| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Formułka Kubicy sie zepsuła....
Lord Lukasz - 2007-03-18, 08:11 Temat postu: Formułka Kubicy sie zepsuła.... Jak w temacie, oglądał ktoś nad ranem formułki, troche wstyd dla BMW, pierwsze wyścig i formułka sie rozłożła...
[ Dodano: 2007-03-18, 08:15 ]
Właśnie doczytałem że skrzynia sie zepsuła
emaloo - 2007-03-18, 08:53
Ja oglądałem... Z okrążenia na okrążenie szłu mu coraz lepiej aż wkońcu auto nie wytrzymało... Kubica się nieźle wk*** widać, że jest głody wyścigów i punktów
Następnym razem oby nie było nieszczęścia...
pozdro!
jackx - 2007-03-18, 09:13
ja tez na zywca oglądałem i tez sie mocno wpieniłem, szkoda ze tak sie stało , ale wszyscy wiedzą że Kubek jeżdzi mocno po bandzie i nie oszczedza niczego .
ale ten debiut angola co, jest ostry i tak samo chce sie pokazac jak Kubica, coś czuje ze bedzie z nim cały czas rywalizował i bedą sie cieli na torze.
Gniewek89 - 2007-03-18, 10:23
a kiedy retransmisja
Adi - 2007-03-18, 10:52
| Gniewek89 napisa³/a: | a kiedy retransmisja |
Teraz jest powtórka
korzuch - 2007-03-18, 10:59
yo!
nic sie nie stało co tak sie podniecacie beema to szrot i kazdy to wie
nokerman - 2007-03-18, 12:14
to że skrzynie maja niedoporacowana to oni wiedzą
ale taki jest sport trzeba balansowac nad mozliwościami sprzetu
duchPW - 2007-03-18, 12:40
raczej zespół BMW, to syfiarze - moim zdaniem szkopy specjalnie udupili Kubicę - skoro mimo gorszych parametrów na starcie (więcej paliwa=cięższy samochód ... i pewnie jeszcze wiele innych, o których nikt nie wie) po pit stopach był lepszy od Heidfelda, to Niemcy musieli jakoś pomóc swojemu rodakowi
szkoda, że team stawia na tego cieniasa
Marek E30 - 2007-03-18, 12:49
| korzuch napisa³/a: | yo!
nic sie nie stało co tak sie podniecacie beema to szrot i kazdy to wie |
Szrot jak szrot, ale do pit stopu zawsze dojedziesz
casus maximus - 2007-03-18, 13:29
| PioterW napisa³/a: | | raczej zespół BMW, to syfiarze - moim zdaniem szkopy specjalnie udupili KubicÄ™ - skoro mimo gorszych parametrów na starcie (wiÄ™cej paliwa=cięższy samochód ... i pewnie jeszcze wiele innych, o których nikt nie wie) po pit stopach byÅ‚ lepszy od Heidfelda, to Niemcy musieli jakoÅ› pomóc swojemu rodakowi |
eno, troche sie zagalopowales. wiec o co chodzi wlasnie temu teamowi? o to aby promowac jakiegos kierowcy kosztem innego? przeciez tu chodzi o punkty. jakby bylo tak jak mowisz to zatrudnili by dwoch niemcow albo jakiegos dziada zamiast kubicy aby wyprowmowac heidfelda. wtedy by bylo latwiej. kolejna teoria spiskowa.
duchPW - 2007-03-18, 13:51
tyle, że jak Niemiec jest lepszy od Polaka, to lepiej to dla nich wygląda , BTW - dobrze, ze ktoś się zagalopował, bo konie Heidfelda tylko kłusowały
... a skrzynię Kubicy na pewno przygotowywał jakiś kolega z osiedla H.
