| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E36] Problem z tylnimi lampami od M3
Pułkownik Zuber - 2007-03-24, 19:50 Temat postu: [E36] Problem z tylnimi lampami od M3 Cześć.
Dostałem dziś pocztą lampki od m3 (org używane), wszystko fajnie bo lampki w dobrym stanie.. ale jest jedno ALE... nie świecą tak jak powinny... nie świeci stop w prawej lampie i nie świecą swiatła mijania w obydwu. Swieca kierunki, wsteczny i przeciw mgielne.
Zauważyłem pewną różnicę jeżeli chodzi o wtyczki w lampach... W prawej od m3 brakuje pinu który był w miejscu starych lamp, ale za to jest w miejscu gdzie w starych lampach go nie było.
Jezeli chodzi o "nowa" lampe to jest pełna (8 boców), a stara miała 7.
Czy spotkaliście sie kiedyś z takim problemami? Co można z tym zrobić.... bo oprócz tego ze lampy dobrze wygladaja, fajnie byłoby gdyby również świeciły...
Dla porównania.
korzuch - 2007-03-24, 20:35
yo!
komp pokazuje błedy?? bo jak nie to blaszki trzeba odgiąć we wtykach zarówek te boczne
Pułkownik Zuber - 2007-03-24, 22:03
| korzuch napisał/a: | | komp pokazuje błedy?? bo jak nie to blaszki trzeba odgiąć we wtykach zarówek te boczne |
Nie mam kompa.. tzn nie mam funkcji check..
Ale te blaszki są chyba ok, bo jak by nie były ok to chyba stare lampy też by nie świeciły... a świecą..
korzuch - 2007-03-25, 01:32
yo!
posprawdzaj te boczki we wtykach do zarówek albo zamien z innymi i powinno byc gut bo miałem to samo
jaqub - 2007-03-26, 18:17
a zgadzaja sie wpiecia pinow (tzn czy pokrywaja sie przewody w kostkach?)?
ew sprawdz zarowki lub bezpiecznik bo mogles upalic bezpiecznik (mi tak sie robi jak podlaczam przyczepe przy wlaczonych swiatlach od wstecznego
henry - 2007-03-26, 21:36 Temat postu: lampy ....Mam nadzieję ,że zrobiłes tak jak Ci radzili na BMW Klub Polska
Bo radzili dobrze.Posprawdzaj co świeci , na których to jest pinach (te działające prawidłowo światła) ,nastepnie sprawdź który pin jest od którego nieświecącego światła i odpowiednio przełóż przewody (przelutuj) .........Sorry ale na odległość , jak już ktoś pisał ciężko doradzić......PZDR - henry
Pułkownik Zuber - 2007-03-26, 23:13
| jaqub napisał/a: | | a zgadzaja sie wpiecia pinow (tzn czy pokrywaja sie przewody w kostkach?)? |
Po części.. | jaqub napisał/a: | | ew sprawdz zarowki lub bezpiecznik bo mogles upalic bezpiecznik |
Sprawdzane..
| henry napisał/a: | | odpowiednio przełóż przewody (przelutuj) |
Chodzi o to aby wyciagnać jakimiś szczypcami końcówki przewodów z kostki i dopasować pod układ lamp?
P.S.
A jak zrobić aby pozycje i swiatła do lamp swieciły sie razem.... teraz świeca mi sie tylko pozycje... a nie chciałbym mostkować, łaczyć przewodów itp... nie było tak w oryginale, wiec napewno da sie to zrobić bez "sztukowania"... pytanie tylko jak?
|
|