zapraszam na jazdę po torze 10 listopada w sobotę do Wyrazowa.
Pozdro!
kiloff - 2007-11-04, 14:20
| Adi napisa/a: | Ciekaw jestem jak to teraz brzmi bo ostatnio jak się widzieliśmy to się nieźle darł |
brzmi pieknie .. jechac tez jedzie calkiem niezle ..
Mauser - 2007-11-04, 15:03
Od kogo masz chipa?
Ostatnio mieliśmy okazje z Nitrusem sprawdzić chip od reserweda czy jak mu tam ( jeden z dwóch) i na serii fura szła lepiej . . . .
kiloff - 2007-11-04, 15:23
| Mauser napisa/a: | Od kogo masz chipa?
Ostatnio mieliśmy okazje z Nitrusem sprawdzić chip od reserweda czy jak mu tam ( jeden z dwóch) i na serii fura szła lepiej . . . .
______________ |
no to na tym chipie breytona zdecydowanie idzie lepiej .. o conajmniej dwie dlugosci
Mauser - 2007-11-04, 15:24
W takim razie spróbujemy jeszcze ten drugi może bedzie co lepiej.
A co do dwóch długości - tzn ? 0-100, czy jakieś inne testy robiliście ?
kiloff - 2007-11-04, 15:43
wczesniej przy ok 170 breyton byl dlugosc za mna, teraz ja jestem dlugosc za nim .. moze i malo miarodajne - ale roznica jest dosc znaczaca ..
Mauser - 2007-11-04, 15:46
Włąśnie w podobny sposób testowaliśmy z Nitrusem. od np 50, 80 km/h do końca 3 albo 4 biegu. Bez startu z miejsca.
Breyton - 2007-11-04, 16:23
Jak jechaliśmy razem na wiosne to miałem założony tylko kolektor, reszta była w serii. Zadowolony ze startu wyskakiwałem pierwszy ale kiloff ładował dwójke i przejeżdżał obok mnie jak bym ja zapomniał zmienić biegu. Dopiero przy ok 150 już przestawał odchodzić. Dwa razy jechaliśmy i zawsze było to samo. Teraz po chipie i bez katów cały czas 325 lepiej przyśpiesza jak kiloffa. Mam tam jakiś wydruk z hamownia która jak się kilka razy już okazało sporo oszukuje i wyniki z wykresu wogóle nie pasują do tego co jest na ulicy
Mauser - 2007-11-04, 16:25
A na jakiej hamowni mierzyliście ?
Breyton - 2007-11-04, 16:27
Na hamowni inercyjnej
Mauser - 2007-11-04, 17:54
Trzeba sie wybrać na hamownie obciążeniowa, wyniki będą bardziej miarodajne.
Yakuzatti - 2008-01-07, 16:29
Wykres, Breyton, wykres. Wybacz, że odkopię temat, ale nie daje mi spokoju Twój sedan.
Powiedz jeszcze, tylko zawirusowałeś i strumienicę, czy coś jeszcze?
miroll - 2008-01-07, 18:26
| Yakuzatti napisa/a: | Wykres, Breyton, wykres. Wybacz, że odkopię temat, ale nie daje mi spokoju Twój sedan.
Powiedz jeszcze, tylko zawirusowałeś i strumienicę, czy coś jeszcze? |
Wykres to se mozna za przeproszeniem w truskawke wsadzic. Jedynym wyznacznikiem jest ulica i konfrontacja z innym samochodem bo o to tak na prawde chodzi. Kazda hamownia przeklamuje i to ma sens jedynie gdy mierzymy tez inne auto z ktorym sie chcemy porownac na tym samym urzadzeniu. Ewentualnie jak robiac mody caly czas mamy wykresy z jednej hamowni i widac ze dane z niej uzyskane sie pokrywaja z tym co zdlubalismy. Innymi slowy - ZAWSZE MUSI BYC PUNKT ODNIESIENIA. A nie tylko suche liczby. Tak przynajmniej ja sobie to wyobrazam.
Z tego co wiem to padlina na podtlenku kiloffa calkiem zgrabnie sie odpycha, i jesli to 325 ja objezdza to wierze ze ma konkretnego kopa.
Breyton twoj sedanior daje rade calkiem konkretnie a niedowiarkow odyslam http://www.youtube.com/wa...feature=related
BTW szperunek masz standardowy 25% czy cos mocniejszego ? (wydaje mi sie ze cos lepszego bo standard nadaje sie tylko do upalania na 1 biegu )
Yakuzatti - 2008-01-07, 18:45
Ładnie ładnie!
Co do punktu odniesienia - racja.
Tymon - 2008-01-07, 18:53
| miroll napisa/a: | Kazda hamownia przeklamuje i to ma sens jedynie gdy mierzymy tez inne auto z ktorym sie chcemy porownac na tym samym urzadzeniu. Ewentualnie jak robiac mody caly czas mamy wykresy z jednej hamowni i widac ze dane z niej uzyskane sie pokrywaja z tym co zdlubalismy. Innymi slowy - ZAWSZE MUSI BYC PUNKT ODNIESIENIA. A nie tylko suche liczby. Tak przynajmniej ja sobie to wyobrazam.
|
No to źle sobie to wyobrażasz.
Po to ktoś wymyślił hamownie obciążeniową, żeby właśnie na niej można było wyłapać podstawowe błędy po modyfikacjach.
Owszem na drodze najlepiej stroić, ale jak już wyeliminujesz podstawowe błędy.
Pzdr.
miroll - 2008-01-07, 19:26
| Tymon napisa/a: | sobie to wyobrażasz.
Po to ktoś wymyślił hamownie obciążeniową, żeby właśnie na niej można było wyłapać podstawowe błędy po modyfikacjach.
