BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Żle się prowadzi!!!

grrubby - 2007-03-10, 19:55
Temat postu: Żle się prowadzi!!!
Wiosna nadeszła :jupi: więc stwierdziłem że wymienie już oponki z zimowych na letnie, miałem tylko problem bo kupiłem felgi 16 i miałem tylko dwie opony 225/55 w dobrym stanie a dwie musiałem dokupić :cry: .No i tu się zaczęło szukanie takiego rozmiaru oczywiście używek w dobrej cenie.Ale do rzeczy: kupić kupiłem ale 205/55 w nawet dość dobrym stanie,no i założyłem na przód wyważyłem, felasie proste a tu co?Wyjeżdżam na ulice na jazdę próbną i wozi mnie jak na lodowisku, przy hamowaniu sciąga w bok i w ogóle jest nie tak jak miało być :x :x :x .Cóż to takiego???
MARTINEZ - 2007-03-10, 20:18

MYŚLĘ ZE TO WINA OPON!
JAK TO Z UŻYWKAMI
OPONY WIZUALNIE MOGA BYC JAK NOWE
ZAZWYCZAJ TAK JEST JAK OPONY SA Z AUTA POWYPADKOWEGO ULB ZE STARA DATA PRODUKCJI.
PROPONUJE ODDAC TE OPONY I POSZUAKC INNYCH.

jaqub - 2007-03-10, 20:25

mozliwe ze jak testowales w niskiej temperaturze to byla kicha... zamien przod z tylem i sprawdz co i jak...
grrubby - 2007-03-10, 20:30

Własnie nie, wyjechałem w piękną suchą pogode prosta od wulkanizacji i kicha!!!
BRIDGESTONE czy ktoÅ› zna takÄ… firmÄ™???

jaqub - 2007-03-10, 20:40

grrubby napisa³/a:

mialem POTENZY SO2 pole position 235/45R17 i chyba najlepsze opony (trakcja) jakie mozna kupic za pieniadze... zuzywaja sie mega szybko ale sa super... jak byly w sprzedazy kosztowaly ok 1300pln/szt (cena katalogowa!)...

Gasper - 2007-03-10, 22:33

Zerknij pod auto na elementy zawieszenia. U siebie wymieniłem kompletnie wszystko i przestało nosić. Tuleje wahaczy, swożnie, sprężyny i amortyzatory. Opony nie miały u mnie żadnego wpływu na noszenie po drodze, a do tej pory wszystkie moje letnie opony to były używki 8)
duchPW - 2007-03-12, 13:11

grrubby napisa³/a:

to bardzo dobra firma oponiarska, tyle, że sama firma, to nie wszystko - tak jak napisał Martinez - te konkretne egzemplarze mogą sie już nie nadawać

grrubby - 2007-03-13, 19:58

Gasper, wcześnbiejsze opony co prawda zimowe ale auto zachowywało sie bdb a zawiecha jest ok.
Gepard - 2007-03-13, 20:30

Przez uzywki tej firmy mialem po czesci przygode przodem. Optycznie wygladaly swietnie ale auto sie nie prowadzilo na nich zupelnie.
Piotr_1 - 2007-03-13, 23:47

Tak jak opisałeś problem, takie masz odpowiedzi. Żenada. Mówimy o taczce czy o samochodzie?