Lord Lukasz - 2007-03-18, 15:32
Ale pechowa niedziele, najpierw kubica zepsuł bemke a przedchwilą Małysz by sie pozabijał na skoczni
Yakuzatti - 2007-03-18, 16:56
Dokladnie, niedzela pechowa dla naszych mistrzow. Ale wazne, ze sie nie poddaja
Gniewek89 - 2007-03-18, 19:12
a mi tramwaj uciekł dwa razy.....
skotniol - 2007-03-29, 13:37
znowu kłopoty z bolidem BMW-Sauber
http://motoryzacja.interi...iach,889113,415
Lord Lukasz - 2007-03-29, 14:15
Dziwne rzeczy sie dzieją z tymi nowymi formułkami BMW, troche lipa jak sie tak będa psuły cały sezon, w sumie BMW troche przesadza, wprowadzają nowinki do bolidów teoretycznie ciekawe a w praktyce nie wszysko działa tak jak powinno
kamil.k - 2007-03-29, 23:48
Lord Lukasz czy ty chcesz byc madrzejszy od tych co sie tam bawia w F1 tam siedza najwieksze cwaniaki ale nadal sa tylko ludzmi i czasem moze cos sie nie udac
Lord Lukasz - 2007-03-31, 09:00
Wiesz dołuje mnie to że np. gówniane francuskie Renaulty śmigają bezproblemowo i wszyskie inne też a bemka sie psuje cochwile
Wczoraj sie paliła a dzisiaj znowu coś nie tak...
http://motoryzacja.interi...siaj,889720,415
pawelbach - 2007-03-31, 09:37
ale bmw startuje chyba od niedawna w poruwnaniu z innymi załogami wiec sam wiesz musza sie nauczyc
jackx - 2007-04-08, 09:45
oglądam własnie wyscig i jestem jak najdalej od jakis teori spiskowych ale znowu Kubek ma problemy z samochodem a Heidfel jedzie bardzo dobrze i jest szybszy o dziwo od Kubicy nawet z cieższym samochodem hmm.... .
Ale Ferari dostało baty na starcie
BM 6 - 2007-04-08, 11:21
Wczoraj oglądałam kwalifikacje i też pomyślałam sobie, że coś pechowo rozpoczyna ten sezon Kubica, ale najważniejsze jest to, .......... jak zakończy!!!
center - 2007-04-08, 11:54
ja mysle ze wszystko spokojnie spokojnie doprowadzi sie do dobrego stanu..
teorie spiskowe wyciagane na polsacie jakos do mnie nie przemawiaja..
bmw to mlody zespol, nie oklamujmy sie, drugi sezon dopiero wiec cudow nie ma..
ferrari i merc tez niedawno mialo problemy..
jasne ze jakby wpadl do renaulta, merca albo kosmosem juz ferrari to by wymiatal, narazie jest co jest i miejmy nadzieje ze po sezonie beda go chcieli do lepszego teamu..
Yakuzatti - 2007-04-08, 11:56
Pozwocie, ze zacytuje fragment wypowiedzi kolegi:
"już na starcie został przyblokowany przez kolege z
zespołu i uszkodził przednią lotke, potem
nieszczęśliwy postój na pitcie i bardzo długa
wymiana kół dlaczego nie został wymieniony przedni
spoiler na tym pit stopie tylko dopiero na drugim
zjeździe do boksów to zostanie już tylko chyba
tajemnicą, no i chęć odrobienia jak najwięcej
doprowadziła do bardzo szybkiej i ryzykownej jazdy
co było przyczyną wypadnięcia z trasu. Moim
zdaniem to był bardzo pechowy występ a na ostanie
miejsce złożyły sie te właśnie wszystkie czynniki"
W 100% sie z tym zgadzam.
kamil.k - 2007-04-08, 17:46
| center napisa³/a: | ja mysle ze wszystko spokojnie spokojnie doprowadzi sie do dobrego stanu..
teorie spiskowe wyciagane na polsacie jakos do mnie nie przemawiaja..
bmw to mlody zespol, nie oklamujmy sie, drugi sezon dopiero wiec cudow nie ma..
ferrari i merc tez niedawno mialo problemy..
jasne ze jakby wpadl do renaulta, merca albo kosmosem juz ferrari to by wymiatal, narazie jest co jest i miejmy nadzieje ze po sezonie beda go chcieli do lepszego teamu.. |
dokładnie pamietam ten sezon jak w maclarenach co wyscig wybuchały silniki a teraz objechali wszystkich
na razie trzeba przyjac ze to wszystko wokół Kubicy to zbiego okolicznosci
jaqub - 2007-04-08, 22:12
| center napisa³/a: | | bmw to mlody zespol, nie oklamujmy sie, drugi sezon dopiero wiec cudow nie ma.. |
bmw -sauber
bo bmw wczesniej kochalo sie williamsen....