Owszem na drodze najlepiej stroić, ale jak już wyeliminujesz podstawowe błędy.
Pzdr. |
Czyli twierdzisz ze dwie hamownie dadza na tym samym samochodzie dokladnie identyczne wyniki ? Dokladnie te same liczby ? Przeciez tam ma wplyw nawet to jak mocno przypniesz auto...
LUCAS_M3 - 2008-01-07, 19:59
piękny ten drifcik dookoła rondka... widać że auto ma moc
ciekawy jestem miny gościa z turkusowego yarisa... bał się na rondo wjechać
Tymon - 2008-01-07, 20:13
miroll, słuchaj tak się składa że bardzo często hamowałem swój drugi samochód, który ma przeprowadzone poważne modyfikacje.
Hamowany był min:
Łódź
Warszawa
Kraków
Czerwionka
Gliwice itp
Wszystkie pomiary na obciążeniowej hamowni Maha, różnice prawie znikome +/- 2KM i jakieś 5NM.
Więc tak, twierdzę że dadzą takie same wyniki.
Pzdr
miroll - 2008-01-07, 20:32
Niech sie breyton wypowie ile jemu wyplulo. Bo ja znam wynik i jest on conajmniej smieszny i nieadekwatny do tego jak samochod smiga.
Yakuzatti - 2008-01-07, 21:29
Kurcze, brak funduszy tymczasowo na telefonie, a bym zadzwonił do niego...
Breyton - 2008-01-08, 19:27
Co do dyskusji o hamowni to ujechałem tam całe 177koni....... więc pozostawiam temat hamowni na boku, bo nie mam chęci dyskutować na ten temat. Co do ronda to fakt dziadek z Yarisa był "lekko" poddenerwowany
A szpery jeszcze niestety nie mam... Na wiosnę chciałbym coś włożyć, a w tejchwili jest seria dyfer bez "S".
miroll - 2008-01-08, 19:33
| Breyton napisa/a: | Co do dyskusji o hamowni to ujechałem tam całe 177koni....... więc pozostawiam temat hamowni na boku, bo nie mam chęci dyskutować na ten temat. Co do ronda to fakt dziadek z Yarisa był "lekko" poddenerwowany
A szpery jeszcze niestety nie mam... Na wiosnę chciałbym coś włożyć, a w tejchwili jest seria dyfer bez "S". |
No to moj drogi pieknie ci drze kapcie bez szperunku - te 15" byly napompowane na 4.5 atmosfery ? Bo kurde pieknie szla.
Breyton - 2008-01-08, 19:35
Niestety po takim jednym popołudniu ciśnienie z opon spadło do zera
kiloff - 2008-01-15, 11:50
piekne boki panie na tym filmiku .. piekne ..
szkoda tylko ze bordowa lata juz po innych rondach
Yakuzatti - 2008-01-15, 11:51
| kiloff napisa/a: | szkoda tylko ze bordowa lata juz po innych rondach |
Poznańskich.... a szkoda
Breyton - 2008-01-15, 17:55
Po jakich drogach to nieważne. liczy się żeby te drogi były równe i cały czas bokiem
Yakuzatti - 2008-01-15, 17:56
cholera jasna, wrzucił swoją na awatar
masz więcej zdjęć bordowej Breyton? dla mnie idealny sedan w dobrym kolorze
Enzo - 2008-01-15, 18:17
Piekne lata... Pieknie chodzi
Rom535 - 2008-01-15, 20:36
Piekny kolor!! Gleba miazga tez git!!Lusterka daj z emki
miroll - 2008-01-18, 20:55
| Rom535 napisa/a: | Piekny kolor!! Gleba miazga tez git!!Lusterka daj z emki |
Lustra z M3 sa kaszaniaste imho nie pasuja do kanciatosci e36 Takie trąbki
Rom535 - 2008-01-19, 00:13
| miroll napisa/a: | | Rom535 napisa/a: | Piekny kolor!! Gleba miazga tez git!!Lusterka daj z emki |
Lustra z M3 sa kaszaniaste imho nie pasuja do kanciatosci e36 Takie trąbki |
Jak z M3 nie, to dac SZNYCLE!!!!
siwy e-36 - 2008-01-19, 00:38
| miroll napisa/a: | | Rom535 napisa/a: | Piekny kolor!! Gleba miazga tez git!!Lusterka daj z emki |
Lustra z M3 sa kaszaniaste imho nie pasuja do kanciatosci e36 Takie trąbki |
W zupelnosci sie z tym niezgadzam Lustra z m3 e36 moim zdaniem sa jednymi z najladniejszych lusterek zewnetrznych jakie kiedykolwiek zaprojektowano..pozatym aerodynamika i wogole. Takie moje skromne zdanie Pozdro
fil - 2008-01-19, 12:44
| Breyton napisa/a: | | i cały czas bokiem |
tak jak w podpisie
Rom535 - 2008-01-19, 12:50
Te boki na rondzie sa maksymalne !Duzy + za nie!!!!
Breyton - 2008-03-19, 23:32
Fotka z treningu w Poznaniu
Niestety tylko telefonem...
Mauser - 2008-03-19, 23:42
Fotki całkiem przyjemne. Filmy są jakieś ?
lesiek - 2008-03-21, 08:30
Przepiekne e36 na świetnych felgach
Mr X - 2008-03-28, 17:55
Możesz zapodać jeszcze raz ten filmik z ronda
Tu on niby jest ale taki mały to nie to .
Mnie w tym aucie najbardziej razi szary próg malowanie przynosi efekt ale nic tak fajnie nie wygląda jak listwy z m techa lub od Emki .
Pozdro.
noname - 2008-06-17, 23:23
brayton jaki masz zawias ?
|
|