| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - PODŁĄCZENIE CZUJNIKA TEMPERATURY ZEWNĘTRZNEJ
BMWostr - 2007-03-12, 17:31 Temat postu: PODŁĄCZENIE CZUJNIKA TEMPERATURY ZEWNĘTRZNEJ Witam
Wiem że kilka razy ten temat ukazał się już na forum lecz cały czas nie moge odnaleźć konkretnej odpowiedzi
Dokupłem sobie mały OBC do mojej E36 - zegarko - termometr wszystko jest bez zarzutu prócz czujnika temperatury nie wiem jak go podłączyć
Wg opisu na forum podłączyłem wszystkie przewody i oczywiście niebieski pod czujnik temp, pod drugi wychodzący z czujnika podłączyłem pod masę lecz cały czas jest temperatura - 37 st C.
Dodam że czujnik jest sprawny.
Prosił bym o konkretną odpowiedź co i jak należy podłączyć
z góry dziekuje i pozdrawiam BMWostr
jaqub - 2007-03-12, 20:52
a ja bym poprosil w tym temacie jakies fotki miejsca montazu tego czujnika w orginale!!! bo kiedys byl czujnik a teraz nawet wtyczki nie ma
BMWostr - 2007-03-13, 19:35
Dowiedziałem się z innego źródła że należy przeciągnąć od komputerka przewód koloru brązowo - biały (a nie niebieski wg opisu na naszym forum), do drugiego pinu przy czujniku temperatury podpinamy masę i gotowe. podłączenie przy czujniku jest obojętne, następnie odczekujemy około 10 min na wyłączonej stacyjce i włączamy spowrotem no i prosze już jest temperatura :):):):):):):):)
Podłączenie sprawdzone bo u mnie już działa
jaqub - 2007-03-13, 22:08
jak mozesz to pyknij fotki... bede wdzieczny!
|
|