tak czy siak driva to z Kubicy jest dobry; jest mlody i wg mnie ma przed soba swietlana przyszlosc...
nie mozna miec wszystkiego od razu...
poczekajmy...
zreszta BMW sie nie psuja tylko maja "fochy"
Sosen - 2007-04-08, 22:20
Tak dokładnie, wszystko będzie dobrze!
duchPW - 2007-04-08, 22:20
Hamilton też jest młody
damiano_e30 - 2007-04-08, 23:00
Ja po dzisiejszym wyścigu zacząłem wierzyć w teorię spiskową...
To już drugie zawody w których Kubica miał problemy z bolidem: skrzynia biegów, hamulce, łączność radiowa z teamem.
Jak powiedział Kubica na testach wszystko jest ok a w wyścigu już nie Heidfeld jakoś nie ma problemów z samochodem i dojechał dziś na 4-tej pozycji.
Na dodatek przyblokował Polaka i uszkodził mu spoiler
Ale to dopiero początek sezonu, zobaczymy jak będzie dalej bądźmy dobrej myśli i trzymajmy kciuki za Roberta .
casus maximus - 2007-04-08, 23:08
moze Kubica testuje jakies super ywnalazki w swoim bolidzie i te ktore sie sprawdza laduja w bolidzie kolegi z teamu....wiadomo jakie uklady panuja w BMW-Sauber? nie bardzo...
Piotr_1 - 2007-04-09, 01:30
Ja trochę wierzę w teorię spiskową. Niemcy to straszni nacjonaliści i gardzą Polakami. Niemiecki zespół i Polska flaga to niestety wiadomo jakie dla nich gorzkie połączenie. Niestety tylko my jesteśmy tacy tolerancyjni, prosemiccy, proniemieccy i proeuropejscy w swojej naiwności. Na szczęście dobry kierowca zawsze będzie dobrym kierowcom i będzie to widać po jeździe (Kubica)
MAJSU - 2007-04-09, 11:10
Panowie wyślijmy ekipę szpiegów którzy przed startem podmienią samochod Kubicy na Heidfelda i wtedy się wszytsko okaże
Pietrek - 2007-04-09, 11:16
| Cytat: | | Heidfeld jakoś nie ma problemów z samochodem |
Chyba na ostatnich treningach mu auto staneło w płomieniach
Yakuzatti - 2007-04-09, 11:56
| Pietrek napisa³/a: | | Cytat: | | Heidfeld jakoÅ› nie ma problemów z samochodem |
Chyba na ostatnich treningach mu auto staneło w płomieniach |
I to chyba 2 razy
Pietrek - 2007-04-09, 15:51
Będzie dobrze , ale musi minąć troche czasu.
kamil.k - 2007-04-09, 16:38
http://motoryzacja.interi...lacy,893490,415
komentarze jak zwykle sa bardzo zabawne
duchPW - 2007-04-09, 21:31
| Yakuzatti napisa³/a: | | Pietrek napisa³/a: | | Cytat: | | Heidfeld jakoÅ› nie ma problemów z samochodem |
Chyba na ostatnich treningach mu auto staneło w płomieniach |
I to chyba 2 razy |
na treningach, to może nawet całe auto sobie skasować, ale w wyścigu zdobył punkty i na dodatek zapewnił, żeby nikt nawet na moment nie zbliżył się do Alonso - czasem w F1 też warto walczyć zespołowo, a nie tylko obstawiać na jednego konia
mimo to mam cichą nadzieję, że BMW Sauber, to młody, jeszcze niedoświadczony zespół i dlatego Kubica ma problemy z bolidem, a niechęć szkopów do nas jest przesłonięta chęcią zdobywania punktów
casus maximus - 2007-04-09, 21:34
| PioterW napisa³/a: | | na dodatek zapewniÅ‚, żeby nikt nawet na moment nie zbliżyÅ‚ siÄ™ do Alonso |
myslalem ze to Hamilton tak robil.
duchPW - 2007-04-09, 21:39
sorry - pisałem właśnie o Hamiltonie - nie wiem czemu, ale skojarzyłem sobie, że debiutant też może dobrze jeździć i coś mi się poje .... pomyliło
SmasherE30 - 2007-04-10, 16:05
No cóż szkoda ... to samo co w artykule powyżej usłyszałem wczoraj w podsumowaniu na TV4.
Kontakt z Heidfeldem, uszkodzone stateczniki poziome w spoilerku, przebita opona, brak komunikacji z boksem i problemy z hamulcami (oraz nadal ze skrzyniÄ…).
Możemy sobie zadac tylko pytanie czy to Heidfeld tak nie lubi Roberta i na 1 łuku nie zrobił mu troszkę więcej miejsca czy to Robert popełnił głupi błąd i trącił kolegę...
kamil.k - 2007-04-10, 18:57
| SmasherE30 napisa³/a: |
Możemy sobie zadac tylko pytanie czy to Heidfeld tak nie lubi Roberta i na 1 łuku nie zrobił mu troszkę więcej miejsca czy to Robert popełnił głupi błąd i trącił kolegę... |
ze co lusterka w F1 to sa tylko po to zeby były a nie po to zeby kierowca przez nie patrzyl kto za nim jedzie
center - 2007-04-10, 23:52
juz bez przesady sport to sport, 1 zakret wiadomo najciezej, potem mozna patrzec ze kolega z zespolu to pojezdzimy teamowo itd, ale na poczatku, wiadomo, ze kazdy najpierw dba o wlasny tylek a potem o cudzy..
duchPW - 2007-04-11, 19:22
dlatego właśnie Hiedfeld wiedział, że jak nie walnie Kubicy od razu na starcie, to potem może już nie być drugiej takiej okazji - po raz kolejny szkopy napadają na Polaków
Pietrek - 2007-04-11, 19:55
Trzeba im rzucić dwa nagie miecze...
Piotr_1 - 2007-04-12, 00:08
No niestety na starcie jest trudno uniknąć kolizji jak się bardzo chce wygrać, emocje są jeszcze nieustabilizowane. Obstawiam że to wina pecha.
duchPW - 2007-04-12, 00:09
eee - w tym wyścigu Pech nie startował, bo mu auto nawaliło - to ewidentnie wina szkopów - jak zwykle
BIZON - 2007-04-12, 08:40
a ja bym nie czepiał się szkopów.
moim zdaniem BMW zrobiło dobry bolid jak i równierz Kubica dobrze jeździ.
problem polega na tym, że bolid i Kubica nie są ze sobą "kompatybilni".
po prostu bolidy BMW sÄ… dla nszego kierowcy ZA DELIKATNE.
jak wiemy Kubica jeździ dość "agresywnie", to znaczy że wciąga każdy bieg na najwyższe obroty, dochamowania maksymalnie musi opóźniać wykorzystując do tego wcześniejszą redukcję biegów co nie pozostaje dłużne w jej trwałości... i napewno kilka innych czynników.
tak więc można mówić, że Kubica jast dobry ma dobry bolid, jak i to że Kubica źle jeździ i bolid ma do bani...
center - 2007-04-12, 08:44
tak czy inaczej, w niedziele kolejny race..
jesli nie przytarga jakichs punktow przez najblizsze 2, 3 wyscigi to wystawia 2 niemca i tyle z tego bedzie..
a potem jak go kupi jakis red bull czy inne cuda to pokarierowane...
takze trzymam mocno kciuki zeby sie udalo wskoczyc na pudlo...
Yakuzatti - 2007-04-12, 15:49
| center napisa³/a: | | a potem jak go kupi jakis red bull czy inne cuda to pokarierowane... |
Wlasnie, skad oni te nazwy biora. Z kosmosu sa te teamy
casus maximus - 2007-04-12, 15:51
| Yakuzatti napisa³/a: | | Wlasnie, skad oni te nazwy biora. Z kosmosu sa te teamy |
sponsor daje kase wiec wymaga aby jego logo bylo na formulkach i w nazwie teamu.
duchPW - 2007-04-12, 16:47
lepszy RedBull Team, niż np. DurexTeam bo taka nazwa by sie na ch*j nadawała
SmasherE30 - 2007-04-13, 09:13
Oj nie gadaj! Sam z chęcią bym dał obkleić swoją beemkę reklamą prezerwatyw (jeśli sponsor oczywiście byłby hojny enough ) ...
|
|